Landskapsarkitektur Av Ett Rektangulärt Område (22 Bilder): Exempel På Långsträckta Områden

Innehållsförteckning:

Video: Landskapsarkitektur Av Ett Rektangulärt Område (22 Bilder): Exempel På Långsträckta Områden

Video: Landskapsarkitektur Av Ett Rektangulärt Område (22 Bilder): Exempel På Långsträckta Områden
Video: Blivende landskapsarkitekter - 1 2024, Maj
Landskapsarkitektur Av Ett Rektangulärt Område (22 Bilder): Exempel På Långsträckta Områden
Landskapsarkitektur Av Ett Rektangulärt Område (22 Bilder): Exempel På Långsträckta Områden
Anonim

Varje sommarstugägare vill se sin trädgårdstomt bekväm och vacker. Detta kommer att uppnås genom att dela upp platsen i funktionella zoner, som alla är tilldelade för en byggnad eller blomsterarrangemang. Utrymmet gör det inte alltid möjligt att översätta alla idéer till verklighet. Det kan tyckas att på en plats med en långsträckt rektangulär form kommer det inte att vara möjligt att utrusta en trädgård enligt alla regler för landskapsdesign, men så är inte fallet.

Bild
Bild

Fel

Den långsträckta rektangulära formen på webbplatsen bör inte uppröra ägaren, eftersom det finns många olika tekniker och idéer för dess landskapsdesign. Med hjälp av några metoder kan du dölja bristerna, samtidigt som du lyfter fram trädgårdens fördelar.

Det finns idéer för visuell anpassning av rymden, men ibland är det inte lätt att väcka dem till liv, så det är viktigt att bedöma dina styrkor i förväg och inte ta för tidskrävande projekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att överlåta deras implementering till professionella designers. Erfarna människor fokuserar ofta på de geometriska linjerna när de gör en rektangulär trädgårdstomt.

När du skapar stigar, organiserar rabatter eller bryter upp en minidrädgård, kopierar amatörer vanligtvis webbplatsens konfiguration, vilket är absolut omöjligt att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta ordnar ägarna en rak väg som går längs hela trädgården . Detta är ett stort misstag, eftersom vägen på så sätt delar trädgården villkorligt i två delar och visuellt förminskar platsen. Att placera buskar eller rabatter med rätt geometrisk form längs vägen förvärrar bara situationen och betonar en rak linje. Detsamma gäller gräsmattor eller rabatter som ligger runt trädgårdens omkrets.

När du räknar ut en rektangulär eller fyrkantig trädgård måste du använda minst raka linjer, eftersom de visuellt "äter upp" värdefulla mätare. Bättre att tillgripa ovala eller runda motiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om raka linjer används måste de placeras diagonalt eller i en vinkel mot platsens gränser. Du kan göra rabatter i form av en diamant.

Sätt att visuellt utöka trädgården

För att ändra webbplatsens perspektiv och visuellt förstora det måste du dela upp området i flera delar. Var och en av dem bör omges av en häck eller bäck, beroende på vad ägaren vill se. På de valda zonerna kan du ordna en gräsmatta, en lekplats, en rastplats och så vidare, men detta måste göras så att inte alla zoner är synliga från en punkt.

Du kan zonera utrymmet med hjälp av vintergröna eller klätterväxter . Blicken ska "stöta" mot en båge, alpin bild eller träd. Så för en fullständig inspektion av territoriet måste du gå igenom alla zoner, vilket resulterar i att den visuella uppfattningen av trädgården kommer att förändras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Banorna måste göras slingrande så att en person som vandrar längs dem inte lätt kan navigera på platsen. Ojämnheterna i linjerna gör att du kan använda många idéer för landskapsdesign för att passa in så många viktiga detaljer i den som möjligt. Ett litet rektangulärt område gör att du ofrivilligt fokuserar på dess storlek, så du måste använda element som kommer att fånga ögat.

Detta kan vara ett minivattenfall eller en trädgårdsfigur som ligger i hörnet av trädgården. Optiska illusioner kan användas för att visa trädgården i ett gynnsamt ljus. Trädgårdsskulptur, damm, blomsterträdgård eller buskar kan användas för att utvidga trädgårdens gränser. Sådana improviserade hinder kommer att tvinga en person att titta bakom föremålet för att se vad som ligger bakom det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda ljusa accenter

Du kan göra webbplatsen mer intressant med väggkonst som skapar ett tredimensionellt utrymme. 3D -målningar expanderar visuellt området, och även det mest okomplicerade staketet blir till ett fantastiskt föremål. Ljust färgade element hjälper till att locka uppmärksamhet, men de måste placeras i olika delar av trädgården.

För att förbättra effekten måste du ställa fängslande objekt mot en mörk bakgrund . Planeringen av ett rektangulärt område bör också ta hänsyn till belysning och kromatik. Om du planterar ljusa blommor eller träd i bakgrunden kan du visuellt föra dem närmare den som ser ut. Det är bättre att placera växter med en mörkgrön färg där och placera brokiga element över hela området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika reliefer kan utöka utrymmet. Till exempel kan vertikala levande stödmurar öka volymen. Det är möjligt att organisera terrasser med olika blomsterarrangemang, vilket kommer att skapa illusionen att en person, som befinner sig på olika platser i trädgården, ser en ny design varje gång. Som ett resultat visar det sig att varje del av webbplatsen kommer att uppfattas på sitt eget sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många landskapsmetoder för att ordna ett rektangulärt trädgårdsområde. Det finns exempel som visar att zonering av långsträckta territorier inte bara lägger till funktionalitet i området, utan också visuellt utvidgar dess gränser. Du kan göra webbplatsen vacker, rymlig och mysig med dina egna händer om du följer råd från proffs och använder ovanliga tekniker. Det viktigaste är att undvika raka linjer och ett överflöd av objekt som kommer att fylla allt ledigt utrymme.

Rekommenderad: