Lindenhyllor: Mått På Lindhyllor, Fördelar Och Nackdelar, Bearbetningsfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Lindenhyllor: Mått På Lindhyllor, Fördelar Och Nackdelar, Bearbetningsfunktioner

Video: Lindenhyllor: Mått På Lindhyllor, Fördelar Och Nackdelar, Bearbetningsfunktioner
Video: DIY: Hur man bygger starka förvaringshyllor för källare eller garage 2024, April
Lindenhyllor: Mått På Lindhyllor, Fördelar Och Nackdelar, Bearbetningsfunktioner
Lindenhyllor: Mått På Lindhyllor, Fördelar Och Nackdelar, Bearbetningsfunktioner
Anonim

Linden väcker de varmaste associationerna - lindblomning, lindhonung, lindbänkar för ett bad. Vad ligger bakom ett sådant rykte och är det verkligen så bra? Vi kommer att prata om fördelarna med att använda detta trä när du ordnar en hylla i ett bad i den här recensionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När de bygger hyllor för ett bad tenderar de flesta användare att välja mellan lind och asp. Bland alla lövträ är dessa de mest prisvärda och till försäljning är de mycket vanligare än andra. Björk och poppel kommer att bli ett billigare alternativ, och ägarna till dyra stugor föredrar hyllor av abashaträ . Men barrträd är inte lämpliga för konstruktion av badrumsmöbler, eftersom nålarna avger harts.

Således är lind den bästa lösningen när det gäller pris och kvalitet.

Bild
Bild

Det är nästan ett idealiskt material för inredning av badrum. Lind - lövträd, det innehåller inte hartser som kan orsaka brännskador. Det är ett värdefullt efterbehandlingsmaterial som har många användbara egenskaper jämfört med andra träslag. Låt oss överväga de viktigaste.

  • Hypoallergen … Traditionellt kan lind användas utan någon hälsoskada både i rum med ett standardmikroklimat och i ett ångrum, där hög luftfuktighet och höga temperaturer råder.
  • Estetiska egenskaper … Linden behåller sin ursprungliga nyans länge. För jämförelse: barrträd börjar blekna om ett par år.
  • Den läkande effekten . Under påverkan av värme släpper lind ut fytoncider. De har en tonisk och helande effekt på nervsystemet, andnings- och cirkulationssystemet.
  • Lätt att använda … Det är inte nödvändigt att använda speciella tvättmedel för att rengöra badrumsmöbler av lindeträ. Det räcker att skölja dem med vanligt vatten och torka noggrant.
  • Säkerhet … Vid höga temperaturer värms inte lindhyllorna upp, och detta eliminerar helt risken för brännskador under hygienprocedurer.
Bild
Bild

Samtidigt, på hårdhetsskalan, intar linden den lägsta positionen bland andra träd .… Detta är mjukt trä - i själva verket finns det helt enkelt inte mindre hållbart trämaterial. Men om du tar hand om hyllorna ordentligt kommer de att hålla i många år. Naturligtvis kan linden snabbt ruttna, men om du inte torkar badet efter användning, kommer inte ens stark lärk att hålla länge.

Bild
Bild

Under de senaste åren har termolip ofta använts för konstruktion av hyllor. Detta är ett modifierat trä, det kännetecknas av sitt motstånd mot höga temperaturer och konstant fuktighet.

Sådana driftsparametrar uppnås med hjälp av värmebehandling: trämassan värms upp till 180-190 grader, vilket resulterar i att materialets fuktinnehåll reduceras till nästan 0%.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av denna modifiering får termoliphyllorna låg värmeledningsförmåga, motståndskraft mot yttre påverkan och effektivt skydd mot förfall. Tillsammans med fukt blir trädet av med alla polysackarider, skadedjur startar inte i hyllan. Förutom, Thermolipa ger en rik honungsarom som fyller ångbadet och i kombination med höga temperaturer skapar ett hälsosamt mikroklimat.

Bild
Bild

Förutom de listade fördelarna har trä ett antal unika egenskaper som skiljer det från många andra trämaterial

  • Hygroskopicitet - trä absorberar knappt vatten. Dessutom har den vattenavvisande egenskaper, vilket ökar livslängden avsevärt.
  • Bioinertness - thermolipe är inte rädd för att bakterier och insekter förstör trädet. Hon är inte rädd för svamp och röta, så hon behöver ingen insekticid- och fungicidbehandling.
  • Geometrisk stabilitet - på grund av värmebeständighet och hygroskopicitet svullnar hyllorna inte vid hög luftfuktighet och torkar inte ut under påverkan av höga temperaturer. Således behåller möblerna sin geometri under lång tid, vrider sig inte och förlorar inte storlek.

Det finns inget entydigt beslut om vilken lind att föredra - naturlig eller värmebehandlad - det finns ingen, alla utgår från sina egna uppgifter och förmågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att använda badet då och då, kommer det vanliga att göra. Om badet är avsett för användning oftare än en gång i veckan måste du försöka maximera materialets livslängd. I det här fallet är det bättre att göra ett val till förmån för termolips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över storlekar

Det enklaste alternativet är hyllor i en nivå … I det här fallet representerar de en eller ett par solstolar där du kan passa in i full tillväxt. Som standard är deras längd 200-230 cm och deras bredd 90 cm. De bör placeras på en höjd av 75-90 cm från golvet.

När du väljer ett alternativ i en nivå, bestäms höjden på hyllan i badet som höjden på spisens övre kant plus 10-15 cm eller enligt badvårdarens höjd.

Bild
Bild

En sådan hylla kan dessutom åtföljas av en mobil bänk för ben med en höjd av 40-45 cm. Med ett sådant steg får strukturen ett villkorligt tvålagersarrangemang, så att användarna om så önskas kan sitta på bänken, som på den nedre nivån.

Behandlingsregler

Hyllorna finns i badrummen. Det innebär att lindeträ ständigt utsätts för hög luftfuktighet och värme. Detta medför vissa begränsningar för de träskyddsmedel som används.

Bild
Bild

All förebyggande behandling bör syfta till att skapa ett hinder för exponering för fukt och luft .– deras frånvaro hindrar svampar från att föröka sig . Vanligtvis klarar vax, oljor och även oljevax denna uppgift.

Du behöver bara använda de som är gjorda av naturliga ingredienser - oftast är det bivax eller linolja.

Bild
Bild

Impregneringar du kan göra det själv eller köpa det färdigt i butiken. De bildar i alla fall en vattentät film på ytan. Det täpper till träets porer och förhindrar att vatten och het ånga tränger in i lindträdets inre fibrer.

Om hyllorna har ändrat färg är det första steget att korrigera denna situation. Oavsett orsakerna till mörkningen måste du använda samma verktyg - " Vithet ". Det är en lösning av natriumhypoklorit i vatten med blekningsegenskaper. Samtidigt återför den linden till sin naturliga nyans och dödar patogena mikroorganismer. Viktigast av allt, det förstör svampen som orsakar blått. Klor försvinner snabbt från träets yta, så denna blekmedel kommer inte att skada. Om mörkningen är stor är det bättre att ta bort den med en slipmaskin eller sandpapper.

Vi uppmärksammar det faktum att för mögel ger borsyra eller borax större effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet skiljer sig vården av en lindhylla inte från att ta hand om badrumsmöbler av andra träslag . Aktiviteterna bör dock vara mer frekventa. De kräver mer vård och regelbundna förebyggande undersökningar.

Rekommenderad: