Nischer I Köket (67 Bilder): Ett Kök Inbyggt I Väggen I Ett Panelhus. Vad är Det I Lägenheten? Kök Utan Fönster Och Med En Nisch Nära Diskbänken, Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Nischer I Köket (67 Bilder): Ett Kök Inbyggt I Väggen I Ett Panelhus. Vad är Det I Lägenheten? Kök Utan Fönster Och Med En Nisch Nära Diskbänken, Inredning

Video: Nischer I Köket (67 Bilder): Ett Kök Inbyggt I Väggen I Ett Panelhus. Vad är Det I Lägenheten? Kök Utan Fönster Och Med En Nisch Nära Diskbänken, Inredning
Video: RENOVERINGEN! Vi flyttar köket och tar bort en bärande vägg - Från start till slutresultat! 2024, April
Nischer I Köket (67 Bilder): Ett Kök Inbyggt I Väggen I Ett Panelhus. Vad är Det I Lägenheten? Kök Utan Fönster Och Med En Nisch Nära Diskbänken, Inredning
Nischer I Köket (67 Bilder): Ett Kök Inbyggt I Väggen I Ett Panelhus. Vad är Det I Lägenheten? Kök Utan Fönster Och Med En Nisch Nära Diskbänken, Inredning
Anonim

Många lägenhets- och husägare skapar nischer i sina kök. Denna lösning har många fördelar, bidrar till rationell organisation av rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

När du skapar en nisch i köksinredningen är det viktigt att följa kraven i BTI, designstandarder. Om detta inte görs måste du betala en stor böter. Alla ombyggnader måste vara konsekventa.

En nisch är en urtagning som saknar monolitiska partitioner som skiljer den från andra rum. Ett nischkök kan ordnas i alla rum, till exempel i vardagsrummet eller i korridoren.

Innan du tar itu med arrangemanget av en nisch i köket, tänk över alla designelement, planera arrangemanget av möbler . I detta skede är det att föredra att använda råd från proffs inom inredning och renovering. Om du inte tänker över designen ordentligt kommer nischen att förvandlas från en dekoration till en "plats".

I lantstugor blir en urtagning i väggen, utrymmet under trappan, en idealisk plats för att ordna en "cache".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av ytterligare belysning, användning av gardiner kommer att skapa en illusion av en extra fönsteröppning. Detta är en bra lösning för klassiska interiörer. Var försiktig när du skapar bakgrundsbelysning, särskilt om väggarna i köket är målade i en ljus färg. Överdriven användning av strålkastare kan vara fylld av det faktum att köket kommer att likna ett "jul" träd, du måste glömma komfort och mys.

Fördelarna med ett nischkök inkluderar följande faktorer

  1. Visuell platsökning, vilket sparar användbart utrymme, vilket är särskilt viktigt för små lägenheter.
  2. Matlagningslukten sprider sig inte i rummet.
  3. En modern lösning som bidrar till skapandet av en original design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna är följande:

  • möjliga svårigheter med överföring av kommunikation;
  • behovet av att få tillstånd för omvandlingar hos lämpliga myndigheter, ofta tar det mycket tid för godkännande.

Om köksutrymmet flyttas djupare in i bostaden kommer arbetsytan att klippas av från naturligt ljus. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att skapa ytterligare belysning.

I enlighet med sanitära bestämmelser måste solens strålar säkert tränga in i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

Nischer i köket i ett panelhus blir allt vanligare. Oftast är de gjorda i väggen, men andra alternativ är möjliga.

En inbyggd nisch i en lägenhet i köket är praktisk och bekväm om den är korrekt utformad . När du bestämmer storleken på "cachen", var noga med att ta hänsyn till rummets yta.

Det finns praktiskt taget inga lägenheter med den ursprungliga layouten, där köket inte skulle ge fönster. Detta resultat kan uppnås genom ombyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis skänks ett fönster i köket när:

  • det finns ett behov av att tilldela ett kompakt men isolerat extra rum i köket;
  • det finns ett behov av att separera det genomgående köket från vardagsrummet i en studiolägenhet eller en öppen planlösning;
  • köket flyttas till korridoren och skapar ett vardagsrum på sin plats;
  • köket är en del av vardagsrummet och måste döljas i en nisch.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kök i en nisch utan fönster i en ny byggnad måste ventileras. Naturlig belysning kan inte undvikas - detta är kraven för SNiP. Inkludera köksnischen i projektet, analysera alla för- och nackdelar.

Om så önskas kan ett urtag i väggen utformas ovanför dörren, i hörnet eller nära diskbänken. Om rummen i lägenheten är små, överväg ett av dessa alternativ. Ta hänsyn till det faktum att minsta storlek på en nisch för bekväm placering av alla köksartiklar ska vara 5 kvadratmeter. m.

Se till att det är ett litet avstånd mellan möbler och hushållsapparater. Det krävs för bekväm och obehindrad rörelse i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Nischer i köksinredning kan ha en mängd olika konfigurationer.

Hörn

Ett populärt alternativ för att skapa en bekväm arbetstriangel som matchar tillagningsstegen, vilket minskar behovet av att röra sig i rummet. En nisch ordnad i ett hörn ser ganska original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad

Det innebär att köksapparater, headset och andra möbler placeras på tre intilliggande väggar. Det är bekvämt att använda ett sådant system.

Ofta är en av sidodelarna en halvö eller en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero

En rektangulär nisch är en klassisk lösning. Det är ganska enkelt att utrusta det. Fördjupningar i väggen som sträcker sig ända till taket är populära . Tack vare dem slösas inte användbart utrymme.

Detta är den perfekta inre lösningen för att spara pengar på väggdekoration. En sådan nisch är bekväm att använda för att placera inbyggda apparater, till exempel under en mikrovågsugn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du använda den till?

Fördjupningen i väggen i köksdelen används på olika sätt. Vissa gör en nisch för en tvättmaskin, andra fyller "cachen" med hyllor.

Förvaring av lagring

Den öppna hyllan kan fyllas med burkar med konverterade grönsaker och frukter. Detta kommer att eliminera behovet av att ladda kylskåpet med bevarande på vintern. Nischen kommer att användas som ett mini skafferi. Vid behov kan köksväggen vara något isolerad.

Försök att täta alla sprickor som gör att kyla kan komma in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förvaring av köksredskap och hushållsapparater

Det är en bra idé att placera köksredskap eller hushållsapparater i en nisch. Det kan vara varor som efterfrågas eller omvänt sällan används. Om du har enkel åtkomst till urtagningen, placera de verktyg du använder hela tiden där . Vid begränsad åtkomst, placera de saker du använder säsongsmässigt i nischen.

Med ett extra skåp kan du frigöra utrymme på ditt skrivbord eller öppna hyllor. Om köket är litet, försök placera ett kylskåp i urtaget i väggen. Göm det i en gipsnisch. Men för att genomföra denna idé måste du överföra kommunikation, ring guiden.

Fördelarna med denna lösning inkluderar utnyttjande av hörnutrymmet. Med nackdelar - kostnaden för att flytta kommunikation. För att passa kylskåpet i en nisch, ge företräde åt en smal modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Integrering av en värmeradiator i en nisch

Vissa lägenhetsägare integrerar ett batteri i en nisch i köket. Innan detta måste väggen isoleras. Genom att placera kylaren i väggöppningen kan du lösa frågan om uppvärmning av ditt hem och organisera utrymmet rationellt.

Väggdynor används för att "kämpa" för extra utrymme i små kök . Stora nischer är bra för att placera hushållsapparater och små för små föremål.

Arrangemang och drift av en kökscache kräver ett individuellt tillvägagångssätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skall registrera?

När du bestämmer dig för att göra en nisch i köket, tänk på hur du bäst ordnar det. Fördjupningen ska se vacker ut och motsvara interiörkonceptet. Välj en design baserad på individuella preferenser och modetrender.

Köksinredning med nischer i modern stil ser spektakulär ut . Tänk på hur du slår urtaget i väggen, hur det är bättre att avsluta det, att stänga det från nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan finnas många alternativ, till exempel att limma en vägg med en urtagning med fototapet. Det viktigaste är att välja rätt färg. Fototapeter kommer att göra det möjligt att förvandla ett rum, bli en inre höjdpunkt. Tapeter med bilden av frukt och grönsaker är idealiska för köket. Men mycket beror på interiörens stil.

Innan du sätter igång bör du bedöma läget för kommunikationen i nischen

Alla rör måste vara i gott skick - detta krävs för att efter att reparationsarbetet har slutförts, kommer ingen ansträngning att läggas på att flytta headsetet för rekonstruktion av stigaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du börjar ändra layouten, ta reda på om detta kräver tillstånd från tillsynsmyndigheterna. Obehörig ombyggnad är fylld av böter och svårigheter med omregistrering av fastigheter. En lägenhet med olaglig ombyggnad kan inte säljas eller doneras.

För efterbehandling är det nödvändigt att använda material av hög kvalitet . Om taket är mer än 2,7 m högt är det vettigt att göra dem upphängda och till och med flera nivåer. I det här fallet är det bättre att måla väggarna, inklusive den där nischen ligger. Detta gör det möjligt att uppdatera ytan oftare, ändra färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kan användas för beklädnad och dekorativt gips. Den kaklade finishen ser också bra ut. Keramiska plattor är ett praktiskt material och används ofta i köksdesign.

Den visuella expansionen av de rumsliga gränserna kommer att underlättas av utformningen av en nisch ett par toner ljusare än huvudväggdekorationen

Du kan kombinera flera material samtidigt när du dekorerar en "cache", till exempel trä med glas eller metall med plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att väggdekorationen verkligen måste vara i harmoni med golvet. Lägg laminat eller linoleum i ditt kök. Dessutom bör väggdekorationen med en nisch kombineras med headsetet.

Med hjälp av en mängd tips kan du göra ett infällt kök till ett funktionellt rum . Variationer i finish och designstilar kan varieras. Allt beror på fastighetsägarnas individuella önskemål och budgeten för renovering av köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rummet kan inredas i klassisk stil eller göras så modernt som möjligt. Ett bra val skulle vara en loftstil eller en rustik design, etnisk riktning.

Dessa rekommendationer för att ordna en nisch bör hjälpa till att omvandla köket, göra det till ett mysigt rum med en rationell rumslig organisation.

Rekommenderad: