Projekt Av Hus Med Vindsvåning Upp Till 150 M2 (36 Bilder): Layouter Av Ett Tegelhus Med En Yta På 140 Kvm. M, Stugor Av Skumblock Och Luftbetong

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Hus Med Vindsvåning Upp Till 150 M2 (36 Bilder): Layouter Av Ett Tegelhus Med En Yta På 140 Kvm. M, Stugor Av Skumblock Och Luftbetong

Video: Projekt Av Hus Med Vindsvåning Upp Till 150 M2 (36 Bilder): Layouter Av Ett Tegelhus Med En Yta På 140 Kvm. M, Stugor Av Skumblock Och Luftbetong
Video: Vad kostar en totalrenovering per kvm? 2024, April
Projekt Av Hus Med Vindsvåning Upp Till 150 M2 (36 Bilder): Layouter Av Ett Tegelhus Med En Yta På 140 Kvm. M, Stugor Av Skumblock Och Luftbetong
Projekt Av Hus Med Vindsvåning Upp Till 150 M2 (36 Bilder): Layouter Av Ett Tegelhus Med En Yta På 140 Kvm. M, Stugor Av Skumblock Och Luftbetong
Anonim

En sällsynt person skulle inte vilja se sitt hem fyllt med komfort och skönhet. Och om det fortfarande är funktionellt är det bara bra. En detalj som en vind kan lägga till skönhet och originalitet i ett privat hus. Det är för närvarande ett mycket populärt alternativ bland markägare. Hur man utvecklar ett projekt för ett hus med vind och bygger det på ett område på upp till 150 kvadratmeter beskrivs i artikeln.

Särdrag

Intresset för hus upp till 150 m2 beror främst på deras låga kostnad, liksom deras kompakta storlek. I vår tid, när inte bara städer, utan även stugbebyggelser byggs upp mer än tätt, är ramhus mycket viktiga. Sådana projekt av trä är mycket populära bland barnfamiljer, eftersom byggnaderna är miljövänliga och hållbara. Det bör noteras att både skumblock och tegelstenar är inte mindre pålitliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan höra åsikten att det är svårt att skapa ett riktigt rymligt och funktionellt hem i ett så litet område, men så är inte fallet. Med rätt layout kan ett sådant hus utrustas med en vind, ett garage och till och med en källare. Samtidigt kommer den att placeras på en liten tomt.

Det måste sägas direkt att vinden inte är en balkong, det är en del av boytan under taket. Det är billigare att bygga en vind än andra våningen, dessutom krävs inte vindsgolv för dess uppläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stugor med ett sådant område kan byggas med olika tekniker och byggmaterial. Projekt är anpassade till marken och klimatförhållandena; de kan beställas från designers, eller så kan du utveckla dem själv. Om du har konstruktionserfarenhet, viss kunskap och färdigheter kan du till och med försöka väcka ditt projekt till liv.

Först måste du bestämma vilket material som ska användas för konstruktion.

Valet av material för konstruktion

Projekt från skumblock är mycket efterfrågade. Och detta är förståeligt - de är mycket budgetmässiga, samtidigt som de är pålitliga och hållbara. Skumbetongblock är gjorda av skumbetong, detta material är lätt (det är lättare än tegel och trä), praktiskt och relativt billigt. Eftersom blockens struktur är porös ger de bra värme- och ljudisolering. En annan fördel med skumbetong är vatten- och brandbeständighet. Det största pluset är miljövänlighet, eftersom det produceras utan användning av kemiska tillsatser, tillsätts inte föroreningar i det. Ändringar kan göras i projektet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av att materialet är lätt är belastningen på fundamentet låg följaktligen ökar husets livslängd. På cirka 3 månader är det fullt möjligt att bygga ett hus och gå vidare till efterbehandling. Men det kommer att ta minst sex månader att skapa ett hus av tegel eller träbjälkar. Efterbehandling kan göras från vilket material som helst, vare sig det är tegel, gips, trä, kakel, panel - skumblocket kommer att klara sig med något av dem. Alla dessa material är perfekt fästa på skumbetongblock, så att du kan skapa en verkligt unik fasad. Detsamma gäller rumsinredning.

När det gäller hus med mansardtak är luftbetong mest efterfrågat för deras konstruktion. Detta material kan endast tillverkas i produktion, det innehåller vatten, cement, kalk och gips samt aluminium, antingen i form av pulver eller i form av en pasta. Han är katalysatorn för gasbildning.

Faktum är att detta material är en stor, porös svamp. På samma sätt som skumbetong är den miljövänlig, eftersom dess produktion inte kräver föroreningar och kemiska tillsatser.

Bild
Bild

Gasbetongblock absorberar vatten mycket starkt därför behöver strukturen på dem beklädas med ett annat material, mer motståndskraftigt mot fukt. Samtidigt klarar luftbetong bättre än skumbetong när det gäller hållfasthet. Dessutom utsätts skumbetong för krympning, medan dess lättare motsvarighet inte är det. Det är ganska logiskt att luftbetong är dyrare.

På grund av det faktum att gasblock väger väldigt lite, sätter huset inte press på grunden. Detta i sin tur gör basen mindre massiv. Gasbetong, precis som skumbetong, är vänligt med vilket material som helst, så du kan dekorera ett hus från det i enlighet med ägarens önskan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ägaren av webbplatsen bestämmer sig för att bygga ett ramhus i tegelsten, kommer han troligen att behöva ett individuellt projekt. Vid sammanställningen kommer ägarens ekonomiska kapacitet och hans önskemål att beaktas. Detta är ett riktigt hus i århundraden, mer än en generation kan bo i det. Tegel är mycket hållbart, därför kommer ett hem av det att vara säkert och pålitligt och skydda sin ägare från både oönskade gäster och gnagare.

Om du planerar att bygga ett dyrt hus är det bättre att beställa projektet från ett företag som har funnits på marknaden för dessa tjänster länge. Det finns vanligtvis tillräckligt många alternativ för att tillgodose alla kunders behov. I enlighet med hans justeringar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med tegelhus är följande:

  • brandmotstånd;
  • resistent mot mögel och mögel;
  • tål extrema temperaturer;
  • kollapsar inte från fukt;
  • utmärkt värme- och ljudisolering;
  • miljövänlig.

Tegelhus har en nackdel - de är inte budgetmässiga.

Bild
Bild

Populariteten för trähus växer ständigt. I sådana byggnader är stockarna rektangulära. För deras tillverkning används barrträd: materialet innehåller således harts. Det förhindrar förfall. Strålen kan vara profilerad eller vanlig. Om vi vänder oss till tillverkningsteknik kan den delas in i fast och limmad.

Fördelarna med ett timmerhus är följande:

  • renlighet och miljövänlighet;
  • styrka och tillförlitlighet;
  • brandbeständigt limmat laminerat virke;
  • det är möjligt att bygga de mest komplexa husen av det;
  • lätt att koppla in.
Bild
Bild
Bild
Bild

Limat laminerat virke har också nackdelar:

  • det är giftigt, om än inom det acceptabla intervallet;
  • det måste vara mycket noggrant impregnerat, annars kommer det att ruttna; impregnering bör vara av hög kvalitet, eftersom billiga analoger avger fenol, vilket är extremt farligt för människokroppen;
  • att isolera ett hus av trä är mycket dyrt.
Bild
Bild

Projekt

För att bygga ett vackert, solidt och hållbart privat hem kan du inte klara dig utan ett projekt. Om det inte finns någon önskan att spendera pengar, med hänvisning till specialister, kan du ta utgångspunkt i ett typiskt projekt, som det finns väldigt många av idag, och anpassa det efter din smak och behov.

Naturligtvis, innan du börjar söka eller utveckla ett projekt, måste du själv bestämma frågor om:

  • vilken storlek huset kommer att vara;
  • vilket material det kommer att vara av.

När svaren har mottagits kan du gå vidare till ritningsstadiet. De kan vara absolut alla: en- och tvåvåningsplan, med vind, terrass eller garage, med källare eller källare- allt beror på ägarens önskemål.

Bild
Bild

Det är svårt att säga vilka projekt som är mest populära. Enplanshus är bra och efterfrågade där tomter har komplex geologi. Två våningar är lämpliga om ägarna vill dela lokalerna i enlighet med deras funktionella syfte, till exempel på första våningen har de ett kök, matsal, badrum och toalett, och på det andra - sovrum.

Mycket ofta i utformningen av hus upp till 150 kvm. m det finns garage . De sparar utrymme bra, varför de är så populära. Dessutom låter det inbyggda garaget tilldela ett litet utrymme i det för ett lager eller förråd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller vinden, när du arrangerar den, kan du ge fantasin fria tyglar och till exempel göra ett biljardrum. Eller en verkstad. Ett lekrum för barn. Skåp för den kreativa naturen. Vinden är bra genom att du kan trimma och dekorera den som du vill, i enlighet med det syfte som ägaren valde för den.

Det är viktigt att komma ihåg att bristande efterlevnad av teknik under konstruktion kan leda till att det blir kallt på vinden på vintern. Därför är det bättre att göra allt som anges i projektet, med särskild uppmärksamhet på värmeisoleringen i detta rum.

Vid en oberoende projektutveckling måste man dessutom komma ihåg att materialen för att bygga vinden ska vara lättare än de som används för att bygga huset. I annat fall blir belastningen på fundamentet överdriven, vilket i sin tur kan leda till att strukturen sjunker.

Bild
Bild

Vackra exempel

Låt oss bo på några intressanta projekt av hus med vindar:

ett hus av skumblock med gipsbeklädnad ser enkelt och elegant ut

Bild
Bild

projektet från gasblock med dolkar är original och vackert

Bild
Bild

ett projekt från en putsad träbalk - en miljövänlig och original lösning

Bild
Bild

beklädnad med sten och gips är en intressant och oförstörbar kombination

Rekommenderad: