Hus Med Källare (53 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar Med Ett Garage Och En Plan Med Tvåvåningsstugor, Andra Layoutalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hus Med Källare (53 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar Med Ett Garage Och En Plan Med Tvåvåningsstugor, Andra Layoutalternativ

Video: Hus Med Källare (53 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar Med Ett Garage Och En Plan Med Tvåvåningsstugor, Andra Layoutalternativ
Video: Så byggs ett stomrest hus från Villa Varm 2024, April
Hus Med Källare (53 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar Med Ett Garage Och En Plan Med Tvåvåningsstugor, Andra Layoutalternativ
Hus Med Källare (53 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar Med Ett Garage Och En Plan Med Tvåvåningsstugor, Andra Layoutalternativ
Anonim

Att veta allt om hus med källare är viktigt för alla utvecklare eller köpare. Att studera funktionerna i husprojekt, till exempel från en bar med ett garage eller en tvåvånings stugplan, kan lösa många problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att välja arrangemang av en stuga eller ett hus med en källare från en bar, det råder ingen tvekan - med samma byggnadsyta ökar mängden tillgängligt utrymme så mycket som möjligt. Pannor och värmereglerande utrustning installeras i ett ledigt utrymme, trädgårdsredskap och liknande förvaras . I närvaro av uppvärmning visas ett antal ytterligare möjligheter för att placera användbara zoner. De ouppvärmda källarplanen kan också ha många användbara saker för ekonomin och vardagens behov. Det bör noteras att kostnaden för att bygga ett hus och dess tekniska komplexitet kommer att öka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland, på grund av otillräcklig omtanke, är källarutrustningen utrustad, men det är inte möjligt att använda den ordentligt.

Många lyckas utrusta den ordentligt på bara några år, och hela den här tiden är basens effektivitet väldigt liten eller till och med noll . Det är värt att överväga att med ett analfabetiskt tillvägagångssätt kan den underjordiska nivån snabbt dämpas. Och korrekt implementering av alla säkerhetsåtgärder kommer att bli mycket dyrt. Och även ett noggrant genomtänkt projekt tillåter inte alltid att utrusta underjordiska vardagsrum.

Ur hygienisk synvinkel är kvaliteten på ett sådant bostadsutrymme tveksam . Speciellt många problem uppstår när grundvattnets ställning är hög eller i låglandet. Att tänka på utformningen av ett lanthus med ett underjordiskt golv är svårare. Slutligen är detta beslut, närmare bestämt, det extra fastighetsområdet också föremål för en ytterligare höjd skatt.

Bild
Bild

Men i källaren kan du bli av med de lagstadgade restriktionerna för byggandet av lanthus över 2 våningar . Dessutom tilldelas vanligtvis ett separat rum för samma pannrum. Genom att placera den under huset kan du minska kostnaderna och säkerställa användarvänlighet.

Av de ytterligare nackdelarna är det värt att nämna behovet av förbättrad ventilation och vissa svårigheter med att lägga tekniska nätverk. Det slutliga valet är dock upp till konsumenterna själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man lägga på källargolvet?

Det räcker inte bara att göra en vacker bas. Var noga med att också tänka på vad som kommer att finnas där. Att ha en källare med högt i tak är en mycket attraktiv idé för många människor . Men det är alltid viktigt att förstå att ju högre väggar, desto mer skatt kommer att betalas. I vissa fall är det intressant att kombinera källaren med terrassen. Båda dessa element hjälper till att fördela lasten jämnare och minska risken för jordrörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: i källaren, till skillnad från källaren i ett fullvärdigt prov, kan du placera pannutrustning och därmed spara användbart utrymme på husets övre nivåer.

Dess totala yta är vanligtvis 4-6 kvm. m . Därför kan du på en yta på upp till 100 m2 också placera en sanitär enhet, en tvättstuga, ett omklädningsområde. Det är också traditionellt att den nedre nivån utrustar ett skafferi där onödiga "varje dag" -föremål lagras. Men en mer modern lösning är platsen på den halvt underjordiska nivån i rummet med träningsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men platsen för garaget där tappar gradvis sin popularitet. Detta beror till stor del på sanitära och miljömässiga överväganden och obehaget från ett antal specifika lukter. En annan viktig punkt är att du bara kan gå in i den underjordiska parkeringen i en brant vinkel . När vintern börjar fryser denna entré över, blir obekväm och till och med farlig. Ytterligare utrustning och rengöringssystem hjälper till att lösa sådana problem, men deras användning ökar kostnaden för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bostadsområden skapar användningen av en källare för deras placering ett allvarligt problem - du måste värma hela utrymmet på vintern . Men i ett antal situationer finns det helt enkelt inget annat val. En liknande möjlighet uppstår om huset byggs i en sluttning. Då är basen delvis belägen över marknivå. Brott mot lagen kan inte ses - det finns faktiskt ett fullvärdigt golv, och belysningsnivån uppfyller alla nödvändiga krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är inte nödvändigt att placera ett fullvärdigt vardagsrum. På nollnivå skulle det vara helt korrekt att tilldela rum för fritid. Vi pratar om pooler, biljardrum, hemmabibliotek.

En sådan lösning låter dig frigöra mycket användbart utrymme på de övre nivåerna, där det blir lättare och rymligare. Underhållning och liknande områden kräver dock optimal ventilation, ofta behövs också vatten och avlopp.

Mycket uppmärksamhet måste ägnas åt den noggranna kombinationen av de enskilda zonerna . Faktum är att även en relativt liten bas sällan har någon funktion. För att eliminera fel är det lämpligt att kontakta proffs. De bör idealiskt räkna ut både tekniska och design rent ögonblick. I vilket fall som helst måste också säkerhetskrav beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bad, bastu, pool, hamam och annan fuktig zon i källaren kan negativt påverka rummets egenskaper . Bärande konstruktioner lider ofta av hög luftfuktighet. Och även tankeväckande vattentätning hjälper ibland inte - den är skadad, sedan sliten, då har några oförutsedda omständigheter uppstått. Men det är inte bara det. Bad- och badprocedurer är inte alltid säkra, och om tillståndet plötsligt förvärras blir det mycket svårt att komma till en säker plats och ringa efter hjälp. Det är inte heller mycket önskvärt att placera ett gästrum i källaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om hemmafolket gillar det där är det inte ett faktum att "fängelsehålan" kommer att inspirera gästerna i samma utsträckning . Men mycket här beror på möjligheterna till arrangemang och dekoration, det vill säga på de utgifter som ägarna har råd med. Ett gym kan vara en bra idé. Och ändå kommer han att behöva dubbel, trippel kontra konventionell ventilation, och även det räddar inte alltid fallet. En liten verkstad kan placeras i källaren, men för stora fall krävs ett mer gediget rum.

Var noga med att ordna köket och tvättstugorna där. Ibland, på grund av detta, måste du göra en massa onödiga rörelser mellan våningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att lagra städartiklar och diverse redskap är dock inte en så dålig idé.

Speciellt om det inte finns andra lämpliga platser i huset. Andra idéer som är värda att rekommendera:

  • hemmabio och / eller dansområde;
  • personligt biljardrum;
  • lagringsutrymme för icke -lättfördärvliga (och vid installation av stora kylskåp - och lättfördärvliga) produkter;
  • pannkomplex.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Husprojekt

Det kommer att vara användbart att överväga planeringsalternativ för att kunna fatta rätt beslut och uppnå maximal effektivitet i konstruktionen.

Bild
Bild

Med garage

Denna typ av layout av en ram eller tegelhus med en sockel låter dig praktiskt taget inte ändra byggnadens totala höjd. Men förberedelsen av projektet måste närma sig så noggrant som möjligt. Att inte ta hänsyn till även "små" subtiliteter hotar med allvarliga problem. Du måste definitivt analysera jorden, ställa in fuktnivån. Överdriven fuktnivå kan skada bilen själv.

Bild
Bild

Justering av projektet efter områdets förhållanden krävs . Taket på de moderna källargolven kommer att vara minst 2 m från golvet. Andra viktiga krav är god ventilation och utsug, en brandsäker dörr och ett stabilt värmesystem. Efterbehandlingen utförs med brandsäkra, värmebeständiga material. Utgångsportarna är utrustade på samma sätt som i en separat byggnad.

Bild
Bild

Med vind

Planen för ett privat trähus med källare och vind kan ge en total yta på upp till 360 m2. På ett sådant område är det fullt möjligt att placera en terrass, en pannanläggning och ett kök-matplats . Klädseln är nödvändigtvis gjord av natursten. Ett bra exempel på en sådan byggnad visas på bilden. Både den övergripande eleganta designen och ett bekvämt halvt underjordiskt golv är tänkta.

Bild
Bild

En historia

Ett 15x15 m hus kan rymma ett pannrum, ett garage och ett kök och matplats. Huvudstrukturerna är ofta gjorda av trä . Det bästa alternativet är att använda en limpinne. Men tegelkonstruktion är också utbredd.

Byggnadens totala yta kan vara upp till 350 kvm. m, varav cirka 100 kvm. m faller vanligtvis på bostadsutrymmet.

Alternativet som visas på bilden:

  • inför tvåfärgad tegelsten;
  • utrustad med en monolitisk, remsa eller armerad betongfundament;
  • utrustad med ett flertaktat tak;
  • har en skräddarsydd trätrappa;
  • inkluderar ett bottenvåningsgolv och ett monolitiskt armerat betonggolv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska utbredd är färdiga källarhus på 10x10 m. I en sådan byggnad kan du redan visa viss handlingsfrihet. Vanligtvis försöker de tilldela ett separat rum för varje familjemedlem. Alternativen är:

  • med 3 sovrum och ett gästområde;
  • med ett par vardagsrum och ett "studio" kök;
  • med ett par sovrum och ett vardagsrum;
  • med tillägg av en terrass eller veranda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåvånings

Projektet med en monolitisk tvåvåningsbyggnad med en sockel i sin rena form är sällsynt. I de kombinerade väggarna kombineras monoliten med tegel . Grunderna och taken för större tillförlitlighet är gjorda av monolitisk armerad betong. Om den nedre delen är gjord av monolitisk betong måste du noggrant beräkna djup och bredd på väggarna. Bättre att vända sig till proffs.

Vid design försöker de ofta använda alternativet med en bostadskällare . I detta fall måste maximal uppmärksamhet ägnas åt byggnadens isolering. En enkel ljusaxel, även i kombination med fönster, räcker inte för acceptabel insolering. En överbyggnad med fast eller variabel höjd används. För att ytterligare förbättra mikroklimatet används sol-luftsamlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tre våningar

Bilden visar ett av alternativen för ett hus med en källarplan med en höjd av 3 våningar. Ett litet rött tegelområde på fasaden ser väldigt attraktivt ut. Intrycket kompletteras positivt av en balkong i smidesjärn . I allmänhet var byggnaden tydligt utformad med förväntan på ett lugnt och harmoniskt utseende. Inramningen av den nedre delen med natursten passar också in i det övergripande konceptet.

Bild
Bild

I närvaro av ganska stora medel bygger de ett hus med en storlek på 10x12 m. Utgången från det underjordiska garaget kan organiseras från båda sidor. Där arrangeras också en kongress.

Det blir mer rationellt att placera bastun och poolen inte i källaren, utan på första våningen. Platsen för sovrummet väljs i det tystaste området.

I vilket fall som helst rekommenderas stenmaterial för utvändig efterbehandling av socklar . Men dess naturliga alternativ, trots den yttre attraktiviteten och praktiken, är ganska dyra. Därför kan du välja artificiella analoger. Oavsett dina preferenser måste du hantera noggrant val av utseende. Oftast används en cementbaserad sten; om det är svårt att välja ett specifikt alternativ blir det ett helt berättigat beslut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva källaren bör byggas av skumblock. Det första steget, som alltid, är att jämna ut basen och vattentäta grunden . Guider och speciella "snören" hjälper dig att behålla perfekta linjer. Den första raden av block är förstärkt med böjd förstärkning för högsta tillförlitlighet. Alla sömmar måste fyllas noggrant med murbruk.

Bild
Bild

Rekommendationer

Det är nödvändigt att omedelbart avgöra om basen kommer att tillverkas i en genomgående, icke-genomgående eller halvgenomgående version. Under ett tungt hus är det lämpligt att bygga en struktur gjord av monolitisk betong . Du kan också välja ett remsealternativ (med underliggande remsor). Du kan spara pengar genom att använda ett prefabricerat källargolv. När ett hus byggs på vallande mark måste du kraftigt skydda väggarna i det nedre planet från horisontell vinterhöjning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På platser där det är hög risk för skador av grundvatten och kraftiga nederbörd är 100% av konturen skyddad av vattentätning.

När grundvattennivån är större än sulan med minst 50 cm, kommer det att vara nödvändigt att täcka vattentätningen med asbestcementplattor eller en murad pressvägg.

Viktigt: det bör noga övervägas om den utgrävda jorden är lämplig för återfyllning . För att förenkla arbetet krävs en helcirkelgrävmaskin med en hink på cirka 1 m3. Under arbetets gång måste du noggrant kontrollera så att botten av gropen inte fuktas; det är nödvändigt att antingen dränera med pumpande vatten eller delta i konstruktionsavvattning.

Rekommenderad: