Miracast: Vad är Det? TV -adaptrar. Hur Använder Man Teknik? Vad är Skillnaden - Mracast Och Chromecast? Hur Ansluter Jag Till PC?

Innehållsförteckning:

Video: Miracast: Vad är Det? TV -adaptrar. Hur Använder Man Teknik? Vad är Skillnaden - Mracast Och Chromecast? Hur Ansluter Jag Till PC?

Video: Miracast: Vad är Det? TV -adaptrar. Hur Använder Man Teknik? Vad är Skillnaden - Mracast Och Chromecast? Hur Ansluter Jag Till PC?
Video: Ishk Par Zor Nahi - Ep 63 - Full Episode - 9th June, 2021 2024, Maj
Miracast: Vad är Det? TV -adaptrar. Hur Använder Man Teknik? Vad är Skillnaden - Mracast Och Chromecast? Hur Ansluter Jag Till PC?
Miracast: Vad är Det? TV -adaptrar. Hur Använder Man Teknik? Vad är Skillnaden - Mracast Och Chromecast? Hur Ansluter Jag Till PC?
Anonim

I vardagen stöter vi ganska ofta på multimediaenheter som har stöd för en funktion som heter Miracast. Låt oss försöka förstå vad denna teknik är, vilka möjligheter den ger köparen av multimediaenheter och hur den fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Om vi pratar om vad en teknik som heter Miracast är, kan det noteras att den är utformad för trådlös överföring av videobilder. Användningen ger en TV eller bildskärm möjlighet att ta emot en bild från displayen på en smartphone eller surfplatta . Det kommer att baseras på Wi-Fi Direct-systemet, som antogs av Wi-Fi Alliance. Miracast används inte via en router på grund av att anslutningen går direkt mellan 2 enheter.

Denna fördel är den största fördelen i jämförelse med analoger . Till exempel samma AirPlay, som inte kan användas utan en Wi-Fi-router. Miracast låter dig överföra mediefiler i H. 264 -format, vars fördel är möjligheten att inte bara visa videofiler på en ansluten enhet, utan också klona bilder till en annan gadget.

Dessutom kan du organisera omvänd sändning av bilden. Till exempel från en TV till en dator, bärbar dator eller telefon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressant nog kan videoupplösningen vara upp till Full HD. Och för ljudöverföring används vanligtvis ett av tre format:

  • 2-kanals LPCM;
  • 5,1 -kanals Dolby AC3;
  • AAC.
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från annan teknik?

Det finns andra liknande tekniker: Chromecast, DLNA, AirPlay, WiDi, LAN och andra . Låt oss försöka förstå vad som är skillnaden mellan dem och hur man väljer den bästa lösningen. DLNA är avsett för att sända foto-, video- och ljudmaterial inom ett lokalt nätverk, som bildas via ett LAN. Ett särdrag hos denna teknik kommer att vara att det inte finns någon möjlighet att starta skärmspegling. Endast en specifik fil kan visas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En teknik som kallas AirPlay används för att överföra multimediasignaler trådlöst . Men den här tekniken stöds endast av enheter som tillverkades av Apple. Det vill säga, detta är exakt den patenterade tekniken. För att ta emot bilden och ljudet här och mata ut dem till TV: n behöver du en speciell mottagare - Apple TV set -top box.

Det har visserligen nyligen dykt upp information om att enheter från andra märken också kommer att stödja denna standard, men det finns ingen specificitet ännu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer inte vara överflödigt att ge en lista över några av fördelarna med Miracast jämfört med liknande lösningar:

  • Miracast gör det möjligt att få en stabil bild utan förseningar och synkroniserad;
  • det finns inget behov av en Wi-Fi-router, som låter dig utöka omfattningen av denna teknik;
  • det är baserat på användningen av Wi-Fi, vilket gör det möjligt att inte öka batteriförbrukningen för enheter;
  • det finns stöd för 3D- och DRM -innehåll;
  • bilden som överförs skyddas från främlingar med WPA2 -teknik;
  • Miracast är en standard som har antagits av Wi-Fi Alliance;
  • dataöverföring utförs med ett trådlöst nätverk som har IEEE 802.11n -standarden;
  • tillhandahåller enkel identifiering och anslutning av prylar som sänder och tar emot bilder.
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Låt oss försöka ta reda på hur vi ansluter Miracast i olika fall. Men innan vi överväger de specifika stegen bör det noteras att Miracast-aktiverad utrustning måste uppfylla vissa krav.

  • Om tekniken måste aktiveras på en bärbar dator eller använda en anslutning för en PC måste Windows OS vara installerat minst version 8.1. Det är sant att det kan aktiveras i Windows 7 om du använder Wi-Fi Direct. Om OS Linux är installerat på enheten är det möjligt att implementera tekniken med MiracleCast -programmet.
  • Smartphones och surfplattor måste ha Android OS version 4.2 och senare, BlackBerry OS eller Windows Phone 8.1. IOS -prylar kan bara använda AirPlay.
  • Om vi pratar om TV -apparater bör de ha en LCD -skärm och ha en HDMI -port. Här måste du ansluta en speciell adapter som hjälper till att överföra bilden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket troligt att TV: n stöder den aktuella tekniken om Smart TV finns . Till exempel på Samsung Smart TV -apparater stöder alla modeller Miracast, eftersom motsvarande modul är inbyggd i dem från början.

Bild
Bild
Bild
Bild

Android OS

För att ta reda på om tekniken stöds av en gadget på Android OS, öppna bara inställningarna och leta efter objektet "Trådlös bildskärm" där . Om det här objektet finns, stöder enheten tekniken. Om du behöver göra en Miracast-anslutning i din smartphone måste du ansluta till samma Wi-Fi-nätverk som du kommer att upprätta kommunikation med Miracast. Därefter måste du aktivera objektet "Trådlös skärm".

Bild
Bild
Bild
Bild

När en lista med prylar som är tillgängliga för anslutning visas måste du välja den du behöver. Sedan börjar synkroniseringsprocessen. Du bör vänta tills det är klart.

Det bör tilläggas att namnen på artiklarna kan skilja sig något på enheter av olika märken. Till exempel Xiaomi, Samsung eller Sony.

Bild
Bild
Bild
Bild

IOS OS

Som sagt har ingen iOS -mobil Miracast -stöd. Du måste använda AirPlay här. För att göra en anslutning här med efterföljande synkronisering måste du göra följande.

  • Anslut enheten till ett Wi-Fi-nätverk som utrustningen är ansluten till för att skapa en anslutning.
  • Logga in på avsnittet AirPlay.
  • Nu måste du välja en skärm för dataöverföring.
  • Vi lanserar funktionen "Video replay". Handskakningsalgoritmen ska nu starta. Du måste vänta på dess slut, varefter anslutningen kommer att slutföras.
Bild
Bild
Bild
Bild

För tv

För att ansluta Miracast till din TV behöver du:

  • aktivera en funktion som får denna teknik att fungera;
  • välj önskad enhet;
  • vänta på att synkroniseringen är klar.

På fliken "Parametrar" måste du hitta objektet "Enheter" och inuti den - "Anslutna enheter". Där ser du ett alternativ som heter "Lägg till enhet". I listan som visas måste du välja den gadget som du vill upprätta en anslutning med. Det bör tilläggas här att namnen på artiklarna och menyerna på TV -modeller av olika märken kan skilja sig något. Till exempel, på LG -TV -apparater, ska du leta efter allt du behöver i objektet "Nätverk". På Samsung TV -apparater aktiveras funktionen genom att trycka på källknappen på fjärrkontrollen. I fönstret som visas måste du välja skärmspegling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Windows 10

Miracast -anslutning på enheter som kör Windows 10 utförs enligt följande algoritm:

  • du måste ansluta till Wi-Fi, och båda enheterna måste vara anslutna till samma nätverk;
  • ange systemparametrarna;
  • hitta objektet "Anslutna enheter" och ange det;
  • tryck på knappen för att lägga till en ny enhet;
  • välj en skärm eller mottagare från listan som kommer att släppas på skärmen;
  • vänta på att synkroniseringen är klar.
Bild
Bild

Efter att den är klar visas bilden vanligtvis automatiskt . Men ibland måste den också visas manuellt. Detta kan göras med de snabba knapparna Win + P, varefter du i ett nytt fönster trycker på knappen för att ansluta till den trådlösa displayen och väljer skärmen där projektionen ska utföras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Låt oss nu försöka ta reda på hur Miracast är konfigurerat. Vi tillägger att denna process är extremt enkel och består i att ansluta de enheter som stöds. TV: n måste aktivera en funktion som kan kallas Miracast, WiDi eller Display Mirroring på olika modeller . Om den här inställningen inte finns alls, är den troligtvis aktiv som standard.

Bild
Bild

Om du behöver konfigurera Miracast på Windows 8.1 eller 10 kan det göras med hjälp av Win + P -knappkombinationen . När du har klickat på dem måste du välja ett objekt som heter "Anslut till en trådlös skärm". Dessutom kan du använda fliken Enheter i inställningarna för att lägga till ny trådlös utrustning. Datorn söker, sedan kan du ansluta till enheten.

Bild
Bild

Om vi talar om att installera en dator eller bärbar dator med Windows 7, för att konfigurera Miracast måste du ladda ner och installera WiDi -programmet från Intel . Efter det måste du följa instruktionerna som visas i fönstret. Vanligtvis behöver du bara välja en skärm och trycka på motsvarande knapp för att ansluta till den. Men den här metoden är lämplig för de modeller av datorer och bärbara datorer som uppfyller vissa systemkrav.

Det är enkelt att installera Miracast -teknik på din smartphone . I inställningarna måste du hitta ett objekt som heter "Anslutningar" och välja alternativet "Spegelskärm". Det kan också ha ett annat namn. Efter att ha startat det återstår bara att välja namnet på TV: n.

Bild
Bild

Hur man använder?

Som du kan se ovan är anslutning och konfigurering av tekniken i fråga inte den svåraste processen. Men vi kommer att ge en liten bruksanvisning, som låter dig förstå hur du behöver använda denna teknik. Som ett exempel kommer vi att visa hur du ansluter en TV till en smartphone som kör Android -operativsystemet . Du måste ange TV -inställningarna, hitta Miracast -objektet och sätta det i aktivt läge. Nu ska du ange smartphoneinställningarna och hitta objektet "Trådlös skärm" eller "Trådlös bildskärm". Vanligtvis finns det här objektet i sektioner som "Skärm", "Trådlöst nätverk" eller Wi-Fi. Men här beror allt på den specifika smarttelefonmodellen.

Alternativt kan du använda enhetssökning . När motsvarande avsnitt av inställningar öppnas måste du gå in i menyn och aktivera Miracast -funktionen. Nu börjar smarttelefonen söka efter prylar, där den tekniskt kan sända en bild. När en lämplig enhet hittas måste du aktivera överföringen. Därefter sker synkronisering.

Vanligtvis tar denna process några sekunder, varefter du kan se bilden från din smartphone på TV -skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Det bör sägas att Miracast dök upp relativt nyligen, och denna teknik förbättras ständigt. Men ibland har användarna vissa problem och svårigheter att använda den. Låt oss överväga några av svårigheterna och beskriva hur du kan lösa dessa problem.

  • Miracast startar inte . Här bör du kontrollera om anslutningen är aktiverad på den mottagande enheten. Trots banaliteten i denna lösning löser det ofta problemet.
  • Miracast kommer inte att ansluta . Här måste du starta om datorn och stänga av TV: n i några minuter. Ibland händer det att anslutningen inte upprättas vid första försöket. Du kan också försöka placera enheterna närmare varandra. Ett annat alternativ är att uppdatera grafikkortet och Wi-Fi-drivrutiner. I vissa fall kan det vara till hjälp att inaktivera ett av grafikkorten via enhetshanteraren. Det sista tipset är bara relevant för bärbara datorer. Förresten, en annan anledning kan vara att enheten helt enkelt inte stöder denna teknik. Då måste du köpa en speciell adapter med en HDMI -kontakt eller använda en kabel.
  • Miracast "saktar ner ". Om bilden överförs med viss fördröjning, eller antar att det inte finns något ljud eller är intermittent, är det troligtvis fel på radiomodulerna eller någon form av radiostörning. Här kan du installera om drivrutinerna eller minska avståndet mellan utrustningen.

Rekommenderad: