Bergs Tall I Landskapsdesign (48 Foton): Dekorativa "Pumilio" Och "Fastigiata", Vanlig Tall På En Stam

Innehållsförteckning:

Video: Bergs Tall I Landskapsdesign (48 Foton): Dekorativa "Pumilio" Och "Fastigiata", Vanlig Tall På En Stam

Video: Bergs Tall I Landskapsdesign (48 Foton): Dekorativa
Video: Ландшафтный дизайн. 75 идей для вдохновения. 2024, April
Bergs Tall I Landskapsdesign (48 Foton): Dekorativa "Pumilio" Och "Fastigiata", Vanlig Tall På En Stam
Bergs Tall I Landskapsdesign (48 Foton): Dekorativa "Pumilio" Och "Fastigiata", Vanlig Tall På En Stam
Anonim

Bergs tall är en mycket populär prydnadsväxt och intar en ledande position i bildandet av landskapsdesign. En mängd olika sorter och former gör att du kan använda den i utformningen av alla typer av terrängplanering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fjälltall är en vintergrön barrväxt av tallfamiljen, som har ett kraftfullt rotsystem och en vertikal rotrot som sträcker sig djupt nedåt.

Nålar växer i klasar om två till fem bitar, kronan har hög förgrening och barken är benägen att skala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på höga exemplar är 3-4 meter, vilket är betydligt mindre än höjden på andra tallar. Till exempel har den svarta tall "Fastigiata", som också används vid bildandet av landskapsdesign, en höjd av 7-8 meter med en krondiameter på tre meter, och höjden på skottnäran når ibland femtio meter.

Buskarter av bergs tall växer upp till två meter , och krypande och dvärgarter har en höjd som inte överstiger en meter. Kronan på en växt kan vara öppet, spridande, paraplyformad, pyramidal och äggformig. Bergs tallens växande område ligger i södra och centrala Europa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Mountain pine kompletterar perfekt alla dekorativa kombinationer på grund av följande fördelar:

  • rasen kännetecknas av en riklig frisättning av fytoncider och eteriska oljor, på grund av vilka den har helande, lugnande och toniska egenskaper som kan jämföras med de helande effekterna av cederträ och blå gran;
  • växten är frostbeständig och tolererar temperaturförändringar väl, vilket gör det möjligt att använda den i alla klimatzoner, med undantag för fjärran norra delen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • bergs tallens anspråkslöshet, liksom den goda överlevnadsgraden för unga skott, gör att denna art kan planteras i torra områden med ofruktbar jord;
  • ett estetiskt utseende med en mängd olika kronformar och trädstorlekar, lockar välförtjänt designers och låter dem förkroppsliga de mest vågade besluten i utformningen av webbplatsen.

Nackdelarna med denna art inkluderar intolerans mot ökad luftförorening och överdriven skuggning av området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bergs tallvarianter

Vid dekoration av landskapsdesign används flera sorter, olika i storlek, kronans form och kottar, såväl som nålarnas utseende.

Bild
Bild

Varella

Denna sort representeras av prydnadsbuskar med en tät sfärisk krona. Höjden på en vuxen växt kan nå en och en halv meter. Skillnader i längden på unga och gamla nålar skapar en ovanlig effekt: kronan ser fluffig och elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av deras höga torkmotstånd används ofta träd av denna sort för att dekorera en stenig sluttning och en stor alpkulle.

Hårda mörkgröna nålar ser bra ut mot bakgrund av gräsmattor och stenskompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinterguld

Det är en buske som når en meters höjd och har en elegant sfärisk krona.

En mycket spektakulär växt som får en gyllene nyans på hösten och ger utrymmet en festlig look. På vintern blir busken centrum för landskapskompositionen och förvandlar märkbart den kalla årstidens tråkiga utseende, och små mörkbruna kottar ger trädet estetik och pikans.

Bild
Bild
Bild
Bild

På sommaren har nålarna en saftig smaragdton och ger landskapskombinationer ett elegant utseende. Det används ofta för att komponera barrkompositioner, när du dekorerar stenhagar och som en häck.

Växten är vindbeständig och harmoniskt kombinerad med ljung och vintergröna arter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pinus mugo gnom

Den representeras av en långsamt växande buske som växer till två meters höjd på fyrtio år och inte kräver konstant kontroll över kronans form och dess regelbundna korrigering.

Nålarna har en mörkgrön färg och utmärks av förmågan att lysa och skimra i solen. Detta ger trädet en festlig look och livligt synliggör landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gnom passar bra med steniga strukturer och kan planteras i stenarter, klippträdgårdar, barrträd, liksom på loggior och öppna terrasser. Denna sort anses vara den mest resistenta mot påverkan av en aggressiv yttre miljö och tungt snötäcke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pinus columnaris

Den har en konformad krona och vridna böjda nålar, som ger grenarna ett högtidligt och elegant utseende. Under växtens blomningsperiod förvärvar fröarna av de manliga blomställningarna en ljusgul nyans, vilket gör trädet graciöst och ovanligt.

Bild
Bild

Denna sort tolererar inte mörka utrymmen och rekommenderas inte för plantering i varma och torra klimat. Den tillhör en långsamt växande art och når tre meters höjd i flera decennier.

Tall är välskuren och kan användas både som ett enda planterat element och i gruppkompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pinus moppar

Den har en tät halvklotformad krona och passar harmoniskt in i trädgårdsdesignen. Växter är frosthärdiga, men tål inte alls skugga. De planteras i öppna och väl upplysta områden.

Nålarna har en mörkgrön färg, på vilken en blåaktig blomma är tydligt synlig. På grund av stabiliteten i kronans tillstånd kräver trädet inte noggrann och komplex trimning.

Kan användas för att dekorera klippträdgårdar och trädgårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pinus mugo mughus

Det är en krypande halvdvärgtall och används ofta vid bildning av trottoarkanter och häckar. Ser harmoniskt ut både som en del av barrblandare och blandade gruppkombinationer.

Det vitaliserar landskapet väl och tål tungt snötäcke perfekt. Ett vuxet träd har mörkbruna miniatyrkottar och används ofta vid utformning av stenträdgårdar. Växter av denna sort behöver ytterligare vattning och tolererar inte skugga bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pinus ophir

Det är en dvärgbuskeväxt. Har en mycket frodig krona, som får en ljusgul nyans på vintern, och effektivt sätter igång andra vintergröna barrträd

Den maximala tillväxten av trädet är 80 centimeter, växten är mycket känslig för luftföroreningarna i staden och är mer lämplig för att dekorera förortsområden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pinus mugo pumilio

Det är en låg buske med en maxhöjd på en och en halv meter och en rik spridande krona.

Den har en bra frisyr och är idealisk för att dekorera blandade kompositioner med närvaro av lövväxter. "Pumilio" har stela korta nålar som växer i form av en kupol och har ett mycket ovanligt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pinus mugo chao-chao

Det är den minsta sorten av bergs tall. En vuxen växt når knappt en höjd av femtio centimeter. Den ljusgröna kronan har en vanlig halvklotform och är idealisk för bildandet av en kant och när du dekorerar stenhagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Litomysl

Detta ympade bergs tall på en stam är mycket populärt för trädgårdsarbete i japansk stil, liksom för bildandet av ett ekosystem av alpina rutschbanor.

Växten ser ut så här: på en lång och tunn stam finns en sfärisk krona med rätt form, med fluffiga, mörkgröna nålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensionerna på detta dvärgträd överstiger inte 30 centimeter. Växten anses vara långsamt växande och tillför bara tre centimeter per år.

För plantering rekommenderas att använda leriga eller sura jordar.

Trädet är opretentiöst och används ofta för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta alternativ

Bergs tall är ett viktigt inslag i landskapsdesign. På grund av olika sorter och nyanser kan växten både vara den centrala figuren runt vilken kompositionen är upprättad, och fungera som ett organiskt tillskott till den tidigare bildade kombinationen.

Klassisk kombination av barrträd löv- och ljungarter kommer att förvandla alla platser och kräver inga stora utgifter.

Bild
Bild

Barrträdsblandning : bergs tallens fluffiga krona fungerar som ett sekundärt element i kompositionen och betonar svårighetsgraden av formerna av en elegant gran.

Bild
Bild

Harmoni mellan stenar och nålar diversifierar landskapet och gör förortsområdet snyggt.

Bild
Bild

Bergs tall i form av en enda landning när du dekorerar en stenhage kommer att bli centrum för uppmärksamhet och dekorera lättnaden.

Bild
Bild

Området med storblommande växter kommer att ge kompositionen ett elegant och romantiskt utseende.

Bild
Bild

Mountain pine är den perfekta lösningen för styling Bonsai.

Bild
Bild

Ett träd med en pyramidformad krona är perfekt för gräsmatta.

Bild
Bild

Bergs tall är ett mångsidigt inslag i landskapsdesign. Växten påverkar inte andra arter negativt. Den kan planteras både i klassiska trädgårdsutrymmen och i exklusiva kompositioner.

Ett sådant tall är ganska opretentiöst i vården och har en fördelaktig effekt på kroppen.

Rekommenderad: