Badanordningar: "Cascade" Och "Waterfall" För Bad Med Lågt I Tak, Andra Modeller 10-20 Liter Och 30-40 Liter Med Och Utan Flottör

Innehållsförteckning:

Video: Badanordningar: "Cascade" Och "Waterfall" För Bad Med Lågt I Tak, Andra Modeller 10-20 Liter Och 30-40 Liter Med Och Utan Flottör

Video: Badanordningar:
Video: 18 ft Intex Pool Installation | Intex Saltwater System Installation | Intex Pump Setup 2024, April
Badanordningar: "Cascade" Och "Waterfall" För Bad Med Lågt I Tak, Andra Modeller 10-20 Liter Och 30-40 Liter Med Och Utan Flottör
Badanordningar: "Cascade" Och "Waterfall" För Bad Med Lågt I Tak, Andra Modeller 10-20 Liter Och 30-40 Liter Med Och Utan Flottör
Anonim

Bath är en unik plats där du inte bara kan ta vattenprocedurer utan också koppla av med ett företag. Att besöka det är en ritual som innehåller ett antal punkter. Uppvärmning i bastun, kyla i snön eller i sjön, vila. Men om det inte finns några vattendrag, floder eller sjöar nära huset kan du bygga en pool. Tyvärr har inte alla denna möjlighet. Därför är det idealiska alternativet i det här fallet (som tar lite plats) en duschapparat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Många människor vet att det är härdande att duscha med kallt vatten. Det är särskilt bra att göra detta efter att ha varit i badet. Denna effekt jämförs ofta med en kontrastdusch.

Tidigare, när inget rinnande vatten installerades i baden, drogs vatten i hinkar för vattenuppvärmningstanken. Därför behövdes ingen speciell hällutrustning. Han tog en hink och gick ut på gatan.

Efterhand, när det blev möjligt att genomföra ett vattenförsörjningssystem, hade många en fråga om hur man häller över nu. Svaret är enkelt - en hällanordning. Men vad är det?

Hällanordningen består av tre huvuddelar, nämligen:

  • hink;
  • fästelement;
  • en flottör som styr vätskenivån.

Detta inkluderar också repen, på grund av vilka skopan vänds.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan enhet är installerad i ett bad, tvättrum, bastu, badrum eller på en särskilt avsedd plats (ovanför teckensnittet). Och även en del installerar denna struktur på gatan, på en plats som passar dem själva.

Bild
Bild

Enheten har ett antal fördelar som du bör vara uppmärksam på

  1. Tillgänglighet . Du kan hitta en duschhink i vilken specialaffär som helst. Man behöver bara fråga en konsult och välja önskad storlek och ytterligare element.
  2. Lång livslängd . Denna enhet har inte en begränsad användningstid, vilket tenderar att köpa den.
  3. Miljömaterial . Skopor är mestadels av trä (du kan också välja trä efter din smak).
  4. Enkel montering och installation . En sådan struktur kan monteras oberoende av varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur det fungerar? Hinken är fylld med vatten. Detta görs med avsikt i förväg så att träet sväller och vätskan inte häller igenom sprickorna. Den önskade volymen rekryteras. Om vatten tillförs systemet, kommer en speciell flottör att styra vattennivån, som stänger av vattentillförseln när den når den inställda nivån. Om du drar i repet kommer hinken att välta och flottören börjar fungera igen och fyller behållaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Själva hällanordningernas konstruktion skiljer sig inte på något sätt. De viktigaste skillnaderna finns bara i materialet, och principen för drift är densamma. Men det är fortfarande värt att överväga vad de är.

I grund och botten skiljer skopor sig från varandra . Den genomsnittliga volymen som valts för en person är 20 liter.

En volym på 30 eller 40 liter är ganska stor, och den väljs vanligtvis av människor som har härdat länge, och deras kropp är resistent mot en så stor mängd kallt vatten.

För personer som precis har börjat använda detta system är det fortfarande värt att rikta uppmärksamheten mot 10-liters hinkar . Detta gör att du kan vänja dig vid proceduren och kommer inte att chockera kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massiv ek, ceder eller lärk väljs vanligtvis som tillverkningsmaterial. Det här träet lämpar sig inte för att ruttna under påverkan av vatten, vilket innebär att det kommer att hålla länge.

Moderna system "Vattenfall" har förmågan att direkt fylla på vatten utan mänskligt ingripande . För att göra detta är det nödvändigt att ansluta vattentillförseln till systemet, och flottören kommer att ansvara för att justera fyllningen.

Men ändå tenderar trä med tiden att torka ut, så det finns speciella plastfoder. De köps antingen separat för önskad diameter eller är inbyggda i själva skopan.

Enligt samma princip finns det också modeller med en rostfri insats för att förlänga livslängden . Och det är också ganska bekvämt, eftersom om systemet är direkt i badet själv, kommer sådana insatser inte att låta behållaren värmas upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Flera alternativ anses vara populära modeller bland hällanordningar

  • " Vattenfall ". Han tar en av de första platserna, eftersom hans arbetsprincip är den enklaste. Genom att dra ned repet lutar hinken och vattnet rinner ut i ett vattenfall kontinuerligt. För denna förmåga fick systemet ett sådant namn.

Bild
Bild

Det andra populära alternativet är Tumbler . Ganska intressant modell. Dess funktionsprincip ligger i det faktum att det är nödvändigt att dra repet, som om man startar mekanismen, och behållaren välter och svajar och häller ut vätskan.

Bild
Bild

Easysteam "Cascade" är en modern modell av hällsystemet . Det är helt rostfritt stål, ofta fyrkantigt i formen. Handlingsprincipen liknar en dusch. I denna modell är kedjan utlösaren. Om du drar i det kommer vatten att hälla ut i jetstrålar, som genom en vattenkanna. Med en princip som liknar denna finns det "Rain" -mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Kolobok", som ovanstående modell , är en modern version av hällanordningar. Den är helt tillverkad av rostfritt stål, formad som en cylinder och har ett litet dräneringshål på ovansidan.

Bild
Bild

Urvalstips

Efter ett varmt ångbad är det alltid trevligt att skölja med kallt vatten för att "slänga" all värme. Detta är inte bara trevligt, men också mycket användbart. Därför är det om möjligt värt att köpa ett sådant system.

Men vad ska du vara uppmärksam på? Efter en lång undersökning av typerna av hällanordningar är det värt att tänka på exakt hur mycket du behöver köpa. I genomsnitt är detta 20 liter per person. Men det finns modeller med ett stort antal liter.

Var uppmärksam på att om du bara väljer trä som material måste du ta hand om det extra. Det är inte värt att hålla vatten i ett fat konstant, eftersom det har egenskaperna att stagnera och frysa. Därför bör vattnet alltid tömmas. Torkning kan undvikas genom att välja en belagd hink (plast eller stål) . Detta är naturligtvis inte nödvändigt, men livslängden kommer att öka avsevärt.

Det viktigaste är måtten, nämligen höjden. På grund av den lilla höjden kanske den här eller den där modellen ibland inte passar och förstör duschprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför måste du se till att dimensionerna verkligen tillåter installation innan du köper detta eller det här systemet.

Installationssteg

Självmontering kräver ingen särskild kunskap, men ändå krävs vissa färdigheter. Du måste veta hur du levererar vatten, hur du korrekt fäster ramen, vilken höjd du ska välja, och viktigast av allt, hur du väljer rätt plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

När du installerar är det första du ska göra att välja en plats. Om badet är stort och det har ett speciellt tvättrum, kommer enheten att installeras exakt där, eftersom rummet redan är utrustat med ett avloppssystem, vattentillförsel, väggarna är fuktavvisande.

Strukturen installeras också utomhus, utan vattenförsörjning. Fyll helt enkelt tanken själv före varje användning.

När ångrummet och tvättrummet kombineras (på grund av badets lilla yta) är det bäst att installera systemet bredvid vattentillförseln.

Det svåraste vid installationen är korrekt beräkning av höjden . På vilken nivå ska enheten hänga. Detta är särskilt svårt att göra i rum med lågt i tak, för då måste du ta reda på vad du ska sitta på (en liten stol).

Men om takets höjd tillåter dig att ta en kontrastdusch medan du står, då beaktas i genomsnitt personens höjd plus cirka 50 cm. Det vill säga, om en person är 1,70 m lång, ska systemet vara på nivån på 2,20 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att välja rätt fästelement, eftersom vattentankens totala vikt är cirka 60 kg.

Vattentillgång

Om badet är utrustat med rinnande vatten är det inte alls svårt att få vatten till hinken. Vattenledningen ska höjas till nivån för skopfästet, själva kranen för att tillföra vatten till tanken monteras på en genomsnittlig höjd av 1,5 m från golvet. En flexibel slang leds in i skopan från kranen. Efter att vattentillförseln är klar monteras skopan, slangen från kranen är ansluten till flottören så att den reglerar vattenflödet.

Rekommenderad: