Sommartält (28 Bilder): Alternativ För Avkoppling I Landet, Hur Man Gör En Baldakin Med Eller Utan Staket Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Sommartält (28 Bilder): Alternativ För Avkoppling I Landet, Hur Man Gör En Baldakin Med Eller Utan Staket Med Egna Händer
Sommartält (28 Bilder): Alternativ För Avkoppling I Landet, Hur Man Gör En Baldakin Med Eller Utan Staket Med Egna Händer
Anonim

För att öka funktionaliteten i förortsområdet kan du bygga en baldakin från tillgängliga verktyg. Detta kräver inte en stor mängd byggmaterial och det är inte alls nödvändigt att överlåta detta arbete till professionella byggare. Allt är enkelt att göra med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kapellet passar vanligtvis harmoniskt och fullständigt in i landskapet … Det är funktionellt, fyller ledigt utrymme och blir en dekoration av webbplatsen. Denna struktur skyddar bilar, lekplatser, olika rekreationsområden från nederbörd och direkt solljus. Kapellet har många fördelar:

  • jämfört med ett lusthus eller ett skjul är baldakinen en ganska solid struktur som inte är kapital;
  • lätt att tillverka, har inga tunga element;
  • baldakinen är mer hållbar än en vanlig sträckt markis;
  • kostnaden för att bygga en baldakin är liten jämfört med andra liknande strukturer.

Kapellet har dock en, men mycket betydande fel : på grund av bristen på väggar blåser det av vinden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns två typer av markiser - permanent (kapital) och tillfälligt som kan demonteras. De förenas av huvudsyftet - att skydda ett visst utrymme från olika nederbörd och strålande sol. Genom designfunktioner kan baldakiner delas in i följande underarter:

  • öppen baldakiner är vertikala stöd med ett tak av olika takmaterial;
  • stängd - detta är byggnader med öppningar, inglasade eller mantlade med plåtfuktighet eller slitstarka material.
  • halvstängt - Konstruktioner på en ram med fast tak, parapeter eller staket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapellet kan uppföras med stöd på en byggnad eller annan struktur, samt separat från den. Dessa kan vara baldakiner över en wicket, grind eller veranda.

Kapellet kan fungera som en nyans för växter som inte gillar strålande sol, vilket är en original touch i landskapsdesignen. Enligt deras syfte är baldakiner indelade i följande typer:

täckt parkering för en bil, som skyddar den från väderkatastrofer och förhindrar att interiören brinner ut från direkt solljus

Bild
Bild

skydd av grill- eller grillområdet från nederbörd

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

skydda växter från direkt solljus eller vattentäppning

Bild
Bild
Bild
Bild

skydd för lekplatser, vedstaplar med trä, pooler eller terrasser

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inget behov av att bygga en permanent baldakin i landet. Du klarar dig med det enkla hopfällbar design , inställd för sommarperioden.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Erektion börjar med förberedelsen av basen, som måste vara av hög kvalitet och tål hela strukturen. Det är vanligtvis tillräckligt att installera stödjande stöd.

Hällning av grunden behövs om ett föremål byggs av sten eller andra tunga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pelarna som stöder kapellet placeras enligt följande schema:

  • du måste förbereda gropar med ett djup av 25% av stödets längd;
  • att fylla botten av groparna med spillror eller grus, som kommer att spela rollen som ett substrat, och tampa dem;
  • stödet, som tidigare behandlats med ett antiseptiskt medel, placeras i en grop vinkelrätt mot marken längs en lodlinje;
  • häll betongbruk;
  • efter 2 dagar hårdnar betongen och basen är klar för installation av taket.
Bild
Bild

Takinstallation

Ett korrekt utformat tak påverkar hela strukturens funktionalitet och dess skyddande egenskaper. Valet av önskad lutning, kvalitetsmaterial och beläggningens integritet ökar byggnadens värde som en skyddande struktur mot nederbörd.

Taket installeras i en specifik ordning

  1. Hela strukturen monteras enkelt på marken. Eftersom den väger lite krävs ingen byggutrustning för installationen, du kan göra det själv.
  2. Ramen är säkert fixerad med fästelement på stöden, som är förbundna med varandra.
  3. Själva taket är fäst vid den färdiga symmetriska svarven.

Tips: för att öka takets hållfasthet placeras speciella plastbrickor under de självgängande skruvarna, som dämpar vibrationer och motstår på ett tillförlitligt sätt att lossa strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Innan du går vidare med att bygga en baldakin i en sommarstuga är det nödvändigt utforska olika designalternativ , för att hitta den bästa. Alla planeringsstadier, skapande av ritningar och förvärv av nödvändigt material måste utföras innan allt arbete påbörjas.

Öppet ser elegant och praktiskt ut en baldakin som ligger nära badet . Ett liknande konstruktionsalternativ kan också användas som en veranda.

Bild
Bild

En förenklad, men inte mindre originalversion av byggnaden, intill huvudbyggnaden på ena sidan … Du kan välja både huset och badhuset bredvid som ett stöd för det.

Bild
Bild

Hög hållfasthet och korrosionsbeständighet övervägs baldakiner gjorda av metallkonstruktioner . Ett polykarbonattak på en metallbas kompletterar det mycket hållbara taket.

Bild
Bild

Skjul vid sommarstugan är viktiga strukturer som dekorerar landskapet och gör sommarstugorna mer bekväma och ger skydd mot effekterna av ultravioletta strålar och all slags nederbörd.

I det skede du väljer typen av baldakin kommer en grundlig studie av olika alternativ att hjälpa till att förfoga över tillgängliga medel korrekt. Först efter en seriös analys av flera projekt kan du välja det som passar bäst för din webbplats.

Rekommenderad: