Interiören I Ett Lanthus (88 Foton): Intressanta Idéer Av Ekonomiklass För Ett Sommarboende, Designdekoration Inuti Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Interiören I Ett Lanthus (88 Foton): Intressanta Idéer Av Ekonomiklass För Ett Sommarboende, Designdekoration Inuti Rummet

Video: Interiören I Ett Lanthus (88 Foton): Intressanta Idéer Av Ekonomiklass För Ett Sommarboende, Designdekoration Inuti Rummet
Video: Ett enkelt och bra sätt att bygga i lösvirke 2024, April
Interiören I Ett Lanthus (88 Foton): Intressanta Idéer Av Ekonomiklass För Ett Sommarboende, Designdekoration Inuti Rummet
Interiören I Ett Lanthus (88 Foton): Intressanta Idéer Av Ekonomiklass För Ett Sommarboende, Designdekoration Inuti Rummet
Anonim

Idag har lanthuset äntligen upphört att uppfattas av stadsborna som en plats dit du enbart kommer på sommaren, spenderar tid på att försöka odla en värdefull gröda eller ta hand om små barnbarn.

En modern dacha är en bra plats för en bra friluftsliv bland familj och vänner. Mysiga kvällar vid eldstaden, brädspel som har varit populära sedan antiken, promenader och inredning - allt detta ger idag en person som åtminstone ibland vill vila från stadens liv, kontor och stormarknader, ett makalöst nöje.

Bild
Bild

Det är därför inredningen i ett modernt hus är mycket viktigt, eftersom ett vackert och bekvämt inre utrymme hjälper en person att helt slappna av och fly från urbana vardagliga bekymmer. Tja, det är inte svårt att utrusta ett lanthus eller en liten stuga, även med en begränsad budget.

Särdrag

Låt oss göra en reservation direkt att vi kommer att överväga intressanta inredningsidéer specifikt för ett lanthus eller en liten stuga som inte är mer än 36 kvm. m, och inte för ett privat hus för permanent bostad eller en villa. Dessa idéer hjälper dig att göra rummet i ett litet hus mysigt, där vi först och främst kommer att koppla av med våra själar.

När du startar arrangemanget av ett sommarboende är det lämpligt att på förhand bestämma närvaron och utrymmet för funktionella zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationen av ett lanthus beror till stor del på närvaron av en andra våning, en vind och en veranda, på antalet rum och fönster i dem.

Den vanligaste versionen av ett lanthus är en trä- eller tegelstruktur med en yta på cirka 6x6 kvm. m, som har ett litet köksutrymme, ofta kombinerat med en veranda, 2-3 rum på bottenvåningen och 1 stora eller 2 små rum på andra våningen eller på vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss markera några funktioner som alla ägare av ett lanthus bör ta hänsyn till, oavsett storlek:

  • inredningen i en sommarstuga ska inte likna interiören i stadshus. Detta betyder inte att rester av tapeter eller andra efterbehandlingsmaterial som sparats efter renovering i en stadslägenhet av ekonomiska ägare inte kan användas. Självklart. Men att skapa en liknande inredning i en stil som liknar stadsbostäder är inte nödvändigt, eftersom det kommer att påminna dig om stadsliv och arbetsbekymmer;
  • sådana vanliga "urbana" stilar som loft, minimalism och urban stil är inte lämpliga för inredningen i en lantstuga. Plast och förkromad metall som följer med dessa stilar kan vara svåra att passa in i förortsinredningen;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kök och sittgrupp bör tilldelas, även om det bara finns ett rum i ditt hus;
  • lugna ljusa toner och alla nyanser av naturligt trä är ett utmärkt alternativ för dacha -dekoration, och textilinredning klarar perfekt ljusa accenter - kuddar, gardiner, bordsdukar, alla typer av mattor;
  • om du har målningar och reproduktioner som inte längre pryder väggarna i en stadslägenhet, ta dem gärna till din dacha. De kommer att dekorera väggarna i ett lanthus perfekt, men om det finns mer än tre av dem på väggen rekommenderar vi att du gör ramar för dem i samma stil och med samma färg (med undantag för svartvita verk, för vilka du kan använda ljusa färgade ramar);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • vägr inte enheten till en riktig eller artificiell öppen spis - en levande eld, en fåtölj och en mjuk filt identifieras med komfort och, som ingenting annat, gör en bekväm vila;
  • om vintage -föremål används i interiören, bör du inte "överbelasta" utrymmet med dem. Bra tips för dem som inte kan skilja sig från vackra figurer, kistor, skal och andra souvenirer: dela delarna i tre delar, välj föremål som matchar varandra i varje hög, lägg 2/3 i lådor och lägg resten i rummet. Ändra "samlingar" en gång om året eller så ofta du vill;
  • Det hände sig så att saker som vi inte använder i staden ofta "kommer" till dacha, men det är synd att slänga det. Huvudfienden till en vacker dacha är skräp. Vi måste skilja oss från detta utan ånger, eftersom vi så ofta stöter på att till och med ett modernt, attraktivt hus från utsidan ser slarvigt och tråkigt ut på grund av överflödet av gamla kläder, skor, rätter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

Layouten på ett litet hus bör ge en bekväm och bekväm vistelse. Eftersom lanthuset oftast är litet är det nödvändigt att i förväg överväga layouten och utformningen av interiören i förväg.

Bestäm själv om du klarar denna uppgift på egen hand. Det kan vara lättare att kontakta en specialist för att skapa en ergonomisk och vacker inredning för ditt hem.

Tänk på kriterier som antalet människor som kommer att bo i huset, eventuell ökning av familjen i framtiden och närvaro av små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svar på följande frågor hjälper till att bestämma layoutens särdrag:

  • hur många våningar det kommer att vara i huset;
  • vad blir formen på husets tak, vilken typ av takmaterial kommer att användas;
  • fokuserar vi på ett projekt i ekonomiklass;
  • vilka byggmaterial som kommer att användas vid genomförandet av projektet.

Efter att ha identifierat dessa viktiga punkter kan du börja rita rum inuti huset och välja utformningen av en lämplig veranda. Vanligtvis har ett lanthus i ekonomiklass ett centralt rum kombinerat med ett kök, 1-2 sovrum och ett kombinerat badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett komfortklasshus kan utrymme tilldelas för ytterligare sovrum, samt arrangemang av bastu eller bad.

Vindutrymmet är ett utmärkt tillfälle att öka husets utrymme, utforma det som en fullvärdig andra våning och utrusta ytterligare sovrum, ett bibliotek, ett arbetsrum eller ett rekreationsrum.

Dessutom kompletteras layouten för små hus på landet vanligtvis med terrasser och verandor. Till och med vanliga taket över verandan i lanthuset låter dig använda detta utrymme som ett rekreationsområde … Den behöriga layouten till och med ett litet lanthus låter dig placera ett vardagsrum, kök, sovrum och badrum i det. Vardagsrummet kan utföra flera funktioner samtidigt - det kan vara en matsal, ett extra sovrum, ett spelrum och ett relaxrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt platsen för ugnen. Det mest praktiska alternativet anses vara där spisen ligger i mitten av vardagsrummet, vilket gör att du kan värma hela rummet och samtidigt tidszon det.

Stil

Interiören i ett lanthus bör vara så att man skulle vilja komma till lanthuset så ofta som möjligt. Tänk på några stilar som är lämpliga för förortslivet och låter dig använda det som en gång skickades i exil från en stadslägenhet.

Lantlig stil eller "rustik"

Den mest mångsidiga, som återspeglar den speciella smaken i landet där den används. Enkelhet och ljusa accenter, användningen av naturmaterial och naturliga tyger - allt detta ger landstilen charm och själfullhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

En av mina favoritriktningar är denna franska stil. Ljusa nyanser av möbler, gipsväggdekoration, smideelement, korgar och textilier med mjuka blommotiv är stilens främsta särdrag.

Gamla möbler är ganska användbara här, som kan dekoreras i Provence -stil med dina egna händer. Det är sant att du måste arbeta med dem - ta vid behov bort lacken och måla med färg i ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det skulle vara lämpligt att använda spetsdukar, gardiner med spetsar, buketter av vilda blommor - torkade blommor eller färska, korgmöbler, krukor och blomkrukor med en mängd olika växter. Inredningsartiklar kan dekoreras med applikationer i decoupagestil och kombinerar dem med en enda stil.

Ljusmålade väggar och golv är oändliga egenskaper i Provence -stilen. Om väggarna i huset är klädda med plåt, bör de målas vita, men balkarna kan markeras med mörkbrun.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska landet

Detta är en speciell smak av en rustik koja, där det finns en stor spis, enkla trämöbler, ljusa mattor och chintzgardiner på fönstren.

Stilen i en rustik hydda innebär användning av lapptäcke för överkast och kuddar (du kan använda kläder som du inte längre bär för att göra), lapptäcken, virkade dukar. Alla dessa dekorativa element i inredningen kan köpas idag, så det är inte alls nödvändigt att lägga tid på handarbete på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra om det finns antikviteter i inredningen - en samovar, ett snurrhjul, en spindel eller bara olika trähantverk, inklusive de som är gjorda för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Detta område inkluderar den engelska lantstilen, som kännetecknas av återhållsamhet och aristokrati. Möbler som är lämpliga för denna stil är vanligtvis mörkbruna eller rödbruna. Golvet, fönsterkarmar och dörrar är också målade i dessa färger.

För väggdekoration används strikt tapet med diskreta blommönster eller en bur .det är bra om dessa motiv upprepas i textilier. Engelsk klassisk lantlig stil är omöjlig att föreställa sig utan en öppen spis och fåtöljer runt den. Kom ihåg att den engelska stilen har en känsla av proportioner, så överbelasta inte utrymmet med inredning.

Bild
Bild

Stilen för en rysk ädel egendom

Det blir också en klassisk stil. Denna stil liknar klassisk engelsk countrymusik, men lite lättare. Om du vill ge ditt hem en "tjeckovisk" smak, är det värt att putsa väggarna och måla dem olivgröna, gråblå eller rosa-bruna. Det är bättre att välja textilier i samma nyans som väggarna, men lite ljusare . eller mörkare med ett par toner.

Häng målningar eller tryck på väggarna i enkla mörkbruna träramar, som gynnar blygsamma stilleben och landskap. Glaserade bokhyllor och porslin kommer också att se bra ut i "Tjechov" -inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Anhängare av denna moderna stil i lantlig inredning bör uppmärksamma det skandinaviska landet. Dekorationen använder ljusgrå och vita nyanser … Ett minimum av enkla möbler, frånvaron av komplexa detaljer och dekorativa element - allt detta gör att du kan skapa ett speciellt utrymme som ger en person en känsla av frihet och fred.

En känsla av proportioner och en känsla av renhet i skandinavisk minimalism gör att en stadsboende kan uppmärksamma den främsta anledningen till att han kom ut ur staden - till naturens skönhet utanför fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Möbler i landet ska motsvara den allmänna riktningen för din valda stil. Vi har inte alltid möjlighet att köpa nya bord eller stolar till sommarstugor, men vi kan alltid ge de gamla den nödvändiga smaken. I de flesta fall är det upp till målning - ljusa färger för Provence -stilen, naturligt omålat trä för den ryska lantstilen, mörka nyanser för engelska och ryska klassiker.

Att kombinera ofullständiga möbler hjälper till att använda textilfärger med samma prydnad och samma (eller liknande) färg.

Idag har nya trender uppstått när det gäller tillverkning av lantliga möbler på egen hand. För dem som gillar att pyssla med egna händer, bör du vara uppmärksam på de gamla pallarna. Denna möbel är nu på toppen av popularitet, grupper av älskare av sådan "möbelkreativitet" finns idag även i sociala nätverk, där kreativa idéer publiceras. Förutom fördelar som prisvärdhet och miljövänlighet är det fortfarande värt att nämna den största nackdelen med sådana möbler - kvaliteten på träet som måste användas är ganska låg

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stockar och stockar kvar efter konstruktion eller sågning av stora träd får under inga omständigheter kastas. Det här är nästan färdiga möbler! Du kan göra stolar, en lakonisk och vacker bänk, ett bord från en stock. Trämöbler är lätta att hantera, effektiva och praktiska. Det är sant att det fortfarande kommer att kräva vård och behandling från skadedjur.
  • En ganska intressant idé skulle vara att använda byggspolar i det inre av trädgården. De kan köpas för ett litet pris, eftersom de vanligtvis kasseras efter användning på en byggarbetsplats. En medelstor konstruktionsspole kommer att göra ett underbart tebord, och små kommer att göra bekväma och stabila pallar, ottomaner, fåtöljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Dekorationen av ett trähus, enligt de flesta designers, ska vara så miljövänlig och naturlig som möjligt. För en enkel och ekonomisk finish är träfoder perfekt, som kan målas om så önskas. I ett tegel- eller blockhus kan både gips och foder användas för väggdekoration … Tapeten rekommenderas att användas i de inre rum där det inte finns någon signifikant temperatur- och fuktighetsnedgång.

I ett litet hus rekommenderas det inte att använda komplex inredning, liksom dyra texturerade tapeter. Platser som ofta måste våt rengöras (detta kan vara en del av väggen och golvet, utrymmet mellan trappor) kan läggas ut med keramiska plattor … Användning av kakel och sten är möjligt som efterbehandlingsmaterial för en öppen terrass - i det här fallet kommer det inte att vara rädd för några väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera huset utanför och nära verandan innebär användning av en mängd olika material (från enkelt trä till porslinstengods och konststen), allt beror på den allmänna arkitektoniska och inredningsstilen och ägarnas preferenser.

Det viktigaste är att komma ihåg lämpligheten och användbara egenskaperna hos vissa material specifikt för ett lanthus.

Bild
Bild

Designidéer

Från det som en gång kom till dacha för att "leva ut sina dagar", kommer det att visa sig vara en riktig designergrej. Det är dags att göra något som inte kan göras i en lägenhet, men du vill göra det länge! I det här avsnittet vill vi visa dig riktiga exempel på spektakulära idéer för en sommarstuginredning.

Låt oss börja med eldstaden … Även om det tar mycket plats är det den obestridda ledaren för att ge lanthuset en speciell komfort. Oavsett om det är en riktig eld eller bara en elektrisk imitation, kommer eldstaden att vara huvudelementet i vardagsrumsinredningen. Förresten, en imitation av en öppen spis kan göras av tjock kartong eller plywood med hjälp av en konstgjord sten för dekoration.

Det andra, älskad av många inredare - den gamla skänk … Skinnad och ommålad kommer den att pryda både vardagsrummet och köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att följa några regler: om inredningen i ditt hem är närmast Provence -stilen, måla gärna skänk med ljus färg (mjölkvit, vit med tillägg av olivnoter); Medelhavsstil möjliggör användning av ljusa färger - blått och grönt, kombinerat med stencilinredning i mörka färger; Engelsk klassiker innebär att måla i mörkbrunt och rödbrunt.

De ger också speciell komfort för inredningen av husen lampor … En bordslampa med en halvantik lampskärm, en fotogenlampa på byrån, en samling små fotogenkaminar på kaminhyllan, en golvlampa på ett högt ben bredvid soffan, lampor bredvid sovplatserna - allt detta kommer att tillföra individualitet till även en enkel inredning.

På dacha är det ofta nödvändigt att snyggt placera många saker - från inventering till påsar med frön förberedda för plantering och böcker om trädgårdsarbete. Besegra röran och sätt allt på plats med ett stort rack … Hög, från golv till tak, med djupt öppna sektioner i olika storlekar, så att du kan placera snygga lådor eller plastbehållare i dessa sektioner, kommer ett sådant ställ att bli en verklig livräddare för att upprätthålla ordningen i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Dessa bilder visar de vackraste exemplen på en sommarstuga interiör:

  • Vackra klassiker med en liten touch av boho -stil är alltid ett vinnande alternativ. Detta exempel visar ett alternativ för en framgångsrik zonindelning av en viloplats med hjälp av en ljus matta och stoppade möbler, som bidrar till vänliga sammankomster.
  • En modern spis spis kommer inte bara att värma ett betydande utrymme, utan kommer också perfekt att passa in i det inre av ett litet hus. Dekorationen av ugnen i sig ekar inredningen i hela rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Även ett mycket litet hus kommer att verka rymligt och "luftigt" inuti om du målar väggarna i ljusa färger och använder lakoniska ljusmöbler i inredningen. Små detaljer - korgar, keramik, blombuketter ger komfort.
  • Utrymmet på vinden är idealiskt för att organisera en mysig viloplats. Om det är möjligt att installera speciella takfönster, vägr inte det, för då kan du vara kreativ eller läsa under dagen i naturligt ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inslag i Provence -stilen är alltid fördelaktiga i landets inredning. Kurvmöbler, smidda lampor, textilier med diskret inredning - allt detta gör att du av hela din själ kan känna värmen och lugnet i det välsignade södra Frankrike.
  • En öppen veranda är ett bra alternativ för dem som vill öka utrymmet i ett lanthus. Här kan du spendera tid på en varm eftermiddag och en varm sommarkväll, samlas vid ett stort bord under ett familjefest eller ett vänligt möte, och om det finns tillräckligt med utrymme, så till och med dansa.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • "Miljövänlig" stil i interiören är mycket populär på sistone. Enkla linjer, massor av trä, naturliga toner, en känsla av renhet och lugn. Det är viktigt att inte överbelasta en sådan miljö med detaljer - bara några ljusa accenter som lockar uppmärksamhet.
  • Att blanda stilar är alltid intressant. Detta exempel visar oss att även en fransk Provence och en rysk hydda perfekt kan komplettera varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du hittar intressanta idéer för en liten sommarstuga i den här videon.

Rekommenderad: