Skumplåt: Mått På Arkförpackningar Och Annat Skum, Vikt, Tunna Ark På 50 Mm Och 100 Mm, Andra Alternativ. GOST. Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Skumplåt: Mått På Arkförpackningar Och Annat Skum, Vikt, Tunna Ark På 50 Mm Och 100 Mm, Andra Alternativ. GOST. Egenskaper

Video: Skumplåt: Mått På Arkförpackningar Och Annat Skum, Vikt, Tunna Ark På 50 Mm Och 100 Mm, Andra Alternativ. GOST. Egenskaper
Video: Как приручить ноглина! Супер просто! 5 минут каждый раз !! - ВЫЖИВАНИЕ КОВЧЕГА РАЗВИЛОСЬ 2021 2024, April
Skumplåt: Mått På Arkförpackningar Och Annat Skum, Vikt, Tunna Ark På 50 Mm Och 100 Mm, Andra Alternativ. GOST. Egenskaper
Skumplåt: Mått På Arkförpackningar Och Annat Skum, Vikt, Tunna Ark På 50 Mm Och 100 Mm, Andra Alternativ. GOST. Egenskaper
Anonim

Polyfoam är ett mycket populärt material som oftast används i konstruktion i vårt land. Ljud- och värmeisolering av lokaler realiseras genom denna produkt.

Polyfoam har många positiva egenskaper, vilket gör det efterfrågat i många år.

I dagens artikel kommer vi att överväga det viktigaste om ark av detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Polyfoam, liksom alla andra material, har ett antal positiva och negativa egenskaper. Innan du köper skumplåt måste en person förstå både den första och andra poängen.

Låt oss ta reda på vad som är fördelarna med skum

  • Skumplåt är relativt billiga , vilket gör dem mycket populära och efterfrågade. Många köpare lockas av den demokratiska kostnaden för sådana material i jämförelse med analoger.
  • Skum kännetecknas av låg värmeledningsförmåga … På grund av detta visar plåtarna av detta material utmärkta värmeisoleringsegenskaper.
  • Frigolit är enkelt och smidigt i villkoren för installationsarbetet. Det är lätt, vilket också gör det lättare att arbeta med.
  • Det aktuella arkmaterialet kännetecknas av låg hygroskopicitet .
  • Kvalitetsskum är miljövänligt och säkert material som inte skadar hälsan hos levande organismer.
  • Polyfoam är ett populärt och utbrett byggmaterial , som säljs i många butiker.
  • Skum har ett brett användningsområde . Det används ofta för att isolera olika byggnader. Polyfoam är lämplig för värmeisolering av golv, tak, socklar och andra underlag.
  • Detta byggmaterial är hållbart … Om du utför installationsarbetet korrekt och väljer skum av hög kvalitet, kan det hålla i minst 30 år, vilket är en mycket bra indikator.

  • Plåtmaterialet är resistent mot svampar och olika skadliga mikroorganismer . Polyfoam innebär ett artificiellt ursprung, därför möter det inte dessa problem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar har arkmaterialet i fråga också vissa nackdelar

  • Detta arkmaterial är brandfarligt . När man väljer polystyren rekommenderas att man föredrar mer avancerade exemplar, i vars innehåll det finns speciella flamskyddsmedel som sänker antändningstemperaturen. Dessutom bidrar dessa komponenter till att dämpa flamman.
  • Polyfoam är mottagligt för förstörelse om det ständigt utsätts för ultravioletta strålar … Och även materialet kan kollapsa under påverkan av olika kemiska föreningar, därför behöver det ytterligare skydd.
  • Utvärdera alla fördelar och nackdelar med skum, det är mycket viktigt att ta hänsyn till det faktum att möss ofta börjar i det .… Sådana byggmaterial befinner sig vara den mest bekväma miljön för små gnagare att leva. Det är därför, när du installerar skum, är det så viktigt att stänga mössens tillgång till det. Detta kan göras genom att försegla eventuella ingångar med mineralull - möss gillar det inte särskilt mycket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och egenskaper

Själva strukturen för det övervägda arkmaterialet består av granulat som klibbar till varandra under verkan av en specialpress eller under påverkan av höga temperaturvärden. Polyfoam används inte bara för isolering av bostäder utan också för tillverkning av olika dekorativa element. Dessa kan vara vackra golvlister eller lister.

Styrofoam används också för konstnärlig och dekorativ modellering. Detta är ett tekniskt avancerat material som är lätt att bearbeta, så strukturer i olika former och storlekar kan skäras ur det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumplåt tillverkas strikt i enlighet med GOST … Längd- och breddparametrarna för ett standardark är 1000 mm och 2000 mm. Varje tillverkare har förmågan att skära material med andra dimensioner. Ofta till salu finns det alternativ med dimensioner på 1200x600 mm. Sådana produkter är mycket efterfrågade. Och även köpare kan hitta ark på 500x500, 1000x1000, 1000x500 mm.

I enlighet med GOST kan ark skäras 10 mm mindre om deras längd är mer än 2000 mm och deras bredd är 100 cm . När det gäller tjocklek för tunna exemplar upp till 50 mm är en skillnad på cirka 2 mm tillåten. Om tjockleken är mer än de angivna 50 mm tillåts en skillnad på plus eller minus 3 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumplåtar med olika indikatorer används för olika jobb

  • Om det är nödvändigt att isolera golven på bottenvåningen är alternativ från 50 mm lämpliga.
  • För det andra (och högre) golvet är det värt att välja ark från 20 till 30 mm.
  • För ytterligare ljudisolering av golvet - 40 mm.
  • För att mantla husets väggar inuti - från 20 till 30 mm.
  • För ytterväggsbeklädnad - 50-150 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera märken av frigolit

  • PSB-S … Det mest populära och utbredda märket av material. Siffrorna i denna markering anger arkens densitetsnivå. Till exempel kännetecknas PSB-S 15, som är minst täta, av en parameter på 15 kg / m3. Ett liknande märke används för isolering av områden med tillfälligt boende, till exempel släpvagnar, byte av hus.

  • PSB-S 25 . Dessa är mer populära alternativ med en densitet på 25 kg / m3. Ark med sådana parametrar används för att isolera olika byggnader och strukturer.
  • PSB-S 35 . Tätheten för dessa alternativ är 35 kg / m3. Tillsammans med huvudfunktionerna är sådana material riktade mot vattentätning av väggar.
  • PSB-S 50 . Kvalitetsark som lämpar sig för golvläggning i kyllager. De används ofta vid vägbyggande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Vi kommer att förstå mer detaljerat i vilka specifika områden högkvalitativa skumplåtar oftast används

  • Skumskivor kan användas för att isolera väggkonstruktioner inte bara utanför, utan också inuti olika byggnader . Dessutom är dessa material idealiska för värmeisolering av tak och golv.
  • Skumstrukturer används ofta för isolering av olika tekniska kommunikationer .
  • Betraktas som arkmaterial kan användas för ljudisolering både mellan våningarna och mellan separata rum i olika byggnader.
  • Frigolit det är tillåtet att installera för värmeisolering av grundkonstruktioner .
  • Som nämnts ovan, flexibla skumplåtar är perfekta för att göra ett stort antal originella dekorativa element för inredningen .
  • Det finns också ett speciellt förpackningsskum … För närvarande används det ofta för transport och förvaring av fat, fönster och andra glasstrukturer, utrustning, ömtåliga träprodukter och livsmedelsprodukter.

Skumplåtar med olika tekniska egenskaper och dimensionella parametrar väljs för olika applikationer. Dessutom måste märket på det inköpta materialet beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur arbetar man med ark?

Multitaskingmaterialet i fråga har alla nödvändiga egenskaper för att arbeta med det så enkelt och enkelt som möjligt . Lätta skumplåtar kan bearbetas utan problem, eftersom de är extremt smidiga. Sådana produkter skärs enkelt om det behövs. Skärning kan utföras både med en vass kniv och med en speciell handtypsåg. Valet av rätt verktyg beror på arktjockleksparametern.

Högkvalitativa skumplåtar fästs på ytan på vissa baser med hjälp av en vanlig limlösning. Om det behövs kan skummet dessutom förstärkas med pluggar.

Rekommenderad: