Blomkrukor I Loftstil: Alternativ För Blommor, Val Och Faktiska Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Blomkrukor I Loftstil: Alternativ För Blommor, Val Och Faktiska Exempel

Video: Blomkrukor I Loftstil: Alternativ För Blommor, Val Och Faktiska Exempel
Video: Plantering av vår och sommar blommor 2024, April
Blomkrukor I Loftstil: Alternativ För Blommor, Val Och Faktiska Exempel
Blomkrukor I Loftstil: Alternativ För Blommor, Val Och Faktiska Exempel
Anonim

Bokstavligen översatt från engelska, ordet loft betyder "vind". De tidigare industrilokalerna som används för bostäder ser ganska märkliga ut . Som regel är dessa rymliga rum med stora fönster som belyser rummet med naturligt solljus. Väggarna i sådana rum är oavslutade, de är baserade på tegel. Rummet kan ha takbjälkar, kanalrör och golvet är en cementmonolit. Vid en första anblick verkar en design i loftstil enkel och diskret, men experter tror att detta är en ganska dyr designriktning att genomföra. Här måste även små dekorativa element väljas korrekt, blomkrukor är inget undantag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karaktäristiska drag i stilen

Designidén med en interiör i loftstil är att harmoniskt kombinera de välbekanta heminredningselementen och förvandla en bostadslokal till ett mysigt utrymme . För att utföra denna uppgift använder de antika möbler i kombination med nymodiga hushållsapparater, kombinerar sjaskiga affischer eller tavelramar med ett modernt belysningssystem och så vidare.

För att blåsa liv i en till synes helt bostadslokal används interiörlandskapsarkitektur . Blomkrukor i loftstil betonar den grova strukturen och de lakoniska formerna. Denna kontrast gör att levande växter ser mest attraktiva och naturliga ut.

I ett rymligt rum blir en växt i blomkrukor ofta en viktig del av en inre komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska krukorna vara?

Av den anledningen att loftstil innebär avsiktlig vårdslöshet bör blomkrukor väljas bland sten, betong, trä eller lera. Växterna själva bör ha uttrycksfullt texturerat lövverk och inte behöva någon särskild vård . Enkelhet och korthet är stilens motto. En cache-kruka eller blomkruka ska organiskt passa in i den övergripande inredningen och vara i harmoni med den.

Ett loftstil är alltid stora utrymmen och högt i tak . Med hjälp av blommiga element kan du kombinera olika livsområden utan att belasta interiören med onödiga hushållsartiklar. Rollen som en sådan skiljevägg kan antas av höga växter placerade i golvkrukor. I fall där rummet är litet kan du dekorera det med hängande krukor placerade på ytan av en av väggarna. En liten blomkruka placerad på en skänk eller ett bord hjälper till att återuppliva ett vardagsrum eller arbetsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftets lakoniska stil tillåter användning av olika typer av material i inredning . Huvudvillkoret är ett minimum av inredning, enkelhet och funktionalitet. För ett sådant fall är betong, trä, sten idealiska alternativ. Det är bättre om materialet för blomkrukorna i dess struktur eller utseende kommer att harmonisera eller upprepa strukturen på ytan på möbler, väggar, tak eller golv. Sådan harmoni hjälper till att sammanföra hela bilden av interiören, vilket gör den hel och naturlig.

När du väljer ett färgschema för en blomkruka måste du fokusera på den allmänna stilriktningen i interiören

Loftstilen kännetecknas av diskreta naturtoner och nyanser, så krukor och krukor bör göras i ett återhållsamt färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel

För inredning av stora rum är det mest lämpligt att välja höga inomhusväxter. Ur denna synvinkel kommer en palm eller ficus att vara en utmärkt lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I rum i loftstil ser pakhira, hovea eller en banan med massiva och saftiga löv bra ut. Stora växter placeras i krukor av grov konsistens av betong, lera, stål.

Bild
Bild

Citrus träd kommer att vara en original lösning för inredning. Exotiska citron- och apelsinplanteringar förvandlar rummet till ett paradis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomsterarrangemang på flera nivåer ser inte mindre attraktiva ut i rymliga rum. Vegetation placeras på golvet och stiger gradvis till mitten av väggen och rusar därifrån direkt till taket. För att genomföra denna idé kan du använda krukor, stativ eller hyllor.

Bild
Bild

En transparent behållare med dekorativa succulenter som växer i den hjälper till att dekorera ett bord i ett litet rum. Korrekt utvalda växter och en ljuskälla riktad mot dem kommer att göra kompositionen i centrum.

Bild
Bild

För att skapa levande skiljeväggar används klätterväxter på ett stöd eller med spridande spetslövverk, planterade i massiva krukor. Sådana häckar zonzonar inte bara utrymmet, utan fungerar också som ljudisolering.

Rekommenderad: