Borttagning Av Stubbar Med Nitrat: Vilken Används Förutom Ammoniumnitrat? Schema För Förstörelse Av Hamparötter Med Nitrat Utan Att Rota Upp

Innehållsförteckning:

Video: Borttagning Av Stubbar Med Nitrat: Vilken Används Förutom Ammoniumnitrat? Schema För Förstörelse Av Hamparötter Med Nitrat Utan Att Rota Upp

Video: Borttagning Av Stubbar Med Nitrat: Vilken Används Förutom Ammoniumnitrat? Schema För Förstörelse Av Hamparötter Med Nitrat Utan Att Rota Upp
Video: Hydraulisk stubbefjerner 2024, April
Borttagning Av Stubbar Med Nitrat: Vilken Används Förutom Ammoniumnitrat? Schema För Förstörelse Av Hamparötter Med Nitrat Utan Att Rota Upp
Borttagning Av Stubbar Med Nitrat: Vilken Används Förutom Ammoniumnitrat? Schema För Förstörelse Av Hamparötter Med Nitrat Utan Att Rota Upp
Anonim

Alla ägare till förortsområden försöker hålla dem städade. De rensar området från torra löv, ogräs och tar bort stubbar. Trärester med rötter djupt i marken kan avlägsnas inte bara genom att rota upp, utan också med kemiska metoder. Ganska ofta för detta ändamål de använder salpeter.

Ett preparat som innehåller salpetersyrasalter, om det används korrekt, ger önskad effekt. Det viktigaste är att förstå principen för dess handling, att förstå hur mycket som ska tillämpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Borttagning av stubbar med nitrat gör att du kan bli av med slaktkroppar utan att rota upp dem. Den andra metoden tar mycket tid och ansträngning, så den första är mer att föredra. Den kemiska metoden för att eliminera föråldrade träd, eller snarare deras stubbar, anses vara en av de mest effektiva. Användningen av reagenser med en kraftfull effekt stimulerar förstörelsen av torkade stammar.

Saltpeter tillhör gruppen salpetersyrasaltföreningar. Det är en liten kristall som löser sig snabbt i vatten. Ammonium och andra typer av nitrat används för att ta bort stubbar, dessutom fungerar det som ett effektivt gödningsmedel. Med hjälp av det odlas växter på privata gårdar och i industriella jordbrukskomplex.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av nitrat - lösningar i vattenhaltigt medium … Under uppvärmningsprocessen sönderdelas de och frigör syre. Den senare kvaliteten gör nitrater explosiva. Krut är saltpeter. I utseende liknar färglösa kristaller bordsalt.

Bild
Bild

När ska du använda metoden?

Med hjälp av saltpeter bränns både gammal och ny hampa. Förstörelsen av trädkroppar med kemiska medel leder till att aggressiva ämnen tränger in i jorden, vilket påverkar växterna negativt.

För att öka jordens bördighet används effektiva metoder för att neutralisera giftiga ämnen … Saltpeter är mycket effektivt mot stubbar, men oftast används det för att eliminera slaktkroppar i områden där det är planerat att bygga byggnader för olika ändamål. I sådana fall spelar det ingen roll om kemiska föreningar tränger in i jorden.

Bild
Bild

Med hänsyn till det faktum att aggressiva komponenter påverkar marken, är det bara meningsfullt att bränna hampa i territorierna med hjälp av saltpeter när negativa manifestationer inte på något sätt stör det senare arbetet på det behandlade området.

Vanligtvis används kemi för att förstöra vilda planteringar som ligger bredvid byggnader. Ogräs kännetecknas av en ökad överlevnad, de slår rot under olika förhållanden. Det mekaniska sättet att hantera dem - upprotning, är inte så effektivt, ogräset fortsätter att växa och resterna av rötterna bildar nya skott.

Den kemiska metoden för att hantera stubbar är mycket effektiv, särskilt när det gäller sjuka träd . Användningen av nitrat bidrar till att förstöra den patogena flora som finns i jorden.

Bild
Bild

Vilken saltpeter behövs?

Rengöring av platsen inkluderar borttagning av stubbar; för detta ändamål kan du använda olika typer av saltpeter:

ammoniak

Bild
Bild

kalium

Bild
Bild

natrium

Bild
Bild

Det är bättre att använda med ammoniak, men kalium och natrium är också lämpliga. De kommer att göra det möjligt att helt bränna ut träskeletten. Saltpeter hälls över resterna av trädet, det orsakar dess förstärkta självnedbrytning och förvandlar det till damm. Hampan förstörs helt och samtidigt utan sönderdelning.

Ammoniumnitrat gör det möjligt att utföra svårt arbete i samband med borttagning av trädkroppar utan mycket ansträngning, spara tid på platsröjning. Frigör utrymme för att lägga ut sängarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Ammonium och kaliumnitrat är explosiva brandfarliga ämnen, man måste vara särskilt försiktig när man arbetar med dem

Rökning är förbjuden vid arbete med sådana ämnen. Under 1-3 månader efter att saltpeteren placerats i stubben sker processer i form av syntes av brännbara gaser. Av denna anledning är det förbjudet att starta en brand nära ett trä som behandlats med kemikalier. I torr form är saltpeter inte farligt, men det rekommenderas att använda handskar när du arbetar med det.

Bild
Bild

För att minska sannolikheten för brand vid bränning av vedkroppar rekommenderas att man skapar en jordvall runt gropen, vars höjd är cirka 50 cm . Du bör alltid ha en brandsläckare och en slang ansluten till vattenförsörjningen till hands - detta gör att du kan släcka en brand som har börjat långt från trädet på några minuter. Sådana bränder uppstår vanligtvis på grund av gnistor som flyger över en lång sträcka.

Det är oacceptabelt att stå på lässidan av en antänd stubbe. Trä impregnerat med nitrat syntetiserar giftiga ämnen vid förbränningstillfället.

Vissa ägare till förortsområden som bestämmer sig för att bränna stubbar vänder sig till och med till närmaste avdelning vid nödministeriet för att få tillstånd att utföra en sådan manipulation. Detta undviker ett stort straff för godtycklighet.

Bild
Bild

Att bränna en trädstubbe kemiskt görs bäst med saltpeter . Undvik att använda andra ämnen, särskilt de som innehåller glyfosat. De ger effektiv förstörelse av trä, låter dig bli av med rötter, men bryts inte ner i marken. De kommer in i växter, och sedan tillsammans med frukterna - in i människokroppen.

Steg-för-steg-instruktion

För att förstöra en stubbe från ett äppelträd eller annat träd på platsen, ta bort den helt med saltpeter, följ instruktionerna steg för steg.

Hålborrning

Åtgärden för att ta bort träramen börjar med att borra ett hål. Följ vissa instruktioner för att förstöra stubben, för att säkerställa att den förstörs fullständigt.

Saltpeter ökar växtföremålets brandfarlighet. Vid användning av ett sådant reagens antänds rhizomerna även från den minsta gnistan, därför är det viktigt att följa säkerhetsreglerna.

Använd en borr och bilda 10-15 mm hål i de snittade träden.

Bild
Bild

Om stammen är skadad måste den borras och täcka hela omkretsen. Gör indragningar på ett avstånd av 5-10 cm.

När du utför extern borrning, observera en vinkel på 20-40 grader - detta förhindrar att saltpeterkristallerna rinner ut ur hålen.

Fyllning och täckning

  1. Fyll spåren i hampan med kemikalien. Reagenset hälls högst upp.
  2. Ringla över vatten för att få reagenset att sedimentera.
  3. Anslut hålen med en plugg (du kan använda lera eller plasticine, göra en träplugg av en tjock gren och se till att den sitter tätt).
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftermognad fungerar

Vanligtvis tar sönderdelningsprocessen under påverkan av nitrat flera månader. Efter 1-2 år, gräva i stubben och elda runt den. Kontrollera processen för att förhindra spridning av lågor till närliggande planteringar och strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under hampans mognad kommer jorden runt den att berikas med kväve under påverkan av kemikalier. Detta kommer att bidra till den ökade tillväxten av prydnadsgrödor, gör att du kan få en bra skörd. Men bara om plantorna planteras på ett avstånd av 4-5 meter från den zon som behandlas med reagensen.

Saltpeter tillhandahåller fullständig deponering av hampa på platsen, gör den lämplig för odling av nyttiga växter och byggande. Den kemiska metoden kan inte bli ett fullfjädrat substitut för upprotning, men det är den mest pålitliga metoden för att hantera vilda planteringar och rotinfektioner.

Rekommenderad: