Kuddar För Balkar För Utjämning: Gummi Och Plast, Justering För Golvbjälkar Och Trä, Tegel Mm

Innehållsförteckning:

Video: Kuddar För Balkar För Utjämning: Gummi Och Plast, Justering För Golvbjälkar Och Trä, Tegel Mm

Video: Kuddar För Balkar För Utjämning: Gummi Och Plast, Justering För Golvbjälkar Och Trä, Tegel Mm
Video: Wetpour Basics - How To Lay Rubber Wetpour 2024, Mars
Kuddar För Balkar För Utjämning: Gummi Och Plast, Justering För Golvbjälkar Och Trä, Tegel Mm
Kuddar För Balkar För Utjämning: Gummi Och Plast, Justering För Golvbjälkar Och Trä, Tegel Mm
Anonim

Kuddar för justeringsloggar kan vara mycket olika. Bland dem finns det gummi och plast, justeringsmodeller för golvbjälkar, trä- och tegelstöd. Några av dem är lätta att göra för hand.

Bild
Bild

Utnämning

Det finns ett antal bra skäl som motiverar dig att placera olika föremål under stockarna. Det är inte bara subjektiv komfort. Andra faktorer är:

  • otillräcklig säkerhet för ojämna ytor;
  • lastfördelningens enhetlighet (och slitage av den);
  • förebyggande av kontakt med fukt;
  • förbättrad ventilation;
  • höja strukturen (det bör bara noteras att inte alla material är lika bra på var och en av dessa funktioner).
Bild
Bild

Översikt över gummikuddar

Denna lösning gör ett bra jobb med att anpassa sig. Men det rekommenderas också för att organisera fullfjädrade backar . Båda alternativen är lämpliga om du vill fördela viktbelastningen jämnt på stocken. Gummibrunn förhindrar kontakt av en trä stock med vatten. Det kan också skydda WPC -strukturer, aluminium- och järnprodukter.

Bild
Bild

Yttre ljud dämpas inuti gummimassan. Hon själv har ingen obehaglig lukt. Ultraviolett ljus och nederbörd skadar det inte. Gummi konkurrerar framgångsrikt med plastmodeller. Sådana element hjälper till att jämna ut ojämnheterna i baserna och till och med höja brädorna med cirka 1-1,5 cm efter behov. Justeringskuddar för stockar kan appliceras både inomhus och utomhus, i temperaturområdet från –40 till +110 grader; under normala användningsförhållanden är livslängden teoretiskt obegränsad.

Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos Gardeck -foder:

  • storlek 8x6x0, 6 cm;
  • tillåten temperatur upp till 100 grader;
  • densitet 1000 kg per 1 cu. m;
  • densitet på strandskalan 60 poäng;
  • rivmotstånd upp till 1000 kPa.
Bild
Bild

Justerbara stöd kan göras annorlunda. De är tillverkade enligt schemat som är typiskt för skruvuttag. Höjden ställs in genom att vrida på skruven. Installationsfel - 1 mm. Så snart den nödvändiga indikatorn har nåtts måste produkten fixeras med en nyckel.

Starka metallben tål öppna lågor och tål betydande mekanisk belastning … Och nu tillverkas även skruvstöd av hållbara plastkvaliteter. Tack vare dem kommer det att vara möjligt att ställa in höjden på stocken och golvbeläggningen på golvet lika exakt. Oftast tas polypropen som grund.

Bild
Bild

Leveransuppsättningen innehåller en mängd olika delar, inklusive ett lutningskorrigeringsblock; själva gummidynorna kan också ingå i vissa kit, även om de ibland måste köpas till.

Ovanpå de justerbara stöden kan du säkert sätta inte bara klassiska brädor utan också:

  • däck;
  • plywoodskivor;
  • träkomposit;
  • Träfiberskiva;
  • Spånskiva;
  • bricka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den torra prefabricerade screed -tekniken är tillämplig i alla lokaler, oavsett deras syfte . Den har en mycket låg vikt, vilket är mycket användbart för översyn i gamla slitna hus. Gummi- och plastdynor, i kombination med eller utan justeringselement, eliminerar de långa torktiderna som är typiska för betong. Sådana strukturer kommer att ge god ventilation av utrymmet under golvet. Många kommunikationer kan läggas där, och om det finns en önskan är det även bra att utrusta ett golv på flera nivåer.

Bild
Bild

Hemlagad foder alternativ

Men det är inte nödvändigt att köpa specialprodukter för trä stockar för att jämna golvet, eftersom de i många fall är gjorda för hand. När den är monterad på stolpar kräver den befintliga uppsättningen regler i konstruktion direkt fixering av lagren på stöden. Denna inriktningsmetod uppnås genom att dra genom stödet med pluggar eller självgängande skruvar direkt till basen. Kuddar bör användas var de än behövs. Höjden (tjockleken) på var och en av dem väljs för att lägga från 2 till 4 bitar under fördröjningen.

Bild
Bild

Det bör förstås att trästöd (inklusive delad plywood) anpassar strukturen mycket grovt. Mer exakt kan detta göras på grund av det vikta takmaterialet.

Det är möjligt att använda OSB-plattor, men denna teknik är fortfarande dåligt utarbetad, så du måste följa den på egen risk och risk . I vissa fall placeras stockarna på tegelstolpar. Sådana mönster gör att du kan lägga golvet jämnt och korrekt.

Bild
Bild

Vanligtvis är de gjorda med en sektion av 1 tegel. En förstärkt betongplatta på M500 -cement bildas preliminärt. En konsol placeras i mitten, vars övre del har en tråd. En stålplåt svetsas till fästets bas, och alla fästen är centrerade, vilket ger dem noll horisontellt. Stödet är klart när ett fuktbeständigt tegelfoder från 4 sidor läggs till en sådan struktur.

Rekommenderad: