Hus I Trånga Områden (54 Bilder): Projekt Med Envånings- Och Tvåvåningshus, Konstruktion Av Ramhus På Ett Smalt Område Och Andra Originallösningar

Innehållsförteckning:

Video: Hus I Trånga Områden (54 Bilder): Projekt Med Envånings- Och Tvåvåningshus, Konstruktion Av Ramhus På Ett Smalt Område Och Andra Originallösningar

Video: Hus I Trånga Områden (54 Bilder): Projekt Med Envånings- Och Tvåvåningshus, Konstruktion Av Ramhus På Ett Smalt Område Och Andra Originallösningar
Video: Villa Maria G 180 STP Gotland - 8 Rum och Kök 305 Kvm 2024, April
Hus I Trånga Områden (54 Bilder): Projekt Med Envånings- Och Tvåvåningshus, Konstruktion Av Ramhus På Ett Smalt Område Och Andra Originallösningar
Hus I Trånga Områden (54 Bilder): Projekt Med Envånings- Och Tvåvåningshus, Konstruktion Av Ramhus På Ett Smalt Område Och Andra Originallösningar
Anonim

Smala tomter är inte ovanliga, särskilt där marken är dyr. Trots särdragen i ett sådant territorium är det inte så svårt att välja ett husprojekt för att bygga. Du kan välja ett eller två våningar alternativ, ge plats för att ordna ett garage eller göra en vind.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En smal sektion anses vara ett område med en bredd på 15-25 meter, medan minimilängden börjar från 10 meter. När du bygger måste du ta hänsyn till olika normer, observera ett visst avstånd till häcken, grannhuset, och som ett resultat finns det inte så mycket ledigt utrymme kvar.

Endast en lång rektangulär byggnad kan placeras på den, och detta är inte alltför glad för ägarna, som fruktar att huset kommer att likna en barack.

Faktum är att allt inte är så skrämmande, hus för smala tomter kan ha ett attraktivt och modernt utseende om du väljer rätt byggprojekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det säregna med sådana strukturer är att deras yta är begränsad och sällan överstiger 150 kvadratmeter . Om detta inte räcker för dig kan du öka bostadsområdet genom att lägga till en andra våning. En mer ekonomisk kompromiss kan vara vinden. Ofta lider ägare av smala tomter av bristande integritet när grannhusen ligger mycket nära varandra.

Detta problem kan lösas med hjälp av landskapsdesign och korrekt placering av grönområden . Det finns också ett plus - förvärvet av en smal tilldelning är ofta billigare. Dessutom finns det vanligtvis bredvid sådana platser redan en färdig infrastruktur, du kan ta med all kommunikation till huset för en bekväm vistelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera varianter av typiska strukturer som är lämpliga för att bygga ett icke-standardiserat område. Sådana hus har redan utformats med hänsyn till särdragen hos en smal remsa och möjliggör ergonomisk användning av platsens område.

Amerikansk typ

Ganska populärt alternativ för utveckling av den privata sektorn i USA. Huset har en rektangulär form, typiska parametrar är 6x12 meter. Samtidigt är byggnaden två våningar, så alla grovkök och verktyg kan placeras inuti för en bekväm vistelse.

Layouten brukar se ut så här:

  • första våningen innehåller ett vardagsrum som är tillräckligt stort för en sådan stuga, ett kombinerat kök-matrum, ett kontor och ett badrum;
  • på andra våningen finns två rymliga sovrum - master och gäst, samt två barn. Dessutom finns det ett badrum och ett annat litet rum med toalett och dusch.

Ett sådant hus är utformat för en familj med 2-3 barn, medan det också finns plats för att ta emot gäster. Byggnaden i två våningar låter dig upprätthålla integriteten på bekostnad av privata rum, men skapar samtidigt ett gemensamt utrymme där invånarna kan träffas och umgås.

Dessutom kan ett stort plus betraktas som närvaron av flera badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med vind

Detta är ett mer ekonomiskt alternativ än en tvåvånings. Konstruktionen av en sådan byggnad tar mindre material, men samtidigt kan närvaron av en vind ge dig ytterligare bostadsyta. Huset har som regel mått på 16,5x5 meter, medan taket på bottenvåningen är tillräckligt högt, vilket skapar en känsla av rymlighet. En stor veranda är fäst vid slutet av byggnaden.

En typisk layout innebär följande arrangemang av rum:

  • på bottenvåningen finns ett bekvämt vardagsrum kombinerat med ett litet kök, omklädningsrum och toalett;
  • på andra våningen finns ett rekreationsområde med två sovrum, alla med separat badrum.

Detta alternativ är lämpligt för ett ungt par eller en familj med ett barn. Ett av sovrummen kan göras om till en plantskola. Närvaron av separata badrum gör att alla boende kan känna sig bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med garage

Många människor har en bil, så du måste ange en plats för den på webbplatsen. Garaget kan sättas upp direkt under husets tak, samtidigt som det lämnar tillräckligt med boyta inuti. En sådan struktur blir något längre - 19x6, 5 meter, vilket gör att du kan rymma allt du behöver.

Layouten för sådana hus inkluderar:

  • garage på bottenvåningen, medan tillgången till den kan vara antingen genom entrén eller genom en separat dörr inifrån byggnaden;
  • dessutom ligger köket nedanför, kombinerat i samma utrymme med vardagsrummet och en toalett;
  • på andra våningen finns tre rymliga vardagsrum, där du kan utrusta sovrum och barn, samt två badrum.

Inuti finns allt du behöver för livet, och layouten med ett garage under taket gör att du inte kan störa platsen med ytterligare strukturer och spara lite under konstruktionen.

Byggnaden är lämplig för en ung familj med barn; det finns tillräckligt med utrymme inuti för att alla familjemedlemmar ska ha sitt eget utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Du kan överväga exempel på färdiga planer för att förstå hur man utrustar ett långt hus. Sådana projekt omfattar vanligtvis 1-2 våningar, medan stugan kan vara tegel eller ram. Alternativet med tre våningar kan vara en originallösning, men byggnaden blir ganska tung . Detta innebär ett antal restriktioner - inte alla platser kan användas för sådan konstruktion, så sådana hus betraktas mycket mindre ofta.

Bild
Bild

Lokalernas interna layout måste planeras så att det rymmer allt du behöver - tekniska områden, generellt och personligt utrymme . Med tanke på detta bör projektet väljas individuellt - inte alla behöver ett hus med tre sovrum. Även en byggnad med en bredd på högst 6 meter kan vara bekväm och bekväm om allt är planerat korrekt. Populära alternativ är också 7x11 eller 9x13. Sådana stugor kan användas som hus eller hus för ett ungt par.

Bild
Bild

Smala tomter är ofta små, 3-4 tunnland, mindre ofta finns det tomter på 6 eller 8 tunnland, så huvudområdet är upptaget av ett hus på en eller två våningar. Resten av området kan planteras med en liten trädgård eller grönsaksträdgård.

En historia

Med detta projekt som exempel kan du överväga alla funktioner i ett litet hus. Byggnaden är en våning, men rymmer samtidigt allt du behöver:

  • det finns ett kök kombinerat med en matsal och ett vardagsrum;
  • det gemensamma området är inte uppdelat i separata rum, vilket gör att du kan skapa en känsla av rymlighet;
  • i den andra delen av huset finns ett stort sovrum och två mindre - de kan användas som barn- eller gästrum, och om du vill kan du utrusta ett kontor i ett separat rum;
  • det finns bara ett badrum i denna byggnad, kombinerad typ;
  • det finns också ett garage under taket.

Dessutom, på verandan, kan du utrusta en sommarterrass för avkoppling. Arean på ett sådant hus är 113 kvm. m. Detta projekt är lämpligt för en familj på 2-4 personer. En intressant funktion - diagrammet ger en öppen spis, som kan bli en originallösning i vardagsrummets inre. Det är inte särskilt svårt att utrusta det i en privat stuga, du kan notera en sådan idé.

Bild
Bild

Två våningar

Ett litet område inför vissa begränsningar. Ett hus med två våningar gör att du kan utöka boytan och hålla dig inom de givna ramarna. Byggnadens dimensioner är 9x13, men inuti finns alla lokaler för en bekväm vistelse:

  • på bottenvåningen finns det ett gemensamt område - det kombinerar ett vardagsrum, kök och matsal;
  • Det finns också ett litet sovrum och ett badrum i närheten;
  • dessutom finns ett garage för en bil, och på andra sidan huset finns en sommarterrass;
  • andra våningen innehåller tre sovrum - ett stort och två små, ett badrum och ett omklädningsrum;
  • Dessutom har huset en balkong.

En stuga med en sådan layout är lämplig för en stor familj - det finns en plats att utrusta separata barnrum och ge varje barn ett personligt utrymme. En balkong och en terrass är en bra lösning, på sommaren kan du spendera tid där med familj och vänner. Byggnadens totala boyta är 140 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggtips

För utveckling kan du använda ett av standardprojekten och anpassa schemat för att passa dina behov. Det är dock viktigt att följa vissa standarder. Enligt SNiP 2.08.01-89 gäller följande krav för bostadshus:

  • om det finns 2 eller fler rum måste vardagsrummet vara minst 16 kvm. m;
  • själva bostaden och köket får inte vara mindre än 7-8 kvm. m;
  • minsta bredden på korridoren är 0,85 kvm. m, och entrén - 1, 4 kvm. m.

Det är också värt att tänka på att rummets längd inte får överstiga bredden mer än två gånger. Standarderna måste följas för att projektet ska få godkännande från myndigheter som utfärdar bygglov.

För att inte misstas med beräkningarna kan du kontakta specialisterna som tillhandahåller tjänster för utveckling av enskilda layouter. Samtidigt kan du göra en skiss för att göra det lättare för arkitekten att förstå dina önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layouten ska vara ergonomisk, bekväm för boende, så alla rum måste vara korrekt placerade

  • I botten är vanliga utrymmen vanligtvis placerade - ett vardagsrum, ett kök, en matsal. De utrustar också ett pannrum där. Ibland lägger de till ett gäst sovrum och ett badrum.
  • Den andra våningen är reserverad för personligt utrymme - sovrum, plantskolor, ett kontor, ett omklädningsrum. Som regel finns det 1-2 badrum bredvid rummen.
  • Garaget kan placeras i källaren. Om det är möjligt att utrusta det, placeras vanligtvis ett pannrum och ett förråd där. Ibland lägger de till en verkstad, bastu, tvättstuga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet för en liten stuga är att inte dela upp köket, matsalen och vardagsrummet i separata rum, utan att ordna flera zoner i ett stort rum för att spara mer ledigt utrymme.

Olika designtekniker hjälper till att beskriva gränserna, till exempel genom att använda olika typer av golv, installera en bardisk eller öppna hyllor, måla väggarna i kontrastfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också spara plats genom att använda trappan om du väljer en skruvmodell . Det är dock värt att överväga att det kommer att vara svårt för äldre eller små barn att klättra i trappan. Om det finns sådana familjemedlemmar i huset är det bättre att välja ett mindre traumatiskt alternativ. Som en kompromiss kan du överväga en stege på bultarna. På grund av de speciella fästelementen verkar det som om det svävar i luften, så den här designen ser inte skrymmande ut även i en liten hall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra om du lyckas bygga huset med ändsidorna i väster och öster. Detta arrangemang hjälper till att skapa jämnt solljus hela dagen. Det är bra om tomten gränsar till vägen från norr - då kan du i den delen utrusta ett garage och skapa ett vardagsrum från söder. Det finns andra nyanser som kan vara användbara:

  • när du placerar fasaden är det bättre att välja en minimalistisk design för att inte störa en liten stuga;
  • ett tak i chaletstil som sticker ut från byggnaden är ett bra alternativ om du planerar att göra en terrass;
  • för att frigöra mer utrymme på platsen kan du placera huset med ena sidan nästan nära staketet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En korrekt utformad byggnad kommer att visa sig vara mysig och bekväm. Du kan verifiera detta genom att titta på de redan byggda stugorna.

Vackra exempel

Den tvåvåningshus i modern minimalistisk stil ser inte skrymmande ut, trots den långsträckta silhuetten. Huset har en liten balkong och en öppen sommarterrass, medan det finns tillräckligt med ledigt utrymme på tomten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakt version med garage. Stugan är två våningar, vilket gör att du kan utöka boytan. Ett rekreationsområde kan ordnas ovanför garaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet hus med vind är ett bra alternativ. Det breda taket skapar ett tak över balkongen, så du behöver inte oroa dig för regn eller dåligt väder. I projektet ingår också ett garage på bottenvåningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ med vind. En intressant lösning är takfönstren, som ger tillgång till solens strålar och gör rummen ljusare. Denna stuga har en liten balkong och garage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Envånings smalt hus, som är lämpligt för en familj på 2-3 personer eller som sommarstuga. Det finns ett garage på ena sidan och en uppfart för bilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mysigt envåningshus med sommarterrass. För bättre tillgång till naturligt ljus är panoramafönster utrustade. En av stugans sidor ligger praktiskt taget intill staketet för att spara ledigt utrymme på platsen.

Rekommenderad: