Envåningshus Med Garage (48 Foton): Byggnader Med Garagekonstruktioner Under Ett Tak, Trä- Och Tegelstugor Med Källare Och Terrass

Innehållsförteckning:

Video: Envåningshus Med Garage (48 Foton): Byggnader Med Garagekonstruktioner Under Ett Tak, Trä- Och Tegelstugor Med Källare Och Terrass

Video: Envåningshus Med Garage (48 Foton): Byggnader Med Garagekonstruktioner Under Ett Tak, Trä- Och Tegelstugor Med Källare Och Terrass
Video: Byggbeskrivning - Utvändigt - Garage 2024, Mars
Envåningshus Med Garage (48 Foton): Byggnader Med Garagekonstruktioner Under Ett Tak, Trä- Och Tegelstugor Med Källare Och Terrass
Envåningshus Med Garage (48 Foton): Byggnader Med Garagekonstruktioner Under Ett Tak, Trä- Och Tegelstugor Med Källare Och Terrass
Anonim

Människor började oftare bygga stugor i ett lugnt förortsområde, föredrog dem framför lägenheter i bullriga städer. Det finns många bra projekt där ute. Ett bra alternativ är byggandet av ett finskt hus. Det är bekvämt planerat, mysigt och ekonomiskt, dessutom är det byggt av moderna material. Du kan välja ett projekt av en tegelsten eller en trästuga av laminerat faner. Båda alternativen har bra recensioner. Många föredrar också envåningshus med ett garage under ett tak.

Planen kan ge närvaro av ett burspråk och en terrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två typer av garageplatser i förhållande till bostadshus - under bostaden och bredvid den. Alternativet under huset kommer att ta mindre plats på platsen, men det kommer att kosta mer. Det kommer att behöva en djup källare, en solid grund och genomtänkt ventilation. Ingången till garaget är i en vinkel på 12 grader, vilket gör det svårt att röra sig under isen. Projektet är svårt att genomföra på mark med underliggande grundvatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garaget, i kombination med huset, står inför samma material och ser ut som en enda struktur med det. Det blir en fortsättning på byggnaden, har ett gemensamt projekt med sig, en grund, ett tak, vilket minskar kostnaden för att bygga en byggnad. Husets yta kan ökas genom att inkludera ett badhus, en vind, ett burspråk och en källare under garaget i projektet. För sommarlovet finns en terrass på taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Redan innan byggnadsarbetet påbörjas är det värt att överväga alla fördelar och nackdelar med en 1-vånings byggnad med ett bifogat garage:

  • En byggnad tar mindre plats än två fristående. Gården ser mer organiserad ut.
  • Att spara på projektet och minska förbrukningen av byggmaterial (grund, tak och väggar är vanliga med stugan).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Garaget har värme- och kommunikationssystem som är gemensamma för huset.
  • I bilagan till stugan, förutom bilen, kan det finnas hushållsartiklar eller grönsaker på vintern.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Garaget i huset är bekvämt, eftersom du kan kliva in i bilen utan att bära varma kläder. Det är bekvämt att lossa och lasta fordonet.
  • Bilen är mer pålitligt skyddad från inbrottstjuvar, från rummen är det lätt att höra väsen i garaget. Det är möjligt att ansluta ett enda säkerhetssystem.
  • Ett garageutrymme är lämpligt för en verkstad eller ett gym.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar behovet av värme och ljudisolering, annars kommer buller och kyla från tillbyggnaden att komma in i huset. Ett sådant projekt är inte lämpligt för en plats med ett svårt landskap, och utjämningsarbete kommer att medföra extra kostnader.

Envåningshus har sina egna fördelar:

  • Att leva på samma nivå uppmuntrar kommunikation och för samman familjen.
  • Om gamla människor och små barn bor i byggnaden är det bekvämare att använda dem utan trappor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Frånvaron av en andra våning kommer ekonomiskt att påverka konstruktionen av väggarna.
  • I en låg byggnad är det lättare att rengöra och utföra reparationsarbete.
  • Det finns inget behov av att stärka grunden, vilket innebär överbetalning.

Av nackdelarna kan vi säga om det stora området som huset upptar i det tilldelade territoriet, om kostnaderna för takläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Husets plan utvecklas oberoende eller kontaktar särskilda organisationer för att skapa ett individuellt projekt. Om lättnaden för webbplatsen är platt, kommer typiska alternativ att göra, de kommer att kosta mindre, men ibland måste de justeras för att passa dina behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du placera byggnaden korrekt i det avsedda området. Detta anges i projektet. Stugan bör byggas på en kulle för tillräckligt med solsken och för att undvika översvämning av smältvatten. Om landskapet är plant, är det bästa stället att bygga den nordöstra delen av platsen, och för ingången är det bättre att välja södra sidan.

Ingången till garaget ska vara närmare porten . Parkering krävs för korttidsparkering. Det är bättre att placera garaget i förhållande till huset från norr, och lämna södra sidan för vardagsrummet. Husets östra del är lämplig för sovrum. Den västra riktningen kommer att förbli för köket och matsalen. Denna positionering av byggnaden hjälper till att ge den maximalt dagsljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på följande när du skapar ett projekt:

  • Du måste planera kommunikationen ordentligt. Värmesystemet, vattentillförsel från huset kan tas ut till garaget. Planeringen av gas- och ventilationssystem för att undvika olyckor lämnas bäst till specialister. Det är nödvändigt att tänka över avlopp och elförsörjning.
  • Redan innan du skapar ett projekt måste du bestämma vilken typ av grund och byggmaterial som ska användas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Layouten för den kombinerade byggnaden ska vara så funktionell som möjligt, dåligt genomtänkta tomrum och korridorer bör undvikas.
  • Det är lämpligt att ha en liten vestibyl mellan garaget och vardagsrummen, det hjälper till att fånga kall luft, tekniska dofter och ljud som kommer från detta rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du planerar ett garage är det värt att tillhandahålla en inspektionsgrop för bilreparationer, en plats för ställ med verktyg och bilutrustning.
  • Sovrum bör placeras så långt bort från garaget som möjligt så att främmande ljud inte stör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillgångsvägar och stigar planeras samtidigt med huset. Det skulle vara idealiskt att planera hela landskapsdesignen under byggnationen. Även om trädgården, lusthusen och andra trädgårdsdetaljer dyker upp gradvis, kommer den slutliga versionen att få ett genomtänkt och harmoniskt utseende

När de kontaktar byrån för att skapa ett individuellt projekt gör arkitekterna uppskattningar, förbereder ritningar och teknisk dokumentation med utvecklingen av strukturer och en skissplan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiss

Detta dokument är en produkt av kundens och arkitektens gemensamma arbete. I detta skede diskuteras antalet rum, deras syfte och läge, byggnadens inre och yttre fasad diskuteras. Efter att ha utarbetat skissplanen kan du redan vara intresserad av den genomsnittliga kostnaden för att bygga ett objekt.

Bild
Bild

Arbetsteckningar

Ritningar tillhandahålls till statliga myndigheter, på grundval av dem kommer säkerhetsnivån för att bo i byggnaden att bedömas. Varje region har sina egna krav, så det är bäst att i förväg kolla med lokala handledare vilka dokument de behöver.

Bild
Bild

Butiksritningar innehåller projekt med rumslayouter , fönster, dörrar, garage, tvättstugor, alla detaljer i strukturen i den är genomtänkta till minsta detalj. Med deras hjälp beräknas mängden byggmaterial. Dessa ritningar kommer att användas av arbetare vid byggandet av byggnaden. De tar hänsyn till ventilation, vattenförsörjning, gastillförsel, värmesystem, avlopp, strömförsörjning. Utformningar och typer av fundament, tak, källare anges. Dokument relaterade till arkitektur och strukturer förbereds. Ritningar skapas samtidigt med tillhörande dokumentation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med ett projekt beräknar en specialist typen av fundament, takbeläggning, belastning på grunden och golv, beräknar arbetskostnaden. Jord, grundvattennivåer, klimatförhållanden studeras.

På ritningarna relaterade till väggkonstruktion framhävs stödkonstruktionerna, deras styvhet, placering av stöden noteras. Mängden fästmaterial och blandning, liksom fästmetoder, anges.

Bild
Bild

Innan du köper material görs en noggrann mätning . Dokumentationen beskriver i detalj typer av byggnadsarbeten och deras ordning, en lista över använda material och andra arbetspunkter.

Design anses vara en av de svåraste aktiviteterna i att bygga en byggnad. Om det inte behövs någon individuell utveckling erbjuds standarddesigner.

Till exempel vackra och ekonomiska alternativ för finska hus, som kombinerar den senaste konstruktionstekniken och en bekväm layout.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på

Garaget, som ansluter till huset, bildar en L-form. Denna layout gör det möjligt att mer kompakt arrangera rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ingången till huset leder genom en vestibyl utrustad med två dörrar: till höger - ett garage, till vänster - bostäder. Tambour tar hand om alla negativa aspekter i samband med garaget (buller, teknisk lukt). Entrén, långsträckt av en korridor, har sju dörrar: till tre sovrum, ett kök, ett badrum, en toalett och en vestibyl. Den rymliga korridoren löste alla problem med isoleringen av lokalerna. Endast köket visade sig vara ett genomgångsrum, du måste gå igenom det för att komma in i vardagsrummet. Om hallen fungerar som en matsal är detta arrangemang extremt bekvämt. Garaget är avsett för en bil. Ett exempel på en lyckad layout, när garaget har en gemensam entré med huset, men är så långt som möjligt från bostadskvarteren.

Bild
Bild
Bild
Bild

En variant av huset med ett garage för två bilar, beläget till vänster. En gemensam entré leder till en entré, från vilken du kan komma in i vardagsrummet (till höger) och garaget (till vänster). En lång hall förbinder kök, matsal, badrum, toalett och tre sovrum. Alla rum är separata. Köket har två ingångar till hallen. Sovrummen är så långt bort från garaget som möjligt.

Rekommenderad: