Pensionat (65 Bilder): Projekt Av Hus Med Bastu Och Terrass På Landet, Envåning Och Tvåvåning. Hur Bygger Man Ett Litet Pensionat På Platsen?

Innehållsförteckning:

Video: Pensionat (65 Bilder): Projekt Av Hus Med Bastu Och Terrass På Landet, Envåning Och Tvåvåning. Hur Bygger Man Ett Litet Pensionat På Platsen?

Video: Pensionat (65 Bilder): Projekt Av Hus Med Bastu Och Terrass På Landet, Envåning Och Tvåvåning. Hur Bygger Man Ett Litet Pensionat På Platsen?
Video: Обзор бани 96 м2 с кошкиным домом. Аня учится парить 2024, Mars
Pensionat (65 Bilder): Projekt Av Hus Med Bastu Och Terrass På Landet, Envåning Och Tvåvåning. Hur Bygger Man Ett Litet Pensionat På Platsen?
Pensionat (65 Bilder): Projekt Av Hus Med Bastu Och Terrass På Landet, Envåning Och Tvåvåning. Hur Bygger Man Ett Litet Pensionat På Platsen?
Anonim

Artikeln beskriver kort och tydligt allt du behöver veta om pensionat. Projekten för hus med bastu och terrass på landet, alternativ med en våning och två våningar kännetecknas. Särskild uppmärksamhet ägnas åt ämnet hur man bygger ett litet hus för gäster i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Arrangemanget av ett pensionat i landet är endast möjligt om det finns en klar förståelse av essensen. Det är ganska uppenbart att en sådan byggnad låter dig ta emot gäster som oväntat (eller förväntat) dök upp på webbplatsen. Stora storlekar behövs inte för det - huvudsaken är att alla kan bo lugnt en kort stund . Samtidigt byggs pensionat separat från huvudhusen på tomterna. Som ett resultat stör de i dem inte hyresgästerna och själva upplever inte besväret med ett sådant grannskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men samtidigt måste arrangemanget av pensionatet göras noggrant. Det är trots allt nödvändigt att bland annat ta med sig kommunikation dit. Ofta använder familjemedlemmar själva sådana byggnader, bara för sekretess, till exempel.

Samtidigt är konstruktionens yta relativt liten, liksom kostnaderna för dess konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Husprojekt

Det bör genast noteras att tekniska nyanser (dimensioner och andra detaljer) måste diskuteras i detalj med arkitekter och designers varje gång. Men ändå är vissa allmänna punkter alltid karakteristiska; Dessutom måste området på pensionatet motsvara webbplatsens parametrar.

Bild
Bild

Viktigare är att den också anpassar sig till storleken på huvudhuset - helst inte mer än 1/3 av dess yta . Användningen av ett litet gästhörna med bastu är ganska efterfrågat. Vid designen måste de ta hänsyn till att det ska värma upp snabbt - gäster (och deras ägare också) gillar inte särskilt att vänta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men uppvärmningshastigheten kan inte uppnås på något sätt till varje pris . Var noga med att följa reglerna för brandregimen och sanitära standarder. En ångspärr installeras mellan badhuset och bostadsdelen. Andra åtgärder för att bekämpa fukt är också planerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Redan i det tekniska uppdraget för design måste de önskade parametrarna anges:

  • vattenförsörjningssystem;
  • avloppsnät;
  • ugnar eller pannor;
  • bränsleförvaring (eller gasanslutning);
  • termiska egenskaper hos väggar;
  • dränering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att det är extremt sällsynt att kombinera ett minihus upp till 50 m2 med en bastu. Och nästan alltid är detta ett direkt hack, där kombinationen uppnås på bekostnad av någon funktion. Experter tror att området ska vara minst 53-54 kvm. m., då kan vi bara prata om en bekväm kombination . Ibland utrustar de bara en byggnad med en terrass. I detta fall kan dess dimensioner vara 2, 75x4 m och terrassens yta - från 2 till 3 m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du tänker på arrangemanget av envånings pensionat, bör du inte öka deras storlek för mycket . Som praktiken visar, även i ett relativt litet utrymme, kan du placera allt som krävs för besökare. Ett exempel på detta är byggnadsschemat på 5x6 m nedan. Pensionat för 4 rum är redan ett allvarligare objekt, sådana byggnader används aktivt även i form av mini-hotell. De kan byggas, till exempel från stockar, och metallplattor föreslår logiskt sig som det bästa taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det som är anmärkningsvärt är att en blygsam bostad lätt kan byggas ut i framtiden efter behov, det vill säga andra liknande moduler kan installeras. Det rekommenderas att utrusta alla sådana byggnader:

  • terrasser;
  • badrum;
  • balkonger;
  • panoramafönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små områden måste du vanligtvis bygga ett två våningar 6x4 pensionat . Det låter dig också placera allt du behöver för livet och tar inte för mycket plats. Några av dessa byggnader kan till och med göras med ett garage inuti och med en sommarpool, med en veranda utanför. Men det är värt att betona att minihus för året runt-användning ingår i en separat kategori. De utrustar nödvändigtvis spis eller pannuppvärmning. Det är värt att överväga typen av hus och noggrant välja en specifik design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Annan nödvändig infrastruktur (inklusive VVS) bör också finnas . Naturligtvis, utanför staden, kan du bara ansluta minihuset till kallvattenförsörjning. Därför måste du tänka på ledningarna till pannan eller spisen för att kunna använda varmt vatten. Både pensionat året runt och sommar ska vara utrustade med toalett. Området för denna struktur (eller ett separat rum) bör inte vara mindre än i en stadslägenhet.

Det är mycket viktigt att utrusta den med en modern septiktank. Att lita på en gammaldags”bräda med hål” är rent ut sagt löjligt. Dekorationen av toalettdelen måste också överensstämma med den moderna designstandarden.

Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall nämns L-formade hus. Naturligtvis kan en sådan lösning, inklusive på en panelbyggnadsbas, också utrusta en grill och annan användbar infrastruktur. Men den viktigaste uppmärksamheten bör ägnas åt en annan punkt - förhållandet mellan dess fördelaktiga och skadliga egenskaper. Byggnader i form av bokstaven G:

  • låter dig tryggt sprida separata rum och zoner på olika vingar;
  • de är till stor hjälp även på svår terräng, där det är problematiskt att placera traditionella raka byggnader;
  • estetiskt original;
  • gör det möjligt att noggrant utrusta det inre utrymmet;
  • även med en relativt stor storlek ser de kompakta och lakoniska ut;
  • är dyrare under konstruktion än vanliga hus;
  • på grund av ökningen av den totala längden på väggar och tak tappar de mer värme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bygger man på tomten?

Det är fullt möjligt att bygga ett lantgästhus från en stock med egna händer. Detta är en utmärkt naturlig lösning som ser traditionell och extremt estetiskt tilltalande ut. Men att arbeta med stockar är inte särskilt bekvämt. En förutsättning för framgång är användningen av oklanderligt högkvalitativt trä med höga konsumentegenskaper.

Det är bättre att omedelbart impregnera en rundad stock med antiseptiska blandningar. Timmerna ska vara ungefär lika långa med en skillnad på cirka 3 cm. För rundade stockar är toleransen ännu strängare - bara 0,5 cm. Innan konstruktionen bör du välja strikt en metod för att klippa hörnen av byggnaden och behålla den hela tiden byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggare kan ordna en mängd olika hörn, men om du måste bygga själv är de enklaste och mest pålitliga lösningarna "i skålen" och "i tassen ". Filtisolering och värmeisolering med mossa är föråldrade lösningar. Det är mycket mer praktiskt att använda jute eller en kombination av jute med lin för isolering av ett timmerhus. Den moderna mezhventsovy -isoleringen i form av band gör att du nästan kan eliminera luckor.

Men du kan bygga ett pensionat inte bara av stockar utan också av laminerat fanerträ. Det är ett miljövänligt material som ursprungligen utsattes för antiseptisk bearbetning på fabriker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om den nya byggnaden endast kommer att användas periodiskt, ta en balk med en sektion på 10x10 cm . För att utrusta en helårsbostad måste du välja lösningar med en sektion på 20x20 cm. För att bygga snabbt och effektivt kan du köpa ett färdigt huskit. Det minskar tiden som läggs på ordningen av säten. Det är kritiskt viktigt att den första timmerkronan lades ut så korrekt som möjligt - det kommer att vara orealistiskt att korrigera misstagen i detta skede i framtiden.

Många experter anser att pensionat av skumbetong är ett bra alternativ. Detta material:

  • "Andas" liksom naturligt trä;
  • sparar värme;
  • består strikt av naturliga ingredienser;
  • får styrka under drift;
  • låter dig bara använda ramkonstruktionsteknik, med alla dess fördelar och nackdelar;
  • behöver noggrann isolering;
  • kräver komplexa och sofistikerade mätningar, kontrollprocedurer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalet av material bör utföras med hänsyn till vad de närmaste husen i samma område är byggda av . Byggprocessen börjar nästan alltid med utrustningen i gropen och dess återfyllning. I vissa fall installeras dock högar. Kolonnstöd är mest lämpliga för små hus. När du formar golvet, var noga med att ta hand om högkvalitativ vattentätning och värmeisolering.

Det enklaste sättet att bygga en liten struktur med egna händer är från trä. Det enklaste taket är enfasat, stöds av 2 bärande väggar . Tak används vanligtvis med en tjocklek av 1, 6 cm. Men om du är osäker är det mer korrekt att kontakta en specialist så att de beräknar allt exakt. Fundamentet måste vara bredare än väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang

Den korrekta organisationen av det inre rummet är alltid minimalistisk. En sovplats, ett sängbord, ett bord, en stol, en garderob, ett handfat i närvaro av rinnande vatten - det här är en elementär uppsättning som räcker i 90% av fallen. Bekvämligheten kan ökas genom att använda extra stolar och en TV.

Men det är oönskat att använda någon inredning, eftersom det bryter mot harmonin och den ursprungliga avsikten. En speciell ytfinish krävs också knappast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett pensionat med panoramafönster och ett platt tak kan se väldigt imponerande ut. Det är sant att man omedelbart bör reservera sig för att strukturen som visas på fotot bara är acceptabel för de södra delarna av vårt land. I mer nordliga områden är det inte särskilt praktiskt. Men på sommaren kan du koppla av på terrassen. Det finns solstolar speciellt förberedda för detta

Rekommenderad: