Klassiskt Hus (46 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar, Herrgårdar I Klassisk Stil Och Modern Inredning, Design Av Rum I Ett Envåningshus

Innehållsförteckning:

Video: Klassiskt Hus (46 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar, Herrgårdar I Klassisk Stil Och Modern Inredning, Design Av Rum I Ett Envåningshus

Video: Klassiskt Hus (46 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar, Herrgårdar I Klassisk Stil Och Modern Inredning, Design Av Rum I Ett Envåningshus
Video: Byggnadsvårdare återställde gård till sekelskifte 2024, April
Klassiskt Hus (46 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar, Herrgårdar I Klassisk Stil Och Modern Inredning, Design Av Rum I Ett Envåningshus
Klassiskt Hus (46 Bilder): Projekt Av Hus Från En Bar, Herrgårdar I Klassisk Stil Och Modern Inredning, Design Av Rum I Ett Envåningshus
Anonim

Den klassiska trenden i arkitekturen i ett lanthus är mycket populär och efterfrågad. Det är alltid modernt, snyggt och attraktivt. Hus gjorda i stil med klassicism kommer att kunna locka uppmärksamheten hos även de mest krävande människorna, eftersom enkelhet och lyx kombineras framgångsrikt här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil funktioner

Den klassiska stilen har ansetts vara en av de mest populära för att bygga ett hus i många århundraden . Den innehåller många funktioner som gör att den sticker ut från andra stilistiska trender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal särdrag kan särskiljas

  1. Enkel design. Det finns inga onödiga detaljer eller pretentiösa element, som till exempel är inneboende i hus i viktoriansk stil. Om det senare är demonstrativt, i klassisk stil är det viktigaste praktiskt och bekvämt för ägaren.
  2. Förekomsten av strikta former, som samtidigt bara har en positiv effekt på husens övergripande attraktionskraft.
  3. Tydlig symmetri i byggnader. Varje element måste nödvändigtvis ha sitt eget par så att harmoni inte störs.
  4. Stora kolumner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att ett sådant hus inte kan skryta med ett överflöd av dekorativa element, ser det extremt monumentalt ut.

Husprojekt

Oavsett utföringsmaterial, vare sig det är trä eller sten, var och en huset i klassisk stil kännetecknas av tydliga former och en unik layout. Utmärkande drag är en referens till gammal arkitektur, där skaparna ägnade stor uppmärksamhet åt enkelhet. Det var de som trodde att det svåraste var att göra något enkelt.

Det attraktiva utseendet på ett klassiskt hem möjliggörs av ett antal element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kolumner måste innehålla vertikala och horisontella element. I de flesta fall ligger de nära huvudentrén, men ibland ligger de nära balkongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stor uppmärksamhet ägnas åt symmetri , som är byggd enligt den centrala axeln. Detta skiljer i grunden klassikerna från barocken, där avvikelse från sådana kanoner är tillåten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Längd och bredd måste vara sådan att den helt uppfyller det gyllene snittet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förekomsten av statyer och olika marmorbasreliefer … Sådana produkter passar perfekt in i den övergripande kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att i processen att bygga ryska hus i klassisk stil är en liten avvikelse från reglerna tillåten, men amerikansk klassicism kännetecknas av stela ramar. Vanligtvis har dessa hus två våningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de mest populära och efterfrågade projekten av klassiska hus på marknaden kan flera alternativ urskiljas

S-359 - en bostadshus med en våning med vindsrum, som har en helt fri planlösning. Detta projekt kommer att vara en utmärkt lösning för en stor familj som vill bygga en lantgård för 5 eller fler personer. Husets utsida är designad i ljusa färger och har alla funktioner som behövs för klassicismen: pelare, en terrass och stora fönster. På bottenvåningen finns ett vardagsrum, matplats, 4 sovrum och ett badrum. Tack vare den fria layouten kan vinden användas av ägarna efter eget gottfinnande.

Bild
Bild

S8-224-2 - en klassisk herrgård med två våningar med garage. Projektet går ut på att bygga ett hus av luftbetong och skumblock. Flexibla bältros används som slutmaterial för taket. Den totala ytan är 224 kvm. meter. Huset har ett vardagsrum med matplats, 3 sovrum, varav ett har eget badrum och ett stort garage. Dessutom tillhandahåller projektet installation av en stor öppen spis. Trots att det inte finns några uttalade kolumner här liknar huset vid första anblicken den klassiska eran.

Bild
Bild

S-512 - ett projekt av ett lanthus för en stor familj. En fast byggnad kommer att vara en utmärkt lösning för en familj på 5 eller fler personer. Trots att huset är helt utformat i klassisk stil, liknar det ett familjehus från den georgiska eran, som också kompletteras med två garage. Stugans högra sida är reserverad för vardagsrummet, som inkluderar kök, matsal och öppen spis. På andra våningen finns ägarnas privata rum, som inkluderar 4 sovrum, varav ett har separat badrum och garderob.

På tredje våningen finns en öppen vindsvåning med eget badrum med dusch.

Bild
Bild

S-196-1 - ett fyrkantigt tvåvåningshus med 5 rum kommer att vara en idealisk lösning för en stor familj. De särdrag hos detta projekt är dess enkla design och kompetenta organisation av husets inre. På bottenvåningen finns matsal, vardagsrum och kök. Det finns också en studie, som vid behov kan användas som ett extra sovrum. Förutom bostäder har ingenjörerna här ett badrum och ett rum där värme kan installeras. På andra våningen finns 3 sovrum, en toalett och ett badrum.

Bild
Bild

S8-255-2 - ett klassiskt lanthus, som är en bekväm parkvilla för permanent uppehållstillstånd. Byggnaden är inredd i ljusa färger och har en ingång med pelare, samt en ganska stor täckt terrass. Husets fasader är avslutade med gips, så de ser ganska intressanta och harmoniska ut. Alla lokaler som är nödvändiga för ett bekvämt liv ligger på bottenvåningen. I mitten finns ett stort vardagsrum. Detta följs av arbetsrummet, öppen spis och matsal. Köket ligger separat och har en gemensam entré med matsalen. Från vardagsrummet kan du omedelbart gå till terrassen, där det är fullt möjligt att utrusta ett område för avkoppling eller fester. Byggnadens högra sida innehåller ett delat badrum och 3 sovrum, varav ett är utrustat med eget badrum och ett ganska stort omklädningsrum.

Om det behövs kan den omvandlas till ett litet barnrum.

Bild
Bild

S-135 - ett projekt av ett vackert tyskt envåningshus, som kommer att vara en utmärkt lösning för en liten familj. En särdrag hos byggnaden är dess fönster i antik stil. Stugans universella design gör det möjligt att framgångsrikt passa in i vilken byggnad som helst. Ingenjörer och designers har kompetent tänkt ut det inre rummet, så att du kan garantera ett bekvämt boende för människor. Layouten har en rymlig öppen spis lounge, kök, matsal och terrass, samt två sovrum och ett delat duschrum.

Bild
Bild

Inredningsexempel

Här är några alternativ för att dekorera den klassiska inredningen i ett lanthus

Vardagsrum i ett klassiskt hus, som kännetecknas av stora fönster, en glaspartition med matsal, möbler i lämplig stil.

Bild
Bild

Matsalen delas med vardagsrummet och har direkt tillgång till köket . Mittpunkten är det stora matbordet och ljuskronan ovanför.

Bild
Bild

Sovrum i ett klassiskt hus … Tillverkad i pastellfärger med ett minimum av pretentiöshet och moderna element.

Bild
Bild

Således är moderna hus i klassisk stil attraktiva och sofistikerade.

En sådan renoverad herrgård kommer att vara en idealisk bostad för en semester på landet . Dessutom kan dessa lyxhus användas för permanent uppehållstillstånd. Inne i ett privat hus är allt genomtänkt, från hallen med trappan till korridoren.

Rekommenderad: