Kapellstolpar: Inställning För Betongsmide, Tegel Och Trästolpar. Hur Djupt Ska De Begravas? Hur Ställer Man In Det Exakt?

Innehållsförteckning:

Video: Kapellstolpar: Inställning För Betongsmide, Tegel Och Trästolpar. Hur Djupt Ska De Begravas? Hur Ställer Man In Det Exakt?

Video: Kapellstolpar: Inställning För Betongsmide, Tegel Och Trästolpar. Hur Djupt Ska De Begravas? Hur Ställer Man In Det Exakt?
Video: Erecting a concrete fencing posts 2024, April
Kapellstolpar: Inställning För Betongsmide, Tegel Och Trästolpar. Hur Djupt Ska De Begravas? Hur Ställer Man In Det Exakt?
Kapellstolpar: Inställning För Betongsmide, Tegel Och Trästolpar. Hur Djupt Ska De Begravas? Hur Ställer Man In Det Exakt?
Anonim

Skjul på tomtarna i privata hus uppförs för olika behov. De används som skydd för en bil, specialutrustning, för byggandet av sommar lusthus. Oavsett syftet är dessa strukturer byggda med liknande teknik. Byggnadens hållbarhet beror på många faktorer, inklusive typ och metod för installation av pelarna. Tänk på vad som är stöd, deras funktioner och installationsmetoder.

Bild
Bild

Vad är dem?

Kapellstöd är tillverkade av olika material. Installationsmetoden beror på deras typ. Stödstolpar är gjorda av trä, metall, tegel och andra. Deras val påverkas av strukturens massivitet och vikt, liksom ägarnas personliga preferenser.

Bild
Bild

Trä

Stöd av naturligt trä lämpar sig för lättare skjul med tak i polykarbonat eller andra byggmaterial med låg vikt . För tillverkning av stolpar måste du välja starka och hårda träslag (till exempel ek, bok, ask, lövträd) - de kan hålla upp till 15 år.

Fördelarna med sådana pelare:

  • prisvärdhet;
  • enkel bearbetning;
  • ekologisk renlighet;
  • enkel installation och enkel demontering;
  • möjligheten att kombinera med natur- eller konststen, metallstrukturer.

Trästolpar har vissa nackdelar. Nederbörd påverkar träet negativt - med tiden börjar det ruttna och försämras snabbt. För att förlänga hållbarheten måste stöden ständigt behandlas med biosäkerhetsföreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Metallstöd anses vara de mest pålitliga och hållbara, på grund av vilka de ofta används vid konstruktion av skjul . Järnstöd är smidda, prefabricerade eller gjutna. Ofta används vanliga eller formade rör. De kan målas i önskad färg för estetik.

Fördelar med metallstolpar:

  • lång livslängd (korrekt installerade stöd kan vara 30-50 år);
  • tillhandahålla en pålitlig och stark takram gjord av lätta eller tunga material;
  • möjligheten att installera i våt jord och vattenmättad jord;
  • optimalt förhållande när det gäller pris och kvalitet.

Metallpelare kan målas många gånger, kombineras med olika element från andra material.

Nackdelarna inkluderar en mer komplex installation jämfört med trästöd, liksom behovet av att behandla den nedre delen av strukturen med korrosionsskyddande beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Tegelstöd är inte populära på grund av deras höga kostnad och tidskrävande installation . Vissa ägare av privata hus och personliga tomter föredrar dock dem. Tegelstöd väljs av flera skäl:

  • höga dekorativa egenskaper;
  • förmågan att motstå tunga takmaterial;
  • motståndskraft mot ultraviolett strålning och effekterna av negativa atmosfäriska fenomen (temperaturfall, nederbörd, värme, frost).

Samma kategori inkluderar murverk av natursten eller konststen. Sådana stödstrukturer ser lyxiga ut, de betonar ägarnas höga status. Oftast finns de på rika människors territorier, liksom älskare av antik arkitektur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsförberedelse

Uppsättningen av markiser utförs enligt samma schema. Först och främst måste du bestämma platsen för byggnaden. Webbplatsen bör väljas av estetiska och praktiska skäl. Det rekommenderas att vägra att installera en baldakin nära vattenförekomster, eftersom det i detta fall kommer att krävas ytterligare vattentätningsåtgärder . Det är oönskat att bygga en byggnad på sluttningar, för på en sådan plats kan det vara nödvändigt att installera en högfundament.

Innan du installerar stolparna för baldakinen måste du bestämma dimensionerna på den framtida strukturen . Terrängens yta bör vara större än att byggnaden uppförs med cirka 80 cm runt omkretsen. Det valda området måste rengöras genom att ta bort växter, rhizomer, stenar. Nästa steg är att jämna ut ytan.

Bild
Bild

Efter de förberedande åtgärderna måste du markera territoriet . För att göra detta, kör 4 pinnar i hörnen av den framtida baldakinen. För noggranna mätningar måste du använda mätinstrument. Till exempel är ett laserbandmått bekvämt att använda. Dra ett tätt rep mellan de installerade pinnarna.

En av de mest avgörande stunderna är korrekt beräkning av antalet inlägg. För beräkningar måste du veta takets massa. Hänsyn bör också tas till vindlast och snövikt på vintern. För uppförande av öppna strukturer med en storlek på 6x3 m krävs 8 metallpelare med dimensioner på 80-100 mm (stödkonstruktionen på två ben tål cirka 250 kg vikt).

Bild
Bild

Installationsmetoder för pol

Den enklaste metoden att installera stöd anses vara att begrava dem i marken. Denna metod är lämplig för små, lätta eller tillfälliga byggnadsstrukturer. Allt arbete kan utföras med egna händer, utan att ha erfarenhet.

Proceduren för installation av trästöd:

  • gräva det nödvändiga antalet hål 50 cm djupt (för arbete behöver du en bajonettspade eller en speciell borr);
  • tampa botten på urtaget och fyll det med sand till en höjd av 10 cm;
  • förbereda träställningar genom att behandla deras nedre delar med antiruttningsföreningar;
  • gräva pelarna i marken och strikt kontrollera nivån på deras vertikalitet (vid behov rekommenderas att använda stöd för att säkerställa önskad position);
  • komprimera jorden;
  • för att öka bärkonstruktionernas hållbarhet kommer betong av deras nedre del att vara korrekt - för detta hälls de med flytande betong.
Bild
Bild

På liknande sätt utförs installationen av smidda metallstöd eller produkter från ett format rör. För konstruktion av små strukturer måste pelarna begravas till ett djup av 50-60 cm. Innan installationen är urtaget delvis täckt med sand med fint grus. Delar av profilen som kommer i kontakt med jorden bör behandlas med en korrosionsskyddande förening.

Bild
Bild

För att säkerställa en bättre stabilitet av baldakinen på stöden, rekommenderas att svetsa järnskivor till de runda profilerna. Pelarna måste justeras och kontrollera installationens vertikalitet när det gäller nivå. För stödets tillförlitlighet är det nödvändigt att betong - för detta är det nödvändigt att hälla en flytande arbetslösning i hålrummen. När massan stelnar är det viktigt att övervaka konstruktionernas vertikalitet.

Stödkonstruktioner av tegel eller sten är de svåraste att installera. För detta behöver du:

  • gör markeringar, gräva hål i form av en fyrkant upp till 60 cm djup;
  • täck botten av varje fördjupning med en 5 cm sandkudde, försiktigt tampa den;
  • sedan installeras formen med inbäddade delar och vattentätning, varefter förstärkningsburen installeras, allt detta betongas;
  • efter att lösningen har stelnat demonteras formen;
  • vid förberedelse av den underjordiska delen är basens sidoväggar belagda med en bituminös lösning, begravda i och murverket överensstämmer med designmärkena.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Kapellens stabilitet påverkas mer av att de bärande konstruktionernas strikta vertikalitet följs. För att undvika övervakning rekommenderas det i varje arbetssteg att kontrollera stödens position med hjälp av en lod . Vid betongprocessen är det nödvändigt att använda trä- eller metallstöd, som bör demonteras efter partiell stelning av betongmassan. Postpositionen kan korrigeras inom de första 2-3 timmarna efter att lösningen hällts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationen av stödkonstruktionerna måste de jämnas i höjd . För dessa ändamål är det bäst att använda vattennivån. I det här fallet kan du inte klara dig utan hjälp av andra människor. Om pelarna inte är installerade på ojämn, men på platt terräng, markera på varje pelare (på den nedre delen) på samma avstånd, måste de motsvara nivån på stödets fördjupning i marken.

Efter installationen av stöden kan du fortsätta arbetet med installationen av överlappningen av kapellet.

Rekommenderad: