Styrofoam Fasad Dekor: En översikt över Frigolit Strukturella Fasad Dekor. Utomhus Hörn Och Gata Ränder, Glasnät Dekor Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Styrofoam Fasad Dekor: En översikt över Frigolit Strukturella Fasad Dekor. Utomhus Hörn Och Gata Ränder, Glasnät Dekor Tillverkare

Video: Styrofoam Fasad Dekor: En översikt över Frigolit Strukturella Fasad Dekor. Utomhus Hörn Och Gata Ränder, Glasnät Dekor Tillverkare
Video: Fasaddekor.se - Exklusiva husnummer 2024, April
Styrofoam Fasad Dekor: En översikt över Frigolit Strukturella Fasad Dekor. Utomhus Hörn Och Gata Ränder, Glasnät Dekor Tillverkare
Styrofoam Fasad Dekor: En översikt över Frigolit Strukturella Fasad Dekor. Utomhus Hörn Och Gata Ränder, Glasnät Dekor Tillverkare
Anonim

Stuckformning är en tidlös, modern inredning för både historiska och moderna byggnader. Idag kan tungt och komplext gips ersättas med lätt, billigt och lättillgängligt skum. Det mest otroliga är att ingen kommer att märka skillnaden. När allt kommer omkring kommer dekorativa element av skummad plast att täckas med färg eller gips omedelbart efter installationen, och de kommer att likna målad betong eller gips i utseende och till och med känsliga känslor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Byggnader med gipsdekor har överlevt till denna dag genom århundradena. Och hur länge skummet kommer att hålla är svårt att säga.

Det började användas efter 1951, då styren polymeriserades genom tillsats av pentan. Sedan dess har ingen experimenterat med det innovativa materialets livslängd.

Men en sak är klar - skadad, slitna eller bara tråkig fasadinredning idag är lätt och billigt att byta ut genom att beställa från ett företag eller köpa dina favoritarkitektoniska element från en järnaffär. Dessa motstridiga egenskaper hos polystyren innehåller för- och nackdelar samtidigt. Låt oss försöka reda ut allt på hyllorna, skilja fördelarna från nackdelarna. Låt oss börja med de positiva egenskaperna.

  • Styrofoam för utomhusdekoration är nästan viktlös, det ger ingen extra belastning för byggnaden och är lämplig även för hus byggda på en lätt grund med en nyckfull väggbeklädnad.
  • De dekorativa elementen finns i ett stort antal storlekar och former, och en mängd konstnärliga föreställningar noteras.
  • Konstgjord stuckaturgjutning är enkel och snabb att montera.
  • Materialet förfaller inte, är inte mottagligt för svamp och mögel.
  • Polyfoam tolererar alla väderförhållanden och temperaturfluktuationer, därför är den lämplig för användning i alla regioner i landet.
  • En kontinuerlig beläggning av väggarnas yta kan ge dem ytterligare ljud- och värmeisoleringsegenskaper.
  • Materialet, som tillhör klassen "A", har brandsäkra egenskaper.
  • Fasaddekor av polystyren är mycket billigare än gjutgips, och vid stor användning minskar det avsevärt kostnaden för projektdekoration av en byggnad.
  • Skumets livslängd är liten, men på grund av akryl och andra typer av beläggning skjuts det upp i tiotals år.
  • Användningen av expanderad polystyren i fasadens dekoration gör att du kan stödja byggnadens arkitektoniska stil. Detta flexibla material kan användas för att göra exakta kopior av antika statyer och konstnärliga element från olika historiska epoker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns få negativa punkter med att använda skumdekor, men du måste också veta om dem

  • Livslängden för fasadelement av plast är kortare än gips- eller betongprodukter. Men de kan alltid bytas ut.
  • Själva materialet är skört; försiktighet bör iakttas vid installationen. Men efter installation och behandling av ytor med ett färgskikt får den tillräcklig styrka och tillförlitlighet. För att den expanderade polystyrenen inte ska bli ömtålig igen måste dess tillstånd övervakas, regelbundet behandlas med speciella föreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadelement översikt

Nästan alla utomhusinredningselement kan vara gjorda av förstärkt skummaterial. De används för att dekorera fönster, dörrar, hörn, balkonger, burspråk, väggytor. Listan över delar för att dekorera fasader är ganska stor.

Kolumner

Stora element i form av pelare eller halvkolonner, tillverkade av polymerer, är inte en bärande bärkonstruktion, de används bara för att dekorera byggnaden. Deras sektioner kan vara runda, halvcirkelformade, fyrkantiga, polyhedrala . De varierar i storlek och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pilasters

Element som utgör en dekorativ avsats på väggen, som konventionellt visar en kolumn. Pilasterns form är mer präglad än voluminös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasad gesims

Den kan placeras under ett tak eller mellan våningarna. Profilens storlek ska vara i harmoni med själva byggnadens skala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontella profiler

Till skillnad från gesimselement spelar horisontella profiler en delande roll, de delar väggplanet i plana delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bågar

Böjda dekorativa strukturer används mellan pelare, ovanför fönster och dörröppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stor variation av andra skumelement används för att dekorera byggnader. Dessa är modilioner, flöjter och portaler, portiklar, konsoler, rustikering av fasadssockeln.

Bild
Bild

Topptillverkare

Vid tillverkning av fasadelement från expanderad polystyren används datorgrafik, med dess hjälp uppnås perfekta former av inredning.

Delarna är förstärkta med akrylglasfibernät, vilket ger materialet styrka. Därefter är ytan täckt med en blandning av cement och speciellt lim. Externt tar de arkitektoniska elementen utseendet på verklig stuckatur, stenstatyer, betongpelare.

Du kan beställa nödvändig fasaddekor för ditt hem direkt från tillverkaren . Vi erbjuder en översikt över företag som har visat sig bra i produktionen av dessa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Architek

Företagets inredning är gjord av höghållfast polystyrenskum, med hänsyn till modern teknik. Produkterna har en marmor-akrylbeläggning, som garanterar materialets hållfasthet och hållbarhet, och utmärks av ett estetiskt tilltalande utseende.

Bild
Bild

Penotech

Ett stort Moskvaföretag har tillverkat skumplastprodukter i 16 år - fasadinredning, landskapskulpturer. Företaget arbetar med importerade material och har ett stort sortiment av arkitektoniska inredningsartiklar.

Bild
Bild

Primo Decor

Produkterna från detta företag har varit kända på hemmamarknaden i 6 år. Företaget använder i sitt arbete hållbar skumkvalitet PSB-S-25F. Fasadelement är täckta med turkisk akrylfärg Bianca Boya . Företaget tillhandahåller ett urval av sina produkter från 270 prover.

Bild
Bild

Installation nyanser

Fasaddekor av skumplast är lätt, lätt att montera och låter dig utföra arbete med installation av arkitektoniska element på byggnadens fasad själv. Det viktigaste är att inte göra detta på hösten eller vintern, bara under en varm period, när limmet kan torka ut och fixa inredningen väl på husets väggar.

Innan installationen är det nödvändigt att göra en skiss av fasaden som anger antal, storlek och form på dekorativa element.

Du måste veta exakt hur väggytan kommer att se ut när du använder vissa inredningsdetaljer. För att göra detta är det bättre att använda gratis datorprogram ("Alta-Planner", "Alta-Profile"), som hjälper dig att se din fasad i 3D-volym och fatta rätt beslut.

Bild
Bild

När ritningarna är klara och material har köpts börjar de arbeta i följande ordning

  • Innan du fixar dekorremsorna måste du förbereda ytan för det. Eftersom elementen sätts på lim, för att vidhäftningen ska bli perfekt, måste väggens plats för inredningen vara felfritt jämn och slät. Gipsets ojämnheter avlägsnas, med hjälp av en lösning (vid behov) jämnas motsvarande del av väggen ut.
  • Ett speciellt lim appliceras på baksidan av de dekorativa elementen, sedan ska de appliceras tätt på ytan.
  • Dimensionella delar (kolumner, karyatider), förutom lim, behöver ytterligare fästelement, fixering utförs med ankare och inbäddade element, vilket ger full vidhäftning till ytan.
  • I slutet av installationen behandlas alla stumfogar med tätningsmedel, överskottet avlägsnas noggrant och gnids över.
  • I det sista steget är inredningen grundad och täckt med några ord med högkvalitativa vattenbaserade akrylfärger. Det är färgningen som omvandlar styrofoam -fasaddekorationerna till imitationer av sten eller betong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vi har förberett ett urval av vackra dekorativa element skapade på basis av polystyren och dekoration av fasader på byggnader

Byggnaden innehåller pilaster, rustika material, plattband, gesimser och horisontella profiler av expanderad polystyren

Bild
Bild

Dekorativ gjutning av skummad plast

Bild
Bild
Bild
Bild

Effektiv heminredning baserad på skum

Bild
Bild

Fin kontrasterande användning av vit syntetisk inredning på den röda fasaden

Bild
Bild

Fasadmönster används för att styla byggnaden

Rekommenderad: