Smidda Broar (32 Bilder): Dekorativa Broar över Bäcken För Ett Sommarboende Och En Trädgård, Designexempel

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Broar (32 Bilder): Dekorativa Broar över Bäcken För Ett Sommarboende Och En Trädgård, Designexempel

Video: Smidda Broar (32 Bilder): Dekorativa Broar över Bäcken För Ett Sommarboende Och En Trädgård, Designexempel
Video: 36 Small Decorative and Stylish Garden Bridges For Summer Cottages Design Ideas | garden ideas 2024, April
Smidda Broar (32 Bilder): Dekorativa Broar över Bäcken För Ett Sommarboende Och En Trädgård, Designexempel
Smidda Broar (32 Bilder): Dekorativa Broar över Bäcken För Ett Sommarboende Och En Trädgård, Designexempel
Anonim

När man dekorerar olika landskap används ofta små dekorativa broar. De kan tillverkas av en mängd olika material. Idag kommer vi att prata om egenskaperna hos sådana smidda strukturer.

Särdrag

Smidda broar är vanligtvis små i storlek. De utför ofta bara en dekorativ funktion, men ibland tjänar de till att korsa en bäck eller en konstgjord reservoar. Formen på sådana strukturer kan vara olika, men oftast finns det två typer.

Välvd … Detta alternativ anses vara mer populärt, eftersom det kan ge uttrycksfullhet till landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero … Detta alternativ är det enklaste och passar nästan alla landskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast målas sådana broar efter tillverkning. speciella formuleringar . Som regel används pulverpigment. Vilken färg som helst är möjlig.

Sådana produkter är mycket populära, gjorda i svart, mörkbrun och vit.

Bild
Bild

Och förfarandet utförs också patination … Det innebär applicering av en speciell tunn beläggning på de smidda elementen. Den kan täckas i brons eller guld, vilket ger designen en gammaldags anda.

Sådana broar är inte alltid helt gjorda av smidd metall . Ofta består bara deras grund av en smidd ram och räcken. Golven är gjorda av brädor av olika träslag. I detta fall måste virket torkas noggrant och bearbetas, detta är särskilt nödvändigt i fall där den färdiga bron kommer att ligga ovanför reservoaren.

Bild
Bild

En betong- eller stenbas kan vara en del av hela landskapet . I det här fallet går vägen i trädgården smidigt över till bron. Smidda räcken på sådana broar är övervägande dekorerade med ett stort antal olika mönster, inklusive lockar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Trädgårdsbroar kan vara av olika slag. Beroende på hur de gjordes skiljer sig kalla och heta smidesdesigner.

Kall smide

I detta fall deformeras metallämnen utan uppvärmning. I detta fall utförs pressning och böjning antingen mekaniskt eller manuellt. Denna teknik gör att du kan få samma delar. Kall smide används för att skapa typiska mönster. Det bör noteras att produkter som tillverkas med denna metod har en acceptabel kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Het smide

I detta fall förvärms alla metallämnen till en viss temperaturregim. I detta fall måste materialet nå ett plasttillstånd . Därefter bearbetas detaljerna manuellt, den önskade formen ges med konstnärligt smide.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den heta smidesmetoden gör att du kan få design av icke-standardiserade former . Oftast används denna metod vid tillverkning av skräddarsydda trädgårdsbroar. Det bör noteras att sådana exemplar kommer att ha en relativt hög kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Trädgårdssmidesbroar kan tillverkas i olika utföranden . Sådana strukturer med en metallbas och stora räcken, dekorerade med invecklade mönster och ett stort antal individuella dekorativa element, ser vackra och snygga ut. Räcken kan målas choklad eller svart. Golven är ofta gjorda av trä i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Helt smidda broar är ett annat alternativ . Deras form kan vara antingen rak eller välvd. Oftast skapas de med det maximala antalet smidda element: lockar, tips, baluster.

Bild
Bild

Ibland görs små strukturer med trägolv och små räcken som reser sig något över marken . De är prydda med en liten mängd dekorativa metalldetaljer. De kan också ha nästan vilken form som helst. Sådana snygga produkter kan placeras även i små trädgårdstomter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

Smidda broar är som regel tvärs över en bäck eller en konstgjord damm vid en sommarstuga . I det här fallet är det nödvändigt att välja ett lämpligt alternativ, med hänsyn till behållarens storlek. Oftast väljs välvda prover för sådana platser, men ibland används också raka.

Som ett inslag i landskapsdesign grävs hela skyttegravar speciellt vid sommarstugor. En komposition bestående av konststen, växter och andra dekorationer är också dekorerad där. Därefter installeras en bro genom diket.

Bild
Bild

Ibland görs en "torr ström" under bron. För att göra detta planteras gräs under strukturen som simulerar en vattenstråle. Detta alternativ kommer att göra landskapet ljusare och mer intressant.

Bild
Bild

I vilket fall som helst, när du placerar det, är det värt att komma ihåg att föremålet måste vara tydligt synligt för människor från olika platser i trädgården. Ofta placeras sådana strukturer nära lusthus, grillar, verandor för att göra rekreationsområdet mer pittoreskt.

Vackra exempel

Ett utmärkt alternativ skulle vara detta bred bro med svart smidd bas och svarta metallräcken , dekorerad med stora lockar och blommiga element. I det här fallet kan golvet i sig vara tillverkat av små slipade träskivor av samma storlek. Träet kan ha valfri färg. Ett träd med ett naturligt uttalat mönster ser vackert ut. En sådan struktur kan placeras tvärs över en damm.

Bild
Bild

Ett annat bra alternativ skulle vara en liten välvd bro med räcken dekorerad med smidesjärnmönster av löv, blommor och sammanflätade linjer . Samtidigt kan små trädgårdslampor i olika former placeras i deras ändar. Nedan grävs ofta en gräv under strukturen, och sedan planteras den helt med dekorativt gräs eller blommor, allt detta är dessutom dekorerat med stenar i olika storlekar. En sådan struktur kan också läggas över en vattendrag.

Bild
Bild

En stor bro med en stenbas och smidesjärnräcken ser vacker ut . Dessutom kan de dekoreras med mönster i form av olika lockar. En sådan bro är bäst placerad över en bäck eller en konstgjord damm.

Rekommenderad: