Husets Layout 6 X 9 Med Vind: Stugplan 6x9

Innehållsförteckning:

Video: Husets Layout 6 X 9 Med Vind: Stugplan 6x9

Video: Husets Layout 6 X 9 Med Vind: Stugplan 6x9
Video: Разводка печатных плат в Sprint Layout 6 2024, April
Husets Layout 6 X 9 Med Vind: Stugplan 6x9
Husets Layout 6 X 9 Med Vind: Stugplan 6x9
Anonim

Varje invånare i metropolen drömmer om sitt hus på landet, där du kan ta en paus från bullret. Ett av de bästa alternativen är ett litet hus på 6 x 9 meter, som bekvämt rymmer en familj eller en grupp vänner. Så att huset inte verkar lastat och obekvämt är det mycket viktigt att uppmärksamma dess layout.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huset som mäter 6 x 9 meter är redan ovanligt för sin lilla men optimala storlek. Vinden spelar en betydande roll i en sådan struktur. Tack vare det ökar vardagsrummet och huset ser estetiskt vackert utifrån. Vindutrymmet när det gäller dess funktionalitet och territorium är inte på något sätt sämre än ett fullvärdigt standardgolv i huset.

När du planerar storleken på rummen är fönstrenas placering av stor betydelse.

Det är lämpligt att ägna särskild uppmärksamhet åt att se till att varje rum har tillgång till naturligt ljus. På vindsgolvet är det också möjligt att installera fönster anpassade för denna typ av konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje torg i huset, och särskilt 6 till 9 meter, innebär att man inte bara tänker på de inre väggarnas layout utan också på innerdörrarnas läge. Det är viktigt att utnyttja alla tillgängliga möjligheter att öka det användbara området. Till exempel i utrymmet under trappan som leder till vindsgolvet kan du organisera en garderob eller förvaringsutrymme för hushållsartiklar.

För att spara utrymme vägrar de ibland att använda ett badrum och ett badrum organisera dem på gatan. Husets lilla storlek har en öppen veranda, som i sin tur kan spela rollen som ett sommarkök eller matsal.

Utformningen av alla byggnader spelar roll. En genomtänkt layout och en väl vald individuell interiör kommer visuellt att öka utrymmet, skapa komfort och mys i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Planen för ett 6x9 -hus börjar med att fastställa dess syfte - för permanent eller säsongsboende. Byggnaden är för ett ungt par och deras frekventa gäster eller för en familj på tre eller fyra.

En byggnad för permanent bostad innebär behovet av isolering , genomföra kommunikation, platsen för badrummet och badrummet inuti. I ett sådant hus, som i säsongsversionen, är det möjligt att placera och installera en eldstad för uppvärmning.

Familjens sammansättning och livsstil är viktiga när du utformar rum. Om ägarna till en sådan liten byggnad gillar att bjuda in gäster och organisera möten, måste du definitivt tänka på ett vardagsrum med en soffa. Och om invånarna i huset är ett gift par med ett barn, så är det viktigt att placera två sovrum här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringen av rum kan vara olika i ett hus som mäter 6 x 9 meter för en familj på fyra (föräldrar och två barn). Till exempel börjar ingången till huset med en entré och ett vardagsrum, som är indelade i varandra i en relaxavdelning och en matsal. Från matsalen har du tillgång till köket och arbetsområdet genom en ljus valv.

Utrymmet låter dig organisera ytterligare två små separata rum. Detta kommer att vara ett delat eller separat badrum, samt ett sovrum för föräldrarna. Vardagsrummet har en trappa till husets andra våning.

Loftet rymmer ett stort sovrum för barn och en lekplats. Ett annat alternativ är två separata rum med sängar och arbetsbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösning

Det är viktigt att vara uppmärksam på valet av färg i rummet. De kan inte bara öka utrymmet, utan också ställa in önskat humör. Till exempel i badrummet är det vanligt att använda varma och ljusa nyanser för att visualisera en behaglig temperatur. Själva köket är fyllt med varm luft från hällens arbete och andra enheter, därför är det vanligt att använda kalla och balanserade nyanser i designen. Det rekommenderas också att lägga till ljusa färger i kökets design för att behålla atmosfären och den bekväma miljön i detta område.

När alla färger matchas och väggarna spelas i önskade toner , då är det dags att börja placera hushållsapparater. Efter den tekniska utrustningen är det vanligt att gå vidare till arrangemanget av stoppade möbler, och sedan placeringen av garderober, sidobord och ett bord. Därefter följer en serie små föremål - stolar, gardiner och golvlampor. Det är lämpligt att alla möbler stöder idén om rummet med färg och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymmezon

Om det inte finns något behov av att dela upp rummet i två olika rum, kan zonering tillämpas för att framhäva ett specifikt område för dess ändamål. Till exempel kan arbets- och matplatserna i köket delas med en bänkskiva, en bardisk eller en kompakt skinnsoffa.

Vardagsrummet är ett multifunktionellt utrymme i alla hem . Detta inkluderar ett gäst sovrum, ett lekrum för barn, en familjebio och en matsal. Det är mycket viktigt att definiera zoner för bekväm användning i ett litet rum. Som med köksexemplet kan utrymmet delas med en soffa. Inbyggda genomgående hyllor kommer också att fungera bra för zonindelning av ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan idé för att framhäva olika områden är färgschemat. Hälften av rummet är målat i det här fallet, till exempel i ljusgrått, och den andra delen i grönt. Denna metod anger zoner i alla rum.

Sovrummet är ofta kopplat till ett hobbyhörna. Och här är två alternativ. Separat tilldelning av en sovplats och en relaxavdelning, samt en uppdelning av utrymme för två typer av underhållning. Det senare alternativet används bäst i ett barns sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer

Ett klassiskt och vanligt exempel är ett kök i barstil. En lätt bänkskiva som skär igenom köket, hängande taklampor av rostfritt stål, barnstolar med långa kromben. Allt detta kommer att förråda den nödvändiga strikta och hållbara stämningen. En sådan neutral grå färg är väl utspädd med ljusa fläckar i form av vaser, kuddar, klockor och växter.

Det är viktigt att bestämma platsen för sovrummet. Det är önskvärt att rummet ligger i ett av de tystaste hörnen i huset, bort från köket och ytterdörren.

Kapellbädden ser elegant och pompös ut. Det bör noteras att sovrummet är ett rekreationsområde och inte bör ha ljusa lastfärger. Vackert snidade sconces på båda sidor av sängen kommer att behålla en sofistikerad stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet är vanligtvis fyllt med all slags underhållning: TV, tv -spel, bokhylla. Det är bra att dekorera rummet med familjefoton. Det kan utformas som ett stort familjefoto eller ett collage av flera foton. För ett så stort rum är det bättre att göra zonbelysning så att varje hörn har sin egen autonoma ljuskälla.

Varje rum kan behålla samma stil för hela hemmet eller vara individuellt inrett. Oavsett om rummen är små eller stora, spelar människorna i dem alltid en viktig roll. Endast själen kan verkligen vackert och bekvämt fylla de kalla väggarna.

Rekommenderad: