Landskapsarkitektur Av Stugor (33 Bilder): Vacker Design Av En Stuga Tomt, Layout Av Ett Område På 45 Tunnland

Innehållsförteckning:

Video: Landskapsarkitektur Av Stugor (33 Bilder): Vacker Design Av En Stuga Tomt, Layout Av Ett Område På 45 Tunnland

Video: Landskapsarkitektur Av Stugor (33 Bilder): Vacker Design Av En Stuga Tomt, Layout Av Ett Område På 45 Tunnland
Video: Ny stuga - på 2,5 minut! 2024, April
Landskapsarkitektur Av Stugor (33 Bilder): Vacker Design Av En Stuga Tomt, Layout Av Ett Område På 45 Tunnland
Landskapsarkitektur Av Stugor (33 Bilder): Vacker Design Av En Stuga Tomt, Layout Av Ett Område På 45 Tunnland
Anonim

Många drömmer om att ha ett lanthus med ett vackert utformat territorium. Mycket uppmärksamhet ägnas nu åt landskapsdesign, och alla försöker använda den för att markera sin stuga. Det är faktiskt intressant att utforma det intilliggande territoriet för ett privat hus, vilket gör det inte bara vackert, utan också i tidens anda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Stilar

När man inreder ett stugområde använder designers tre huvudstilar:

Formell stil . Dess kännetecken är noggrannhet och proportionalitet. Här är hela sajten uppdelad i symmetriska sektorer som ser ganska lakoniska ut. Denna stil är huvudsakligen tillämplig på stora ytor - cirka 45 tunnland.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Landskapsdesign . Här, på lokalområdet, återskapas ett naturligt landskap med hjälp av reservoarer, stora träd och olika stenar. Denna stil är ganska svår att genomföra och kräver obligatoriskt deltagande av proffs.
  • Tematisk design . En viss idé förverkligas här, till exempel är trädgården designad baserad på en saga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designelement

Oavsett vilken stil som väljs i utformningen av stugans lokala område, finns det flera grundläggande element runt vilka landskapsdesignen skapas.

Här är några vanliga delar:

  • Spår . De ger inte bara bekväm rörelse runt platsen, utan har också en dekorativ funktion. Med olika beläggningar kan de ställa in vilken stil som helst för hela trädgården.
  • Gräsmatta . Du hittar inte nästan ett enda landskapsdesignprojekt som skulle ha gjort utan att använda gräsmatta. Det är med hjälp av detta attribut som webbplatsen är indelad i zoner och ger också territoriet ett snyggt och estetiskt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten . Ganska ofta används det som huvudfokus för landskapsdesign. Det kan vara en enorm damm, en liten sjö med en fontän, ett vattenfall och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Husets fasad . Detta element spelar kanske huvudrollen i utformningen av stugans intilliggande territorium. Den stilistiska lösningen på platsens landskapsdesign beror också på hans stil.

För att utsikten över närområdet ska se komplett ut måste fasaden få ett presentabelt utseende. Här kan du använda dekorativt gips, kakel, plattband, alla typer av vinstockar som ska fläta byggnadens väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används japanska, rustika eller klassiska stilar när du dekorerar utsidan av en stuga. Oavsett hur din fasad är inredd måste du känna till måttet i dekoration. Ett onödigt stort antal detaljer kan förstöra hela utseendet på dekorationen i närområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapsarkitektur - stora träd och häckar, rabatter och rabatter. Detta är ett ganska viktigt element, när man använder det är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att planteringarna måste ha ett vackert utseende vid alla tider på året. Även på vintern, utan löv, bör träd leka med färger och skapa en originalkomposition. När du dekorerar ett landskap med detta element måste du se till att årstiderna förändras i din trädgård som målningar i en utställning.

För detta planteras växter i grupper och kombinerar sorter som blommar vid olika tidpunkter och skapar därmed en sammansättning året runt.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysning . Det är ganska viktigt att belysa trädgården korrekt. Detta kommer att avgöra hur det kommer att se ut på kvällen och natten. Designerlampor används ofta här.
  • Lusthus och terrasser . Här är inte bara byggnaders utseende viktigt, utan också hur de ligger. Det är mycket viktigt att det inte finns några vindar där rekreationsområdena ligger, och att du känner dig bekväm på terrassen. De måste också bära funktionen av skydd mot direkt solljus och nederbörd, om det behövs.

Flera element kan användas samtidigt på webbplatsen för att skapa en komposition. Det viktigaste är att allt ser ut som en bild och inte kommer ur den allmänna stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

Det är nödvändigt att börja dekorera landskapet runt stugan med en tydlig design. För att göra detta är det bättre att gå till webbplatsen och inte missa en enda funktion på din webbplats.

Kom ihåg att när du planerar är det mycket viktigt att webbplatsen inte bara blir vacker, utan också tillräckligt praktisk.

Det är nödvändigt att markera dekorativa och funktionella områden. Så du bör tänka på ett antal vägar som leder till rekreationsområden, till lekplatser, medan stigarna ska vara bekväma och inte gå runt hela trädgården.

Bild
Bild

Antalet element som används i kompositionen beror på din budget . Det finns ingen anledning att inkludera i projektet den dyra utformningen av dammar och fontäner om din ekonomiska förmåga inte tillåter att den byggs. Men om du ändå bestämmer dig för att organisera dem på din webbplats, är det nödvändigt i planeringsstadiet att ta hänsyn till all kommunikation så att de inte förstör landskapet.

Nu, när man utrustar en plats nära stugan, används huvudsakligen fleråriga och självsåda växter. De kräver inte årlig förnyelse, vilket minskar bördan för att behålla landskapet.

Växter ska inte köpas från okända personer. För att göra detta är det bättre att kontakta en organisation som professionellt arbetar med odling och försäljning av växter för landskapsarkitektur.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper gräsmattor måste du inte bara ta hänsyn till belastningen på röjningen som du ska ordna, utan också väderförhållandena i din region, liksom jordtypen. För att din gräsmatta ska se bra ut.

Det är bättre att använda plaströr för att lägga kommunikation. De korroderar inte. Och deras livslängd når femtio år.

När du utför arbeten med utformningen av platsen är det värt att börja med organisationen av reservoaren. För att göra detta lägger vi rör för tillförsel och dränering av vatten. Därefter läggs stigarna, kommunikationer läggs ut för bevattning, och först sedan fortsätter de att plantera träd, buskar och blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En välplanerad framtida landskapsdesign och kompetent utfört arbete kommer att göra din stugtomt moderiktig och vacker i många år framöver.

Intressanta idéer

Det finns många idéer för utformningen av lokalområdet för ett privat hus. Här är några originalalternativ som alla kan använda utan stora svårigheter.

Handlingen är i en formell stil. Tydliga linjer, lyktor från medeltiden - allt betonar konservatismen hos husets ägare

Bild
Bild
  • Arabiska anteckningar i utformningen av detta område kan spåras i varje element: bågar på fasaden, abstrakta stenar i trädgården, en fontän som flödar i en tunn ström från väggen.
  • En planerad trädgård i orientalisk stil - minimalism kan spåras här i landskapsdesignen.

Rekommenderad: