Decrottoire: Vad är Detta Street Metal -skopack? Typer Av Fotskrapor Från Smuts, Rengöringsanordningar I Vår Tid

Innehållsförteckning:

Video: Decrottoire: Vad är Detta Street Metal -skopack? Typer Av Fotskrapor Från Smuts, Rengöringsanordningar I Vår Tid

Video: Decrottoire: Vad är Detta Street Metal -skopack? Typer Av Fotskrapor Från Smuts, Rengöringsanordningar I Vår Tid
Video: Pedicure ( Pedicure At Home DIY Hard Dead Skin Removal ) 2024, April
Decrottoire: Vad är Detta Street Metal -skopack? Typer Av Fotskrapor Från Smuts, Rengöringsanordningar I Vår Tid
Decrottoire: Vad är Detta Street Metal -skopack? Typer Av Fotskrapor Från Smuts, Rengöringsanordningar I Vår Tid
Anonim

Smutsiga skor är en mycket vanlig förekomst på hösten och våren, när regn eller snö urholkar marken på gatorna. Problemet var brådskande för många år sedan och är fortfarande relevant idag. Få människor vet att förr hittades ett effektivt sätt att hantera smuts på skor, och det var möjligt att rengöra det utan att ens gå in i rummet. Det krävdes bara att använda ett speciellt föremål - en decrottoire.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Ordet "decrottoire" kommer från det franska språket, dess bokstavliga översättning är "från smuts", eller, mindre vackert, "från avföring." En decrottoire är en speciell enhet som liknar en häftklammer eller skrapa, vanligtvis metall . Dess syfte är att rengöra skosulorna från vidhäftande smuts, snö och andra obehagliga ämnen. En sådan gatestädare var placerad framför ingången till huset, och det var väldigt enkelt att använda det: du behövde bara sätta foten på skrapan och med en intensifierad rörelse köra sulan längs fästet.

På samma sätt rengör många människor sina skor på uppfartar eller trottoarkanter dagligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kort historia

I Europa och Amerika var 1700 -talet ett riktigt smutsrik. På gatorna sprang hundar ständigt och avförde på samma ställe, hästgödsel var överallt . Smuts fastnade ofta för skor. Och stadsborna kom på en kampmetod: decrottoes. Sådana enheter var dyra och prestigefyllda att ha. Det var en riktig gnissling av mode, en högkonjunktur och ibland tävlade stadsbor, vars inredning är bättre. Medelklassen beställde enkla häftklamrar, gjorde dem ofta med egna händer, medan de rika krävde bisarra former av hantverkarna.

I början av 1800 -talet började decrottos spridas snabbt runt om i världen, de kunde ofta ses i de städer där vägarna bestod av lera och jord

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom var sådana anordningar obligatoriska för gifta män. Detta förklarades av det faktum att hustrun redan arbetar hela dagen runt huset, och det finns inget att få ytterligare smuts in i huset.

Populariteten för dekorationsprodukter började minska i mitten av 1800 -talet . Bilar dök upp, människor gick inte längre hela dagen på gatorna. Dekorationer har blivit en fara för fordon och fotgängare, eftersom de är lätta att fånga och skada. Cheferna för många stater har framfört ett krav på att ta bort sådana strukturer från gatorna. Objektet behöll dock fortfarande sitt syfte. Nu är det här speciella kulturmonument, som är sällsynta, men som finns i bosättningar, särskilt små.

Bild
Bild

Översikt över arter

Inredningstopparna för rengöring av skor brukade vara helt och hållet av metall. Dessa var hållbara smidda produkter, tillverkade med samvete, och det är därför de fortfarande kan utföra sina funktioner även idag. Numera har utbudet av sådana enheter utökats något, och nu, även om du inte hittar inredning på gatorna, kan de hittas i privata hus.

Till exempel kommer en sådan enhet att visa sig bra i trädgården eller på landet. När du arbetar i en grönsaksträdgård efter regn behöver du absolut inte bära smuts på snygga stigar. På en säker plats kommer smidda metalldekor att rensa upp smuts snabbt och enkelt.

Bild
Bild

Dekorationer kan ha olika former och konfigurationer . Till exempel skulle en vanlig metallfäste vara den enklaste lösningen. Om du behöver något mer intressant kan du beställa en ovanlig form av inredningen. Genombrutna modeller, enheter dekorerade med löv, ett lejonhuvud, blommor ser vackra ut.

Storlekarna är som regel standard, eftersom det kommer att vara obekvämt att torka av skorna på en hög decrottoire.

Bild
Bild
Bild
Bild

Är prylar i bruk nu?

Decrottoes används också idag, eftersom dessa enheter är otroligt bekväma. Det är sant att de har genomgått några förändringar. Dagens inredning är ofta en 3-pensel, inklusive en elektrisk . Dessa borstar behövs för att rengöra skor från tre sidor samtidigt: sidor och sula. Bekvämt och funktionellt.

Dekorationer av gamla konfigurationer kan också hittas, de är särskilt populära bland älskare av historia och allt föråldrat . En vacker inredning med en ovanlig form kommer att dekorera webbplatsen. Det kommer att vara i perfekt harmoni med andra smidda föremål: möbler, räcken, veranda, urnor. Det viktigaste är att ordna det så att det inte utgör någon fara för de som är i rörelse. Dekrotuar är en bra anpassning för ett sommarboende, du kan välja den enklaste produkten.

Rekommenderad: