Metallcarportar: Projekt Och Ritningar Av Metallcarporter. Hur Gör Man Det Själv?

Innehållsförteckning:

Video: Metallcarportar: Projekt Och Ritningar Av Metallcarporter. Hur Gör Man Det Själv?

Video: Metallcarportar: Projekt Och Ritningar Av Metallcarporter. Hur Gör Man Det Själv?
Video: Hur du INTE ska bygga en ny carport 2024, April
Metallcarportar: Projekt Och Ritningar Av Metallcarporter. Hur Gör Man Det Själv?
Metallcarportar: Projekt Och Ritningar Av Metallcarporter. Hur Gör Man Det Själv?
Anonim

En metallkåpa är en rumslig struktur, för tillverkning av vilken en tunn metall (eller annan) plåt används, fixerad på en metallram. Ramen (eller konturen) är gjord i någon av de välkända stilarna och mönstren, samt vilken storlek som helst. Allt beror på kundens önskemål och behov.

Konturen till en modern carport i landet kan antingen smides eller svetsas. Det bör noteras att smidda konturer är mer efterfrågade bland kunderna på grund av styrkan och skönheten i utförandet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Metallcarporten har sådana designfunktioner

  • Räckefunktion - taket skyddar fordonet från nederbörd och skador.
  • Mindre arbetskraftsintensitet under byggnationen - metall är lättare och lättare att montera.
  • Lägre pris - ett metalltak är mycket mer budgetmässigt än till exempel en betongkonstruktion. Men jämfört med baldakiner av cellulärt polykarbonat är metallprodukter dyrare.
  • Erektionshastighet - på grund av den låga vikten av strukturen och enkel installation kräver metallbodar inte lång tidskrävande konstruktion och installation, särskilt om en massiv metallplåt används.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Först och främst är alla typer av markiser indelade i fristående och fäst vid huset … Den första är fullvärdiga strukturer på fyra stöd, den andra, på ena sidan, vilar på en av husets väggar, det finns bara två stödpelare vid sådana markiser.

Enligt graden av fixering kan baldakiner delas in i stationära och mobila . Stationära är säkert fixerade på ett ställe. Mobila markiser kan demonteras och monteras på någon av platserna, de är inte fixerade i marken, så deras stödstolpar behöver inte grävas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom takets utformning delas baldakinerna enligt följande

Skjul . Används oftast i bifogade bodar. Nederbörd - snö, regn - rullar ner till marken och förstör inte strukturens ursprungliga utseende. Ett sluttande tak är den mest budgetmässiga strukturen.

Bild
Bild

Gavel . Ett sådant tak består av två lutande rektanglar, som är placerade på ramen. Denna design är mycket tillförlitlig och vacker. Används för baldakiner placerade separat.

Oftast får ett gaveltak en form som liknar formen på taket på ett hus för att inte störa den övergripande utsikten över landskapet.

Bild
Bild

Välvd - det här alternativet är svårt att göra av metallplåtar, men det finns fortfarande alternativ. Kapellet har formen av en båge, tack vare vilket regnvatten snabbt rinner från det, snö rullar ner, och denna struktur är också väl ventilerad.

Bild
Bild

Projekt

Varje projekt börjar med en ritning. Det är på ritningen som formen och utseendet på den framtida strukturen är synlig. När du har bestämt dig för strukturens form måste du göra mätningar. När du väljer formen för det framtida skjulet är det nödvändigt att ta hänsyn till klimatet i det område där det kommer att uppföras. Under en baldakin bildas inte ett mikroklimat, som i ett garage löser sig inte kondens, vilket innebär att förstörelsen av kroppsmetallen inte sker.

Kapellet måste vara tillräckligt starkt för att klara regn och snö; om klimatet är med hårda vintrar, bör baldakinen vara tjock och inte utsättas för deformation. Metallkonturen måste förstärkas ytterligare så att den tål cirka 100 kilo eller mer per 1 m² tak.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Det kan tyckas att det inte är lätt att bygga en baldakin på 6x3 m eller 6x6 m för en bil på egen hand, men om du har lite erfarenhet av metall och en byggmästares färdigheter kommer det inte att bygga en sådan struktur med dina egna händer vara ett problem. Handlingssekvensen är densamma för både fristående och anslutna baldakiner. Allt börjar med att lägga plattformen som han kommer att stå på.

Bild
Bild

fundament

Det enklaste och mest budgetmässiga sättet skulle vara att lägga platsen med spillror. Dess skarpa hörn måste tampas med hög kvalitet - då blir plattformen homogen i strukturen, och det kommer att vara möjligt att sätta en baldakin på den . Men om du behöver något mer seriöst och solidt, kommer betonghällning eller beläggningsplattor som läggs som grund att göra.

Det senare kan se väldigt imponerande ut, särskilt om du också lägger ut spåren på webbplatsen med det. Kaklet kan ha en traditionell form eller en original, till exempel en sexkant. Hon kan lägga ut ett mosaikmönster, då kommer sajten att se ut som ett konstverk.

Beredningen sker enligt följande: det översta lagret avlägsnas från jorden, en kudde av sand och grus läggs, sedan ramas allt. Därefter hälls antingen betong eller läggs beläggningsplattor.

Bild
Bild

Ram

Om det är planerat att placera en bil under skjulet, bör konstruktionens längd vara större än fordonets längd med en meter och bredden med 2 meter. Om det finns två bilar beräknas bredden i enlighet med formeln: W = W1 (den första bilens bredd) + W2 (den andra bredd) + 2 m + 0,8 m Två meter betyder att 1 m kommer att finnas kvar på varje sida, och 0,8 m är det avstånd som bilarna kommer att stå på.

Kapellens höjd måste beräknas så att bilen kommer in under den även med en last som fästs på bagagerummet uppifrån. Men det är inte värt att bygga en baldakin över 2,5 m, eftersom snedregn och snö kan falla på fordonet och kringgå taket.

Bild
Bild

Byggmaterial för stöd kan vara metall, trä, betong . Du kan bygga rack av tegel eller sten. Men metall eller trä är de mest utbredda, både på grund av enkel installation och på grund av den relativt låga kostnaden. Järnstödet måste vara starkt. Om kapellet är installerat i ett område med snöiga vintrar, kan diametern på metallrören som används för montering av stöden inte vara mindre än 100 mm, särskilt om det bara finns fyra stöd. Om det finns fler av dem kan rördiametern vara minimal.

Installationen av ramen utförs enligt följande: takbjälkar spikas på stöden . Innan de spikas måste de sättas in i speciella häftklamrar. Därefter installeras lådan. Lathets steg beror på vad täckningen kommer att vara, liksom på vilken lutningsvinkel som väljs för lutningen. Om vinkeln är mer än 15 grader monteras svarven i steg om 6 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Om taket är placerat separat kan ark av wellpapp eller ondulin fungera som takbeklädnad. De är hållbara, pålitliga och har en lång livslängd. Du kan välja metallplattor - deras livslängd är ännu längre, men de är dyrare . Dessutom är en egenskap hos metallplattan att snön ligger kvar på den, inte lossnar direkt. Läggningen av wellpapp eller ondulin görs så att arken skiftas. Du måste använda speciella spikar för att hålla ihop arken. De måste spikas i botten av varje lager.

Inifrån kan du göra en beklädnad med plast- eller träpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett urval av hemgjorda markiser för din inspiration:

inget garage behövs om det finns en sådan underbar struktur

Bild
Bild

gavelkontrasttak och fyra stödstolpar - enkla och attraktiva

Bild
Bild

ett bra exempel på en rymlig carport, faktiskt ett garage utan dörrar

Rekommenderad: