Eldstadshyllor (35 Bilder): En Elektrisk öppen Spis Med Dekorativa Hyllor, Gjorda Av Trä Och Under En TV, Idéer I Inredningen, Dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Eldstadshyllor (35 Bilder): En Elektrisk öppen Spis Med Dekorativa Hyllor, Gjorda Av Trä Och Under En TV, Idéer I Inredningen, Dekoration

Video: Eldstadshyllor (35 Bilder): En Elektrisk öppen Spis Med Dekorativa Hyllor, Gjorda Av Trä Och Under En TV, Idéer I Inredningen, Dekoration
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Eldstadshyllor (35 Bilder): En Elektrisk öppen Spis Med Dekorativa Hyllor, Gjorda Av Trä Och Under En TV, Idéer I Inredningen, Dekoration
Eldstadshyllor (35 Bilder): En Elektrisk öppen Spis Med Dekorativa Hyllor, Gjorda Av Trä Och Under En TV, Idéer I Inredningen, Dekoration
Anonim

Kaminhyllan är en ytterligare komponent i många härdar. Olika föremål och tillbehör används för att dekorera det. I utseende är sådana strukturer nästan oskiljbara från vanliga hyllor fixerade på väggarna.

Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av eldstadshyllor, skillnaderna är i tillverkningsmaterialet och placeringsmetoden. Förutom den dekorativa funktionen förhindrar sådana strukturer sotkontaminering av väggarna, förhindrar att aska lägger sig på golvet bredvid härden.

Mantlar håller värmen från att spridas, vilket minskar risken för bränder och brännskador.

På hyllorna förvaras inte bara dekorativa dimma utan även den utrustning som krävs för att behålla lågan i härden.

Många husägare bestämmer sig för att köpa en elektrisk spis med lådor och hyllor, vilket blir en inredning.

Bild
Bild

Husen är utrustade med TV -hyllor och nischer för ved.

Bild
Bild

Alternativen ser original ut, vilket är en portal med bokhyllor på sidorna.

Bild
Bild

Oftast placeras ett tillägg i form av hyllor i den övre delen av härden direkt ovanför eldstaden . Äkta och konstgjorda blommor, fotoramar, ljusstakar används som dekorativa element. Dekorationer för en dekorativ hylla väljs i enlighet med stilen i vilken rummet är inrett.

Bild
Bild

Härdar med hyllor placerade längst ner är mer funktionella. Typiskt används sådana mönster för att lagra användbara föremål . På den nedre hyllan kan du lägga hackat trä, en uppsättning utrustning som du kan ta hand om värmeenheten.

Bild
Bild

På hyllorna som är fixerade på sidan placeras i de flesta fall böcker, vilket ger härden massiv och respektabel. Eldstäder med pelare, gipsmönster, stuckaturer ser mycket imponerande ut.

Bild
Bild

Det finns två alternativ för att fästa den köpta hyllan: installation direkt på eldstadens struktur och plats på stödet . Metoden för integration i den övergripande designen är optimal för produkter av tungt material, på grund av deras massiva. De skapar en stor belastning på strukturstödet; det är omöjligt att använda spikar eller skruvar för fastsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om härden är utrustad med en stenhylla, måste du köpa den innan konstruktionen av strukturen . Trähyllor kombineras med öppen spis genom speciella stöd och fixeringsmekanismer. Eftersom du enkelt kan driva in en spik i sådant material eller skruva i en självgängande skruv behöver du inte oroa dig för att bordsskivan lossnar. Stöd är vanligtvis träblad integrerade i strukturen.

De är gjorda inte bara av trä utan också av metall; sidokolonner utför ofta stödfunktionen.

Bild
Bild

Material (redigera)

Enligt tillverkningsmaterialet finns det tre huvudtyper av mantlar:

trä

Bild
Bild

gips

Bild
Bild

sten

Bild
Bild

Trästrukturer är mest efterfrågade. Detta är ett miljövänligt material, produkter baserade på det ser presentabla ut . En trähylla kan tillverkas av antingen en billig träslag eller en elit. Korrekt utvalt och bearbetat virke tjänar länge och bibehåller ett vackert utseende.

Bild
Bild

Billiga alternativ inkluderar hyllor med gips spis. Bland fördelarna med detta material är miljövänlighet, styrka och låg vikt . Med hjälp av gips kan du uppnå imitation av granit, trä, marmor. För vintage- och industridesign är gipshyllor artificiellt åldrade.

Bild
Bild

De dyraste är stenhyllor . Produkter baserade på marmor och granit ser vackra ut, de är hållbara, massiva och utmärks av ökad brandbeständighet. Det är lätt att ta hand om dem.

Bild
Bild

Mantelpieces är gjorda inte bara av naturlig, utan också av konstgjord sten . Det är ett mer prisvärt material med en mängd olika färger och texturer. Konstgjorda stenprodukter integreras perfekt i den klassiska designriktningen, högteknologiska, lantliga stilar.

Bild
Bild

Hemhyllor är också gjorda av gips, betong och plast .… När de väljer ett material styrs de av individuella önskemål och stil, där det inre av rummet med en öppen spis upprätthålls. Om möjligt kan du rådgöra med designern.

Bild
Bild

Dekorera idéer

Tack vare hyllan kan bilden av härden göras mer minnesvärd. Med hjälp av denna detalj betonar de konfigurationen och andra funktioner i enheten som värmer rummet . Om du behöver diversifiera portalens design är montering av hyllan den bästa lösningen. Du kan sätta en konstduk, en stor klocka eller en spegel på den. Volymetrisk inredning kommer att uppmärksamma sig själv.

Bild
Bild

För att dekorera en öppen spis vackert måste du följa vissa regler. Efterlevnad av ett antal bestämmelser gör att du kan skapa en exklusiv heminredning med en hylla.

Du kan använda några rekommendationer

Använd stora föremål för att omforma hyllan . Det kan vara en plasma -TV eller en stor tavla inramad av en fint snidad ram. För dekorativa ändamål kan du också använda en antik spegel med en ovanlig konfiguration.

Bild
Bild

Kompakta föremål, som statyer, används också för att dekorera hyllorna . Designen av ett material ser särskilt presentabel ut: keramik, glas, metall.

Bild
Bild

Om hyllorna är placerade till höger och vänster om härden , rekommenderas att dekorera dem i samma stil och med liknande föremål. Detta tillvägagångssätt låter dig uppnå harmoni.

Bild
Bild

Dekorera härden så att varje föremål med fördel kombineras med själva spisen , och med det inre av rummet. Till exempel, i klassisk riktning, rekommenderas att använda lakoniska och rika föremål - ramar med fotografier, ljusstakar.

Bild
Bild

Du kan ge manteln ett originalt utseende med hjälp av tillbehör gjorda med egna händer . Handgjorda föremål är en exklusiv dekoration. För tillverkning, använd kartong, papper, pärlor, pärlor, trä, metall.

Bild
Bild

Om hyllorna är placerade både på sidorna och i mitten av härden eller ovanför eldstaden , rör inte dem med onödiga föremål. Sådan inredning kommer att skapa en överbelastad effekt. Det är bättre att placera ett skrymmande tillbehör ovanför mitten av huvudhyllan. Sådana föremål kan vara en spegel eller en klocka. I detta fall placeras 2 identiska små tillbehör till höger och vänster, till exempel ljusstakar.

Bild
Bild

Blommor kan också användas för att förvandla hyllan bredvid spisen . Termofila växter bör ges företräde, annars försvinner de snabbt av värmen från härden. Du kan dekorera hyllan med både färska blommor och torkade blommor, ovanliga kransar. Det viktigaste är att placera smycken utanför lågans räckvidd.

Bild
Bild

Souvenirer från resor till andra städer och länder placeras ofta på hyllorna bredvid härden . Souvenirprodukter kan kombineras med inramade fotografier, figurer. Vissa använder små leksaker för att dekorera paneler.

Bild
Bild

Portaler med hyllor dekorerade med tråd ser original ut . Från det skapas galler, målade i olika färger. Inramade bilder, placerade på en hylla högst upp på härden, passar bra med denna design.

Bild
Bild

Vid användning som dekoration kan speglar placeras på väggarna utöver hyllan . Detta är en bra lösning för ett sovrum inredning.

Bild
Bild

Eldstadens utseende beror både på vilken typ av tillbehör som väljs för att dekorera hyllan och på materialet från vilket det är gjort.

Exempel i interiören

Du kan göra vardagsrumsatmosfären mer bekväm med en öppen spis utrustad med fram- och sidohyllor

Bild
Bild

Mantelpiece gjord av gips ser lakonisk ut

Bild
Bild

En eldstadshylla av trä är en klassisk lösning

Bild
Bild

En hörn spis med en hylla på vilken det finns en vas med blommor kommer att dekorera inredningen i vardagsrummet

Bild
Bild

Eldstaden, dekorerad med sten och kompletterad med en ovanlig hylla, ger sovrummet ett originellt utseende

Bild
Bild

Inredningen på mantlarna ska vara harmonisk. När du väljer tillbehör, var noga med att ta hänsyn till särdragen i stilen där det inre av rummet där härden ligger.

Rekommenderad: