Barnrutschbana (25 Bilder): En Rutschkana För Ett Sommarresidens Med En Gunga, En Metallkonstruktion Utomhus För En Lekplats För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barnrutschbana (25 Bilder): En Rutschkana För Ett Sommarresidens Med En Gunga, En Metallkonstruktion Utomhus För En Lekplats För Barn

Video: Barnrutschbana (25 Bilder): En Rutschkana För Ett Sommarresidens Med En Gunga, En Metallkonstruktion Utomhus För En Lekplats För Barn
Video: VÄRLDENS FARLIGASTE LEKPARKER!! *Helt Sjukt* #2 2024, April
Barnrutschbana (25 Bilder): En Rutschkana För Ett Sommarresidens Med En Gunga, En Metallkonstruktion Utomhus För En Lekplats För Barn
Barnrutschbana (25 Bilder): En Rutschkana För Ett Sommarresidens Med En Gunga, En Metallkonstruktion Utomhus För En Lekplats För Barn
Anonim

Arrangemanget av en trädgårdstomt eller ett lokalt område innebär nödvändigtvis närvaro av rutschbanor för barn. Men trots den uppenbara likheten kan dessa mönster vara olika i utförandet, så det är nödvändigt att i förväg förstå alla finesser och nyanser, annars kan konsekvenserna av ett felaktigt val visa sig vara sorgliga.

Bild
Bild

Säkerhetskrav

För att göra objektglaset säkert för barn är det först och främst nödvändigt att uppmärksamma dess höjd. Småbarn 1, 5-2 år ska inte åka från rutschbanor som är högre än 1,5 m. Om barnets ålder har uppnått 2-7 år måste konstruktionen göras med en höjd av 2,5 m. Tonåringar måste åka en struktur som når en höjd av 3-3, 5 m.

Det är bättre att bygga om bilden eller göra flera lekstrukturer på en gång än att riskera barns hälsa och till och med liv.

Bild
Bild

Men det kommer inte bara att vara möjligt att begränsa oss till detta - det är absolut nödvändigt att omge idrottsanläggningen med en halkskyddande beläggning. Det är mycket viktigt i vått väder, när slarviga rörelser kan orsaka hälsoskador. Det är absolut nödvändigt att ta stora steg. Experter rekommenderar att du placerar stängerna närmare varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig punkt: stegen måste vara utrustad med räcken, eftersom barnet som har klättrat upp måste hålla fast vid något. Det är också värt att överväga en annan nyans: rutschbanan bör vara utformad för massan av skridskor barn. Om det till en början bara finns en baby i huset, rekommenderas det fortfarande att fixa strukturen på ett sådant sätt att den tål 2 eller 3 personer.

Bild
Bild

För nedstigningen förbereds en platt ränna, helst med sidostötfångare. När strukturen är helt byggd är det nödvändigt att kontrollera att det inte finns några minsta spån och vassa hörn samt utskjutande bultar.

Trä måste slipas, som metall. Det är lämpligt att förbereda ett mjukt avsnitt om rännans utrullning. Gräsmatta används ofta för det. Men det här är mer ett säsongsmässigt alternativ, och för året runt-användning är det mycket mer korrekt att lägga en mjuk beläggning. Du kan också göra en sandvall, men beslutet måste fattas mycket eftertänksamt.

En mycket viktig punkt: oavsett hur bilden är ordnad, det ska vara tydligt synligt från alla sidor och från närliggande fönster , för då kan du lugnt gå igång med ditt företag och regelbundet övervaka barns spel. I det här fallet är det önskvärt att placera sportutrustningen i halvskugga. Där, även på en varm sommardag, kommer barn som leker inte att överhettas. Men dessutom bör du tänka på skydd mot en genomträngande vind och oavsiktliga drag.

Men skyddet mot farliga väderfenomen är otillräckligt - det är absolut nödvändigt att placera en bild där det inte finns några elektriska apparater och kraftledningar samt skarpa föremål. Det är oacceptabelt att rikta nedstigningen mot väggar, branta klippor (raviner), motorvägar och järnvägar. Barn ska inte heller få rulla mot träd, hål, staket. Det rekommenderas att välja en plats där det inte finns några giftiga växter.

Bild
Bild

För att säkerställa att denna fara utesluts krävs att området rensas för ogräs. Det bördiga jordlagret avlägsnas helt och säkrare jord läggs. Förekomsten av även små stift är oacceptabelt.

Som ett staket rekommenderas det att välja en struktur gjord av ett kedjelänk - det kommer att skydda barn på ett tillförlitligt sätt och samtidigt inte provocera önskan att utforska ett okänt utrymme.

Bild
Bild

Typer och storlekar av strukturer

Barns rutschkanor kan till och med installeras i sovrummet. I det här fallet kan nästan alla material användas, eftersom de skadliga effekterna av miljön är uteslutna. Skillnaden mellan en rumsstruktur och en gatubyggnad är av mindre storlek, men samtidigt skiljer sig inte enheten från den vanliga bilden för barn installerade i landet. När man tänker på det framtida arrangemanget av en webbplats eller ett barnrum är det nödvändigt att rita upp tredimensionella diagram och ritningar eller använda färdig dokumentation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ganska logiskt att kombinera en rutschkana och en gunga när man utrustar en lekplats. Stödelementen är verkligen betongade och fördjupar dem med 0, 4-0, 5 m i marken. En typisk höjd på en spiralglas, avsedd för barn från 3 år och mer, bör vara 1,52 m, och om strukturen är gjord i form av en spiral, bör utloppssektionens sväng i förhållande till den övre plattformen vara 270 grader.

Bild
Bild

När du anordnar utomhuslekplatser och idrottsplatser med barnrutschbanor är det nödvändigt att ta hänsyn till det optimala förhållandet mellan glid- och bromsområdena. Om konstruktionens höjd inte överstiger 1,5 m, bör båda sluttningarna vara cirka 0,3 m.

Den rekommenderade brädhöjden är 0, 15 m och mer. På en bild av medelstorlek, till skillnad från en liten, är det nödvändigt att göra sluttningar på minst 0,5 m, och sidan växer redan till 0,25 m.

Bild
Bild

En stor rutschbana installerad på gatan för tonårsunderhållning bör endast vara gjord av metall. Poängen är att denna design är mycket tillförlitlig.

Bild
Bild

Om du inte koncentrerar dig på stationära produkter kan du välja uppblåsbara objektglas. Det är inte svårt att montera och demontera sådana strukturer. De är små i storlek, men livslängden är relativt kort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Metall- och träskivor är de mest populära alternativen. Det är motiverat att göra en struktur av stockar eller brädor, eftersom detta material inte värms upp så mycket på sommaren som en järn- eller rostfri yta. Metall som värms upp i solen kan orsaka brännskador. Om du vill välja en rörlig bild, bör du föredra plaststrukturer. Nackdelen med denna lösning är emellertid låg hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att göra en struktur med dina egna händer, men du inte har förmågan att utföra svetsarbete, är det värt att stanna vid en träskiva. Det finns ett antal typiska layouter, där storlekarna skiljer sig åt, men samtidigt finns det standardelement:

  • klätterstege;
  • stingrocka;
  • nedre delen (stöd);
  • plattform placerad ovanpå;
  • skyddselement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns inte alltid en önskan att göra en bild med egna händer - vissa vet inte hur, och vissa har inte nödvändiga medel, tid eller verktyg. I sådana fall kan du välja en färdig design. Små barn ska åka lätta rutschbanor, men du bör inte köpa en sådan produkt som skulle välta. Om äldre barn kommer att använda anläggningen, är det lämpligt att välja hopfällbara rutschbanor som har en extra poolfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en bild av plast är det absolut nödvändigt att studera ett certifikat som bevisar materialets säkerhet. Du måste också överväga överväganden som:

  • enkel vård;
  • förmågan att tvätta strukturen;
  • harmoni av färger;
  • överensstämmelse med strukturens utseende med situationen på webbplatsen.

Rekommenderad: