Konstgräs (78 Foton): Liggande Gräsmatta, Lägga Gräsmattan På Landet På Lim

Innehållsförteckning:

Video: Konstgräs (78 Foton): Liggande Gräsmatta, Lägga Gräsmattan På Landet På Lim

Video: Konstgräs (78 Foton): Liggande Gräsmatta, Lägga Gräsmattan På Landet På Lim
Video: LA EN HELT NY GRÄSMATTA | RESULTATET EFTER 1 MÅNAD | HELT SJUKT! 2024, Mars
Konstgräs (78 Foton): Liggande Gräsmatta, Lägga Gräsmattan På Landet På Lim
Konstgräs (78 Foton): Liggande Gräsmatta, Lägga Gräsmattan På Landet På Lim
Anonim

Konstgräs är ett alternativ till naturlig växtlighet. Det kan placeras var som helst, det kan användas för att dekorera golv, möbler, interiörer och rekreationsområden, liksom sportarenor. Syntetgräset trampas inte ner och förblir attraktivt under lång tid, och viktigast av allt - säkert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det första konstgräset uppfanns för att dekorera idrottsarenor. När allt kommer omkring, som du vet, kan levande gräs, som utsätts för konstant fysisk stress, inte behålla sitt ursprungliga utseende, friskhet och integritet. Och ofta trampas det helt enkelt ner och det är nödvändigt att fylla de bildade "skalliga fläckarna" på gräsmattan.

Bild
Bild

Tidigare, innan skapandet av syntetisk vegetation, odlades ett särskilt, mer motståndskraftigt gräs, som dock inte kunde stå emot alla svårigheter med sportevenemang. Dessutom krävde det särskild dyr vård, och odling krävde mycket ansträngning och var extremt mödosamt.

Bild
Bild

Men för 50 år sedan hittade de en lösning på detta problem i form av nylon, vars gräsmatta liknade en matta. Nu var installationen av rullar inte svår och kunde utföras både på slutna och öppna arenor. Och viktigast av allt, i områden där äkta gräs helt enkelt inte kan överleva. Det är inte förvånande att landskapsdesigners uppmärksammade denna beläggning, eftersom det inte var möjligt att utföra naturligt trädgårdsarbete överallt. Till exempel där barn eller husdjur ständigt leker, liksom på skuggiga platser.

Bild
Bild

Modernt konstgräs är tillverkat av polyeten och polypropen. Dessa är ganska stabila plasttyper som tål tung belastning. Det är värt att överväga att gräsmattans enhet från olika märken inte är identisk, även om de utåt praktiskt taget inte skiljer sig från varandra i någonting.

Bild
Bild

I takt med att populariteten för syntetiska golv har ökat har dess omfattning expanderat avsevärt:

  1. Dekorera växthus och växthus: det visar sig en slags grön väg.
  2. Som golvbeläggning på terrasser eller balkonger.
  3. Grönt område runt poolerna.
  4. Skapande av en säker lekplats nära lekplatser eller lekplatser.
  5. Dekorera skyltfönster, sommarområden på kaféer och restauranger, samt på olika utställningar.
  6. Dekorerar fula områden i ett bostadshus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Eftersom konstgräset ursprungligen var avsett specifikt för fotbollsplaner har det ett antal tveklösa tekniska fördelar. Det kräver ingen särskild vård och är resistent mot smuts, jord och direkta UV -strålar. Beroende på vilket syfte gräsmattan lades för har den följande positiva egenskaper.

Bild
Bild

Dekoration av lekplatser för barn:

  1. Du kan spela hela dagen utan tidsbegränsning. En levande gräsmatta innebär inte mer än två timmars spel eller sportaktiviteter enligt reglerna.
  2. Med korrekt installation av beläggningen kvarstår inte fukt i den. Förändringar i lufttemperatur påverkar inte heller gräsets tillstånd. Med andra ord beror mattan inte på vädret eller årstiden.
  3. Det fjädrande lagret har en dämpande funktion och minskar belastningen på muskuloskeletala systemet. Det är mindre traumatiskt när det faller på det och lämnar inte skavsår vid glidning.
  4. Ytan är alltid jämn och slät, som om fältet är något fuktigt. Detta gör det möjligt att bekvämt spela aktiva spel och gå in för sport.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid dekoration av bostadsområden och landskapsdesign:

  1. Registreringsprocessen tar väldigt lite tid. Att odla en bra gräsmatta kräver sådd, gödsling, vattning och andra underhållsförfaranden. Detta tar både tid och ekonomiska kostnader. Syntet behöver inte allt detta.
  2. Du kan täcka områden där växter är svåra att växa eller inte överlever alls. På bara ett par dagar kan du utföra alla landskapsprojekt och "odla" en vacker gräsmatta.
  3. Det finns inget behov av regelbunden gräsklippning, vattning etc.
  4. Materialet är helt säkert för barn och husdjur. Det avger inga skadliga ämnen eller lukt och kan enkelt rengöras med vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen är konstgräset hållbart. Det skrynklas inte, behåller sin form och färg. Vissa tillverkare lovar en maximal livslängd på 20 år utan kritisk skada på materialet.

Brister

Människan är överallt omgiven av strukturer gjorda av metall, glas och betong, så många människor föredrar verklig, levande vegetation.

Plastgräs har också följande negativa egenskaper:

  1. Ju dyrare material och desto mer komplicerad installationsmetod, desto mer pengar måste du betala. Besparingarna från att lägga det underhållsfria gräset kommer att dyka upp, men först efter ett tag.
  2. Kvaliteten beror direkt på kostnaden. Du bör inte förvänta dig att ett billigt material kommer att ha ett utmärkt utseende, hållbarhet och säkerhet för andra.
  3. Uppvärmning. Även om fibrerna inte bleknar när de utsätts för direkt solljus, är de känsliga för värme. Vissa användare rapporterar att temperaturen på duken kan stiga upp till 60 grader och orsaka obehag.
  4. Falska gräsmattor kan inte alltid återvinnas. I detta fall förorenar de miljön. Därför måste du fråga tillverkaren om metoderna för bearbetning och kassering av varorna innan du köper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Konstgräs skiljer sig åt i design, driftsätt och funktionellt syfte. Därför, när du väljer det, är det nödvändigt att överväga för vilka ändamål beläggningen kommer att tjäna.

Det finns flera typer av beläggningar:

  1. Oombedd . Det används som ett exklusivt dekorativt element för landskapsdekoration, så lika som gräset täcker som möjligt. Om du aktivt går på en sådan gräsmatta är grässtråna skrynkliga, ibland utdragna, vilket kränker beläggningens estetiska utseende.
  2. Halvfylld . En sådan beläggning har en baksida med plasttrådar. Under installationen är de täckta med kvartssand. På grund av gummibasen på underlaget ackumuleras inte vatten i beläggningen. Oftast används den för efterbehandling av lekplatser, sommarstugor, för golv i sportkomplex eller rekreationsområden.
  3. Återfyllning . Denna vy är avsedd för trånga platser eller fotbollsplaner. Detta beror på att gummispån och sand finns mellan villi, vilket minskar friktionskraften och förlänger banans livslängd. Villi själva är gjorda av tät polypropen. Gräsmattan fylls av skummade polymerer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gräset skiljer sig också i höjden på grässtråna och syftet. Gräsmattan är dekorativ och speciell. Den första används i landskapsarkitektur, dekorationer och kamouflage. Den speciella är avsedd för idrottsarenor och grunder. För olika sporter skiljer det sig i tätheten på duken och höjden på gräset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att göra rätt val, följ dessa tips:

Du kan köpa konstgräs online, direkt från tillverkaren eller i en specialaffär. Båda metoderna har sina fördelar. När du köper en produkt i butiker kan produkten ses och beröras. Men för att se hela sortimentet kommer du med största sannolikhet att behöva besöka flera butiker. Det finns ett brett utbud av produkter i webbutiken, men du kan bara titta noga på dem vid leverans. Det finns en risk att bli lurad. Därför måste du bekanta dig med garantin och återbetalningsmetoderna innan du köper

Du behöver bara köpa en gräsmatta från pålitliga tillverkare och säljare, innan du bör titta på kundrecensioner för att undvika bedrägeri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern teknik gör det möjligt att skapa gräs som är nästan helt identiskt med naturlig vegetation. När man väljer mellan utländska och inhemska tillverkare bör man lita på certifikat och kundrecensioner. Eftersom båda inte är sämre än varandra i kvaliteten på tillverkade produkter

Bild
Bild

Innan du köper en gräsmatta är det viktigt att se över alla modeller som finns i sortimentet. Du bör definitivt uppmärksamma hur mattan ser ut och vad den är gjord av. En svårberörd och blank gräsmatta är troligen ett billigt märke och mest lämpligt för dekoration

Bild
Bild

Vi tittar på hur högt och tjockt golvet är. Och också vilken typ av fyllmedel som används: sand eller gummigranulat. Lång och fluffig hög är lämplig för att reparera eventuella defekter. Men ju längre gräset desto större värde

Bild
Bild

När du gör ett köp bör du be säljaren att visa kvalitetscertifikatet och utfärda en garanti. För att inte bli lurad och för att inte köpa en produkt av låg kvalitet. Populära konstgräs modeller:

  1. Vaniljgräs.
  2. Pennisetum.
  3. "Papyrus".
  4. "Fox's tail".
  5. "Kalk".
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en säng?

Tekniken för att montera en rulle konstgräs är inte så enkel som den kan tyckas vid första anblicken. För att den ska fungera länge måste stylingen vara korrekt, särskilt om beslutet fattas att lägga duken med egna händer.

Det viktigaste är att noggrant förbereda ytan som materialet ska fästas på. Innan arbetet påbörjas måste du exakt beräkna ytan och bestämma formen och sedan överföra de erhållna resultaten till rullen. Således uppnås minimimängden sömmar och avfall.

Bild
Bild

Förbereda basen

Det finns flera grundläggande krav för grunden:

  1. Brist på skräp.
  2. Slät yta.
  3. Om detta är jorden måste den vara tät, eliminera lösheten.
Bild
Bild

Således börjar vi arbetet med en fullständig rengöring av platsen. Vi tar bort ogräs och annan onödig växtlighet med mekaniska eller kemiska medel. Det är viktigt att ta bort allt skräp som kan skada beläggningens integritet. Om basen är jordad, jämnar vi samtidigt ut ytan, fyller groparna, fyller hålen med jord. Efter alla dessa manipulationer komprimerar vi jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att kontrollera basens jämnhet med en lasernivå. Optimalt värde: från 3 till 6 mm lutning per 1 löpmeter. Detta värde är särskilt viktigt när du placerar rullen på betong. Om det finns sand på territoriet måste det tas bort. Komprimera sedan det öppnade lagret och lägg ett dräneringsskikt på det.

Avlägsnande av överflödig fukt

För att skydda gräsmattans yta från ansamling av vätska, till exempel under regn eller snö, är det nödvändigt att säkerställa dess utflöde. Vätskan kan rinna av och dröja direkt under duken. För att undvika ett sådant resultat, ordna dränering på ett tillräckligt djup.

Bild
Bild

Denna uppgift hanteras perfekt av ett gräsmatta som är gjort av små och medelstora grus. Innan du börjar lägga balen med gräs, fyll detta område med vatten för att identifiera platserna för marknedgång. Om någon hittas, bör jorden läggas till denna plats.

Bild
Bild

Substrat

För varje bas tillverkas ett eget substrat, som består av olika antal lager.

Betongunderlag:

  1. Konstgräs.
  2. Geosyntetiskt material.
  3. Förstärkt betong.
  4. Krossad sten 20 och 40 mm.
  5. Geotextil.
  6. Sand.
  7. Geotextil.
  8. Förkompakterat jordlager.
Bild
Bild
Bild
Bild

Krossad sten och sandbas:

  1. Konstgräs.
  2. Granitskärmar 1 och 5 mm.
  3. Krossad sten 5 och 20 mm.
  4. Geotextil.
  5. Sand.
  6. Geotextil.
  7. Förkompakterat jordlager.
Bild
Bild

Krossad stenbas:

  1. Syntetiskt gräs.
  2. Gummidämpande kudde.
  3. Fina granitskärmar.
  4. Stor krossad sten.
  5. Geotextil.
  6. Förkompakterat jordlager.
Bild
Bild

Dessa exempel ges för professionellt dekorativt arbete eller idrottsplanering. Antalet lager kan minskas om belastningen på gräsmattan är låg.

Installation av konstgräs

  1. Vi tar en rulle och varvar ner i en riktning. Så att villi bokstavligen lutas åt sidan.
  2. Vi lägger duken exakt rumpfog, men om kanterna är böjda gör vi en överlappning på upp till 10 cm.
  3. Låt materialet ligga ett dygn så att det rätas ut helt och mindre defekter i gräset försvinner.
  4. Det är nödvändigt att klippa rullen i mitten av överlappningen med en prästkniv eller sax med hjälp av en linjal och krita.
  5. Genom att dra i kanterna på de två dukarna kontrollerar vi hur tätt de passar ihop. Avståndet mellan dem bör inte vara mer än 1 mm.
  6. Efter det ansluter vi kanterna på gräsmattorna med en spännhäftare eller ett band. Instruktionerna ska ange anslutningsmetoden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyll i sand- eller gummigranulat innan du fixar gräsmattan till marken. Denna procedur utförs endast för återfyllda och ibland för halvfyllda gräsarter. Därefter fixar vi kanterna med trädgårdsklämmor, tråd, plankor eller spikar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips för att göra ditt jobb enklare:

  1. Det är bättre att applicera tvåkomponentslim på anslutningstejpen med en hackad murslev (3-5 mm). I detta fall kommer det överflödiga limet inte att sticka ut på duken.
  2. Under arbetets gång, låt inte damm sätta sig på tejpen, löv och avfall (tillbehör) fastnar.
  3. Ett tungt föremål bör placeras på färska dockade kanter så att de greppar bättre.
  4. Det är bättre att fördela sand och granulat med en kratta, kvast eller såmaskin.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt läggning är en garanti för att konstgräset kommer att hålla länge.

Hur man bryr sig?

Korrekt installation är viktigt, men korrekt underhåll av beläggningen är lika viktigt.

Specialverktyg behövs inte här, och själva processen kommer att ta lite tid:

  • En gång var sjunde dag måste du borsta gräsmattan, en borste hjälper till med detta. Detta är nödvändigt för att fyllmedlet ska fördelas jämnt och högen förblir fluffig och höjd.
  • På hösten är det nödvändigt att dagligen ta bort fallna löv med en lätt rake så att gräsets kvalitet inte försämras.
  • Ogräs växer sällan genom gräsmattan, eftersom textilier hindrar det. Ibland kan det emellertid bryta igenom mellan plattor, genom själva golvet eller närmare väggen. Därför måste omkretsen vara inramad med en sockel. Om ogräs fortfarande märks måste det tas bort.
  • Vassa föremål, tuggummi, cigarettstumpar kan avsevärt skada beläggningens integritet.
  • Gå inte på ytan med skor som är förorenade med jord eller naturligt gräs. Skor med spikar är också förbjudna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På lekplatser eller platser där husdjur går kan beläggningen behandlas med specialgodkända bakteriedödande ämnen.
  • Snö eller is kan endast tas bort med en kvast eller andra säkra verktyg. Det är bäst att rengöra dem när luften blir varmare och snön och isen smälter för att inte skada högen.
  • Vid varmt och torrt väder bör gräsmattan fuktas med vatten.
  • Minst en gång var sjätte månad måste du lägga till nytt fyllmedel för att undvika deformation av strukturen.
  • Konstgräs behöver inte klippas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Många köpare är oroliga över miljövänligheten hos sådana produkter. Men för närvarande finns det modeller som kan återvinnas. Du måste förtydliga denna punkt när du köper.

I allmänhet är köparna nöjda med beläggningens kvalitet. Pengarna som läggs på köp och installation lönar sig. Ofta finns det alternativ när konstgräs kombineras med levande växter.

Bild
Bild

Vackra exempel

På grund av dess egenskaper används konstgräs i stor utsträckning i olika riktningar. Särskilt ofta kan det hittas inom ett område som landskapsdesign.

Gräset används också som dekoration: lekplatser, rekreationsområden (parker), fotboll och idrottsplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotbollsplaner . Under lång tid var naturgräs på fälten det enda alternativet. Att ta hand om det var emellertid svårt och under bearbetning deformerade beläggningen oundvikligen. Därför beslutades att ersätta naturgräs med alternativa syntetfibrer. Så här skapades den första nylongräsmattan, som hade utmärkta egenskaper, den täckte marken helt och isolerade den. Det ersattes av enklare och billigare polyetenmaterial att tillverka. Denna plast slår väl rot i det ryska klimatet och har en lång livslängd och hög slitstyrka.

Färgen på beläggningen kan blandas: grön med en rosa kant eller till och med vit. Du kan bokstavligen placera en sådan beläggning var som helst, men igen är jorden isolerad, varför jorden inte får syre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör . Vid inredning av rum och byggnader använder de en speciell matta. Den kan ha en mängd olika färger. En sådan matta passar perfekt in i nästan alla interiörer och är opretentiös. Beläggningen har en naturlig grön färg.

Plastgräs kan användas för att dekorera eventuella problemområden och dölja dem från ögonen eller göra en ljus och ovanlig accent. Du kan också dekorera några inredningsartiklar med gräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lantstugområdet . När du köper en gräsmatta för en sommarstuga måste du inte bara fokusera på kostnad, utan också på mjukhet och elasticitet. Till exempel propylenmaterial. Det kan användas för att enkelt dekorera trappor, men det är inte återvinningsbart. När du väljer en färg är det bättre att välja produkter med en matt och naturlig nyans. De kommer att hålla mycket länge. Grässtrån 7 mm höga, rulllängd 25 m, standardgrön färg. Den kan läggas som en dekorativ matta, men utsätts för intensiv värme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapsarkitektur . Syntetiskt gräs är bara en gåva för designers, eftersom det inte är nödvändigt att ta hänsyn till terrängens och jordtypens specificitet. Dessutom kan sådana modeller ha olika färger, vilket gör att du säkert kan experimentera med dem. Pålhöjd 20 cm, rulllängd 25 cm. Färgen kan vara rosa, röd eller annan.

Fördelar - i en ljus och ovanlig färg och lättskött. Men färgen bleknar ganska snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande golvbeläggning . Denna matta kan efterlikna strukturen på en naturlig gräsmatta och hjälper till att skapa ditt eget grönområde eller plats för spel (till exempel golf) i huset. Pålhöjd 5 mm, rulllängd 25 cm. Färg naturlig, grön. Säker för allergiker, halkfri.

Bild
Bild

Plastgräsmattan är hjärnbarn för mänskliga händer. Trots vissa nackdelar är det i allmänhet ett bra alternativ för en mängd olika ändamål. Det gör det också möjligt att skapa ovanliga inre lösningar som vore omöjliga med levande gräs.

Rekommenderad: