Rumsdesign 18 Kvm. M (69 Bilder): Insidan Av En Rektangulär Ett-rums Lägenhet Med Balkong I "Chrusjtjov"

Innehållsförteckning:

Video: Rumsdesign 18 Kvm. M (69 Bilder): Insidan Av En Rektangulär Ett-rums Lägenhet Med Balkong I "Chrusjtjov"

Video: Rumsdesign 18 Kvm. M (69 Bilder): Insidan Av En Rektangulär Ett-rums Lägenhet Med Balkong I
Video: Roslagsgatan 17a Onlinevisning 1rok 30kvm balkong kakelugn 2024, April
Rumsdesign 18 Kvm. M (69 Bilder): Insidan Av En Rektangulär Ett-rums Lägenhet Med Balkong I "Chrusjtjov"
Rumsdesign 18 Kvm. M (69 Bilder): Insidan Av En Rektangulär Ett-rums Lägenhet Med Balkong I "Chrusjtjov"
Anonim

Rum med en yta på 18 kvm. m anses vara typiskt när det gäller ett flerfamiljshus. Designers erbjuder många alternativ för inredningen i ett sådant hem: från klassisk till minimalism och högteknologisk. Användningen av ovanliga lösningar hjälper till att göra interiören trendig och intressant.

Bild
Bild

Rumstyp

Kriteriet som avgör inredningsdetaljer är ofta rumstypen. Ett rum med en yta på 18 kvm. m finns i "Chrusjtjov", eftersom denna film anses vara traditionell för vardagsrum i gamla hus. En studiolägenhet och ett vanligt rum i en liten lägenhet har ett liknande torg. Alla rum är olika, och de försöker visuellt förstora var och en av dem och göra dem så funktionella och bekväma som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollstation

Ett rum med en kvadratisk eller långsträckt form i "Chrusjtjov" är oftast en kontrollpunkt. Det är också det största i den här typen av lägenheter.

Genomgångsrummet i "Chrusjtjov" är av två typer:

  • vardagsrum med balkong (i flerrumslägenheter);
  • ett rum med balkong och en dörr till köket (i ett-rum "Chrusjtjov").
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av genomgångsrummet förutsätter bekvämlighet och minsta detaljer. Som i vardagsrummet, antar det inre av ett rum i en "odnushka" en kombination av olika typer av utrymmen: rekreationsområden, arbetsplatser, sovrum. Skiljeväggar, podier, nischer kan fungera som zonelement. Du kan klara dig utan ytterligare strukturer, dela utrymmet med färg, ljus, alla slags material och tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti ett litet rum är varje centimeter yta viktigt. Så för att öka utrymmet används en balkong ofta. Den kan isoleras och utrustas för ett arbetsrum, matsal eller sovrum.

I vissa fall rekommenderar designers att kombinera en balkong med ett rum genom att demontera den intilliggande väggen och därmed göra rummet mycket större. Denna lösning låter dig implementera många intressanta idéer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Studio

En egenskap hos designen av en studiolägenhet är att det inte finns någon skiljevägg som skiljer köket från andra bostäder. I en studio på 18 kvm. m på det tillgängliga utrymmet måste du organisera ett kök, ett sovrum och ett vardagsrum, och i de flesta fall - också en plats för arbete och studier.

Det är värt att nämna att denna typ av bostad väljs av unga pojkar, ungkarlar under 40, unga par och familjer. Studiolägenheter är vanliga i Europa, där både förmögna män och unga väljer dem som bostäder.

I Ryssland blir denna typ av lägenhet bara populärare. Hyresgästernas ålder avgör i stor utsträckning utseendet på studiolägenhetens inre. Designen innebär användning av lakoniska möbler, ett minimum av detaljer, lätthet i strukturer och enkelhet i tak och golvdekor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att avgränsa områdena i köket och vardagsrummet kan du använda en bardisk, garderob, hörnsoffa. Det är fullt möjligt att zonera utrymmet med hjälp av olika material: till exempel använda kakel i golv i köket och laminat eller linoleum i vardagsrummet. Du kan också skilja mellanrum från varandra med ljus och färg.

Det blir inte svårt att organisera en fullvärdig sovplats med en säng i en studiolägenhet. Rekreationsområdet är åtskilt från resten av territoriet med glaspartitioner, gipsskivor eller skumblockstrukturer, blinda gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liten storlek

En vanlig lägenhet i ett sovjetbyggt hus skiljer sig inte åt i ett stort område. Ofta överstiger det största rummet i det inte 18 kvadratmeter. meter. Ett litet rum imponerar inte av takhöjden och dess skala, men det är fortfarande möjligt att göra en värdig reparation och visuellt öka dess proportioner.

För att "sträcka" rummet kan du använda tapeter i en vertikal remsa, och för att öka dess bredd väljer du tapeter i en horisontell remsa. Ett glansigt sträcktak är att föredra för ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att använda minimalismens regler, samtidigt som dekorens släta linjer och enhetlighet behålls. Även ett litet rum i en vanlig lägenhet kan göras till ett verkligt konstverk, och inredningen kommer inte att se alltför pretentiös ut.

Bild
Bild

Hur förstoras visuellt?

Denna fråga ställs av alla ägare av rum med en yta på 18 kvm. m. Utöka utrymmet och förbättra funktionaliteten är designerns huvuduppgift.

De viktigaste teknikerna för att öka utrymmet är:

  • användningen av ljusa färger i interiören;
  • "Whitening" i taket - avsiktligt lätta på mitten med mörkare kanter;
  • demontering av dörrar, ersättning av dem med rymliga valv;
  • utbyggnad av fönsterutrymmen;
  • demontering av väggen intill balkongen och utbyggnad av rummet på grund av loggiaområdet. Det är värt att notera att projektet för en sådan reparation kräver skriftligt godkännande från BTI;
  • användningen av zonindelning i inredningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av teknikerna bör diskuteras mer detaljerat. För att skapa den visuella effekten av att expandera området använder designers ljusa färger. För att få rummet att se mer rymligt ut, välj laminat och linoleum i ljusa nyanser: gyllene eller ljus valnöt, ek, bok, lönn, naturlig tall.

För väggarna är det bättre att välja tapeter i pastellfärger, som champagne, beige, grå, mjölkaktig, sand. Du bör akta dig för stora ornament, komplexa geometriska mönster. Du kan välja tapeter i en liten blomma. Var försiktig när du dekorerar väggarna. Överflödet av vitt gör ofta mysiga rum till sjukhusavdelningar. Bättre att välja pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer möbler bör du undvika flerskiktade draperier, dystra färger och skrymmande strukturer.

Soffan, som ofta också fungerar som sovplats, ska vara lätt, kompakt. Ett utmärkt alternativ skulle vara transformerbara möbler, som kan döljas i en garderob eller en nisch i väggen. Mottagning av rymdzon är väl lämpad för både rektangulära och fyrkantiga rum.

Med hjälp av en partition kan du skilja rekreationsområdet, matsalen, arbetsplatsen från varandra. Skiljeväggar är antingen döva eller transparenta, gjorda av plast eller glas. Olika typer av gipskonstruktioner kan vara funktionella: hyllor för små föremål och böcker placeras inuti, liksom fullfjädrade fack för förvaring av saker. Skiljeväggar kan göras i form av ett fönster eller ett smitt metallgitter. En garderob, en soffa och en vägg kommer också att fungera som ett slags avdelare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Huvuddragen i inredningen i ett litet rum på 18 m2 kan sammanfattas enligt följande:

  • minimalism i allt: i utseendet på möbler, inredning, inredningsdetaljer;
  • användningen av ljusa nyanser;
  • spotbelysning istället för en ljuskrona med flera nivåer;
  • brist på tak i flera steg:
  • möbler av enkel och lakonisk design, gjorda huvudsakligen i ljusa nyanser;
  • zonindelning av rymden.

Att följa ovanstående rekommendationer hjälper till att harmonisera utrymmet, skapa en modern, elegant inredning även i små områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Du bör stanna kvar vid de populära designalternativen för ett litet rum.

Klassisk stil

Vardagsrummet i "Chrusjtjov" kan inredas i klassisk stil med sin moderna version. Texturerade tapeter och tyger på fönstren hjälper till att uppnå önskad effekt. Enligt traditionen finns det i ett sådant vardagsrum ett runt bord i mitten. Finishen blir trämöbler, målningar, antikviteter. För inredning är det bättre att använda mjuka pastellfärger. Du kan visuellt utöka rummet med hjälp av speglar inramade i utsmyckade träramar.

Klassiker är alltid på modet, så den här stilen kommer att se mysig ut och samtidigt lyxig hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Denna stil är mycket populär bland unga människor. Det är perfekt för en ung kille. Loftets riktning förutsätter att det inte finns någon efterbehandling, vilket innebär att reparationen blir mycket billig. Du kan lämna murverk eller putsade väggar. Takets design förutsätter närvaro av ledningar som leder utåt. Fönsteröppningar måste breddas eftersom interiören kräver mycket ljus.

Det rekommenderas att använda romerska persienner som gardiner. Du kan komplettera interiören med brutala möbler och ett spegelbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Ett rum inrett i denna riktning kommer alltid att se moderiktigt och fräscht ut. Det är den minimalistiska stilen som är bäst lämpad för inredningen i små lägenheter. Vid design är det nödvändigt att fokusera på formernas svårighetsgrad och detaljernas lakonism.

Interiören innebär användning av naturmaterial, målning av väggarna i pastellfärger. Ytstrukturen väljs huvudsakligen matt, utan glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Denna stil kommer att vara till nytta när du inreder ett sovrum eller vardagsrum. Interiören i en fransk by förutsätter närvaron av varma färger i inredningen, ett överflöd av ljus. Tapeter i en liten blomma eller lite putsade väggar skapar en lätt stämning.

Du kan komplettera interiören med keramiska rätter, blommor, antika möbler och tyger. Provence -stil skapar en atmosfär av lätthet, värme och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Du kan hitta en tillämpning i art deco -riktningen i det inre av sovrummet. För dekoration är det bättre att välja en huvudfärg (gul, mjölkaktig, smaragd, turkos), komplettera den med pastelltoner.

Huvudaccenten kommer naturligtvis att vara en säng med en mjuk lädergavel, som har en lättnad i form av rutor eller romber. Det kommer att fungera som en indikator på ägarnas välbefinnande. När du dekorerar väggar och golv rekommenderar designers att använda naturmaterial, samt lack som ger föremål glans.

Bilder i förgyllda ramar, speglar och sconces med kristallinsatser används som fashionabla detaljer i art deco -interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa råd från designers och förlita dig på din egen fantasi, även i ett litet rum, kan du skapa en fashionabel inredning av dina drömmar. När du planerar inredningen i ett litet rum är det värt att ta hänsyn till de områden i rummet som vanligtvis inte används, till exempel hörnutrymmen.

Rekommenderad: