Tiny House (43 Bilder): Konstruktion I Ryssland, Layouter Med Modulhusens Dimensioner, Interiören I Hus Från Trä Och Andra Material

Innehållsförteckning:

Video: Tiny House (43 Bilder): Konstruktion I Ryssland, Layouter Med Modulhusens Dimensioner, Interiören I Hus Från Trä Och Andra Material

Video: Tiny House (43 Bilder): Konstruktion I Ryssland, Layouter Med Modulhusens Dimensioner, Interiören I Hus Från Trä Och Andra Material
Video: Incredible Fastest Wooden House Construction - Faster And Less Inexpensive Construction Solutions 2024, April
Tiny House (43 Bilder): Konstruktion I Ryssland, Layouter Med Modulhusens Dimensioner, Interiören I Hus Från Trä Och Andra Material
Tiny House (43 Bilder): Konstruktion I Ryssland, Layouter Med Modulhusens Dimensioner, Interiören I Hus Från Trä Och Andra Material
Anonim

Säkert har många av dem som är intresserade av att bygga ett litet privat hus hört talas om Tiny House. Denna typ av fastigheter är mycket efterfrågad i USA, medan det i vårt land bara tar fart. Vissa människor anser dessutom att denna typ av fastigheter är en speciell livsstil som inte passar alla. I den här artikeln kommer vi att prata mer detaljerat om funktionerna i hus av denna typ, deras typer, möjliga layouter och överväga det interna arrangemanget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fastigheter av typen Tiny House i Ryssland är inte lika populära som i USA och Europa, men med tiden förändras allt, konstruktionstrenderna förändras också, varför många invånare i vårt land alltmer är intresserade av hus av denna typ. Ordet Tiny betyder "litet" eller "mycket litet", men det betyder inte att sådana hus är väldigt små . Naturligtvis kan du hitta alternativ på 20 kvadratmeter, men vanligtvis är de mycket större, och vissa hus kan till och med ha en yta på 80-90 kvadratmeter.

Bild
Bild

Många experter associerar namnet på sådana hus med sin rörlighet, vilket innebär att så små husbilar kan transporteras från en plats till en annan.

Detta är verkligen sant bland amerikanska invånare som ofta flyttar från en stat till en annan. Dessutom är det inget problem om Tiny House står still länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag innehåller denna typ av fastigheter i Amerika oftast hus som inte har mer än 40-50 kvadratmeter yta, men det finns också mycket mindre alternativ av denna typ . Området är faktiskt litet, men det är tillräckligt för ett ungt par eller en familj att bo. Dessutom är denna typ av fastigheter vanligtvis utrustad med alla bekvämligheter du behöver för att leva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis beror mycket på den ekonomiska komponenten. För vem är den här typen av fastigheter relevant? Tiny House köps vanligtvis av:

  • de som redan har ett privat hus och behöver ytterligare fastigheter, till exempel om släktingar ofta besöker;
  • de för vilka det är viktigt att spara pengar, men samtidigt vill bo i vackra och moderna fastigheter;
  • de som ofta flyttar runt i landet, liksom de som föredrar att leva i naturen snarare än i en bullrig stad;
  • Även denna typ av hus kan vara ett utmärkt alternativ till ett lanthus på en tomt utanför staden.
Bild
Bild

Denna typ av fastigheter görs ofta under ordern för ett enskilt projekt … Priserna varierar beroende på kundens önskemål och det byggmaterial som används. I sådana fastigheter finns allt inuti som i vanliga hus. Men storleken på rummet är naturligtvis något mindre, och möblerna är mycket kompakta för att bevara ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tiny House jämförs väldigt ofta med husbilar (husbilar) och släpvagnar, men det bör förstås att deras huvudsakliga skillnad är att Små hus byggs för permanent bostad, medan byggarna använder specialmaterial och tillämpar lämplig teknik … Enligt deras yttre egenskaper kan hus vara helt olika, små husbilar anses vara de mest populära, även om de som är byggda på fundament eller pontoner också är kända.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av sorterna kan du också skilja modulära strukturer hus av denna typ, de är vanligtvis tillverkade baserade på klassiska utländska hus. Ofta är budgethus av denna typ av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

För många är minihus som en speciell livsstil som skiljer sig helt från att bo i en lägenhet eller ett hus som alla känner till. Med rätt planering blir husets insida lika mysig som utsidan. Vanligtvis tar planeringen av denna typ av fastigheter inte mycket tid, det viktigaste är att i förväg bestämma storleken på själva huset och dess höjd.

Tänk på den optimerade layouten för det klassiska lilla Tiny House

  • Sovrummet kan placeras på mezzaninen, nämligen ovanför sittgruppen. Det kommer att visa sig vara ett slags tillägg.
  • Om det finns plats kan du tillhandahålla en annan sittgrupp eller ett andra sovrum, till exempel ovanför badrummet.
  • Duschen kommer att gränsa till köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att layouten ska bli framgångsrik bör ritningar göras i förväg med en specialist . Det är mycket viktigt att mäta varje centimeter för att få ut det mesta av det tillgängliga området. Du kan ta färdiga projekt som grund för din planering. Layouten av ett envåningshus med ett stort sovrum, en korridor, ett badrum och ett kök med matplats kan vara framgångsrikt.

Bild
Bild

Innan du bestämmer dig för att beställa ett sådant hus eller bygga det själv, Det är mycket viktigt att studera relevant dokumentation för konstruktionen , inklusive den tillåtna storleken på denna typ av fastigheter. Som regel är den 2,5 meter bred med släp, höjd - upp till 4 meter med plattform.

Bild
Bild

I Amerika finns det också restriktioner av detta slag, eftersom en överdimensionerad husbil helt enkelt inte kan transporteras på väg.

Subtiliteter av arrangemang

Mysiga små hus är vanligtvis utrustade med små kök, små duschar eller sitzbad. Soffan kan fällas, används som koja. Ofta är köp av funktionella och kompakta saker en påtvingad åtgärd, eftersom det är nästan omöjligt att installera andra möbler, de kommer att dölja hela utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti ett litet hus kan du enkelt installera en spis och öppen spis , glömmer för alltid vad kallt är under vintersäsongen. Interiören kan vara allt för smak för husets ägare. Naturligtvis kommer det inte att finnas tillräckligt med utrymme för klassikerna i sin vanliga form, men bland de moderna typerna av interiörer kommer det säkert att finnas en lämplig sådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan överväga interiörer i stilar hi-tech, minimalism, i skandinavisk riktning eller i ekostil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förvaringsutrymme för olika saker görs som regel ovanför möblerna, välj köksskåp för taket eller lämna ledigt utrymme under trappan om huset är i två plan.

Huset kan också utrustas speciella nischer , så att du kan lagra all nödvändig utrustning i huset bekvämt och diskret. Hushållsapparater ska också vara ergonomiska och kompakta, det är önskvärt att ge företräde åt inbyggda apparatformat. Sådana kylskåp och tvättmaskiner förstör inte bara utseendet, gömmer sig bakom fasaderna, men är också mycket praktiska att använda. När det gäller till exempel en diskmaskin, då i Tiny House är det ofta övergivet på grund av brist på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte kommunikation, utan vilken egendomen inte kan fungera normalt .… På installationsplatsen är det viktigt att ansluta till elnätet, leverera vatten, mycket ofta använder husägare generatorer eller solpaneler, och använder också ett system för att samla ned regn för att få vatten. Mycket beror på installationsplatsen för huset, liksom om det kommer att stå på en grund eller vara mobil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vi rekommenderar att du uppmärksammar designern Tiny House i 2 våningar, helt gjord av trä … Huset ser rymligt ut på grund av stora fönster och moderna ergonomiska möbler som inte tar mycket plats. Stor uppmärksamhet har ägnats åt belysning, vilket skapar en känsla av luftighet och lätthet.

Bild
Bild

Kompakta hus, gjorda i havet eller i den så kallade kuststilen, ser fördelaktiga ut . Ytterbeklädnaden kan vara absolut vilken som helst, men inuti de ljusa ska blå och blå nyanser vara i spetsen. Det är också tillåtet att använda levande eller konstgjord grönska, vilket tillför livlighet till lokalerna.

Bild
Bild

Små hus med gaveltak ser vackra ut, men alternativ med gaveltak ser mer moderna ut . Hus av denna typ med stora fönster och inglasade öppningar ser intressanta och mycket framgångsrika ut.

Bild
Bild

Det klassiska Tiny House kan vara en idealisk husbil . Här kan du också installera en miniatyrterrass för avkoppling.

Bild
Bild

Vi rekommenderar också att titta närmare på den moderna inredningen i ett litet hus i svartvitt . Ett tvåvåningshus med stora fönster kan vara en utmärkt lösning för användning som pensionat eller sommarstuga.

Rekommenderad: