Aspkvast För Ett Bad: Hur Man Förbereder En Aspkvast? Hur Tar Man Ett ångbad? Gynnsamma Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Aspkvast För Ett Bad: Hur Man Förbereder En Aspkvast? Hur Tar Man Ett ångbad? Gynnsamma Funktioner

Video: Aspkvast För Ett Bad: Hur Man Förbereder En Aspkvast? Hur Tar Man Ett ångbad? Gynnsamma Funktioner
Video: Sopborste i gummi från HomeX 2024, April
Aspkvast För Ett Bad: Hur Man Förbereder En Aspkvast? Hur Tar Man Ett ångbad? Gynnsamma Funktioner
Aspkvast För Ett Bad: Hur Man Förbereder En Aspkvast? Hur Tar Man Ett ångbad? Gynnsamma Funktioner
Anonim

En aspkvast är en oersättlig sak i en bastu. Du kommer att lära dig om dess användbara egenskaper, samt hur du använder, förbereder, lagrar, från den här artikeln.

Särdrag

En aspkvast är en speciell gäst i badhuset. Skört, i olämpliga händer, smulas det och förvandlas till ynkliga kvistar. Älskare piskar sig skoningslöst i ett ångbad, det ser inte ut. Den som vet hur man hanterar det här instrumentet kommer definitivt att ta med sig det, med vetskap om dess värdefulla egenskaper.

Bild
Bild

Våra förfäder ansåg att aspens särart var förmågan att ta energi. En aspkvast skyddade människor från onda andar, tog bort ilska, skada, onda ögon.

Träets fördelaktiga egenskaper värderas högt. Garvning och eteriska oljor av bladen, som har antimikrobiella och antibakteriella egenskaper, har en fördelaktig effekt på människokroppen:

  • rena huden, påskynda vävnadsregenerering;
  • förbättra välbefinnandet vid sjukdomar i bronkopulmonala och genitourinära system;
  • hjälp med exacerbationer av reumatism och gikt;
  • stärka immunsystemet, ha en positiv effekt på nervsystemet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man ett ångbad?

Att ånga med en aspkvast med nöje och nytta, det är viktigt att ordentligt förbereda den för arbete. Fläkten är nedsänkt i kallt vatten för att sprida lövverket. Därefter doppas de i en hink med varmt vatten, med en temperatur som inte är högre än 40 ° C i 15 minuter, och efter det går de till ångbadet . Efter att ha gett stenarna vatten, kvasten rätas ut och skakar den i ett ångmoln. Kvasten är redo att gå.

Bild
Bild

Erfarna badvakter rekommenderar lätt piskning, knackar med en kvast utan extra ansträngning, för att inte tappa värdefulla löv. Skonsam strykning ges till kvinnor och barn. De är också ångade i sättet att "lägga sig ". Heta kvastar placeras på kroppen, särskilt på ömma fläckar, och täcks med ett ark ovanpå.

Ångmästare använder också torra produkter och skakar dem över en väldampad kropp. Man tror att det prassla av lövverk har en magisk effekt på att förbättra fysisk hälsa.

Bild
Bild

Hur man förbereder?

Broom blanking är en kreativ process som består av flera steg.

Samling av material

Grenarna skärs när de unga bladen tillsammans med solljuset har mättats med energi och har samlat nyttiga ämnen. Grenarna på medelålders träd skördas. Unga och gamla aspar kommer inte att fungera. Deras löv är inte av plast, kvasten kommer snabbt att försämras. Skott med en hel rosett av blad i slutet är idealiska. Deras storlek ska vara "från armbågen" - från armbågen till slutet av handflatan.

Bild
Bild

Att göra en kvast

Grenarna läggs på en plan yta med framsidan nedåt och överlappar varandra så att "kronan" på produkten blir frodig. Kvistarna läggs snyggt, skär av kvistarna på kvistarna så att "pomelo" blir helt jämn. Efter att ha nått mitten, gör kvastens andra sida, vänd grenarna uppåt . Den monterade produkten binds upp med naturligt garn och skickas för att torka ut i frisk luft.

Bild
Bild

Torkning

Efter torkning ute torkas produkterna i ett svalt, ventilerat rum. För att förhindra att kvastarna växer mögliga inuti använder hantverkarna speciella distanser. De färdiga produkterna binds upp och placeras under pressen för att skapa rätt form . Vissa ångälskare lägger till björk- och ekgrenar till produkten. Kvasten blir starkare, men aspens doft blandas med björk- och eksprit och förlorar sin unika charm.

Bild
Bild

Hur förvaras?

En kvast är ett värdefullt verktyg för dem som älskar att ånga. Det är viktigt att kunna bevara det korrekt så att det inte tappar sina fördelaktiga egenskaper. Förvara kvastar inomhus, där det är mörkt, svalt och fuktigt. Det här är vindar, skjul, förråd. Du måste ständigt ventilera förvaringen, den ska inte innehålla fukt och kemiska lukter som lövverket kan absorbera och ge till ångrummet istället för den kryddiga skogsaromen.

Om du inte har plats för detta ändamål, häng dem från taket i omklädningsrummet, inslagna i vitt papper som inte tillåter ljus att passera igenom. I en stadslägenhet kan du förvara kvastar på balkongen genom att slå in dem i tjockt, absorberande papper och hänga dem högre så att de inte stör någon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan vika föremålen i en lämplig papperskartong . Lägg dem ovanpå varandra med ett tidningsöverlägg. Gör små hål i lådan för ventilation och torka kvastarna i förväg. Lägg lådorna på en torr plats, men kom ihåg att om lövverket på kvistarna torkar kommer dina husdjur till badet inte längre att vara användbara.

Rekommenderad: