Byggande Av Simbassänger (54 Bilder): Gör-det-själv-projekt. Hur Avslutar Jag? Hur Bygger Man Det Från Block? Podiuminstallation, Hemgjord Betongpool Och Skålinstallation

Innehållsförteckning:

Video: Byggande Av Simbassänger (54 Bilder): Gör-det-själv-projekt. Hur Avslutar Jag? Hur Bygger Man Det Från Block? Podiuminstallation, Hemgjord Betongpool Och Skålinstallation

Video: Byggande Av Simbassänger (54 Bilder): Gör-det-själv-projekt. Hur Avslutar Jag? Hur Bygger Man Det Från Block? Podiuminstallation, Hemgjord Betongpool Och Skålinstallation
Video: Crazy Architect Built A Luxury DIY Pool In His Backyard Using Only A Dumpster 2024, April
Byggande Av Simbassänger (54 Bilder): Gör-det-själv-projekt. Hur Avslutar Jag? Hur Bygger Man Det Från Block? Podiuminstallation, Hemgjord Betongpool Och Skålinstallation
Byggande Av Simbassänger (54 Bilder): Gör-det-själv-projekt. Hur Avslutar Jag? Hur Bygger Man Det Från Block? Podiuminstallation, Hemgjord Betongpool Och Skålinstallation
Anonim

Många, som köper ett privat hus utanför staden, strävar inte bara efter att förbättra territoriet efter eget gottfinnande, utan också att bygga åtminstone en liten pool. För att göra detta är det värt att överväga mer detaljerat funktioner och teknik för att bygga pooler.

Bild
Bild

Planera

När du utformar ett hus är det bättre att omedelbart ta hänsyn till närvaron av en pool på platsen. Enheten i hela lokalområdet beror på detta. När allt kommer omkring måste du beräkna hur mycket utrymme badtanken, rekreationsområdet, plantering kommer att ta.

Bild
Bild

För att ta hänsyn till allt är det bättre att rita upp ett diagram där det kommer att anges vad och var som ska placeras.

För att beräkna poolens volym måste du ta hänsyn till antalet personer som bor i huset och också bestämma för vilket syfte poolen behövs . Det är en sak när du bara behöver svalka dig i värmen, och en helt annan om du har ett mål att simma helt.

Normalt är djupnormerna för tanken på platsen 1,5-1,8 m . Bredden och längden kan vara mellan 3 och 5 meter. Men dessa siffror är godtyckliga, eftersom när du utvecklar ett projekt måste du bygga på det tillgängliga området och behovet av andra komponenter i förbättringen av lokalområdet. Vissa behöver bara en pool, dessutom en bisarr form, medan andra, förutom en tank, behöver en trädgård med fruktträd, rabatter och gräsmattor för simning. Det är värt att besluta om alla familjemedlemmars preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer ofta att konstruktionen av poolen måste sättas in när det redan finns ett hus och andra byggnader . I det här fallet måste du leta efter en lämplig plats, rensa den och eventuellt flytta några objekt till en annan plats.

Om det är beslutat att installera poolen hemma, är det lämpligt att göra detta på bottenvåningen . Och i det här fallet bör du definitivt tänka på dess arrangemang även i det skede då du installerar byggnadsgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en idé att göra en pool på andra våningar, behöver du hjälp av specialister som exakt beräknar om byggnaden klarar en sådan belastning.

Plats

Om poolen inte är installerad för en sommar, men byggs noggrant, bör platsen funderas mycket noga. Och här måste du ta hänsyn till flera viktiga nyanser.

  • Badtanken måste överensstämma med den allmänna utformningen av alla byggnader och i inget fall kränka platsens harmoni. Därför bör alla detaljer vara genomtänkta i förväg.
  • Platsen måste vara jämn, utan droppar och backar. Annars måste den jämnas ut, och detta är en extra kostnad.
  • Det är nödvändigt att i förväg ta hänsyn till hur vattenförsörjning och avloppssystem kommer att anslutas till strukturen. Det är inte värt att installera en pool mycket nära huset. Överskott av fukt till husets grund är definitivt värdelöst.
  • Det är bäst att installera poolen i ett öppet område så att den ligger i solen. Detta gör att vattnet kan värmas upp till önskad temperatur. Du kan tillhandahålla en markis som kommer att tas bort eller installeras beroende på situationen.
  • Att placera poolen under träd är definitivt en dålig idé, eftersom lövverk, insekter och annat skräp i poolen kommer att vara onödigt. Detta kommer att öka antalet rengöringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och utrustning

Poolen kan byggas av en mängd olika material och tekniker. Därför kan material med utrustning skilja sig åt.

Material att fylla på inkluderar:

  • grus, krossad sten eller småsten;
  • byggsand;
  • cementbruk;
  • beslag;
  • betong;
  • brädor och stänger;
  • plåster;
  • keramikplatta;
  • vattentätningsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att installera poolen, du måste köpa all nödvändig utrustning, utan vilken poolens fulla funktion är omöjlig. Dessa är system för:

  • upprätthålla en behaglig vattentemperatur
  • hälla och dränera;
  • desinfektion;
  • filtrering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa vattnets renhet används olika system - skimmer eller överflöde.

I det första fallet placeras skummare i poolen och tar det övre vattenskiktet . Samtidigt rinner rent vatten genom speciella hål längs hela behållarens omkrets.

Bild
Bild

I det andra fallet hälls vatten över sidorna i speciella tråg, medan rent vatten rinner genom hålen längst ner i tanken.

Bild
Bild

Förutom, poolen måste vara försedd med säkra trappor med bekväma räcken . Dekorelement och andra tillägg i form av vattenfall, fontäner och massagesystem installeras efter behag och baserat på kostnaderna för byggandet av poolen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bygger man en betongpool?

När du bygger en pool med egna händer på platsen framför ett hus på landet, på landet, i trädgården, är det viktigaste att ordentligt planera allt arbete och följa tekniken. Endast i det här fallet kommer en hemgjord pool, särskilt om den är stationär och gjord av betong och stor, att glädja ägarna och fullt ut uppfylla dess funktioner. Låt oss överväga steg för steg vad som behöver göras för att göra poolen.

Bild
Bild

Grop

Det är omedelbart värt att lösa frågan om gropen . Kommer det att vara en solid grundgrop och poolen kommer att vara helt nedsänkt i marken, eller kommer det att vara en skål på ytan, för vilken endast en liten fördjupning krävs.

I det första fallet kan du inte klara dig utan specialutrustning, i det andra kan du gräva ett hål själv med vanliga plockar och spadar.

Med en fullvärdig grop bryter den ut 20 cm mer än den planerade höjden på själva behållaren . Efter att gropen har grävts jämnas väggarna ut för efterföljande arbete.

Bild
Bild

Extern vattentätning

Nästa arbete efter förberedelsen av gropen kommer att vara utrustning för extern vattentätning.

För dess genomförande görs en sandkudde i botten av gropen med ett lager på cirka 30 cm, sanden tampas noggrant, varefter takmaterial placeras på botten. Alla dessa material kommer att förhindra erosion av poolbasen med grundvatten.

Bild
Bild

Bottenbetong

Nästa steg är att betongbotten. Men först måste metallstavar installeras runt hela omkretsen, vilket kommer att vara användbart för att resa väggformar. Deras höjd ska motsvara höjden på den framtida poolen . Avståndet mellan dem är 30 cm. Därefter knyts stavarna ihop med tråd. Förstärkning placeras i botten av gropen.

Bild
Bild

Med en betongblandare blandas cement, sand och fint grus i förhållandet 1: 3: 4 . Efter tillsats av vatten blandas allt detta noggrant med en betongblandare. Därefter hälls botten med en lösning och får torka i en dag.

Bild
Bild

Form och väggfyllning

Sedan, med hjälp av brädor runt hela omkretsen, installeras formning för väggarna, för att inte glömma att detta kommer att vara höjden på den framtida poolen . Därefter hälls den förberedda basen med samma betonglösning. Därefter måste du ge en vecka för att strukturen ska torka helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att betongen är helt torr kan formen tas bort.

Intern vattentätning

Nästa steg inkluderar att applicera en självutjämnande blandning på golvet och gips på väggarna. Efter torkning avlägsnas allt överflödigt skräp från poolen, alla ytor behandlas med en primer . Sedan är hela ytan täckt med beläggningsisolering. Detta kommer att skydda alla material från fukt, och metoden är den enklaste och också den mest prisvärda.

Det är också värt att uppmärksamma alla leder, för detta är hydrofilt gummi fäst på dem med hjälp av ett tätningsmedel, detta hjälper till att undvika läckage.

Bild
Bild

Facing och dekoration

Poolens insida är avslutad med keramiska plattor, mosaik eller porslin. Sidorna är färdiga på samma sätt. Förutom, det är värt att ta hand om utformningen av området nära utomhuspoolen . Och här används också plattor oftast. Det kan vara ett golv av brädor, men samtidigt måste de behandlas väl med skyddande medel mot fukt, mögel och mögel.

Bild
Bild

Därefter är det nödvändigt att komplettera strukturen med en trappa, utrusta det intilliggande territoriet . Ordna en plats för solstolar, installera en baldakin, bryt rabatter, ordna stigar. Allt detta är enligt ägarnas gottfinnande, med fokus på den allmänna stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytmonterad skål

En sommarstuga pool kan byggas med en skål av polykarbonat, glasfiber och andra material. Förutom, du kan också köpa en färdig konstruktion, vars installation inte kräver så mycket ansträngning som vid konstruktionen av en betongpool.

Bild
Bild
Bild
Bild

För själva skålen kan du bygga ett podium av brädor eller betong.

Tänk på byggstadierna

  1. När den färdiga skålen redan är tillgänglig måste du markera platsen med fokus på dess storlek. Detta görs med pinnar och rep.
  2. Sedan måste du göra en grundgrop för att fördjupa själva skålen. Det kan begravas i hälften eller en tredjedel.
  3. Sand hälls på botten av gropen, komprimeras, ett 30 centimeter lager räcker. Ett rutnät placeras ovanpå. Därefter hälls den förberedda betonglösningen på botten.
  4. Därefter isoleras botten med geotextiler och polystyrenskumplattor. En stark polyetenfilm placeras ovanpå.
  5. Skålen är också isolerad på samma sätt - med expanderad polystyren och folie.
  6. Därefter sänks skålen i botten av gropen.
  7. Då måste du hälla betong i utrymmena mellan skålen och fundamentets väggar.
  8. Efter att det torkat måste skålen vara färdig med det valda materialet över hela ytan.
  9. Sedan kan du utföra annat arbete med installation av ytterligare utrustning, trappor, dekorera utrymmet runt och landskapsarkitektur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra byggalternativ

Hantverkare som bestämmer sig för att utrusta en pool på en dacha eller en tomt billigt och snabbt använder en mängd olika alternativ. De gör en behållare av alla improviserade medel som de lyckades få, eller de hamnade på platsen: från skumblock, tegel, trä, galvaniserat stål, rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det spelar ingen roll vad behållaren exakt är gjord av - betongblock eller metall, brädor eller en kubbehållare . I alla fall kommer en viss algoritm av åtgärder att följas, som i installationen av en solid pool. Först behöver du en plats - platt, förberedd och ren. Och då krävs redan en liten fördjupning och grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

En järnpool eller en trä - den måste vara ordentligt fastsatt på ytan och inte utgöra någon fara för badgästerna.

Och även han kräver vattentätning och konstruktion av strukturen för att den ska se attraktiv ut. Poolens form beror på vilket material som väljs . Det är bättre att bygga en fyrkantig eller rektangulär version av tegel och betongblock. Metallplåtar kan användas för mer rundade former. Trästrukturer kan vara både runda och fyrkantiga, de senare är mycket lättare att konstruera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga flera färdiga exempel för att förstå att en mängd olika material används för att bygga en pool på dacha

Allt du behöver göra är att täcka insidan av en gammal järnbehållare med kakel, fästa en stege - och minipoolen är klar.

Bild
Bild

En sådan behållare under varma dagar kan också ersätta poolen

Bild
Bild

En skål kantad med sten med cementbruk kan också betraktas som ett alternativ

Bild
Bild

Behållaren, färdig med trä, passar bra in i det övergripande landskapet

Bild
Bild

Nyanser av inomhuskonstruktion

När det gäller byggandet av en pool i ett privat hus bör även en mycket liten hemmapool planeras i förväg om den kommer att placeras, till exempel, på första våningen i ett bostadshus. Förutom all utrustning som krävs för att hålla poolen i ordning (vattendränering, filtrering, uppvärmning etc.) är tillförsel och avgasventilation nödvändig för att undvika mögel och fukt i rummet. Ibland ersätts luftbehandlingsenheter med avfuktare.

Bild
Bild

Detta alternativ kan vara användbart om poolen är liten och ligger i ett rum med stora fönster som ständigt kan öppnas och väl ventileras.

Många överväger ett mer bekvämt och acceptabelt alternativ när poolen ligger i ett separat rum under taket . Den kan fästas i huset. Således är det möjligt att spara utrymme i huset, och en sådan inomhuspool är lättare att underhålla, och det ser vackert ut om du tar hand om dess design.

Rekommenderad: