Landskapsarkitektur På Gården I Ett Privat Hus (177 Foton): Moderna Vackra Innergårdar Med Ett Lusthus Och Landskapsprojekt I De Angränsande Territorierna

Innehållsförteckning:

Video: Landskapsarkitektur På Gården I Ett Privat Hus (177 Foton): Moderna Vackra Innergårdar Med Ett Lusthus Och Landskapsprojekt I De Angränsande Territorierna

Video: Landskapsarkitektur På Gården I Ett Privat Hus (177 Foton): Moderna Vackra Innergårdar Med Ett Lusthus Och Landskapsprojekt I De Angränsande Territorierna
Video: Landscape design ideas. Inspiration 2024, April
Landskapsarkitektur På Gården I Ett Privat Hus (177 Foton): Moderna Vackra Innergårdar Med Ett Lusthus Och Landskapsprojekt I De Angränsande Territorierna
Landskapsarkitektur På Gården I Ett Privat Hus (177 Foton): Moderna Vackra Innergårdar Med Ett Lusthus Och Landskapsprojekt I De Angränsande Territorierna
Anonim

Ett privat hus på landet med ett angränsande territorium behöver en ordentlig organisation av gården. Landskapsarkitektur är en komplex och noggrann process. För att skapa ett verkligt pittoreskt exteriör måste du spendera inte mindre ansträngning och pengar än att bygga och dekorera själva huset. Men du kommer att bli nöjd, eftersom resultatet kommer att glädja dig i många år, och komforten i den personliga tomten gör att du kan spendera mycket tid utomhus i en atmosfär av lycka och lycka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att skapa en landskapsdesign runt ditt lanthus kan du bjuda in en proffs som kommer att utarbeta ett projekt åt dig själv och efter godkännande börjar arbeta direkt. Det här alternativet är lämpligt för rika och upptagna människor som inte gillar att arbeta på marken och förlitar sig på professionella åsikter om design och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men att organisera ditt eget paradis med dina egna händer innebär att fördjupa dig i den kreativa processen och skapa en verkligt unik design av territoriet som helt uppfyller personliga krav, med ett minimum av medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nuförtiden kan alla landskapstrick läras gratis online.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett annat sätt att spara pengar: du kan köpa mycket unga växter. I det här fallet bör man komma ihåg att det kommer att ta tid för dem att växa och bli starkare. Du kommer inte att se det slutliga resultatet direkt, men bara efter några år, men en sådan investering i framtiden kommer att hålla din plånbok i nuet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att när de köper unga växter kommer de att behöva mer och mer utrymme. Innan du köper en sådan planta, studera informationen om hur en vuxen växt ser ut, vilka parametrar den uppnår. När du planterar, lämna tillräckligt med utrymme för varje ung planta att mogna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompetent landskapsdesign skapar inte bara en mysig plats för att tillbringa tid i naturen, utan hjälper till att lösa många frågor om ofullkomlighet av platsens lättnad och storlek. Så en viss ordning för att plantera blommor, buskar och träd hjälper till att visuellt förstora gårdsområdet, och den harmoniska organisationen av entréområdet kan förklara din gästfrihet och förbereda gästerna för möten i själva huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klimat och lättnad

Landskapsarkitektur beror till stor del på områdets egenskaper. Klimat och lättnad dikterar sina egna regler, och om du fortfarande kan göra något åt skillnaderna i marknivå, så är vädret alltid övertygat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att studera floran på remsan där huset ligger. De växter som växer naturligt i ditt klimat är bäst lämpade för att tolerera vinterfrost eller mycket varma somrar och hög luftfuktighet. Specialister-uppfödare arbetar ständigt med att utveckla nya växtsorter som övervintrar bättre och samtidigt är resistenta mot värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa buskar eller blommor måste stängas för vintern för att de ska överleva det, till exempel rosor, som ofta fryser ut och är rädda för låga temperaturer, eller thuja, som "brinner" tidigt på våren tills rotsystemet tinar. Den ljusa vårsolen förstör kronan, så den stängs på hösten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den "misslyckade" lättnaden för webbplatsen kan komplicera uppgiften att skapa den perfekta designen, men det kommer definitivt att lägga till unikhet. För en nybörjare är en platt yta utan stora höjdskillnader bäst lämpad. Om så önskas kan nivån jämnas ut, men en omfattande trädgård kan bli höjdpunkten på din webbplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att slå en liten kulle och organisera en alpin bild på den, fördjupningen är lämplig för en konstgjord reservoar - en damm med dekorativa fiskar och näckrosor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svår terräng hjälper till att bestämma zonindelningen i bakgårdsområdet, skisserar en plats för ett lusthus, solstolar, en gunga, en avskild bänk, där vem som helst kan läsa en bok eller njuta av drömmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan nedfarter och stigningar spelas upp med vackra trappor, vilket kommer att ge originalitet till lokalområdet. För ett lutande område kan du också tänka på ett system för att kommunicera reservoarer, mellan vilka en ström kommer att flöda, och även små vattenfall kommer att organisera en ojämn lättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många företag som tillhandahåller landskapsdesigntjänster utvecklar specifikt projekt för platsens vertikala layout, skapar artificiellt ett avlastningsområde enligt platsens allmänna stil och husets fasad. Till exempel måste ett hus i chalet-stil efterlikna ett alpint högland.

Bild
Bild

Ofta kan svår terräng orsaka stillastående vatten på våren under aktiv snösmältning och regnig höst. På grund av detta kan rötterna till växter planterade i låglandet ruttna, och för att undvika detta, överväg ett dräneringssystem för att ta bort vatten.

Platsplanering

Innan du börjar köpa dina favoritblommafrön och växter och bygga upp små arkitektoniska former, rita en plan som du kommer att följa. En liten ritning hjälper dig att förstå hur många träd, buskar och blommor som behövs, var är det bästa stället att placera rekreationsområdet, hur och var det är bäst att lägga dekorativa stigar för att skapa den perfekta landskapsdesignen. I processen med direktarbete är det bättre att korrigera mindre punkter än att göra om allt senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har ett litet område (cirka 6 tunnland) till ditt förfogande, var noga med att överväga storleken på byggnader som vanligtvis finns i förortsområden.

Följande anses vara obligatoriska:

  • Hus för boende;
  • Garage eller parkeringsplats;
  • Tvättstuga (ladugård);
  • Lusthus eller solarium av pergola-typ;
  • Spår;
  • Belysningselement;
  • Gröna ytor;
  • Dekorelement;
  • Trädgårdsområde;
  • Trädgård.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om webbplatsen är större kan projektet också innehålla:

  • Lekplats för barn;
  • Bad;
  • Simbassäng eller konstgjord dekorativ damm;
  • Växthus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Först efter att alla nödvändiga byggnader har skrivits ut på papper är det värt att titta närmare på utformningen av planen för plantering av grönområden. För att kunna se planen för din webbplats i 3D -läge, använd ett speciellt datorprogram för landskapsdesign.

I biblioteket med sådana resurser finns alla typer av växter, som skaparna av programmet har indelat i grupper efter art och livsmiljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas projekt som är utformade för att dekorera områden på flera hektar. Ofta har sådana utrymmen redan ett vackert och väletablerat naturlandskap, som kan innefatta en naturlig reservoar och en del av skogen. Det kan kompletteras med skapandet av en stor fruktträdgård, skuggiga lindgränder, flera rekreationsområden med lusthus. Men det angränsande territoriet för herrgården eller en liten innergård i villan bör dekoreras med mindre växter och rabatter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för zonindelning

Korrekt zonindelning av bakgårdsområdet gör att du kan lösa många funktionella problem, samt skapa en mysig atmosfär.

Det finns flera huvudområden som bör avgränsas visuellt från varandra:

  • Entré eller ytterdörr;
  • Parkeringsplats;
  • Hushåll;
  • Trädgårdsområde;
  • Fruktträdgård och frukt;
  • För aktiv och tyst vila;
  • För barnlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland löser den korrekta placeringen av själva huset på platsen en del av problemet. I det här fallet kan till exempel bakgården, som är dold från synen, avsättas för ett bruks- och grönsaksområde. Om detta inte är möjligt, finns det ett lika kardinalt sätt att stänga av - att bygga staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett brett lusthus med en tom vägg kan vara ett alternativt sätt att dölja tvättstugor. En häck av tätt planterade buskar eller nålar kan inte bara bli ett vackert dekorativt element, utan också ett sätt att zonera. Skapandet av podier och öppna terrasser för pergolor och solarier, liksom rekreationsområden, kan också hänföras till metoderna för att dela upp territoriet i zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avlastning kan hjälpa till att lösa problemet med zonindelning. Konstruktionen av stödmurar på ett flernivåområde och deras efterbehandling, till exempel med sten, ser väldigt snygg och sydlig ut.

Bild
Bild

Även på planeringsstadiet av webbplatsen, försök att skapa ett projekt där rekreationsområdet är på det maximala avståndet från parkeringen, då kan ljudet från en motor som körs och avgaser inte störa din frid.

På sena kvällen kommer ordentlig belysning att dölja det ekonomiska området och grönsaksområdet från ögonen, vilket leder till tystnad, harmoni och avkopplande atmosfär i rekreationsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spårdekoration

Trädgårdsvägar är ett slags vägledande guideböcker som kombinerar element av landskapsdesign, små och stora arkitektoniska former till en gemensam harmonisk ensemble. Med dessa linjer kan du ställa in rörelseriktningen för dig och dina gäster, ange fördelarna och dölja nackdelarna med webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I utformningen av stigarna är den allmänna stilen för landskapsdesign och husets fasad av ingen liten betydelse.

Redan på designstadiet är det värt att tänka på spårens form, bredd, material. Besluta om dessa kommer att vara vägar - med raka eller rundade hörn, dekorativa, lindade eller enbart avsedda för utilitaristiska funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa alternativ kräver mer fantasi och kostnader för genomförande, så sådana stigar kan endast användas i en trädgård och parkområde och ett rekreationsområde. Och oförskämd utilitarist - i transportområdet, mellan uthus för funktionella ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredden på de dekorativa stigarna kan variera från en halv meter till en och en halv meter. Dessa parametrar är individuella för varje enskild webbplats och beror på dess storlek. Materialet för att skapa stigar kan vara sten, betong, kakel, tegel, småsten, spillror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på några faktorer när du väljer spårets material och design:

  • Jordjord;
  • Möjliga säsongsmässiga markrörelser;
  • Grundvattennivå;
  • Vad är den förväntade belastningen på banan (gång- eller parkeringsplats);
  • Intensitet för exploatering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta hand om dränering vid direkt uppförande av en dekorativ stig. Så att smält eller regnvatten rinner in i marken, är banans yta något lutad. Det kan vara gavel eller enstaka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägträdgården och parkbädden är uppdelade efter täckningstyp i hårt och mjukt. Den första typen inkluderar tegel, betong, beläggningsplattor, natursten, den andra - stenar, grus, krossad sten. Det finns kombinerade spårtyper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ordna en parkeringsplats används en geogrid alltmer.

Fördelen med denna metod:

  • Rent och välskött utseende;
  • Robust konstruktion tål alla vikter;
  • Till och med parkeringsområdet är grönt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsvägar kan göras själv. Materialvalet är mycket stort, och tekniken är inte den mest komplicerade. Ofta är stigarna gjorda av trä. En sådan beläggning är inte lika hållbar som till exempel betong, men den ser väldigt snygg ut. En mängd olika fantasyelement livar upp webbplatsen väldigt mycket. Mönstren från små stenar tillför fabulousness och originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att spåren är säkra. En yta som är för slät efter regn kan bli mycket hal och orsaka skada. Välj ribbade material.

Om platsen har höjdskillnader på grund av terrängen är det bättre att inkludera element med trappsteg eller hela trappor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapsarkitektur

Landskapsarkitektur är en komplex multitaskingfråga. Det är nödvändigt att ordentligt förbereda markens mark för grönområden och en gräsmatta, studera de växttyper som växer i din remsa, ta hänsyn till blommans blomningstid, veta hur buskar och träd ser ut i ett moget tillstånd i ordning att kompetent utarbeta en komposition som kommer att se harmonisk ut om några år och till och med i decennier, att känna till de grundläggande kombinationerna för ett eventuellt grannskap för att ordentligt vattna och gödsla jorden.

Men resultatet kommer säkert att glädja dig, för en vackert utformad tomt är stolthet för alla amatörträdgårdsmästare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst är det värt att bestämma stilen - vanlig eller naturlig. Regular antar ett symmetriskt arrangemang av rabatter och prydnadsbuskar längs mittlinjen. Ofta i mitten finns en rund rabatt med de vackraste växterna.

Banorna från den centrala gränden har rätt rätlinjig eller radiell form. Blomsterbäddar är anordnade längs stigarna i form av rabatter, själva stigarna kan inramas av en låg, snyggt trimmad häck av buxbom eller thujas med en sfärisk krona, planterade på samma avstånd från varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växter för dessa sängar är utvalda ädla. På våren är dessa tulpaner, påskliljor, krokusar och hyacinter, som väljs i färg och storlek så att rabatten inte ser brokig ut, men harmoniskt enhetlig. På sommaren ersätts primula med hybridte eller floribunda rosor. Rosor kompletteras med storblommiga liljor. Liljor klassificeras i asiatiska, tubulära och la-hybrider. I centrala Ryssland övervintrar la hybrider bättre.

Liljor och rosor har ett stort utbud av färger, de väljs ut efter harmoniska nyanser och placeras i rabatter av geometriska former. Trädgården är fylld med dofter av dessa blommor. Liljekonvaljer eller värdar planteras i skuggiga åsar och kantrosor planteras i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att ordna en rabatt med kontinuerlig blomning väljs en sådan uppsättning stauder, vars blomning ersätter varandra under hela säsongen. På våren - bulbous, på sommaren - rosor, liljor, clematis, hortensior, på hösten - belgisk aster, physalis, krysantemum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gran, thuja, cypresser skapar vertikala accenter med sin rätta form. I mitten av rabatterna eller i slutet av gränden blir det intressant att titta på en fontän eller ett dekorativt vattenfall, vilket kommer att ge en romantisk stämning till hela platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små arkitektoniska former och skulpturer ser mycket harmoniska ut i det gröna lövverket, och bänkar placerade på vackra platser gör att du kan koppla av och njuta av en vacker utsikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid design av en naturlig typ är växter ordnade i godtycklig ordning, här undviks symmetri avsiktligt. Banorna är oregelbundna i formen och kan variera i material och bredd för att passa landskapet. Denna design av webbplatsen kombineras framgångsrikt med ojämn terräng. Detta är fallet när en nackdel kan förvandlas till en dygd. I låglandet är det värt att ordna en reservoar, på kullarna ordnar pittoreska kompositioner av barrträd, ljusa blommor, prydnadsbladiga buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionerna består av en vertikal accent - gran, tall, thuja, cypress, som ligger i bakgrunden, medelstora växter med vackert lövverk eller blommor planteras i andra raden. Det kan vara tunbergbärbär med gult, vinrött, ljusgrönt lövverk, som skuggas av silverfärgade nålar. Floribunda eller marktäckrosor utgör den närmaste raden, deras blomning stöds av malört, kattmynta, salvia.

Dessa enkla perenner med sin ömhet ram täta penslar av rosa blommor. En krypande enbär kommer att bli en pittoresk ram för en sådan rabatt. Han är också planterad längs stigarna. Tassarna går ut på själva vägen, döljer kanten och skapar därmed en pittoresk skogsstig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera det lokala området med rockeries. En plats väljs på en kulle eller på en plan yta. Dränering görs, stenblock läggs ut, jord hälls mellan dem och fleråriga växter planteras i dessa "fickor". Det kan vara en komposition i form av en dvärg barrskog, enbär, miniatyr tallar, thuja, gran. Rockery, planterad med fleråriga marktäckare, ser spektakulär ut och är opretentiös i vården. Föryngrad, timjan, yaskolka, saxifrage och prydnadsflingor kommer att vara lämpliga i kompositionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rockery kommer att se organiskt ut när du inreder en innergård i japansk stil, här ligger hela tyngden på stenens skönhet, så valet av stenblock bör närmar sig särskilt noggrant. Växter i detta fall används barrträd, dvärgformer, sedger och spannmål.

Bild
Bild

Tunna flerfärgade flingor av spannmål lägger till sofistikering och vördnad för många växtensembler. Deras höjd kan väljas från 50 cm till 1,5 meter. Spannmål är varierande i färg - grå, vinröda, gyllene färger späd ut det gröna lövverket av trädgårdsväxter. Spannmål har en obehaglig egenskap - de är mycket aggressiva mot andra växter, så du bör tänka noga på om denna typ av gräs behövs på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste hålla ett öga på denna rabatt för att förhindra spridning av inkräktaren.

För äkta estetiker finns det en alpinskidor. Dess skapande är en mycket mödosam process som kräver studier av speciallitteratur, men resultatet kommer att ge otrolig tillfredsställelse och stolthet. Naturstenen läggs ut i trappsteg ovanpå varandra, utan att det bildas fickor, sprickorna fylls med sandjord och fint grus, en analogi av en naturlig bergformation skapas. I intervallerna mellan stenarna är torktåliga miniatyrväxter rotade, deras tillväxt är extremt liten, blommorna är oansenliga och små, men i allmänhet får man en magnifik utsikt.

Bild
Bild

Buskar som berberis med en söt karamellarom och många små blommor kommer att bli vertikala accenter och dekoration av platsen under blomningen. Barberryens spridningsform skapar ett naturligt runt huvud med en diameter på cirka 3 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart fläder har en graciös form och kräver inte en frisyr, på våren är den täckt med kluster av blommor med en ovanlig lukt, på hösten med kluster av bär, som kombinerar medicinska egenskaper med giftiga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rowan och chokeberry eller black chokeberry liknar det - en med kluster av skarlet färg, den andra, efter en frodig vårblomning, täcks av svarta bär till hösten, full av vitaminer. Dessa smala buskar växer upp till 4 meter i höjd och kräver inte beskärning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chubushnik eller rysk jasmin är bäst placerad i bakgrunden. Efter den mest doftande blomningen förvandlas den till en obeskrivlig buske med en höjd av 2-3 meter, får så småningom ett "lurvigt" utseende och kräver bildning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vackra syrenen är bra både som ett separat träd och i en häck, men här måste du ta bort tillväxten i tid. I trädgårdsavelsformer är skotten inte lika aggressiva som hos naturliga arter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalina, förutom underbar blomning, har en bra buskens habitus, kräver inte bildning, på hösten får lövverket en lila palett, på vintern kontrasterar de flammande buntarna effektivt med snöns vithet. Den är bra både som bandmask och som häck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mittplanen kommer att dekoreras med thujas, enar och cypresser. Tui är bättre att välja den västerländska gruppen, de är mest vinterhårda och har en stor artmångfald. Medelhög gul Aurea, Yellow Ribbon, majestätiska Columna och Holmstrup, sfäriska Danica, Hoseri kommer att hitta sin plats i trädgårdskompositioner eller som bandmaskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tui Brabant och Smaragd är oumbärliga för häckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De lämpar sig bra för hårklippningar, vilket gör att du kan skapa gröna former av dem för att dekorera trädgården. Cypresser och enar har en pittoresk naturlig form som ger naturliga konturer till trädgårdensembler. Utanför kan de dekoreras med blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal landskapsarkitektur kompletterar den visuella mångfalden i trädgårdsfloran. Dessa är olika klätterrankor på stöd. Palmen bland vackert blommande lianor tillhör clematis. De placeras på bågar eller metallnätstöd, ofta i en duett med rosor eller värdar, som täcker den obeskrivliga nedre delen av vinstocken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honeysuckle kaprifol har en stark söt doft och vackra rosa blommor som liknar orientalisk krysantemum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flickaktiga druvor är oumbärliga för att dekorera fula byggnader. En levande vägg kan odlas från Schisandra chinensis och actinidia och få en skörd av användbara vitaminbär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stigar och rabatter, träd och vinstockar är bra mot en frodig grön bakgrund, vilket ger en tät gräsmatta. Det måste vattnas regelbundet, skäras minst en gång varannan vecka, det är oönskat att spela utomhusspel på det så att det inte uppstår skav. Sådana skalliga fläckar uppstår efter vintern, då behöver gräsmattan repareras.

Bild
Bild
Bild
Bild

I trädgården är det tillräckligt att tinna på territoriet, det vill säga regelbundet klippa den gröna vegetationen tills en grön matta bildas, vilket kan göras på ett par månader och 4 hårklippningar. En sådan gräsmatta är hållbar, du kan ligga på den, hålla tävlingar, det kräver inte vattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ordna en morisk gräsmatta. Territoriet grävs upp, ogräs tas bort, hela området sås med vackert blommande gräs. Denna gräsmatta har en betydande nackdel - den är kortlivad, efter blomningen förlorar den sina dekorativa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten kroppar

Försumma inte skapandet av en reservoar eller ström på din hemman. Tillverkare erbjuder många färdiga alternativ för att ordna en liten pool eller damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reservoaren kan vara mycket liten - mindre än 1 meter i diameter, upp till stora dammar, där du kan fiska och simma och sola på stranden eller sitta vid elden på kvällen. Stranden i en sådan damm kantas av gräs, sedger, värdar, irisar, dagliljor. En sådan reservoar kommer att se harmonisk ut bredvid ett hus byggt av trä stockar eller med stenfasader. Från trädäcket kan du beundra bländningen av vattnet i solen och dricka te.

Bild
Bild
Bild
Bild

Husets högteknologiska arkitektur är lämplig för en pool, kaklad med solstolar och markiser för att matcha husets inredning.

Bild
Bild

Den barocka herrgården kommer att dekoreras med en klassisk pool med en fontän, omgiven av en blomsterträdgård med bänkar runt.

För små gårdar kan du ordna en liten damm med fuktälskande växter runt den eller rama in den runt kanterna med en sten. Själva dammen är dekorerad med riktiga eller konstgjorda näckrosor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläktar av mumlande vatten nära dammen bör installera en mekanism för att skapa en ström som rinner ut i behållaren. Det kommer inte att vara svårt att dekorera det vackert med småsten, stenar och växter. I närheten måste du ordna en plats att koppla av: ett lusthus, grill, bänk eller trädgårdstolar med ett bord.

Bild
Bild

Dekorativa element ger liv åt landskapet och förbättrar estetiken. Högtidliga ceremoniella områden är dekorerade med stora skulpturer av romantiska eller bibliska teman, stora vaser med barrträd eller rosor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den demokratiska utformningen av lokalområdet möjliggör installation av en eller två moderna arkitektoniska former i harmoni med växtmiljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Organiseringen av belysningen är genomtänkt i planeringsstadiet, eftersom elektriska kablar måste vara pålitligt isolerade från mekaniska skador.

Bild
Bild

Gården, stigar, uthus och rekreationsområden är föremål för obligatorisk belysning. Lyktor på en personlig tomt bör inte göras höga, för att inte skapa en känsla av stadsutveckling är det lämpligt att hålla en höjd på upp till 1 meter. Detta arrangemang av lyktor ger ett mjukt avkopplande ljus, nivån på gräsmattan med blommor och själva vägen är väl upplyst. Blomsterträdgårdar och dammar kan ha liknande belysning för att skapa spektakulära nattkompositioner.

Bild
Bild

Belysning behöver inte vara elektrisk; för ett litet område räcker det med soldrivna lyktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med byggnader

För en korrekt uppfattning av landskapet som helhet bör dekorativa växtsammansättningar vara i harmoni med huset och uthusen. Detta område inkluderar ingången till huset, veranda, stig från porten. Stor vikt läggs vid utformningen av det främre området. Detta är visitkortet på infielden.

Bild
Bild
Bild
Bild

De vackraste och ädlaste växterna planteras i denna del av gården. Rabatterna är inredda i stil med huvudhuset. Kompositioner med thuja och rosor dekorerar de klassiska ceremoniella områdena. Ljusa rabatter av iris, belgiska asters, ek salvia, trädgårdskamomill planteras längs stigarna på landsbygden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Veranda och veranda är dekorerade med vackert blommande vinstockar: klematis, klätterrosor, petunior i hängande krukor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vinterträdgården väljs tropiska växter som är i harmoni med de närliggande thujaerna och cypresserna i keramiska krukor. Att placera kaktusar och palmer i badkar framför ingången till vinterträdgården hjälper till att lägga till södra exotism på sommaren. För vintern tas krukväxter bort inomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Landskapsarkitektur bestämmer valet av växter. Stilen i sin tur bestäms av byggnadernas arkitektur och motsvarar ägarnas karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Engelsk eller liggande stil talar för sig själv och simulerar naturens naturliga skönhet. Delar av denna design inkluderar en damm med pil på stranden och bänkar, stigar av sand, trä eller stenhugg. Växter planteras i grupper: påskliljor, tulpaner, malva, rosor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk stil , där allt är underordnat symmetri, är dekorerat med fontäner, skulpturer, granar, trimmade thujas. Från blommor är det bättre att välja begonier, rosor, salvier, floxer. Kräver ett rymligt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil lämplig för landskapsarkitektur de flesta moderna gårdar i ett privat hus. I denna stil kan du ordna både en liten innergård och en stor personlig tomt. Asfalterade stigar, dammar dekorerade med sten och värdar, vertikala accenter av barrträd ligger på rymliga ängar, staket är dekorerade med häckar.

Bild
Bild

Rustik stil eller land -det mest populära och lättanvända designalternativet för närområdet. Du kan dekorera platsen med olika föremål från bondelivet, viftelstaket, doftande myntsängar, timjan, salvia är välkomna. Prydnadsbuskar på tempererade breddgrader används ofta: viburnum, irga, fläder, bergaska, lila, chubushnik.

Bild
Bild

Modern i landskapsdesign - detta är den maximala ersättningen av växter med små arkitektoniska former, en tydlig höjdpunkt i byggnadskonstruktioner.

Bild
Bild

Japanskt landskap Är valet av filosofer. Det finns mycket naturlig vacker sten, gles vegetation av ovanliga former, bonsai, dekoration med feng shui -attribut. Den kan placeras i ett litet område.

Bild
Bild

Idag har den mest populära trädgårdsdekorationen blivit minimalism … Det finns få växter, men var och en av dem har speciella funktioner för att skapa en levande bild, inramad av träkonstruktioner.

Den rena ytan på en geometrisk reservoar är lämplig, de korrekta banorna förvandlas till terrasser.

Bild
Bild

Projekt

Efter att ha installerat rätt program på din hemdator kan du självständigt välja lämplig layout för webbplatsen.

Ett projekt för att förbättra lokalområdet i vanlig stil.

Bild
Bild

Den naturliga stilen på platsdesignen slätar ut styvheten i frontzonen.

Vertikala accenter av björk och pil pryder kompositionen med rustika element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer

Modern design av frontområdet

Rekommenderad: