Tvåvåningshus Med Vind (41 Bilder): Tegel- Eller Träversion Med Balkong, Design Av En Stuga Av Skumblock Med Vindtak, Ramhus Av Trä

Innehållsförteckning:

Video: Tvåvåningshus Med Vind (41 Bilder): Tegel- Eller Träversion Med Balkong, Design Av En Stuga Av Skumblock Med Vindtak, Ramhus Av Trä

Video: Tvåvåningshus Med Vind (41 Bilder): Tegel- Eller Träversion Med Balkong, Design Av En Stuga Av Skumblock Med Vindtak, Ramhus Av Trä
Video: Vi visar upp den NYA STUGAN! 2024, April
Tvåvåningshus Med Vind (41 Bilder): Tegel- Eller Träversion Med Balkong, Design Av En Stuga Av Skumblock Med Vindtak, Ramhus Av Trä
Tvåvåningshus Med Vind (41 Bilder): Tegel- Eller Träversion Med Balkong, Design Av En Stuga Av Skumblock Med Vindtak, Ramhus Av Trä
Anonim

Det är en helt naturlig önskan för varje person att sträva efter att förbättra sitt hem, eftersom det är den plats där vi tillbringar större delen av vår tid. Det är med huset som trevliga minnen av familjekomfort förknippas. Men med ökningen av familjemedlemmar kanske det inte längre räcker med utrymme och det finns ett behov av att utöka bostadsutrymmet. Ofta är för detta ändamål ytterligare rum kopplade till ett lanthus, till exempel en vind.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tvåvåningsbyggnader med vind har nyligen blivit mycket populära, eftersom de ger sina ägare ytterligare kvadratmeter, som du som bekant inte existerar. Första våningen är vanligtvis reserverad för grovkök och ett vardagsrum, på andra våningen finns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller ett kontor, en kreativ verkstad eller ledigt bostadsutrymme använder ägarna vindsutrymmet för dessa ändamål. Ett hus med vindsgolv ger därmed en struktur som är betydande vad gäller dess parametrar och yta, som invånarna kan utrusta på vilket sätt som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vindsbyggnader är populära eftersom de erbjuder många fördelar för att möta viktiga kundbehov.

Att använda vindsutrymmet är ett av de mest fördelaktiga sätten att expandera och förstora utrymmet hemma .eftersom vinden är multifunktionell. Där kan du utrusta ett annat vardagsrum eller det är att slå utrymmet, till exempel genom att utrusta en vind för ett kontor, en plats för avkoppling, ett biljardrum eller en kreativ studio.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är vinden en arkitektonisk lösning som är ovanlig för ett standardrum. Den sneda takkonstruktionen gör att fönstren kan placeras icke -trivialt - precis i taklutningen. Detta ger rummet en hög grad av isolering, det vill säga belysning. Denna faktor är av grundläggande betydelse, särskilt om ett vardagsrum planeras på vinden. Detta beslut är emellertid förknippat med en av de betydande nackdelarna, nämligen den höga kostnaden för installationsarbete vid installation av takfönster i ett sluttande tak. De är ofta två eller tre gånger dyrare än konventionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots detta är kanske huvudargumentet för att bygga en vind den ekonomiska effektiviteten i dess konstruktion. Jämfört med den vanliga konstruktionen av ett fullvärdigt standardgolv, reducerar vinden avsevärt kostnaden för dess konstruktion. Detta beror på takkonstruktionens särdrag: ju större takets plan, desto lägre kostnader kräver vinden.

Loftet spelar också en viktig arkitektonisk och stilistisk roll ., eftersom det bildar en viss bild av husets utsida. Tack vare vinden får byggnaden ett sammansatt komplett utseende och gör byggnaden också mer attraktiv och presentabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med de positiva egenskaperna finns det också nackdelar som inte kan ignoreras. Dessa inkluderar värmeisolering: vinden, som faktiskt ligger under själva taket, är mycket känslig för väderförändringar och extrema temperaturer. Med rätt tillvägagångssätt för den tekniska mättnaden på vinden kan denna nackdel vändas till din fördel, det vill säga för att minska värmeförluster genom den övre delen av huset i allmänhet och taket i synnerhet. För att göra detta bör du noga överväga användningen av allt nödvändigt material. Till exempel måste du isolera utrymmet under taket och mellan gavlarna. Sådana tekniska tekniker kommer att göra rummet immun mot atmosfäriska fenomen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka material är bättre att välja?

Hus med vind anses vara utförandet av ett bekvämt liv; konstruktionen av en sådan struktur ger frihet vid val och användning av byggmaterial. Gips kan kallas det viktigaste och kanske det mest populära. Det är ganska robust men väldigt lätt samtidigt. Tack vare dessa egenskaper skapas inte ytterligare tryck på de bärande väggarna och husets bas.

Nyligen har ramkonstruktion varit särskilt populär ., som också är lämplig för konstruktion av byggnader med vindsgolv. Du kan bygga dem själv, men du kan köpa prefabricerade, det vill säga färdiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dem är hus av skumblock också av intresse för kunderna. Sådana byggnader är mycket pålitliga och hållbara, de ser moderna ut och låter dig slå vilken designlösning som helst. Ytor kan enkelt putsas, olika typer av yttre ytbehandlingar kan användas. Ett trevligt tillägg är priset på blockhus: de är mycket billigare än tegelhus, även om de inte är sämre än dem i sina egenskaper. Tack vare användningen av skumblock kan du inte bara minska byggkostnaderna utan också tiden för byggandet av en byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilket material som används är vinden på vinden alltid tillverkad av trä , kan en liknande träram därefter mantlas med plywood eller den så kallade OSB -skivan - ett flerskiktsark spån limmade ihop. Det är viktigt att komma ihåg att allt byggmaterial endast är avsett för bostadsbyggande och är miljövänligt. Annars kommer det att bryta mot sanitära standarder och oönskat påverka ägarnas skick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över moderna projekt

På fastighetsmarknaden är hus med vind mycket efterfrågade, eftersom de anses vara de mest rymliga och bekväma. I detta avseende utvecklades en mängd olika projektförslag med ytterligare vindsrum. Byggnader med olika bilder på vindar kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hänvisning till ett hus med ett litet område noterar vi följande projekt. Den presenteras i neutrala ljusa färger som ser bra ut när som helst på året. Till exempel kommer det på vintern att passa in i en snöig miljö, och på sommaren sticker det med fördel ut, vilket visuellt skapar en sval nyans mot naturens bakgrund. Kontrastelement fungerar som accenter och betonar byggnadens styva, geometriska linjer.

Bild
Bild

När du bygger ett hus med ett litet område måste du vara särskilt uppmärksam på taket. Den ska vara tillräckligt vass och dess sluttningar ska vara så branta som möjligt. Detta tillvägagångssätt kommer att hjälpa till att visuellt göra huset högre och rymligare, dessutom kommer takets enkla form att rädda kunderna från extra kostnader och kommer att expandera vinden från insidan. Som framgår av figur 3 finns det flera sovrum och ett rymligt badrum på vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ofta hitta vindsvåningar med balkong; detta är en av de arkitektoniska teknikerna som gör att du kan skapa ytterligare volym utanför huset. Efter att ha talat bildar balkongen ett slags burspråk för nedre våningen. Detta gör att du kan "leka" med byggnadsytan genom att öka den.

Bild
Bild

För en stor familj behöver du bostäder av lämplig storlek, till exempel ett lanthus med en 10x10 vind. På själva vinden kan du utrusta rymliga sovrum och barnrum. Låt oss vända oss till projektet. Vid första anblicken verkar huset litet, men ger gott om plats för alla familjemedlemmar och tillgodoser deras behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, planen visar att första våningen är helt reserverad för tvättstugor och ett vardagsrum, och vinden innehåller tre rymliga sovrum, ett badrum och ett rymligt badrum. Detta projektförslag visar tydligt hur kvadratmeter kan användas effektivt så att det inte finns några "döda zoner" i huset. Denna teknik låter dig skapa en invecklad, elegant och original inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel för inspiration

Designmetoden för omvandling av vindsutrymmet har en betydande inverkan på hur husets ägare kommer att känna sig i det. Det är av denna anledning som det är nödvändigt att jämföra rummets syfte med dess stilistiska komponent.

Bild
Bild

För sovrummet och barnkammaren är varma ljusa färger lämpliga, vilket skapar en trevlig atmosfär i rummet och bidrar till avslappning av personen i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För kontoret är ett utmärkt alternativ att använda kalla nyanser - de fyller med energi och hjälper till att koncentrera sig på arbete.

Bild
Bild

Samtidigt får vi inte glömma stilistiska lösningar: till exempel kommer användningen av flera färger i interiören inte bara att sätta visuella accenter utan också att hjälpa till med att zonindelning av utrymmet. Detta kommer också att underlättas genom användning av olika balkar, takbjälkar och nischer mellan dem. Det är dock värt att komma ihåg att det är lämpligt att göra detta om vinden är stor och det inte är nödvändigt att visuellt expandera den.

Bild
Bild

Loftbyggnader är ett intressant tillvägagångssätt för privat hembygge . Det kommer inte bara att se modernt och solid utifrån, utan också ge ytterligare kvadratmeter till en rimlig kostnad. Denna praktiska funktion i en kombination av pris och kvalitet har bestämt trenden i byggandet av hus på landet.

Rekommenderad: