Bröllopsalbum (60 Foton): Magnetiska, Fotoböcker Och Andra Album För Foton, Vackra Exempel På DIY -dekoration, Omslagsdesign

Innehållsförteckning:

Video: Bröllopsalbum (60 Foton): Magnetiska, Fotoböcker Och Andra Album För Foton, Vackra Exempel På DIY -dekoration, Omslagsdesign

Video: Bröllopsalbum (60 Foton): Magnetiska, Fotoböcker Och Andra Album För Foton, Vackra Exempel På DIY -dekoration, Omslagsdesign
Video: Fotobuchgestaltung für Einsteiger 2024, April
Bröllopsalbum (60 Foton): Magnetiska, Fotoböcker Och Andra Album För Foton, Vackra Exempel På DIY -dekoration, Omslagsdesign
Bröllopsalbum (60 Foton): Magnetiska, Fotoböcker Och Andra Album För Foton, Vackra Exempel På DIY -dekoration, Omslagsdesign
Anonim

Ett bröllopsfotoalbum är ett bra sätt att bevara minnena från din bröllopsdag i många år framöver. Därför föredrar de flesta nygifta sina första familjefoton i detta format.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stora bröllopsalbum har flera stora fördelar

  1. Praktiskhet . Det är mycket bekvämare att revidera foton som lagras i separata album än på digitala medier. När allt kommer omkring väljer nygifta de bästa fotografierna för utskrift, vilket undviker dubbletter och misslyckade bilder.
  2. Unikhet . När de beställer ett fotoalbum eller dekorerar det med egna händer kan varje par välja sin egen unika design.
  3. Pålitlighet . Det är mest praktiskt att lagra tryckta foton i ett speciellt album. Så de kommer definitivt inte att gå vilse och kommer inte att gå sönder i framtiden.
  4. Varaktighet . Ett kvalitetsalbum kommer att hålla minnena från bröllopet kvar i årtionden. Även efter många visningar förblir dess sidor intakta och bindningen förblir intakt.

Ett bröllopsalbum eller en fotobok är också en bra present till brudparets föräldrar. Trots allt spelar bröllopsdagen för deras älskade barn en mycket viktig roll för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns olika typer av fotoalbum till salu nu. Innan du köper är det viktigt att studera funktionerna i var och en av dem.

Klassisk

Ett traditionellt bröllopsalbum är en stor bok med ett tjockt omslag och tomma ark. Foton i ett sådant album fästs med dubbelsidig tejp eller lim och sätts också in i snygga hörn.

Det stora pluset med dessa album är att de är väldigt lätta att designa . Tomma sidor ger utrymme inte bara för fotografier i olika format, utan också för olika inskriptioner, klistermärken och vykort. Ett kvalitetsalbum av denna typ kommer att tjäna sina ägare under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Magnetisk

Sidorna i sådana album är ark med en jämn självhäftande beläggning, täckta med en genomskinlig film. Bilder fästs på dem med en enkel rörelse. I detta fall förblir baksidan av varje bild intakt.

I ett sådant album kan du, förutom fotografier, också placera olika dokument och värdefulla anteckningar . Men många användare noterar att med tiden försämras filmens vidhäftning och dess yta börjar bli gul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoböcker

Sådana moderna album är mycket populära nu. Deras sidor är mycket täta. Bilder från bröllopet trycks direkt på dem.

När de skapar en sådan bok tänker de nygifta själva över bildernas placering på sidorna . Ett ark kan innehålla från en till 6-8 fotografier. Fotoböcker är behagligt tilltalande med sin kvalitet. Tjockt papper blir praktiskt taget inte gult med tiden.

Foton i ett sådant album finns alltid kvar på sina platser. Den största nackdelen med sådana böcker är deras höga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Täckmaterial och design

Moderna fotoalbumomslag är också olika

  1. Tidskrift . Dessa omslag är de tunnaste och mjukaste. Enligt deras egenskaper skiljer de sig inte mycket från albumets sidor. Produkter med sådana omslag är billiga, men samtidigt håller de inte särskilt länge. Därför köps de sällan.
  2. Bok . Vilket foto eller bild du vill kan skrivas ut på ytan av dessa omslag. De är tätare och av bättre kvalitet. Detta är ett bra alternativ för dem som vill köpa sig ett vackert album för lite pengar.
  3. Trä . Till skillnad från pappersmotstånd förlorar inte träöverdrag sin attraktivitet med tiden. Mycket ofta är de dekorerade med lockiga sniderier eller tematiska inskriptioner. Album med sådana omslag ser riktigt lyxiga och ädla ut.
  4. Från konstläder . Läderöverdrag och konstläderprodukter används också ofta i bröllopsfotoalbum. Konstläderprodukter är behagliga vid beröring och hållbara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bröllopsfotoalbumets omslagsdesign kan väljas av de nygifta själva . Oftast är sådana fotoböcker gjorda i ljusa nyanser. Populära färger är vit, lila, beige och blå. Omslaget är antingen dekorerat med de bästa fotografierna av det unga paret, eller med vackra relieffinskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bindande

Moderna album kan produceras i två typer av bindning

  • Modeller med klassisk uppslag är som vanliga böcker . Det är inte alltid bekvämt att bläddra igenom dem. Med tiden kan veck och sprickor visas på en sådan bindning. Detta förstör utseendet på albumet.
  • Det andra alternativet är en bindning med möjlighet att vika ut sidorna i en fotobok med 180 grader . Album med sådan bindning är mer praktiska att använda. Dessutom ser spridningarna mycket trevligare ut i dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer ett bröllopsalbum är det också viktigt att vara uppmärksam på dess storlek. Först måste du bestämma tjockleken på fotoboken. Albumet kan innehålla från 10 till 80 ark. De passar i genomsnitt 100-500 fotografier.

Minialbum beställs sällan för att lagra bröllopsfoton. Det mest populära alternativet är stora modeller på 30x30 och 30x40 cm. Deras uppslag innehåller många gemensamma fotografier och olika symboliska bagateller som påminner om den högtidliga dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Bland alla fotoalbum sticker hantverk ut särskilt starkt. Ett originalalbum med en ovanlig design kan inte bara beställas från en professionell mästare, utan också göras för hand. Att göra ett sådant album kommer att ge en ivrig person mycket glädje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du börjar skapa en tematisk fotobok måste du först bestämma vad som ska vara inuti

  1. Gemensamt foto . Ett vackert porträtt av bruden och brudgummen finns vanligtvis på ett albums förstasida. För att starta en bok måste du välja det vackraste fotot.
  2. Barnfotografier . Om det finns många blad i albumet kan du på de första sidorna placera barn- och skolbilder på de nygifta. Det är också värt att lägga upp ett foto från den tiden då paret precis började dejta.
  3. Bilder från registret . En separat spridning kan markeras under fotot från det att äktenskapet registrerades.
  4. Bilder från bröllopet . Huvuddelen av albumet är fyllt med bilder från den festliga banketten. För dessa uppslag är det värt att välja vackra bilder på gäster och nygifta, samt foton med olika viktiga detaljer, till exempel en bild av en brudbukett eller en födelsedagstårta.
  5. Vykort och dokument . Förutom fotografier från bröllopet kan du också lagra en kopia av vigselbeviset, inbjudningar samt vykort som gästerna presenterar i albumet. Det är en bra idé att också ha semestermenyn i din fotobok. Bruden som bläddrar igenom ett sådant album kommer att kunna återuppleva alla trevliga stunder för förberedelserna för bröllopet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna lista kan ändras efter eget gottfinnande, med fokus på dina önskemål och en uppsättning material för arbete.

För att skapa ett album från grunden behöver du:

  • ark tjock kartong (500 g / m²);
  • scrapbookingpapper;
  • sax;
  • lim;
  • hålslagare;
  • tång för installation av block och själva blocken;
  • penna;
  • linjal;
  • satinband.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning i etapper

Klipp ut ett 20x20 cm omslag av kartong (2 ark) . För att dekorera dess främre del, förbered 2 ytterligare detaljer, nu 22x22 cm. Lim dem till 20x20 ark, stoppa överskottet på andra sidan. Lim en smal kartongremsa mellan dem - det här blir fotobokens ryggrad. Beräkna dess bredd beroende på antalet sidor som du ska infoga i albumet. Förbered nu 2 ark lite mindre (19, 5x19, 5, till exempel), sätt dem på baksidan av omslaget för att dölja felaktigheterna. Låt locket torka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör sedan två hål i ryggraden med en hålslagare . Sätt i blocken i dem, säkra med en tång. Gör ark för ett foto av kartong och gör hål i dem med en hålslagning. Montera fotoboken genom att knyta ihop arken med ett satinband (inte tätt). Börja dekorera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort antal detaljer kan användas för att dekorera de samlade fotografierna och vykorten

  1. Inskriptioner . Några av uppslag kan dekoreras med tematiska fraser eller dikter. Om albumet är gjort i förväg kan bröllopsgäster uppmanas att lämna önskemål och andra varma ord på en av sidorna. Släktingar och nära människor kommer att göra det med glädje.
  2. Kuvert . Små papperskuvert kan fästas på albumets sidor för att lagra olika småsaker. De kan vara antingen vanliga eller handgjorda av scrapbookingpapper.
  3. Skrymmande dekorationer . För att dekorera sidor med foton kan du använda torkade blomblad eller blad, spets- eller satinband, samt volymetriska klistermärken.

För att lagra ett fotoalbum kan du också göra ett originalomslag eller en låda, dekorerad med scrapbookingtekniken. Detta hjälper inte bara att förlänga minnesbokens livslängd, utan också göra den unik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

När du väljer ett album för bröllopsfoton bör du vara uppmärksam på vackra färdiga produkter.

Klassiskt album

Ett snyggt fotoalbum med ett mörkt läderomslag ser dyrt och snyggt ut. I mitten är en vacker utsmyckad inskrift på en guldbakgrund. Albumsidor ser väldigt enkla ut, så när du bläddrar igenom dem distraherar ingenting uppmärksamheten från bröllopsfoton.

Bild
Bild

Vintage produkt

Det här albumet är raka motsatsen till det föregående. Det kommer att tilltala kreativa människor. Fotona på sidorna kompletteras med vackra ramar, anteckningar med önskemål och till och med små rosetter . Det här albumet ser väldigt vackert och originellt ut.

Bild
Bild

Pocketbok

Temabokboken med en gyllene-beige pocket är tillverkad i vintagestil, dekorerad med ett gyllene band och en vacker metallnyckel. Namnen på de nygifta är skrivna i mitten av omslaget. Boken förvaras i en låda bunden med samma vackra rosett som ett album med fotografier . Det betyder att det med tiden inte försämras och blir gult.

Rekommenderad: