Landskapsdesign (95 Bilder): Designprojekt För Familjens Fastighetsplats, Arbete Med Utformning Av Territoriet

Innehållsförteckning:

Video: Landskapsdesign (95 Bilder): Designprojekt För Familjens Fastighetsplats, Arbete Med Utformning Av Territoriet

Video: Landskapsdesign (95 Bilder): Designprojekt För Familjens Fastighetsplats, Arbete Med Utformning Av Territoriet
Video: Ландшафтный дизайн. 75 идей для вдохновения. 2024, Mars
Landskapsdesign (95 Bilder): Designprojekt För Familjens Fastighetsplats, Arbete Med Utformning Av Territoriet
Landskapsdesign (95 Bilder): Designprojekt För Familjens Fastighetsplats, Arbete Med Utformning Av Territoriet
Anonim

Den största fördelen med ett lanthus är möjligheten att utrusta trädgården av egen vilja. Även i en liten trädgård kan du skapa ett riktigt paradis. Landskapsdesign är avsedd att förvandla territoriet och skapa en lyxig trädgård på platsen.

Särdrag

Varje projekt börjar med det faktum att designers inspekterar webbplatsen och samlar all information om den. Tack vare detta tillvägagångssätt kan ett unikt landskap skapas. Sedan skapas en plan, den visas för kunden för granskning, antingen bekräftar han den eller talar om förbättringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapsdesign innebär att markera alla detaljer, även de minsta.

Alla designobjekt kan delas in i flera typer:

  • naturlig miljö - detta inkluderar den lättnad som förändrats av människors händer;
  • ämnen för naturlig och konstgjord utbildning;
  • vegetation och arkitektur, liksom fontäner, pooler, trappor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Territoriets landskapsdesign innebär också dess landskapsarkitektur med användning av alla slags kompositioner med växter, stenar, dammar. På platsen kan du placera en pool, en matplats, men glöm inte trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett landskapsprojekt innebär nödvändigtvis användning av en översiktsplan. Detta är en ritning med vilken du kan studera det tillgängliga utrymmet på familjegodset och ordna platsen i valfri design. Planen visar alla uppgifter om funktionerna i reliefen av trädgården, på områdena där träd och olika buskar kommer att ligga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen innehåller följande steg:

  • Designern kommer till platsen för att bedöma området. Gårdens gränser förtydligas och passar in i planen, platsen för planteringar och kommunikationer bestäms, jordtypen analyseras.
  • Bilder skapas där typerna av landskapsarkitektur anges, arkitekturen väljs.
  • En översiktsplan skapas.
  • Vegetation väljs.
  • Projektritningar skapas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för landskapet är vegetation, det är hon som förbinder arkitektoniska föremål och natur. Idag finns det många sätt att anlägga en plats med plantering av träd, buskar i olika storlekar, blommor och växtsammansättningar. Om det finns mycket utrymme på territoriet kan du skapa en vinterträdgård eller ordna en gräsmatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapsarkitektur är inte komplett utan tekniska system.

Parker och trädgårdar kommer bara att vara vackra och frodiga med dränerings- och bevattningssystem:

  • automatisk vattning;
  • dränerings- och ledningssystem;
  • trädgårdsbelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att designa tekniska system i samma stil som arkitektur och växtlighet.

Zonindelning

Områdezon innebär att man delar upp gården i zoner som utför olika funktioner.

De viktigaste områdena inkluderar:

  • ytterdörr;
  • rekreation;
  • trädgårdsarbete;
  • ekonomisk;
  • barns.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte har möjlighet att kontakta specialister kan du zonera webbplatsen med egna händer, det är inte så svårt att göra detta. Du kan ta bort vissa zoner, allt beror på dina önskemål. Oavsett trädgårdens storlek och förhållanden måste det finnas en frontzon, som upptar cirka 6% av hela territoriet. Huvudfunktionen för denna zon är bilens inträde och ingången till gården.

I detta skede bör du slutföra designarbetet:

  • områden för fordon;
  • bekväm väg till huset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under planeringen måste avlastningen av platsen beaktas, detta hjälper till att förhindra stagnation av vatten efter regn, du måste först hitta platser för uppsamlare och avlopp. Stigen till huset ska vara tillräckligt lång för att rymma minst tre personer. Det är bättre att välja ett kaklat överdrag för vägen. Installera dekorativa detaljer längs staketet. Belysning bör ges maximal uppmärksamhet, det ska inte irritera ögonen, men samtidigt bör det belysa området väl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tänker göra området för fordon öppna ska du inte plantera fruktträd i närheten. Det främre området är perfekt för en blomsterträdgård eller något originalt arrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekreationsområdet är utformat efter allas smak och önskemål. Här ordnar de en terrass, ett lusthus, en grill. Normalt upptar detta område cirka 15% av hela gården. Även på en liten plats kan du installera alla nödvändiga element - ett bord, ett lusthus, en grill och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du tänker på begreppet rekreationsområde, var uppmärksam på följande regler:

  • detta område bör anslutas till huset, vilket ger bekvämlighet. Alla familjemedlemmar och vänner kommer ofta att samlas vid bordet för en utsökt middag, så det är lämpligt att komma till huset.
  • rekreationsområdet bör ligga bakom huset, bort från ytterdörren, detta kommer att ge en lugn och mysig atmosfär, du kan gömma dig från liv och rörelse;
  • hitta en plats med den vackraste utsikten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av gården, cirka 75%, och även de mest soliga, ges till trädgårdszonen. Blommande växter kommer att bli grunden för trädgårdsdekoration. Det rekommenderas att utrusta detta område bort från rekreationsområdet.

I trädgården gör du stigar med en hård yta, det ser inte bara attraktivt ut utan också bekvämt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuduppmärksamheten ägnas åt bruksområdet, där du kan placera en ladugård, ett badhus, ett garage, ett växthus. Den ska placeras nära trädgården. I det här fallet bör mer uppmärksamhet ägnas åt praktiskt och bekvämt, snarare än utseende. Du kan stänga av bruksområdet med spaljéer, rosor eller vindruvor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en lekplats på ritningarna, observera att den måste motsvara barnets ålder, vara bekväm för honom.

Det finns två saker att tänka på när du skapar skisser:

  • det är önskvärt att platsen kan ses från husets fönster;
  • Välj en mjuk yta, till exempel sand eller gräsmatta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lekområdet ska vara förkroppsligandet av positiva känslor, så använd ljusa färger. Vad de ska placera på lekplatsen bestämmer varje förälder själv, gunga, rutschkana, sandlåda och bänkar kommer att räcka. Platsen för denna zon måste väljas solig, men samtidigt så att det finns en plats där du kan gömma dig i skuggan. Tänk på områdets zonplanering, tänk på att den inte kommer att vara användbar i framtiden, därför är det nödvändigt att se till dess ändringar i framtiden. Till exempel kan en pool installeras på den webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designstilar

Idag stannar landskapsdesigners inte vid användningen av gamla utvecklingar, men varje gång använder de fler och fler nya idéer. Varje stil innebär användning av vissa designtraditioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns sådana typer av trädgårdar:

Vanliga trädgårdar - dök upp för över 400 år sedan i Frankrike. Denna stil kännetecknas av strikta former och symmetri. Det främre området är dekorerat med ett stort antal rabatter, och topiary används också för dekorationer. För vanliga trädgårdar används vintergröna, vilket kommer att glädja ägarna och gästerna även på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Liggande stil - så nära naturen som möjligt, mycket naturligt. Originalkompositioner gör dig ett med naturen. Kostnaden för en sådan trädgård är ganska överkomlig, mängden jordarbete är också liten. På platsen måste det finnas en dekorativ pil, buxbom, thuja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Italiensk stil - i denna stil krävs nödvändigtvis en tydlig zonindelning, trädgården bör vara en fortsättning på huset. Gröna häckar används, geometriska former finns i överflöd. Ett annat särdrag hos den italienska trädgården är uteplatsen och skulpturerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

kinesisk stil - viloplatser, inredda i denna stil, fascinerar med sin prakt, lyx och prakt. Det måste finnas lusthus eller markiser i planen. Platsen är dekorerad med bambu, brons och sten basreliefer.

Bild
Bild
Bild
Bild

japansk stil - en egenskap är diminutivitet och symbolik. Sådana trädgårdar bör skapa komfort och mys för ägaren, dölja honom från stadens liv och rörelse. Grunden i denna stil är stenar och vatten, och dekorationerna är stenhuggningar eller en alpin bild. Lyktor och bonsai i japansk stil används tillsammans med vanliga trädgårdskomponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern - denna stil uppträdde på XX -talet. Dess funktion är den perfekta kombinationen av funktionalitet med verktyg. Den använder tydliga linjer, geometriska former och konstnärliga smideelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land - det kallas också landsbygdsstilen, som avslöjar all charm i livet på landsbygden. I en sådan trädgård är ljusa rabatter, frodiga buskar, valv och markiser lämpliga. För en trädgård i lantlig stil skapas en morisk gräsmatta och en prydnadsväxt trädgård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Holländska trädgårdar är dekorerade med vintergröna växtligheter. Denna stil liknar lantlig stil, men endast ogräs behöver tas bort och övervuxna gröna bör klippas.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Muslimska trädgårdar - ett utmärkt val för dem som föredrar en lugn livsstil. Denna stil innebär en förening av människan med naturen. Atmosfären i en sådan trädgård ska vara bekväm och lugn. Varje steg för att skapa en trädgård måste vara noga genomtänkt, i mitten bör det finnas små behållare.
  • Morisk stil har innergårdar gjorda i form av rum. De är åtskilda av valv och pergolor och är täckta med grönska. Växter ordnas i en gratis ordning och behöver inte trimmas regelbundet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid utformning av återvinningssystem analyseras specifika egenskaper för landskapskomplex och beaktas. När du skapar någon stil bör inte en enda detalj utelämnas. Varje stil har sin egen smak som gör den populär.

Växter

För att trädgården ska vara riktigt original och intressant måste man ägna stor uppmärksamhet åt växterna. Från hela sortimentet av befintliga växter är det ganska svårt att välja exakt de som verkligen kommer att dekorera webbplatsen. Träd, jordblommor och buskar kan göra en trädgård attraktiv, men de måste skapa en enda komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barrträd är mycket populära eftersom de inte behöver särskild vård. Miniatyr julgranar och tallar, cypresser tolererar klimatförändringar bra och kommer att glädja värdar och gäster året runt. Barrlandskapet kan ha många former. Förutom sin skönhet tar de bort all förorening från luften och fyller den med hartser, som har en positiv effekt på människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Buskar lägger till harmoni i landskapet. Rosor, syrener, jasmin - de används ofta för häckar eller gränser. Med hjälp av buskar kan du skapa originalkompositioner, eller så kan du placera dem separat, till exempel genom att späda ut en monoton gräsmatta eller gräsmatta. Buskar framhäver också arkitektoniska objekt perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ampelväxter är det bästa valet för vertikal dekoration av olika trädgårdskomponenter. Klätterväxter, som druvor, används ofta för att dekorera väggarna. Om du vill ge trädgården romantik och ömhet, var uppmärksam på petunier, pelargoner, begonier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och för att skapa alla slags kompositionsformer används dekorativa blommande växter. Till exempel kommer fokus för varje trädgård utan tvekan att vara en rabatt som är prickad med monokromatiska växter. Du kan göra ett komplext arrangemang av olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av växter för landskapet beror på vilken zon de är avsedda för. Till exempel, enligt ergonomi, används ofta en mixborder i frontområdet - en komposition där växter i olika storlekar och nyanser kombineras. I trädgården kan du använda en mängd olika örtartade växter, vilket kommer att vara en utmärkt bakgrund för den övergripande sammansättningen. På jakt efter den perfekta vegetationen för din trädgård måste du inte bara överväga arten utan också kraven för deras liv - jorden, vattnets frekvens, toleransen för solens inflytande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppförandekod

Att skapa ett landskap är omöjligt utan att observera relevant dokumentation för förbättring och anläggning av platsen intill huset. Specialisten som är engagerad i att skapa utformningen av din trädgård måste nödvändigtvis ta hänsyn till alla SNiP -krav, annars måste du göra ändringar i det befintliga landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En förklarande anmärkning är en integrerad del av alla landskapsdesigner. Detta är inte bara en formalitet, det är en källa till viktiga markdata. Anteckningen innehåller en kort beskrivning av huvudidén, liksom information som typ av jord, vegetation och byggnader som redan finns på territoriet, deras nackdelar och fördelar, de bästa områdena.

Bild
Bild

Den förklarande anmärkningen anger också kundens krav och önskemål, intressen för alla som bor i huset. Med hänsyn till alla landskapets principer, dess funktioner och kundens önskemål måste specialisten skapa originalkompositioner och skapa en lyxig trädgård.

Vackra exempel

Efter en dammig och bullrig stad vill du verkligen koppla av i en lugn och mysig trädgård, som ligger på ditt hem. För att ordna ett vackert grönt område måste du jobba hårt, men det är bättre att vända sig till specialister som skapar ett riktigt paradis.

Bild
Bild

Innan du skapar en skissplan måste du noggrant studera området, ta reda på vilken typ av jord som finns här och var det underjordiska vattnet flyter. Det är också nödvändigt att ta reda på nivån på kuperad mark på platsen, ta reda på om det finns sluttningar.

Bild
Bild

Arrangemanget av ett förortsområde bör genomföras med hänsyn till alla familjemedlemmars önskemål. Stor uppmärksamhet ägnas åt rekreationsområdet, för här kommer du ofta att samlas med vänner eller familj för en utsökt middag. Huvudelementet i detta område är en grill- och grillplats. Någon behöver bara installera en brazier och ordna flera bekväma sittplatser, medan andra behöver en kraftfull baldakin nära gatukaminen, fåtöljer och soffor.

Bild
Bild

Under förbättringen av gårdsområden föredrar många att skapa en matsal i frisk luft. För att göra detta måste du köpa robusta bord och stolar, men kom ihåg att de ska vara tillräckligt lätta och kompakta, för att vintern tas bort alla möbler i huset eller under ett skjul. Det rekommenderas att ställa bordet och stolarna på en kaklad yta, detta kommer att säkerställa stabiliteten hos möblerna.

Bild
Bild

Använd någon form av vatten för att skapa harmoni och lugn i bostadsområden. Många föredrar konstgjorda reservoarer som ser fantastiska ut. Det är också lämpligt att använda poolen, där du på en varm solig dag kan simma och fräscha upp dig eller ha kul med vänner. Och så att solen inte stör din mat, rekommenderas det att välja bord med ett paraplyhål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gården på ett lanthus är ett utmärkt tillfälle att förverkliga alla dina drömmar och skapa en idealisk plats för avkoppling. Du kan titta på bilderna för färdiga versioner av trädgårdarna, men genom att kontakta specialister för hjälp får du möjlighet att skapa din egen, unika landskapsdesign. Du kan skapa ditt eget hörn på egen hand; att göra detta är inte så svårt som det verkar vid första anblicken. Det viktigaste är att allt ser ut som en enda helhet och att alla komponenter kompletterar varandra.

Rekommenderad: