Landskapsarkitektur Av Tomten Framför Huset (62 Foton): Dekorera Landskapet På Radhusets Territorium Med Egna Händer, Enkel Inredning Med Barrträd I Modern Stil

Innehållsförteckning:

Video: Landskapsarkitektur Av Tomten Framför Huset (62 Foton): Dekorera Landskapet På Radhusets Territorium Med Egna Händer, Enkel Inredning Med Barrträd I Modern Stil

Video: Landskapsarkitektur Av Tomten Framför Huset (62 Foton): Dekorera Landskapet På Radhusets Territorium Med Egna Händer, Enkel Inredning Med Barrträd I Modern Stil
Video: Exempel på SVT´s censur 2024, April
Landskapsarkitektur Av Tomten Framför Huset (62 Foton): Dekorera Landskapet På Radhusets Territorium Med Egna Händer, Enkel Inredning Med Barrträd I Modern Stil
Landskapsarkitektur Av Tomten Framför Huset (62 Foton): Dekorera Landskapet På Radhusets Territorium Med Egna Händer, Enkel Inredning Med Barrträd I Modern Stil
Anonim

Lugn, tystnad, maximal sammanslagning med naturen, frånvaron av stadens liv och rörelse - det är det som får invånare i storstäder att köpa hus på landet. Strukturer långt från städer blir mysiga platser, glädjande för ögat och själen med vacker växtlighet. De blir till platser där du kan koppla av inte bara fysiskt, utan också känslomässigt. Därför oroar frågan om vad som bör vara landskapsdesignen på platsen framför huset alla ägare av sådana unika fastigheter.

Särdrag

Landskapsarkitektur av en liten innergård eller en stor tomt - betyder i enkla ord förbättringen av markytan på bakgården i ett radhus eller annan typ av privat fastighet. Vackra rabatter på territoriet, snygga stigar, olika växtligheter och dekorativa element gör gården välskött och estetiskt attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att skapa en landskapsdesign framför ett hus utan en grönsaksträdgård är en ganska noggrann sysselsättning, men intressant, på ett sätt kräver det ett kreativt tillvägagångssätt. Du kan försöka göra det själv eller be om hjälp från proffs.

Bild
Bild

DIY -arrangemang

För inte så länge sedan, för 15-20 år sedan uppfattades sommarstugor uteslutande som platser för plantering av grönsaker, fruktträd, buskar av hallon, vinbär och andra bär. De kom dit bara för att vattna, ogräs och samla grödan, som nödvändigtvis skickades till burkar för konservering, saltade eller inlagda. Mycket sällan var marken tom, planterades inte med "användbara" växter. Det fanns få blommor, och det fanns inga prydnadsväxter alls, och det var ingen fråga om någon landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag har situationen förändrats, och många markägare vill ha åtminstone ett litet rekreationsområde på sin plats, dekorerat med ovanliga blommor, växter, en alpin bild eller en fontän. Landskapsarkitektur tar fart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

De viktigaste stadierna av arbetet med utformningen av webbplatsen inkluderar:

  • noga funderat över vad du vill se och var du ska placera allt (dekorativa element);
  • förbättring av gräsmattan;
  • urval av växter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bygga ett lusthus, utrusta en grillplats, skapa en damm eller en alpin rutschkana, naturligtvis, om gårdens kvadratmeter tillåter det. Om webbplatsens storlek är liten måste du begränsa dig till några av de viktigaste elementen.

Bild
Bild

Området framför huset definierar gränsen mellan privat egendom och kommunfullmäktiges egendom, dekorerar huset, kompletterar den övergripande "utsidan" av landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande dekorativa element hjälper till att förbättra territoriet:

  • rabatter;
  • en häck av levande växter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fontäner, dammar, eventuella konstgjorda behållare;
  • lusthus, lekplatser, rekreationsområden;
  • trädgårdsvägar;
  • statyer, figurer och andra tillbehör av lera, trä, metall.
Bild
Bild

Gräsmatta

Gröna utrymmen är en viktig, kanske den viktigaste detaljen i en framgångsrik landskapsdesign. Användningen av växter låter dig skapa kompositioner som livar upp det omgivande rummet, glädjer ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många tror felaktigt att gräsmattan är ett enkelt gräs, som inte behöver tas om hand på ett speciellt sätt, uppmärksammat, det är nog att klippa det i tid. Allt detta gäller dock bara det naturliga grässkyddet, som till största delen består av ogräs.

Bild
Bild

En prydnadsgräsmatta är mer än bara vanligt gräs. Idag finns det många typer av gräsmattor. Bland dem har morisk typ och parterre det största dekorativa värdet. Men oavsett typ måste alla sorter av växtdekorationer av tomter vara korrekt dekorerade.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gräsmattans kanter måste vara plana. Och för att det alltid ska vara så här måste periodisk all vegetation trimmas med ett skarpt verktyg. Därefter görs ett grunt dike upp till 4 cm djupt längs kanten, som är täckt med mulch.
  • För att förhindra att gräsmattan expanderar bortom den dragna linjen måste den säkras. För dessa ändamål är en kanttejp lämplig.
  • Olika prydnadsväxter hjälper till att dekorera gräsmattan estetiskt.
Bild
Bild

Blomsterträdgård

Inte alla människor kan organisera rätt blomsterträdgård framför huset. Du behöver fantasi och förståelse för den perfekta storleken och formen på trädgården. Allt ska också motsvara huvudbyggnadens allmänna stil och området runt den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För plantering måste du välja blommor som inte sticker ut mycket, men samtidigt inte försvinner mot den allmänna bakgrunden. Stigen till ingången till huset kan dekoreras på båda sidor med olika blomsterarrangemang och prydnadsväxter.

Bild
Bild

Med hjälp av en väl vald blomträdgård kan du dölja alla brister och brister i byggnadens arkitektur. Det bästa alternativet i detta fall är en mixborder - en kombination av olika former, storlekar och typer av växter i trädgårdarna. Rabatka ser också spektakulär ut - ett band av blommor som växlar med varandra i olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nybörjare bör överge exotiska växter, eftersom sådana blommor behöver konstant och noggrann vård, helst av riktiga specialister. Det är bättre för nybörjare att välja växter som är hårda mot olika negativa miljöfaktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En häck, som kommer att dekorera platsen och under tiden spela rollen som ett staket för en blomsterträdgård, kan organiseras med buskar av lila, nypon, viburnum. Lockiga kompositioner kommer att kunna "fräscha upp" ett sten- eller metallstaket: kaprifol, dekorativ murgröna, vindruvor, kirkazon. Barrträd på webbplatsen kommer att ge en touch av aristokrati.

Bild
Bild

För att rabatten framför huset, som gjorts av fastighetsägarens händer, ska lyckas får du inte glömma enkla regler

  • Det är nödvändigt att plantera opretentiösa fleråriga buskar (thuja, enbär) på platsen och fylla utrymmet mellan dem med några årliga växter.
  • Den andra regeln är att minst en blommande växt måste finnas i rabatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett klassiskt exempel på en trädgård är en kombination av purslane, ringblomma, viola vittroca, liljor, tulpaner.

Bild
Bild

För att det slutliga resultatet av att dekorera en blomsterträdgård uppfyller alla förväntningar är det värt att komma ihåg några mer professionella råd:

  • om rabatten är mycket nära huset, bör de planterade plantorna, särskilt blommande, matcha skuggan på strukturens väggar;
  • i ett stort område är det bättre att plantera växter med stora blad, och på en liten - att använda småbladiga planteringar;
  • För att undvika effekten av tomhet på platsen på vintern är det värt att plantera barrträd och buskar med ljus bark i förväg på territoriet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viloplats

Många stadsbor köper en sommarstuga för att få möjlighet att ta en paus från bullret, förbättra sin hälsa i absolut ensamhet med naturen. Och för att få riktigt avkoppling ordnar de bekväma och vackra hörn på rekreationsområdets nyförvärvade område, där du verkligen kan koppla av.

Bild
Bild

Sådana mysiga hörn inkluderar:

Mangalny . Det är svårt att föreställa sig friluftsliv utan grill. Det fungerar som en plats att laga alla sorters godsaker, och ersätter också ofta värmaren i svalt väder. I grillen är det lämpligt att sätta ett bord för att skära och lagra tallrikar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus . Det är ganska logiskt att installera ett lusthus bredvid grillen, där du kan smaka på nylagade delikatesser för trevlig kommunikation. Som dekoration kan du plantera olika blommor runt och dekorera lusthusets pelare med klätterväxter. Vinterhärdiga druvor är lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badkomplex . Badhuset är drömmen för många fastighetsägare utanför staden. Om det finns en damm eller någon annan vattenmassa på territoriet förutom en fontän, kan du bygga ett ångbad nära en sådan uppfriskande plats. Nära utgången är en veranda eller terrass planterad runt omkretsen med barrträd eller druvor lämplig.

Bild
Bild

Lekplatser . Av säkerhetsskäl kan du placera en lekplats långt från grillen. Det är lämpligt att installera en sandlåda på den, rutschkanor och gungor, olika idrottsanläggningar, till exempel en horisontell stång. Växter som omger barnområdet ska inte ha taggar. Om barn har en tendens till allergier bör valet av blommande planteringar också närma sig allt ansvar. Lekplatsen ska vara ljus, med bilder av dina favorit seriefigurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fritidsställen . En viloplats där hela företag kan samlas kan ordnas nära grillplatsen eller grillplatsen. För att skydda mot solen eller plötsligt regn, gör en baldakin. Var noga med att sätta ett bord, stolar eller bänkar. Platsen kan stängas av med ett blomsterstaket, små träd eller buskar. Rekreationsområdet kan göras: öppet eller stängt med bärbara strukturer som enkelt fälls och gör området till ett öppet område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta lösningar

Att designa en tomt framför en herrgård, ett tanhaus, ett hus är en mycket spännande aktivitet. Efter att ha avslutat organisationen av blomträdgården kan du lägga till intressanta tillbehör till den övergripande kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa blomkrukor och krukor gjorda i modern stil, fat och badkar av trä (om huset är inrett i riktning mot landet), block av granit (passar perfekt in i jugendstilen), en enkel, okomplicerad fontän kommer inte att vara överflödig. Trädgårdsfigurer, stenar i olika storlekar och andra designtrick kommer också att ge originalitet. Det är viktigt att inte överdriva det med namngivning av ytterligare detaljer, annars kommer huset och allt utrymme runt det att få ett absurt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett gods utanför staden kommer att bli ännu vackrare och estetiskt mer attraktivt om du trimmar buskar och levande staket, detta ska inte göras med barrträd. Små buskar och träd kan utformas i form av djur, improviserade grindar och en original inramning av vägen som pekar mot huvudentrén.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Buskarna planterade i mitten av platsen kommer att se extraordinära ut, de kommer att bli ett slags epicentrum för den allmänna idén om landskapsdesign.

Tips från proffs

Huvuddesignprincipen för området runt ett bostadshus, som noteras av proffs, är att innergården ska sammanfalla med tanken på att dekorera platsen. När du planerar vad panoramaet framför byggnaden ska vara, måste du försöka välja alla kompositioner på ett sådant sätt att de har en stillösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tomten kan vara helt platt eller omvänt ha en ovanlig lättnad, vara i en grop eller på en sluttning. Dessa ögonblick avgör hur dekorationsprojektet kommer att se ut.

Det viktigaste att lita på under utformningen av territoriet är stilen på huvudstrukturen. Innergården bör överlappa med huvudbyggnaden till minsta detalj eller komplettera den så mycket som möjligt. Pompösa fontäner, marmorspelare och stigar av detta material kommer att se löjligt ut om det finns ett förfallet gammalt hus på platsen.

Bild
Bild

Helst är huset det centrala elementet i territoriet, som du behöver navigera i efterföljande arbete på platsen. Det är till den som huvudvägen leder, omgiven av träd och andra levande och konstgjorda komponenter i designen. En framgångsrik spelad byggnad är halva striden om landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Levande planteringar, ytterligare tillbehör på territoriet kommer inte att ge designen ett komplett utseende om trädgårdsvägarna framför ingången till huset förblir utan ordentlig dekoration. Allt framför gården spelar också en viktig roll i det yttre.

Bild
Bild

Ett utmärkt material för trädgårdsvägar är kakel, sten, gatstenar.

Denna lösning löser samtidigt flera problem:

  • området runt huset blir attraktivt;
  • hushåll och deras gäster kan bekvämt gå runt på webbplatsen;
  • under regnperioden kommer banorna att vara rena;
  • marken runt byggnaden kommer att delas in i funktionsområden.
Bild
Bild

Längs sidorna av trädgårdsvägarna kan du försiktigt sprida grus, plantera blommor, dvärgbuskar eller pricka gräsmattan.

Fontäner, konstgjorda dammar och andra reservoarer kommer att bli accent i landskapsramen, dess höjdpunkt, den viktigaste tillgången. Dessutom kommer de att öka luftfuktigheten, och det kommer att vara mycket trevligt att gå på en sådan plats, särskilt under varma sommardagar. Det finns inga regler angående storlek och form på pooler, dammar, vattendrag. Allt beror enbart på personliga preferenser för webbplatsens ägare.

Rekommenderad: