Tillbyggnader Till Huset (96 Foton): Typer Av Byggnader Som är Kopplade Till Huset. Hur Gör Man Dem Själv? Enkla Och Vackra Projekt, Byggalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Tillbyggnader Till Huset (96 Foton): Typer Av Byggnader Som är Kopplade Till Huset. Hur Gör Man Dem Själv? Enkla Och Vackra Projekt, Byggalternativ

Video: Tillbyggnader Till Huset (96 Foton): Typer Av Byggnader Som är Kopplade Till Huset. Hur Gör Man Dem Själv? Enkla Och Vackra Projekt, Byggalternativ
Video: Tillbyggnad 50 % 2024, April
Tillbyggnader Till Huset (96 Foton): Typer Av Byggnader Som är Kopplade Till Huset. Hur Gör Man Dem Själv? Enkla Och Vackra Projekt, Byggalternativ
Tillbyggnader Till Huset (96 Foton): Typer Av Byggnader Som är Kopplade Till Huset. Hur Gör Man Dem Själv? Enkla Och Vackra Projekt, Byggalternativ
Anonim

Det är naturligt för en person att utöka sin komfortzon runt honom. Bor i ett privat hus kan ägaren behöva bifoga en veranda för sommarlovet, ett improviserat miniatyrgym eller flytta pannrummet utanför huset. Vid första anblicken är detta bara en enkel förlängning, men det kommer att kräva att man lägger grunden, isolerar väggarna, installerar dörrar och fönster, installerar taket enligt alla regler. Vad är förlängningarna och hur man bygger dem korrekt - vi kommer att berätta för dig i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En veranda, terrass eller veranda kan byggas samtidigt med huset, men om detta inte hände vid byggtiden kan det alltid läggas till ytterligare mätare i den redan färdiga byggnaden, oavsett hur gammal den är.

Uppförandet av uthus har sina egna egenskaper, de avser inte bara byggandet av anläggningen, utan också dess lagstiftningsgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rättslig

Efter att ha tänkt byggandet av ytterligare lokaler bör du först ta med den rättsliga grunden för ditt projekt så att du inte behöver riva byggnaden senare.

Du kan fästa bostäder och lokaler till huset, sådana åtgärder anses vara rekonstruktion och kräver tillstånd.

Först måste du säkra skriftligt medgivande från grannarna, annars kan det visa sig att avståndet till dem är för nära, byggnaden stör levande, skapar en skugga, blockerar utsikten från fönstret, och så vidare. Då måste du samla ett paket med dokument. Detta kommer att kräva:

  • meddela den lokala administrationen om byggprocessen, det vill säga fylla i lämpliga blanketter och ge ett utkast till det kommande arbetet;
  • vänta på ett svarsmeddelande - det kommer när beslutet om sökanden fattas;
  • genomföra en markstudie och dokumentera data - markens skick påverkar valet av grunden, väggarnas svårighetsgrad och hur förlängningen ansluts till bostadshuset;
  • bedöma och dokumentera huvudbyggnadens skick;
  • få ett bygglov från verktyg och brandkår, samt från en lokal arkitektbyrå;
  • glöm inte att lägga till det dokumenterade medgivandet från grannarna till det monterade paketet.
Bild
Bild
Bild
Bild

När alla dokument är klara kan du börja bygga. Efter konstruktionen av tillbyggnaden ska följande steg utföras:

  • Organisationen som tillät konstruktionen att genomföras måste acceptera objektet och tillåta dess drift;
  • Tillägget registreras hos skattekontoret och registreras som alla fastigheter;
  • Om kommunikation har genomförts är det nödvändigt att ingå nya kontrakt med verktyg.

Alla dessa åtgärder kan verka för besvärliga, men i framtiden kommer de att tillåta ägarna att leva i fred. Om byggnaden inte dokumenteras uppstår problem vid försäljning, donation och andra beslut som rör huset.

Bild
Bild

Konstruktion

När den juridiska komponenten är löst kan du gå vidare till byggverksamheten. Här måste du ta hänsyn till olika nyanser. När du väljer ett material är det viktigt att vara uppmärksam på kombinationen av två byggnader . Till exempel betraktas en tegelkonstruktion som tung och lätt, vilket bör beaktas när man bygger anläggningen för att inte störa anslutningen till huvudbyggnaden.

Dockning av husets grund och förlängning är nödvändig vid instabil mark, översvämningar, seismisk instabilitet i terrängen, och till och med vid grävning eller byggnadsarbete som utförs i närheten. Varje force majeure kommer att krympa, och förlängningen kommer helt enkelt att "gå bort" från huvudbyggnaden, så bindning av två fundament krävs . Samtidigt ska man inte glömma hur nödvändig en expansionsfog är för att ansluta två byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under konstruktionen är det också viktigt att överväga behovet av kommunikation . Om du planerar att ha ett sommarkök med vatten och avlopp bör du ta hand om vattentillförsel och avlopp innan grunden uppförs.

Själva tillbyggnaden måste matcha utseendet på huvudbyggnaden. Detta kan uppnås genom att upprepa dess geometri eller använda liknande motstående material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Innan du börjar designa en framtida struktur måste du ha en klar uppfattning om dess syfte. Konventionellt är alla uthus indelade i två kategorier - bostäder och icke -bostäder. Rum som garage, pannrum, förråd kommer att vara påfallande annorlunda än en veranda eller matsal med grillplats.

Genom att känna till de planerade förlängningens funktionella uppgifter är det möjligt att mer specifikt beräkna dess yta, förekommande fönster, mängden material som krävs och tillgången på kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillägg skiljer sig inte bara efter syfte, utan också efter plats: hörn, sida, framsida . Parametrarna för strukturen är inte desamma, till exempel kallas den extra korridoren som ett litet föremål, verandan är 6x6 kvm. m anses vara ett sommarvardagsrum, och en terrass kan generellt byggas runt hela husets omkrets.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbyggnadens layout påverkar också dess yttre former - till exempel kan du hitta fyrkantiga, rektangulära, halvcirkelformade strukturer eller strukturer som täcker husets hörn från två sidor. Tillägg är också uppdelade efter graden av öppenhet, de är:

  • stängd - med närvaro av väggar, tak, dörrar, fönster;
  • öppen - med ett lätt tak på stöd (utan väggar), såsom markiser, pergolor;
  • helt öppen, belägen på pallen, däck, gatstenar - Dessa inkluderar en veranda, terrass, uteplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typerna av uthus för deras avsedda ändamål är särskilt olika, vi kommer att stanna mer detaljerat på dem.

Tak

Sommarförlängningen med tak på pelare, skruvhögar och pelare har inte en solid grund, men hål grävs för installation av dess stöd, dränering görs i form av sand och grus och betong hälls.

Endast bärbara modeller för tillfällig användning är inte inbäddade i marken, utan fixeras på marken med flyttbara enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En stationär baldakin har en intilliggande vägg med huset eller två väggar, om byggnaden inte är byggd i en enkel geometrisk form, utan innehåller ett inre hörn. En del av kapellet är fäst på väggen, den andra är installerad på stöd, under väggfästet, för att bilda en taklutning för nederbörd. Taket är oftast av polykarbonat eller ett material som liknar taket på huvudbyggnaden.

Markiserna kan kompletteras med räcken, myggnät eller tygdraperier.

En sådan förlängning är avsedd för sommarlov; det kan mycket väl skydda ägarna från den stekande solen och varmt sommarregn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Veranda

Detta är en öppen bilaga som ligger vid ytterdörren till ett privat hus. Strukturen har en plattform med steg, innehåller ofta visir och räcken. Verandaen kan ha en betongbotten eller vara gjord av trä. Räcken innehåller också träbaluster, men många föredrar att göra baldakinramen och räcken av smidesmetall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Terrass

En öppen sittgrupp med stort golv, utemöbler, gungor, hängmattor installeras ofta på den. Terrassen kan ha ett räcke, en baldakin, en eller två väggar, eller vara helt fri från skydd.

Det är fäst vid någon bekväm del av huset, det kan omge hela byggnaden och till och med vara högt över marken - på taket eller kombineras med vinden

För basen av terrassen används vanligtvis en pelargrund.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Veranda

Verandaer är stängda bilagor, de installeras på en pelare eller remsor, beroende på byggnadens svårighetsgrad. De fungerar vanligtvis som en buffert mellan gatan och huset, vilket håller vardagsrummet varmt. Om verandan inte är isolerad och värme inte levereras till den, kan du dra full nytta av byggnaden endast under den varma årstiden.

Detta rum kan utföra olika funktioner, beroende på ägarnas behov och fantasi

Förutom rekreationsrummet ordnas ett växthus, ett bibliotek, ett lekrum och en verkstad. Med flera maskiner kan det bli ett provisoriskt gym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garage, pannrum, bruksblock

Det är bekvämt att ha tillgång till bilen inte från gatan, utan direkt hemifrån. Du behöver inte klä dig på vintern för att kliva in i bilen. Du kan ansluta garaget med en verkstad, ugn eller grovkök, vilket gör dem till en byggnad intill huvudbyggnaden. Sådana byggnader förenas av ett gemensamt tak.

Det finns särskilda krav för att bygga ett garage eller pannrum . Garaget bör placeras bort från det aktivt besökta området på gården, och alla brandsäkerhetsvillkor måste vara uppfyllda för att organisera förbränningsrummet. När det gäller ljusbyteshuset finns det inga speciella klagomål om det, det kan monteras under dagen genom att göra en ram från ett format rör och väggarna av plywood- eller metallprofiler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sommarkök

När du ansluter ett sommarkök, redan innan grunden byggs, bör du tänka på kommunikationen för vattenflödet och dess avlopp. Det kan vara nödvändigt att leverera ett gasrör. Det är viktigt att utrusta ventilationssystemet ordentligt.

Om du planerar en grillplats och lägger ut kaminen måste du kontakta en specialist som säkert kan bygga kaminen och ta bort skorstenen

Det är klart att med en sådan uppsättning anslutningar måste du få tillstånd från alla listade verktyg och från brandorganisationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

När hyresgästerna blir trånga tänker de på ett extra vardagsrum. Det kan göras sommar, till exempel vid ankomst av barnbarn, eller hela säsongen. Beroende på byggnadens vikt väljs en remsa eller pelargrund.

Om rummet planeras bebodd på vintern är det isolerat och uppvärmt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är det bästa sättet att bygga en förlängning?

Idag tillverkar byggindustrin ett stort sortiment av mångsidiga material från vilka du kan bygga en förlängning för alla ändamål. Till exempel, med tillgång till en vacker välskött trädgård, är det lämpligt att bygga en panoramaglasstruktur. Dess väggar kommer att bestå av massiva glasenheter.

För slutna och till och med vinteralternativ är byggnader av tegel, gassilikatblock eller sandwichpaneler möjliga . För modern konstruktion är användningen av färdiga panelskivor, block, panelprodukter karakteristisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på vilka material som kan användas för att snabbt bygga en tillbyggnad till huset.

Blockera produkter

Det är ganska enkelt att bygga ett extra rum av lätt och porös skumbetong eller luftbetong. Lätt material kräver inte en förstärkt grund. Blocken är mycket större än storleken på tegelstenar, så väggarna i dem byggs snabbare och själva förlängningen är billigare.

Denna produkt har bra värmeisolering, den är brandbeständig, men den behöver en väggbeklädnad, annars kommer den att kollapsa under påverkan av den yttre miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

För en förlängning kan du använda en stock, timmer, plywood. Det är inte dåligt om själva huset är ett timmerhus, det gör att det kan vara en lätt "granne" för ett extra rum.

Trä behöver skydd mot svamp, fukt, eld, insekter och gnagare. Särskilda formuleringar och impregneringar hjälper till att lösa dessa problem. I privata gods ser träbyggnader vackra och harmoniska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

SIP -paneler

Produkten kallas "smörgås" på grund av dess designfunktioner. Den består av två OSB -ytor, mellan vilka ett värmeisolerande lager läggs. Polystyren, mineralull, polystyren kan användas som isolering.

Sandwichpaneler är fuktresistenta produkter med en hög grad av motståndskraft mot temperaturfluktuationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en rambyggnad med egna händer?

När du beslutar om byggandet av en förlängning måste du ha en uppfattning om dess syfte. Det är viktigt att besluta om byggnadens placering: om tillbyggnaden kommer att byggas vid ingången till huset eller i ett av rummen i ett bostadshus.

Sedan det är nödvändigt att upprätta ett diagram, en plan för den framtida strukturen med beräkning av dess parametrar . I projektets skede görs ett val av byggmaterial, en uppskattning görs och en initial beräkning av kostnader görs. Om uppskattningen inte överstiger budgeten köps material in och bygget kan påbörjas.

Men vid den här tiden måste dokumentärdelen komma överens med arkitektavdelningen, sanitära och epidemiologiska stationen och brandkåren.

Bild
Bild
Bild
Bild

fundament

För konstruktion av en lätt ramförlängning räcker det med en pelargrund

  • Först rensar de platsen och markerar pelarnas placering på den, enligt ritningen.
  • Gräva fördjupningar under pelarna upp till 50-70 cm djupa, i steg om 1, 3-1, 6 m.
  • Dränering bereds genom att hälla sand och krossad sten till botten av groparna. Därefter görs formning av brädorna.
  • Plaststolpar sänks ner i groparna och hälls med betong. Glöm inte förstärkningen - det kommer att stärka fundamentet på ett tillförlitligt sätt.

Om syftet med förlängningen är ett sommarkök, under installationen av fundamentet läggs kommunikation, de tar hand om vattentätning och isolering.

Arbetet ska avbrytas i flera veckor tills fundamentet är helt torrt och först då börja bandas.

Bild
Bild

Golv

Banden kan göras av en metallkanal eller av en bar av täta trädsorter med en diameter på minst 15 cm. För att minska kostnaden för projektet för ljusförlängningar används tallbalkar. Alla arbetselement av trä behandlas med antibakteriella föreningar och fungicider för att undvika att svamp uppträder. Takmaterial läggs på grunden som vattentätning, smörjer det med bituminös mastik.

Virket fästs på fundamentet med ankare eller med starka metallhörn. Glöm inte att kontrollera med en nivå att strålen ligger strikt horisontellt. Den första och andra raden av balkar fästs till varandra i hörnen med hjälp av sågade spårfogar och säkrar dem med stift. Ibland, istället för en stång, används en tjock, grov bräda, minst 5 cm tjock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stockarna installeras på selen och tvärbalkarna, de så kallade stockarna. Utrymmet mellan lagren är fyllt med expanderad lera, en betongbeläggning görs. I stället för expanderad lera kan du använda expanderade polystyrenplattor. De kommer samtidigt att fungera som värme- och vattenisolator. En betongbeläggning måste hällas över plattorna - den skyddar den expanderade polystyrenen från brand och utsläpp av kemiska föreningar.

På den torkade betongen installeras ett grovt golv från en grov bräda.

Ytbeläggningen avser efterbehandlingsarbete, den installeras efter att väggar och tak har uppförts från material som valts av ägaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

För konstruktion av lätta byggnader används ram- eller panelväggar. Stora paneler (sköldar) beställs till byggföretag, som i fabriken gör dem till en individuell order. De block som förs till byggarbetsplatsen behöver bara monteras på plats.

Ramförlängningen kan göras oberoende, utan hjälp av byggorganisationer. Fragment av väggarna samlas antingen på en plan yta, fästs och installeras med färdiga block, eller så bygger de en vägg direkt på fundamentet. Oavsett vilken metod som väljs måste du förstå att ramväggen är en "tårta" i flera lager som är monterad av olika material . Denna design gör att den tunna ytan har tillräcklig hållfasthet och goda värmeisoleringsegenskaper.

För rambeklädnad väljs olika typer av material: plywood, OSB-3-skivor, yttre fiberboard, cement-spånskivor. Denna bas kompletteras med lager som går in och ut ur förlängningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterlager:

  • ett vindtätt lager med vattentätningsfunktioner läggs på rammanteln;
  • en låda är installerad på den isolerande beläggningen;
  • sedan fästs det yttre motstående materialet.

Inre lager:

  • en låda är installerad på ramplattan, riktad mot husets insida - avståndet mellan ställen måste beräknas enligt isoleringens parametrar, det måste fritt komma in i lådan;
  • isolering är monterad;
  • nästa är ett lager av ångspärr;
  • en invändig grov beklädnad installeras ovanpå, som kommer att ligga till grund för den slutliga efterbehandlingen av rummets väggar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den givna standard "ramen" kan variera beroende på klimatförhållandena i regionen och ägarens önskemål.

Tak

Ett sluttande tak är det bästa alternativet för en liten struktur som fästs på väggen i ett bostadshus. Den allmänna strukturen ser harmonisk ut, om täckningen av tillbyggnaden sammanfaller med taket på huvudbyggnaden, går under den och skapar intryck av en allmän ensemble. En enkel lutningskonstruktion utförs i en vinkel på 45 grader - det här är den optimala lutningen för snökåpan att sjunka från takytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av taket bör påbörjas med den övre selen, som är gjord av balkar på samma sätt som den nedre. Ett taksystem är installerat på det. Vattentätning läggs ovanpå spärren. De gör en låda med hänsyn till isoleringens storlek - skum eller mineralull. Täck med ångspärrmaterial.

Om du planerar att installera ett mjukt tak (bituminösa bältros) läggs ark av vattentät plywood under det

För installation av skiffer, metallplattor, wellpapp installeras en låda på vilken takmaterialet överlappar varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Efterbehandling efter tillbyggnadens utförande utförs utanför och inne i lokalerna. Helst matchar beklädnaden av den nya byggnaden den yttre beklädnaden av huvudbyggnaden. För utvändig beklädnad kan du använda:

  • falsk diamant;
  • sidobeklädnad;
  • plastpaneler;
  • dekorativt gips;
  • metallprofilerad plåt;
  • OSB-3 plattor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av träpaneler har visat sig väl:

  • blockhus;
  • imitation av en bar;
  • foder;
  • kantad bräda.

Om en horisontell finish väljs bör fodret läggas med spår ner för att skydda väggen mot fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig för inredning:

  • styrelse;
  • trälister;
  • foder;
  • imitation av en bar;
  • fiberboard, MDF, OSB -plattor;
  • PVC -paneler.

Dessa material är billiga, fuktresistenta alternativ kommer inte att skapa problem även i en fuktig, ouppvärmd förlängning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Tillbyggnader fungerar inte bara som garage, byter hus, sommarkök, de kan också vara ett vackert komplement till bostadshus och förenas med det i en enda arkitektonisk ensemble

Luftverandaförlängningen med panoramaglas är i god harmoni med det omgivande landskapet

Bild
Bild

En enkel baldakin hjälper till att ge komfort och skydd mot den stekande solen medan du kopplar av utomhus

Bild
Bild

Terrassen är en organisk fortsättning på den slående moderna byggnaden

Bild
Bild

En sofistikerad ursprunglig förlängning av ett stängt sommarkök som förvandlas till en mysig innergård

Bild
Bild

Det ovanliga inglasade rekreationsområdet har en övergångskorridor till huvudbyggnaden

Bild
Bild

Dubbelstrukturen ligger samtidigt vid ingången till huset och gränsar till vindsgolvet

Bild
Bild

Garaget som är fäst vid ettvåningshuset är tillverkat av samma material som bostadshuset

Bild
Bild

Timmerhuset har flera uthus: ett badhus och en carport

Bild
Bild

Grillplatsen ligger under en baldakin nära huset

Bild
Bild

Rymlig veranda med stora fönster

Bild
Bild

Trä lusthuset intill byggnaden byggdes på egen hand

Bild
Bild

Om förlängningen utförs med fantasi och flit kommer den att glädjas i många år.

Rekommenderad: