Barnhus (106 Bilder): Projekt Av Envånings- Och Tvåvåningshus Av Luftbetong, Ramar Och SIP-paneler, Layout Och Interiörexempel

Innehållsförteckning:

Video: Barnhus (106 Bilder): Projekt Av Envånings- Och Tvåvåningshus Av Luftbetong, Ramar Och SIP-paneler, Layout Och Interiörexempel

Video: Barnhus (106 Bilder): Projekt Av Envånings- Och Tvåvåningshus Av Luftbetong, Ramar Och SIP-paneler, Layout Och Interiörexempel
Video: Дом в стиле барнхаус.Северсталь 2024, April
Barnhus (106 Bilder): Projekt Av Envånings- Och Tvåvåningshus Av Luftbetong, Ramar Och SIP-paneler, Layout Och Interiörexempel
Barnhus (106 Bilder): Projekt Av Envånings- Och Tvåvåningshus Av Luftbetong, Ramar Och SIP-paneler, Layout Och Interiörexempel
Anonim

Vår tids utvecklade industri är teoretiskt utformad för att bidra till den maximala variationen av samma interiörer, men i praktiken händer det ofta tvärtom - några unika, originella saker och stilar går förlorade, och istället använder vi globala trender som absolut är samma på alla kontinenter. Så vi bor i ungefär samma typ av bostäder, och strikt begränsar oss till ett dussin populära inredningsstilar, och då är hälften av dem snarare exempel på en ganska sällsynt pretentiöshet. Det är också bra om våra hus är minst mysiga och inte är resultatet av en blind strävan efter mode.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är faktiskt inte så få människor i världen som kritiserar det moderna samhället för att de strävar efter att följa vissa opinionsbildare. Om du är trött på att se samma hus och verkligen vill sticka ut, bör du vara uppmärksam på en sådan stil som ett ladugård . Naturligtvis, även med honom kommer du inte att vara hundra procent original i världen, men å andra sidan kommer egendomen åtminstone att vara märkbart annorlunda än alla grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Det är värt att börja med det faktum att i en fullfjädrad barnhusstil kan det bara finnas hus - en sådan stil är helt olämplig för lägenheter, och det finns en specifik anledning till det. Det ligger i det faktum att " Barnhus" översatt från engelska är "ett hus omgjort från en tidigare ladugård. " Den stilistiska inriktningen kräver överensstämmelse med designskillnader inte bara i interiören utan också på utsidan, och ägaren, som försökte dekorera lägenheten i stil med ett ladugård, kommer oundvikligen att avvika till något som ett klassiskt loft blandat med land.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att ladugården verkligen inte är något helt nytt, och designers brukar beskriva det som en blandning av tre andra populära stilar. De bör ta med följande anteckningar till den övergripande bilden:

loft - klassiska drag av "förändring", med ett minimum av dekorationer och inredning, stora utrymmen i avsaknad av logiska interiörpartitioner och rum, med tyngdpunkten på funktionalitet, och inte på transcendental estetik;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

minimalism - användning av övervägande naturmaterial för dekoration utan högteknologisk, strikt geometri utan krångel och olämpliga försök att försköna;

Bild
Bild
Bild
Bild

bioteknik - uppfattningen av byggnaden som en överbyggnad över naturen som inte stör den normala funktionen av livsmiljön, med den mest miljövänliga och medvetna inställningen till flora och fauna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett typiskt ladugård byggs vanligtvis strikt i raka linjer, utan några arkitektoniska krusiduller, mest liknar det en rektangel. Konstruktionsteknik innebär att det finns en stel ram runt vilken väggar är uppställda . Eftersom ladan ursprungligen fungerade som ladugård behöver den en volymetrisk dörröppning, och i vissa fall används även dubbla dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utöka det användbara utrymmet och skapa ett rekreationsområde i typisk bys mening, finns mysiga öppna terrasser av trä . Taket kan vara antingen gavel eller lutande, medan överhäng vanligtvis inte används - takets kant i en vinkel går in i väggen. Det är vanligt att mantla en byggnad från utsidan utan överdriven patos - som regel tas plåt eller fasadskiva för rollen som extern dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga särskilda interna skiljeväggar, eftersom zonindelning utförs med hjälp av möbler, trappor och till och med en banal skillnad i golvnivåer.

Fördelarna i hus byggda i ladugårdsstil ses oftast av unga människor som blir sjuka av överdriven aktivitet och förorening av moderna megastäder . För deras familjer är detta ett tillfälle att ta hand om sin framtid, ta sina hem utanför traditionellt förorenade stadsområden och leva i fred, och inte under det ständiga stadsljudet. Livet i ett sådant hus är romantiskt på sitt sätt, det skiljer sig i grunden från dagens slitage och en okontrollerbar strävan efter status och pengar, vilket aldrig kommer att räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av samma anledning ett ladugård kan också vara intressant för äldre människor som sällan gillar onödigt krångel och i princip drar till att leva i avskildhet på landsbygden . Nackdelen med denna stil kan främst ses av introverta som föredrar fullständig sekretess på kontoret, eftersom ladugården med sina saknade skiljeväggar inte tillåter dig att lämnas ensam med dig själv. Detta är dock en strikt pastoral familjestil, som förutsätter att barn inte bullrar och stör, utan utvecklas systematiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout och projekt

Att utarbeta ett fullfjädrat barnhusprojekt är en enkel och komplex uppgift samtidigt. Å ena sidan, även en person som är långt ifrån att rita kan tänka över layouten - helt enkelt för att det verkligen inte finns några inre strukturer här ser hela byggnaden på diagrammet ganska enkel ut, vilket gör att planen inte kan vara för smart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteten är dock det vi designar inte ett gym, utan en mysig bostad, där det är nödvändigt att noggrant ordna möbler och exakt ange zonens zon , medan många av våra medborgare fortfarande inte är vana vid att zoner kan separeras inte bara av väggar. Det är därför många potentiella ägare rimligen bestämmer sig för att vända sig till professionella designers eller till och med beställa ett modulhuskit från SIP-paneler för självmontering, i jakten på bekvämligheten att bo i det framtida huset, genom att välja ett projekt från de som tidigare utvecklades av designbyrån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det säregna med ladugården är att det inte ställer några krav på byggnadens storlek . - det här är inte en japansk stil som ser bra ut endast i trånga utrymmen, och inte en palatsbarock som inte tål trånga utrymmen. Fastställande av husets parametrar fokuserar ägaren endast på sina egna behov-det kan vara en envånings mini-stuga med en total yta på högst 40 kvm och ett stort tvåvåningshus med en terrass, som i sig är jämförbar i storlek med ett litet hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel finns det ingen vind i ett ladugård - eftersom den är efterträdaren till det praktiska loftet, tillåter denna stil helt enkelt inte möjligheten till ett stort utrymme fyllt med alla typer av skräp och bara besöks av ägarna då och då. När folk pratar om ett hus med 2 våningar, menar de vanligtvis att den övre kommer att vara utrustad med en vind, som kan kompletteras med en mysig balkong med fin utsikt över det omgivande området.

Med tanke på en bra överblick bör den korrekta utformningen av ett ladugård inte bara gälla själva byggnaden utan också det angränsande territoriet - ofta är det omöjligt att göra utan fullvärdigt landskapsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är för skull för att göra vinden mer rymlig och bekväm, är taket ofta gjort enfasat och med en ganska liten lutning - den når aldrig taket på första våningen. Barnstilen utesluter inte heller ett platt tak, men det är oftare inneboende i projekt med en våning och används också ofta som samma matplats utomhus. I kulturerna hos många människor i världen var hus utbredda, där djur hölls i samma byggnad där människor bodde, men bakom en huvuddelning eller på första våningen, "vidarebosättning" av huvudägarna till byggnaden på övervåningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt ladugård, med all imitation av en traditionell lantgård, innebär inte något djurhållning, men rika moderna ägare som bor långt från stora civilisationscentrum måste ha en järnhäst.

I den aktuella stilen brukar en separat byggnad för ett garage inte uppföras, istället används utrymmet på första våningen, särskilt eftersom ladan kännetecknas av stora dörröppningar

Det bör dock noteras att för all kärlek till obegränsat utrymme och frånvaron av skiljeväggar, är garaget i ladugården ändå åtskilt från vardagsrummet med fullfjädrade väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på nyheten i ladugården för vårt land, liksom den extrema enkelheten i denna stil på grund av frånvaron av någon betydande inredning, byggs sådana hus i de flesta fall exakt enligt det så kallade kanadensiska hussystemet.

För köparen är dessa:

  • möjligheten att spara pengar på en ritning utan att beställa den, men välja från listan över färdiga;
  • totala besparingar i byggkostnader, eftersom alla delar är stämplade enligt färdiga mönster och monteras på kortast möjliga tid;
  • väntar från ingåendet av kontraktet till genomförandet av projektet högst flera månader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utvecklingsföretag som säljer monteringssatser för snabb konstruktion styrs till stor del av extremt enkla och rustika söta ladugårdar, så det är möjligt att det kommer att bli många gånger fler sådana hus i vårt land under de kommande åren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Som vi redan förstod, ett ladugård är inte en inredningsstil, utan arkitektur i allmänhet, så du bör inte bli förvånad över att byggmaterial för det också är valda av en viss typ . Kanske är det lätt att anta att ett hus, som förmodligen byggdes för att uppfylla hushållens behov, a priori inte kan innehålla för dyra och elitmaterial i sin konstruktion, men vi glömmer inte heller att nyckelfunktionen i stilen är tillförlitlighet och hållbarhet, som bokstavligen lyser igenom även i den yttre formen av en byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Globalt kan ett ladugård byggas av valfritt material som inte är för dyrt i ett visst område och samtidigt ger samma ökända känsla av tillförlitlighet. Det första jag tänker på är förstås den gamla goda tegel , men i själva verket finns det projekt från mer ekonomiska, mycket lätta skumblock och luftbetong , och vissa människor bygger ganska mysiga "lador" även från limmat laminerat virke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om samma skumbetong och luftbetong vanligtvis inte är lämpliga för uppförande av tunga byggnader med en höjd av mer än ett golv, kan ramkonstruktion användas för deras användning när murverket utförs ovanpå en ram gjord av förstärkt betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett plant tak är fortfarande mycket sällsynt i lador, och ett lutande tak är inte heller så vanligt . Mycket vanligare är gaveltak med stor lutning, mellan vars sluttningar det finns en relativt liten vind. Naturligtvis är en sådan bortse från vindens storlek endast möjlig om ladugården är byggd i de bästa utländska traditionerna - med en total yta på minst 300 kvadratmeter, men våra hus är vanligtvis lite mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vanligt att täcka taket med en söm, mjukt rulltak eller kakel används också aktivt, men du måste alltid välja färg på takmaterial klokt så att hela projektet ser snyggt och snyggt ut.

Även om ett tegel- eller kullerstenhus skulle se riktigt bra ut även utan yttre dekoration, är det fortfarande vanligt att mantla fasader på lador i en stil som ligger mycket nära skandinaviska. Det finns inte särskilt många människor i norra delen av Europa, därför saknar de inte naturmaterial, som täcker sina hem utifrån natursten, trä av olika slag, samt metall eller konstgjorda paneler som imiterar natursten.

Teoretiskt kan en byggnad målas i en fast, vanligtvis mörk färg - den kan till och med vara svart, vilket är bra åtminstone för sin originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om det i vår verklighet inte är de dyraste materialen som oftast används för fasaddekoration, kan de också spara pengar och av rent praktiska skäl. Faktum är att ett klassiskt ladugård erbjuder mycket naturligt ljus.

Samma vind, om den "klassiskt" kläms av ett gaveltak, på grund av den rikliga belysningen från gatan, kommer att verka lite rymligare, för att inte tala om det faktum att panoramafönster ibland är mycket mer intressanta än en vanlig TV eller grej. I vissa projekt, särskilt de som är avsedda för konstruktion i inte de kallaste regionerna i Ryssland, är panoramafönster på ändväggarna också ganska lämpliga - i själva verket kan hela väggen vara glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsdesign

Ovan sade vi att ladugården kan vara väldigt liten, men faktiskt den ursprungliga stilen säger ingenting om detta, och det är snarare vår önskan att skaffa åtminstone en liten bostad, men vår egen . Det ursprungliga ladugården är nästan alltid en enorm struktur, vilket kostade ägaren relativt billigt just för att det till en början var en halvt övergiven ladugård.

Även om denna stil inte innebär mycket dekoration, men inuti bör du inte begränsas av någonting . - alla dessa hundratals kvadratmeter representerar nästan det enda rummet, och hushållet kan, om så önskas, inte störa varandra bara för att de är på ett avstånd från byggnadens andra invånare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt ladugård innebär att man inte bara sparar pengar för att köpa ett hem, utan också tid och ansträngning för att upprätthålla ordningen . En miljövänlig interiör utan speciella krusiduller väljs så att den inte behöver repareras regelbundet och så att den inte ens samlar damm på sig själv. Väggarna inuti lokalerna är färdiga med naturligt trä och sten, målade eller täckta med dekorativt gips.

Tack vare detta är all rengöring begränsad till en engångspassage av ytorna med en fuktig trasa. En betydande del av interiören är upptagen av fönster, som naturligtvis bör rengöras regelbundet, men de har inte svåråtkomliga platser.

Även om ladugården härstammar från ladugården och är utformad i minimalismens eller loftets anda, ska den inte på något sätt likna en ladugård - det är ett väl färdigt och mysigt, ljust och rymligt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots all sin verkliga enkelhet är den inte bara perfekt kompatibel med "smarta" tekniker, utan stimulerar till och med användningen, eftersom panoramafönster sällan kräver ventilationsöppning. I vår tids fullvärdiga projekt, som redan är inriktade på maximal komfort för människor som bor här, kan du ofta hitta automatiska ventilationssystem , inbyggd genomtänkt mikroklimatkontroll, naturliga ljusstyrsystem, som själva "förstår" hur mycket ljus ägarna behöver och hur mycket solen kan ge det vid en given tidpunkt.

Således, ladugården är en fantastisk kombination av pastoral rustik stil med ett enda inslag av chic och överflöd i form av ett stort vardagsrum . Ändå är detta inte längre en strikt klassiker, utan en bostad av en ny typ, som i alla avseenden är redo att möta moderna människors behov, vana vid att teknik skapar komfort.

Bild
Bild

Vackra exempel

Vi kommer inte att prata för mycket om utseendet på ladugårdar - de är alla ungefär desamma, deras design i stilbeskrivningen stavas ganska tydligt. Bilden visar ett modellexempel, byggt av miljövänliga naturmaterial, med ett gaveltak, täckt med kakel, ett vindsgolv ovanpå bottenvåningen, stora panoramafönster i slutet och en stor öppen terrass.

Skillnader från det givna provet kan vara i beklädnadsmaterialet, färre fönster eller deras andra form, närvaron av en balkong och så vidare, men i allmänhet är det osannolikt att du förväxlar ett ladugård med någon annan stil.

Bild
Bild

Låt oss säga direkt att för våra medborgare, som är vana vid att krypa i ganska trånga lägenheter, ladugårdens omfattning med sina saknade inre skiljeväggar kan till och med verka förtryckande … I det andra exemplet övergav ägarna praktiskt taget helt visuell zonindelning, och det finns inte ens en andra våning här. För vissa kommer en sådan överdriven frihet att verka obekväm, men om du inte gillar täthet kommer du att bli glad över ett sådant beslut.

Bild
Bild

Även om ladugården inte gillar rumsindelning, zonering kan fortfarande vara mycket mer uttalad - till exempel i form av distansbalkar. Nästa foto visar tydligt hur det kan se ut - även om ingenting sätter press på psyket, befinner du dig inte längre i ett oändligt utrymme. Denna lösning skapar atmosfären i en viss stiliserad restaurang och passar många fler.

Rekommenderad: