Landskapsdesign Av Ett Byhus (34 Foton): Vackra Lantliga Innergårdar, Dekoration Av En Privat Innergård I Byn

Innehållsförteckning:

Video: Landskapsdesign Av Ett Byhus (34 Foton): Vackra Lantliga Innergårdar, Dekoration Av En Privat Innergård I Byn

Video: Landskapsdesign Av Ett Byhus (34 Foton): Vackra Lantliga Innergårdar, Dekoration Av En Privat Innergård I Byn
Video: Garden courtyard ideas For small space 2024, April
Landskapsdesign Av Ett Byhus (34 Foton): Vackra Lantliga Innergårdar, Dekoration Av En Privat Innergård I Byn
Landskapsdesign Av Ett Byhus (34 Foton): Vackra Lantliga Innergårdar, Dekoration Av En Privat Innergård I Byn
Anonim

Rustik landskapsarkitektur kombinerar enkelhet och charm i naturen. Hur du översätter dina kreativa idéer till verklighet, hur du ordnar din webbplats på rätt sätt kommer att diskuteras i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Först måste du bestämma vad den rustika stilen är. Dess viktigaste kännetecken är en viss vårdslöshet, som manifesterar sig i varje detalj i designen. Till skillnad från sofistikerade franska gräsmattor behöver rustika tomter inte vara perfekta.

Alla växter och blommor växer naturligt, och ägarna behöver inte ständigt trimma och trimma höjden på buskarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utsökta dekorativa blommor kombineras i samma område med vilda växter, och det ser ganska organiskt ut. Det enda som definitivt borde överges är användningen av exotiska blommor, som ser helt onaturliga ut på sådana enkla rabatter.

Men du kan använda inte bara dekorativa träd och buskar, utan också frukt- eller bärträd för att dekorera din webbplats. Det betyder att du kommer att få dubbelt så mycket nöje av din webbplats, eftersom du inte bara kan beundra den vackra naturen utan också skörda mogna frukter och bär när den tid kommer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sommarstuga i denna stil är designad av dem som varken har tid eller lust att pyssla med trädgården. Det räcker för dig att plantera vackra blommor, bryta en liten damm, och du kan njuta av skönheten på din webbplats när som helst på året, utan att spendera mycket tid på att ta hand om den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur delar man en tomt i zoner?

Landskapet på en innergård bör inte klart delas upp i separata torg. Alla delar av webbplatsen smälter samman och flyter smidigt in i varandra. Men en viss villkorlig indelning i zoner måste vara närvarande.

Typiskt utmärker designers fyra huvudområden.

Den första är entrén . När man tittar på det gör gästerna det första intrycket av din webbplats. Därför försöker de alltid göra det så attraktivt som möjligt. Figurer används för att dekorera detta territorium; små rabatter kan placeras nära ingången.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den andra zonen är ekonomisk . Eftersom i deras sommarstuga vilar många inte bara, utan gör också trädgårdsarbete, du måste lagra de saker som är avsedda för detta någonstans. Det är för detta som den ekonomiska zonen tilldelas.
  • Det finns en trädgårdszon bredvid ., där du kan odla både låga prydnadsbuskar och utsökta frukter eller grönsaker som din familj kan njuta av under den kalla årstiden.
  • Naturligtvis måste det finnas på varje plats rekreationsområde , även om det är väldigt litet. Om det finns tillräckligt med utrymme kan du sätta upp ett lusthus eller utrusta en matplats under ett tak. Annars kan du klara dig med en liten korgstol eller soffa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudelementen i utsidan

En vacker, rustik privat tomt är vad vi förknippar med barndomen. De flesta av dessa webbplatser har gemensamma element som används ständigt.

Vegetation

Om du bestämmer dig för att köpa ett hus utanför staden eller bygga det från början, gillar du att vara i naturen, omgiven av alla slags träd och blommor. Därför måste det finnas åtminstone någon form av vegetation på platsen intill huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest naturliga träden för våra breddgrader är sådana träd som äpple, körsbär eller päron. Scarlet och rosa mallows, soliga gula solrosor, planterade bredvid huset, kan lägga till ytterligare charm till gården. Som regel försöker designers när de dekorerar tomter göra allt på ett sådant sätt att trädgården blommar från vår till sen höst.

För detta väljs blommor som blommar vid olika tider på året.

Bild
Bild

Grönsaksträdgård

Om ordet "grönsaksodling" är förknippat med smutsiga sängar med potatis och rödbetor, bör du bekanta dig med designidéer där små grönsaksodlingar framgångsrikt kombineras med en rabatt. En sådan dekorativ trädgård-grönsaks trädgård, dekorerad med ett lågt korgstängsel och lerfigurer, ser charmigt ut på gården i byn.

I små trädgårdsbäddar ser växter som dill, morötter eller sallad vackra ut. Du kan diversifiera innehållet i rabatten med hjälp av ätbara blommor, till exempel dagslökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Rustik enkelhet betyder inte en fullständig brist på inredning. För att dekorera din webbplats kan du säkert använda både alla typer av korgar med blommor och funktionella saker. Det kan till exempel vara en vagn eller bänk. Om du har en ganska rymlig gård kan du till och med placera en liten dekorativ brunn nära huset.

Dessutom kan du dekorera staketet och trädgårdsvägar. Stenar eller grusar vägen för ett mer estetiskt tilltalande utseende. När det gäller staketet kan du välja ett lågt trästaket i Provence-stil eller ett flätat staket. Blommor vävda i rotting, lerkannor och hängande dekorativa element kommer att se vackra ut på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

trädgårdsmöbler

För att utrusta ett rekreationsområde behöver du möbler som matchar stilen. Det är till och med möjligt att göra det med egna händer från enkla material. För en lantlig sommarstuga är korgstolar och bord, träsnidade bänkar eller något liknande idealiska. Det är fullt möjligt att klara sig även med enkel okunnig hampa som kommer att ersätta dina stolar.

Om du planerar att installera ett lusthus på din gård är det bäst att ge företräde åt en konstruktion av naturligt trä eller balkar. Träet kan lämnas obehandlat - detta kommer att passa in i det övergripande konceptet. Eller tvärtom kan du dekorera lusthusets balkar och väggar med dekorativa sniderier eller målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten

En liten reservoar kommer inte att vara överflödig vid sommarstugan. En damm med klart vatten eller en minisjö omgiven av låga buskar kommer definitivt inte att förstöra utseendet på platsen. Om du inte har plats att placera en fullvärdig damm där, kan du begränsa dig till en liten brunn eller till och med fylla en fat eller tråg omgiven av blommor med vatten.

Förutom dessa grundläggande yttre detaljer kan du använda andra - det viktigaste är att välja de enklaste elementen som inte förstör helhetsintrycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

Du kan använda en mängd olika idéer för att dekorera ditt bakgårdsterritorium. Allt beror på vad som är viktigare för dig - estetik, komfort eller möjligheten att göra trädgårdsarbete på platsen.

Om du uppskattar utseendet på din sommarstuga framför allt annat, kan den dekoreras med rabatter och alla slags figurer. I det här fallet kommer området bredvid huset att likna en liten park, inredd i rustik stil.

Bild
Bild

Om detta inte räcker för dig, kan du skapa en liten grönsaksträdgård på bakgården. Detta alternativ har också många fördelar. Så till exempel kan du äta färsk frukt och grönsaker från din egen trädgård på sommaren. Det betyder att du inte bara kommer att spendera extra pengar, utan du kommer också att vara säker på att du äter hälsosamma och miljövänliga produkter.

Dessutom kan du också starta minst ett litet växthus. I den kommer grönsaker och frukter att mogna nästan året runt.

Kom bara ihåg att växthuset inte ska ta upp allt utrymme på gården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också utrusta gården och en mysig plats att koppla av. Detta kan vara ett lusthus, grill eller en lekplats. Och om bakgården är stor, kan du ordna allt på en gård samtidigt. Det viktigaste är att detaljerna kombineras med varandra och passar definitionen av en rustik stil.

Rekommenderad: