TV -stativ (40 Bilder): Valet Av En Byrå. Färger Av Wenge, Valnöt Och Andra, Vackra Skåp Med Fäste För Stora TV -apparater. Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: TV -stativ (40 Bilder): Valet Av En Byrå. Färger Av Wenge, Valnöt Och Andra, Vackra Skåp Med Fäste För Stora TV -apparater. Dimensioner

Video: TV -stativ (40 Bilder): Valet Av En Byrå. Färger Av Wenge, Valnöt Och Andra, Vackra Skåp Med Fäste För Stora TV -apparater. Dimensioner
Video: TVS-8 Assembly Guide Video 2024, April
TV -stativ (40 Bilder): Valet Av En Byrå. Färger Av Wenge, Valnöt Och Andra, Vackra Skåp Med Fäste För Stora TV -apparater. Dimensioner
TV -stativ (40 Bilder): Valet Av En Byrå. Färger Av Wenge, Valnöt Och Andra, Vackra Skåp Med Fäste För Stora TV -apparater. Dimensioner
Anonim

Ett TV -stativ är en funktionell möbel som är oumbärlig i både små rum och rymliga vardagsrum. Ett stort antal TV -skåp säljs: de skiljer sig åt i storlek, design, invändig fyllning, tillverkningsmaterial. I den här artikeln kommer vi att berätta om funktioner och typer av piedestaler, och även hjälpa dig att göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

TV -skåp - möbler som ger en bekväm tidsfördriv för hushåll och gäster framför TV: n … Sådana möbler har en liten höjd, kompaktitet, vilket gör att du med sin hjälp kan få ut det mesta av det användbara utrymmet i rummet.

Den största fördelen med piedestaler är mångsidighet … De är lämpliga för nästan alla TV -modeller, oavsett storlek och design. Möbler som väljs i färg och design kommer harmoniskt att passa in i interiörens stil.

TV -bord produceras av många inhemska och utländska tillverkare. Tack vare det stora sortimentet kommer varje person att kunna välja en lämplig lösning när det gäller utseende, design och konfiguration, samt kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra fördelar med TV -stativ inkluderar:

  • stabilitet;
  • användarvänlighet, opretentiös vård;
  • bra rymlighet;
  • tillförlitlighet och hållbarhet.

Möblerna har inga brister, men detta gäller bara kvalitetsprodukter. Till exempel kan billiga föremål som är tillverkade av ömtåliga material snabbt förlora sitt presentabla utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

De flesta typer av moderna tv -stativ inkluderar följande strukturella delar:

  • bänkskiva;
  • nedre och sidodelar;
  • bakvägg;
  • lådor eller öppna nischer.

Baksidan är oftast gjord av plywood, mindre ofta av fiberboard. Väggen kan vara massiv eller delad i delar som måste fixeras tillsammans med speciella remsor.

Bild
Bild

Visningar

TV-sängbord klassificeras efter typ av placering: de är golvstående, väggmonterade och inbyggda. För att inte misstas i valet måste du lära dig om funktionerna i varje typ av piedestal.

Golvstående

Denna typ av sängbord är det mest efterfrågade på möbelmarknaden. Produkterna är praktiska och bekväma . Till salu finns modeller på ben eller på hjul. De förra kännetecknas av bättre stabilitet, de senare är mer rörliga: de kan enkelt flyttas runt i lägenheten.

Fördelarna med golvmöbler är budgetpris och enkel installation: det är inte svårt att installera skåpet med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av TV -stativ

Kantstenvägg (bild) . I den klassiska versionen är detta en serie pennfodral, skåp eller hyllor. Produkter kan vara modulära så att ägaren kan ändra arrangemanget av strukturella moduler efter eget gottfinnande. Sådana möbler är symmetriska och asymmetriska. Sideboard-väggar kommer att se bra ut i rymliga vardagsrum, de kan harmoniskt passa in i interiören och lägga till elegant och sofistikerat i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Direkt … Sådana modeller är utformade för att placeras längs väggen. De är rymliga. Modeller som kombinerar funktionerna i ett TV -stativ och en garderob eller skåp med lådor är efterfrågade. Tack vare de rymliga bänkskivorna på sådana piedestaler kan du placera ett övergripande hemmabiosystem med ett högtalarsystem och en uppsättning extra enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn … Sådana lösningar gör att du kan spara utrymme så mycket som möjligt, på grund av vilka de ofta väljs när du ordnar små rum, sovrum. Hörnstagar är utformade för att placeras i vänster eller höger hörn, på grund av deras konfiguration tar produkterna inte mycket plats. De är inte lämpliga för stor plasma, sådana lösningar är ett bra val för att placera kompakta TV -apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Står med fäste … En speciell typ av TV -ställ, som efterfrågas bland älskare av frekventa omläggningar. Du behöver inte borra i väggen för att hänga TV: n. De flesta modeller har speciella rör för att dölja trådarna. Stativ med fäste är enkla att använda, för med hjälp av fästet kan du luta skärmen i den optimala vinkeln eller vrida den i önskad riktning för mer bekväm TV -visning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv -TV -stativ kan vara med en elektrisk spis, med dekorativ belysning, öppen eller stängd, halvcirkelformad, oval, triangulär.

Gångjärn

Hängande möbler är den bästa lösningen för små rum . Sådana piedestaler hängs på fästelement installerade i väggen. När du installerar sängbordet på ett stort avstånd från golvet kan du frigöra utrymme i botten och visuellt avlasta utrymmet. Det är ett utmärkt val för barnfamiljer.

Nackdelarna med monterade modeller inkluderar arbetskrävande installation, möjligheten att bara montera stora och viktiga möbler på bärande väggar, annars kan TV: n falla och gå sönder. Det finns flera typer av TV -skåp: skåp med hiss (en enhet för att höja skärmen till optimal höjd och justera lutningsvinkeln), hängande hyllor och en gångjärnig konsol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

Sådana modeller, som monterade, kan spara ledigt utrymme. Inbyggda piedestaler utförs oftast i minimalistisk stil, det finns inget i dem som kan störa ledigt utrymme. De ser eleganta och originella ut, särskilt om du ger LED -bakgrundsbelysning.

Nackdelen med inbyggda piedestaler är att de är svåra att installera .… Det är nödvändigt att först göra en nisch i väggen av tegel eller betong, och för gips, installera en pålitlig struktur med ytterligare stöd- och fixeringsanordningar.

Bild
Bild

Material (redigera)

TV -stativ är gjorda av metall, MDF, glas, naturligt trä, spånskiva eller spånskiva. Tillverkare erbjuder också kombinerade modeller, vid tillverkning av vilka flera material användes.

Glas

Glasskåp är en bra lösning för älskare av modern inredning . Glasmodeller, på grund av deras transparens, verkar lätta, visuellt "tömmer de ut" rummet. På grund av denna funktion är de ofta att föredra när man ordnar små rum. Glas är ett osäkert material, därför rekommenderas inte möbler gjorda av det där det finns små barn. För att minimera risken för skador måste du välja produkter med strömlinjeformade linjer, tillverkade av härdat glas.

Glas -TV -skåp kommer att se harmoniska ut när de kombineras med platt -TV . Glas kan målas i olika nyanser, så du kan välja en lösning för alla interiörer i rummet. De flesta modellerna i butikerna är kombinerade produkter.

Glas går bra med metallstolpar och stöd. Mindre vanligt kan du hitta en kombination av glas och naturligt trä till salu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är en klassiker som kommer att vara aktuell hela tiden . Träskåp är tillverkade i olika stilar: minimalistisk, rustik, klassisk och ultramodern. Olika träslag används för tillverkning av möbler: tall, björk, bok, ek, ask, valnöt och andra. Möblernas yta kan beläggas med färg eller lack, med en inredning dekorerad med sniderier.

Träskåp:

  • hållbar;
  • hållbar;
  • utåt attraktivt.

De kan passa in i både moderna och föråldrade inredningsstilar. Nackdelarna med trämöbler inkluderar en rädsla för hög luftfuktighet, behovet av regelbunden och korrekt vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Socklar av en metall finns sällan på marknaden. De är inte vanliga på grund av för stor vikt och brist på efterfrågan från konsumenter .… Metall kombineras ofta med andra material som glas eller naturligt trä.

Metall -TV -stativ kommer att fungera bra med "kalla" stilar som högteknologi eller loft … Möbelartiklar av metall kan vara krom, blanka eller matta.

Metallprodukter är mycket hållbara, opretentiösa i vården, resistenta.

Bild
Bild

Från laminerad spånskiva

Budgetmöbler är gjorda av detta material. Spånskiva - laminerade spånskivor, som kan ha olika färger, imiterar naturligt trä . Svarta, vita, flerfärgade och kontrasterande möbler är efterfrågade. Spånskivor är känsliga för hög luftfuktighet, men det är minimalt i vardagsrummet och sovrummen. Om budgeten är begränsad kan du titta närmare på TV -ställen av spånskiva eller spånskiva, men de kommer att hålla mycket mindre än möbler av naturligt trä, glas eller metall.

Bild
Bild

Design

TV -stativ finns i en mängd olika populära stilar

Klassisk … Klassikerna kännetecknas av symmetri, regelbundna former, lätt rundade hörn. Snygga skåp kan vara av mörka och ljusa färger. Följande färger är populära: elfenben, pastell, beige och mjölkaktig, wenge, valnöt, sonoma ek.

Bild
Bild

Retro … Dessa skåp är gjorda av naturligt trä. Artificiellt lagrat trä, minimal bearbetning av materialet, enkel inredning eller dess fullständiga frånvaro är karakteristiska drag i möbler i retrostil.

Bild
Bild

Neo-barock . Dessa är lyxiga vackra hyllor, radiella övergripande möbler i ljusa färger, en kombination av sofistikerade palatsstilar med moderna material (metall, organiskt glas).

Bild
Bild

Skandinaviska … Möbler i skandinavisk stil är gjorda av naturmaterial i ljusa färger. Kantstenar kan vara vita, gråa, bruna. Med graciösa ben eller utan stöd. Kompakta, men samtidigt funktionella modeller med bord, ställ, med glas eller öppna sektioner är populära.

Bild
Bild

Modern … Möbler i denna stil ser ljusa ut, de är gjorda främst av naturmaterial. Populära vita och beige skåp. Originalprodukter kompletteras med dekorativa metall- eller tunna glasinsatser.

Bild
Bild

Land … Möbler i denna stil är skrymmande och blygsam i inredningen. Prålig pretentiöshet och lyx handlar inte om country. Som inredning i sådana möbler kan smidda metallelement, korginsatser av bambu eller vinstockar finnas.

Bild
Bild

Provence och högteknologiska tv-ställ är också efterfrågade . Från år till år blir ovanliga designmöbler allt mer populära. Intressanta fashionabla produkter är gjorda av glas, metall, hållbar plast; designers kombinerar framgångsrikt dessa material.

Kantstenen kan vara svart, blå, röd, gul och andra ljusa färger.

Bild
Bild

Dimensioner

Sängbordets dimensioner väljs beroende på rummets yta och TV: ns diagonal. Kantstenar är av följande typer.

Lång … Dessa inkluderar modeller med en längd på 120 cm. Populära alternativ är 140, 160, 180 cm. Till salu kan du hitta alternativ i 2 och till och med 3 meter i längd. Djupet på sådana möbler är litet, det varierar från 40 till 50 cm.

Bild
Bild

Hög … Deras bredd är från 80 till 110 cm, den optimala höjden är från 80 till 90 cm och djupet är 30, 40 eller 50 cm.

Bild
Bild

Smal … De optimala modellerna är 60-80 cm breda. Små skåp, som är mindre än 60 cm breda, har ofta ett grundt djup, varför de anses instabila och farliga att använda.

Bild
Bild

Låg … Deras standardhöjd varierar från 30 till 35 cm. Minsta djup på piedestalerna är 20 cm, men sådana möbler är instabila.

Bild
Bild

Skåpets höjd är en viktig parameter som du måste vara uppmärksam på när du väljer modell. Till exempel, när du tittar på TV från en soffa eller fåtölj, är modeller på 50-60 cm lämpliga, för dem som är bekvämare att titta på TV från golvet är små bord med en höjd av 40-45 cm optimala.

Hur väljer man?

Pedestaler standard, mini, medelstora och övergripande alternativ - till försäljning kan du hitta en lösning för en TV i alla storlekar och alla delar av rummet . För plasma -TV upp till 55 tum är standardstativ lämpliga. För en stor LCD -TV måste du välja större möbler med en bred bordsskiva eller fack för utrustning. Ett litet, lågt, men samtidigt brett sängbord av naturliga, miljövänliga material är lämpligt för installation i ett barnrum.

Ett viktigt urvalskriterium är tillverkningsmaterialet … Ett nattduksbord av naturligt, om än billigt, trä skulle vara ett bra alternativ för placering i hallen.

Bild
Bild

Om budgeten är begränsad och köp av sådana möbler inte är överkomligt kan du välja lösningar från laminerad spånskiva eller MDF. Du kan hitta plastmodeller i butiker, men de är mer lämpliga för sommarstugor eller tvättstugor.

Innan du köper måste du bedöma konstruktionens stabilitet och säkerhet, samt ge en extern bedömning: det kommer inte att finnas några flisar, repor, repor och andra defekter på en kvalitetsprodukt . Fastsättningens tillförlitlighet och beslagets kvalitet bör bedömas. Om valet föll på mobila modeller med hjul måste de utrustas med blockerare. De optimala modellerna är de som kombinerar praktisk och funktionalitet.

Rekommenderad: