Skjul Med Kapell (24 Bilder): För Rekreation Och En Bil, Från Block, Med Gavel Och Gaveltak, Hur Man Snabbt Gör Det Själv, Vackra Projekt

Innehållsförteckning:

Video: Skjul Med Kapell (24 Bilder): För Rekreation Och En Bil, Från Block, Med Gavel Och Gaveltak, Hur Man Snabbt Gör Det Själv, Vackra Projekt

Video: Skjul Med Kapell (24 Bilder): För Rekreation Och En Bil, Från Block, Med Gavel Och Gaveltak, Hur Man Snabbt Gör Det Själv, Vackra Projekt
Video: Enebakk lyod bil ne nadejen lomalos telka tak😂😂👍 2024, Mars
Skjul Med Kapell (24 Bilder): För Rekreation Och En Bil, Från Block, Med Gavel Och Gaveltak, Hur Man Snabbt Gör Det Själv, Vackra Projekt
Skjul Med Kapell (24 Bilder): För Rekreation Och En Bil, Från Block, Med Gavel Och Gaveltak, Hur Man Snabbt Gör Det Själv, Vackra Projekt
Anonim

Skjul med skjul för vila och bilar är en mycket populär och efterfrågad lösning. Sådana strukturer kan mycket väl vara gjorda av block. Men förutom att studera vackra projekt måste du ta reda på hur du snabbt kan göra dem med egna händer och vilka strukturer med ett gavel- och gaveltak kan vara.

Bild
Bild

Särdrag

Skjul har länge erkänts byggnader av yttersta vikt på varje bakgård och angränsande tomt … När det gäller ett skjul med en baldakin kan det vara en utmärkt hjälpare för personer som använder en bil. Men funktionen hos tillägget och baldakinen slutar naturligtvis inte där.

I ladan kan du:

  • lagra ved;
  • butiksverktyg;
  • samla säsongsbehov;
  • lagra material för konstruktion och reparation;
  • behåll en bil, motorcykel, cykel, ATV, båt eller båt, annan transport;
  • hålla djur;
  • lagra hemlagad konserver.

Naturligtvis tar beredningen av projektet hänsyn till hur ladan kommer att drivas inom överskådlig framtid.

Bild
Bild

Så, ett rum för lagring av ved, kol är vanligtvis en enkel låda som bara skyddar från nederbörd och vind. Ett mer ordnat område behövs för att förvara verktyg. När det gäller en verkstad som är utformad för alla årstider, behövs en huvudbyggnad, helst av trä eller till och med tegel. Var noga med att ta hänsyn till vilken typ av bil kapellet beräknas från, var det är bättre att gå in under det och följaktligen lämna.

Dessutom, var uppmärksam på:

  • sanitära och brandavbrott;
  • rekommenderade avstånd till webbplatsens gränser;
  • typ av utförande;
  • höjd;
  • bredd;
  • längd;
  • allmänt utseende;
  • kompatibilitet med andra byggnader;
  • orientering av "vindrosen" (så att till exempel dörren inte blåses ut med snö).
Bild
Bild

Material (redigera)

Ett av de mest populära alternativen nu är ramkonstruktion . Investeringar i ett sådant fall är relativt små, och byggandet av ett skjul med en kapell i sig borde inte orsaka problem. Ramen är skapad på grundval av träblock eller metallrör.

Ark eller gjutna material sys på ramen, isoleras från insidan efter behov (detta är viktigt, till exempel för att hålla fjäderfä). Yttermantel med platta , såväl som kantad bräda visar sig vara det enklaste och mest lönsamma av alla - men du behöver inte längre lita på ett elegant utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mer hållbar och elegant lösning - användning av OSB -kort , inte benägen att ruttna och skeva. Monteringen av stödstolparna ska utföras så exakt som möjligt så att sömmarna mellan plattorna faller strikt på dem. Det rekommenderas att dessutom måla den orienterade brädan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ännu mer pålitlig och håller längre metall ladugård … Istället för formade rör kan du ta ett gammalt vattenrör; sådana stöd placeras i marken, betongas, bultas eller svetsas.

Metall är onekligen pålitlig. Det måste dock skyddas noggrant mot korrosion. Annan nyans - metallverktyget är kallt och intern isolering rekommenderas för att hålla djur eller vinterarbete i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För inomhusvandring av fjäderfä rekommenderas det att använda polykarbonat … Men för en verkstad eller ett lager bör ett sådant beslut inte övervägas på allvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelbodar de är sällan byggda för att de är dyra och kräver komplext arbete. Men det attraktiva utseendet talar för ett sådant beslut. Om du behöver bygga en ladugård snabbt och billigt, men du vill använda den länge, måste du bygga från skumbetongblock … De är resistenta mot gnagare och eld. Skumblock kan dock krympa och är inte särskilt attraktiva i utseende.

Bild
Bild

Hur kan det vara?

När man ordnar en bod för ett sommarboende för en bil och för rekreation du måste omedelbart avgöra om det kommer att tillverkas med en gavel eller med ett gaveltak … Konstruktioner under en lutande yta av en icke-ventilerad typ skiljer sig åt i en taklutning på upp till 5 grader. Ventilerade tillval kan monteras i en vinkel på upp till 20 grader. Denna lösning är billig och enkel att installera. Reparation är inte heller svårt.

Bild
Bild

Men mycket oftare placerar de gavel ladugård . Dess komplexitet och höga kostnad motiveras av det faktum att snö inte kommer att samlas på taket. Det kommer också att vara möjligt att utrusta en vind eller till och med en vind. Ibland blir backarna på backarna ojämna (detta skapar en ovanlig estetisk effekt). En vedbod i ett privat hus kan ha ganska olika mönster.

Bild
Bild

Konstruktioner är vanligtvis gjorda av metallelement eller (oftare) av trä.

Plankor, balkar och pallar är lämpliga för arbete. Det rekommenderas att välja alternativ med en delvis öppen eldstad, som kommer att blåsa ut, men kommer att vara väl skyddad mot fukt och ånga . Valet av plats i eller utanför huset är en smaksak. När det gäller det extra utrymmet kan det tilldelas både för bilen själv och för utrustning, inventarier, om det är planerat att utföra underhåll och reparation av transport på plats.

Bild
Bild

Byggnad

Ett av projekten i ett skjul med tak visas på bilden. Trästrukturer ser väldigt fina ut.

Bild
Bild

Snygg baldakin med bruksblock kan också göras i betonade mörka färger. Hörndesign ökar bara attraktiviteten.

Bild
Bild

Innan du börjar arbeta måste du bestämma om det är värt att fästa skjulet i huset eller om det kommer att stå helt separat. För att snabbt göra ett verktygsblock med ett tak med egna händer är det mest korrekt att välja träramalternativ.

fundament då kan du bygga den enklaste och lättaste typen. Sand hälls i en grop som är 0,5 m djup och grundligt grundad. Låda vanligtvis bildad av en ljusstång. När du skapar en byggnad med ett sluttande tak lyfts de främre kantställen över de andra med några centimeter. Detta räcker vanligtvis för att vattnet ska rinna av snabbt och snön dröjer inte för mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar och tak rekommenderas att mantlas med virke - Det här är ett helt anständigt och prisvärt alternativ. Om du bestämmer dig för att bygga en rambod med en baldakin, måste du vara särskilt uppmärksam på den noggranna designen och valet av material. När det gäller tillverkning av en baldakin väljs dess längd och bredd individuellt.

Det är också värt att uppmärksamma det faktum att toppen av trädet ska täckas med ett vattentätt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Racks eller stöd måste göras! Strukturen som hänger i luften ser romantisk ut, men den är opålitlig. Det är lämpligt att ta hand om dränering, även om området är relativt torrt. På svaga jordar är det nödvändigt att fylla och komprimera den krossade stenen. Takramen är monterad på överlägg.

Rekommenderad: