Mellanvåning (64 Bilder): Entresol I En Lägenhet Och Ett Hus. Vad Det är? Överbyggnad Och Godkännande. Mezzanine Säng Och Andra Alternativ, Projekt

Innehållsförteckning:

Video: Mellanvåning (64 Bilder): Entresol I En Lägenhet Och Ett Hus. Vad Det är? Överbyggnad Och Godkännande. Mezzanine Säng Och Andra Alternativ, Projekt

Video: Mellanvåning (64 Bilder): Entresol I En Lägenhet Och Ett Hus. Vad Det är? Överbyggnad Och Godkännande. Mezzanine Säng Och Andra Alternativ, Projekt
Video: Load bearing structure is suggested for building construction ?? 2024, April
Mellanvåning (64 Bilder): Entresol I En Lägenhet Och Ett Hus. Vad Det är? Överbyggnad Och Godkännande. Mezzanine Säng Och Andra Alternativ, Projekt
Mellanvåning (64 Bilder): Entresol I En Lägenhet Och Ett Hus. Vad Det är? Överbyggnad Och Godkännande. Mezzanine Säng Och Andra Alternativ, Projekt
Anonim

Alla lägenheter har inte tillräckligt med material för att rymma allt som behövs. Och då är det vettigt att utrusta entresolvåningen, men först bör du ta reda på allt om entresolgolven: nyanser av deras utrustning, typer av design, tekniska problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Mezzaningolvet låter dig öka det användbara området i rummet, samtidigt som det ger utrymmet ett originellt utseende, om allt är inrett med smak . Man måste bara tänka på att en fullvärdig mezzanine är möjlig i en lägenhet med högt i tak. Ofta finns sådana rum med lämplig höjd i ett envåningshus, i en studio eller i en lägenhet som består av flera rum i nya byggnader.

Det ska sägas direkt att "Chrusjtjoverna" med lågt i tak inte tillåter att organisera en plats där det är möjligt att utrusta något globalt. I bästa fall blir det ett förvaringsfack eller en mycket kompakt sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I SNiP (31-03-2001) finns en definition som säger att en mezzanine är en plats inne i en byggnad där rum i olika riktningar kan placeras … Oftast ger ett sådant tillägg placering av produktions- eller administrativa hushållsutrymmen där. Men med tiden har människor anpassat detta praktiska tillägg till sina egna behov. Och här är det viktigaste inte bara att ordna allt vackert och funktionellt, utan också att följa vissa villkor så att denna förlängning inte skadar lägenheten och angränsande lokaler och är också helt säker under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med denna design:

  • möjligheten att utrusta ytterligare utrymme, samtidigt som du frigör utrymme längst ner;
  • om allt är ordnat klokt kommer rummet att se väldigt intressant ut;
  • en chans att ge personligt utrymme till alla familjemedlemmar med brist på kvadratmeter;
  • du kan skapa en sådan mezzanine med dina egna händer utan att kosta att bjuda in byggare eller snickare;
  • kostnaderna blir små om allt är genomtänkt och budgetalternativ för material väljs.

Nackdelar måste också beaktas:

  • ett fullvärdigt golv i full tillväxt är möjligt i sällsynta fall, bara med mycket högt i tak;
  • projektet måste nödvändigtvis samordnas med arkitektoniska institutioner och alla nödvändiga dokument måste upprättas;
  • sådana platser är inte alltid helt säkra, därför är det värt att särskilt noga överväga staketsystemet och utformningen av själva trappan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Du kan bygga ett entresolgolv på olika sätt. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till graden av belastning som kommer att falla på mezzaninen. Baserat på detta kan du välja den optimala designen.

När du använder en balkstruktur är ramen gjord av balkar, medan bärelementen i själva strukturen fungerar som ett stöd för den - väggar eller pelare . Både armerad betong och träbjälkar används. Paneler, brädor, brädor, keramiska plattor, metallplåtar används som golv.

Detta är ett mer pålitligt och gediget alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beamless design innebär att den lätta plattan blir överlappningen. Det stöds av byggnadens bärande element.

Denna lätta design är inte avsedd för tung vikt. Detta bör beaktas när man använder en sådan mezzanine.

Bild
Bild

Kombinerad konstruktionstyp används ofta i ett privat hus på grund av dess imponerande vikt. Samtidigt stöds metallramen av bärande stöd. Överlappningen utförs från en armerad betongplatta. Samtidigt monteras ofta formning, i vilken betong hälls.

Denna solida konstruktion ger dig ett större urval av headspace -organisation. Allt beror på hur högt i taket är.

Bild
Bild

Som regel är det i gamla hus bättre att använda en lätt version, i privata och nya byggnader kan du överväga mer solida alternativ efter att ha råd med specialister i förväg för att inte skada din egen lägenhet och grannar.

Typer efter syfte

Andra våningen i form av en entresol kan ha en mängd olika alternativ när det gäller syfte. Designen ska naturligtvis överlappa med rummets övergripande stil. Om detta är ett loft bör mezzaninen harmoniskt passa in i det övergripande projektet. Om stilen är modern bör takutrymmet vara inrett i samma anda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Mezzaninen i sovrummet är en mycket smart lösning om du har ett litet rum .… Du behöver inte passa in i det så lite, och utrymmet tillåter dig inte alltid att göra detta. Därför kan du överväga flera alternativ för att arrangera mezzaninen.

Om du lägger en säng på övervåningen, kommer det att finnas tillräckligt med meter nedanför för att placera ett omklädningsrum på dem, sätta ett dambord med en spegel och alla tillbehör, utrusta en relaxavdelning med ett soffbord, bekväma fåtöljer eller bara ottomaner. Även en dagbädd med kuddar vid fönstret är en mysig plats att läsa och koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra våningen kan också vara en bra plats för ett omklädningsrum. I detta fall förblir sängen längst ner och lagringssystem skapas högst upp. Du behöver bara se till att vikten på hyllorna inte är för tung.

Det är inte nödvändigt att placera skrymmande skåp eller byråer på andra våningen. Det är bättre att begränsa dig till ljusstrukturer och dölja dem med vackra skärmar eller ljusa skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer också att det bara finns ett rum i lägenheten, och både vuxna och barn behöver bo på detta område på något sätt. Då kan barn sova på andra våningen och vuxna nere, eller tvärtom. Det kan också vara ett "gäst" -golv, där gästerna kan övernatta vid behov. Detta gäller särskilt när gästerna kommer och övernattar ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Studera eller bibliotek

Ett lika lönsamt alternativ är att utrusta ett bibliotek eller studera på övervåningen om det inte finns tillräckligt med utrymme i lägenheten . Men samtidigt måste du välja en pålitlig design och tillhandahålla alla nyanser av dess konstruktion. När allt kommer omkring är ett bord med fåtölj och andra tillbehör och hyllor med böcker av stor vikt.

Om utrymmet på övervåningen tillåter, skulle det vara trevligt att sätta en bekväm stol och eventuellt ett litet bord utöver hyllorna med böcker. Dessutom ska belysningen vara genomtänkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnrummet

I ett rum för ett barn eller tonåring kommer mezzaninen att vara mycket användbar. När allt kommer omkring verkar en sovplats på andra våningen vara ett mycket intressant alternativ för många barn. Längst ner kan en lekplats eller ett studieområde placeras om barnet redan är en skolpojke. Det finns också plats för en sporthörna.

Ett annat alternativ kan vara att föredra. Lämna sovplatsen nere och utrusta utrymmet för spel och avkoppling på andra våningen. Om två barn delar ett rum för två, är mezzaninen ett tillfälle att skapa ett personligt utrymme för varje barn. Mezzaningolvet i barnrummet kan också användas som förvaringsplats. Detta kommer att spara utrymme längst ner och låta det upptas av något annat viktigare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagringsutrymme

Detta utrymme är det enklaste att organisera. Det kräver inte för tunga och dyra strukturer . I det här fallet återstår bara att tänka på lagringssystemet: lätta korgar, lådor, lådor, hyllor etc. Allt beror på vad som ska lagras där och var denna mezzanin är belägen. När allt kommer omkring kan det placeras var som helst - i köket, i korridoren, vardagsrummet, sovrummet, barnkammaren, på verandan.

Bild
Bild

Växthus

Det finns oväntade och mycket originella alternativ. Till exempel kan den dekorera vilken lägenhet som helst med ett mini-växthus på övervåningen. Man bör komma ihåg att växter behöver ljus och luft, och själva utrymmet måste anpassas för en ökad mängd fukt .… Om alla dessa nyanser är genomtänkta, kommer detta alternativ att ge många positiva känslor till lägenhetsägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minibar

En minibar kan också bli en original förkroppsligning av idén att förbättra mezzaningolvet .… Som regel kan unga par eller de som ofta tar emot gäster tillhandahålla ett så ovanligt alternativ för zonindelning av ett rum i deras lägenhet.

Ett sådant intressant område kan ordnas i köket eller i vardagsrummet. Det gemensamma rummet kommer bara att gynnas av en sådan idé.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projektöversikt

Det bör omedelbart noteras att oavsett hur mycket man skulle vilja organisera ett extra rum under taket på "Chrusjtjov", är detta alternativ omöjligt . I bästa fall kan du bara organisera ett förvaringsutrymme eller en mycket kompakt sovplats där du bara kan övernatta, det är inget snack om andra bekvämligheter.

Det är möjligt att överväga arrangemanget av ett fullvärdigt entresolvåning endast om det är högt i tak. Annars kommer rummet att se konstigt ut. Och det nedre utrymmet kommer att bli stulet och det övre har inte tillräckligt med utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de vanliga alternativen för att organisera takutrymmet

Ganska populärt alternativ när det finns ett vardagsrum nere och ett sovrum på övervåningen .… I det här fallet ser det organiserade rummet ut organiskt. Du kan koppla av på nedervåningen och ta emot gäster; det finns en fullvärdig sovplats på andra våningen.

Bild
Bild

Ett mycket bra alternativ för placeringen av en kompakt säng på entresolvåningen i ett litet rum . Samtidigt är trappan utformad och utformad på ett sådant sätt att den också är ett förvaringssystem.

Bild
Bild

Ett intressant exempel på att organisera en säng precis ovanför köket . Takhöjden gör att du kan ordna båda rummen på ett sådant sätt att det finns tillräckligt med utrymme både på det första och på entresolvåningen. Sovrummet är också ett slutet utrymme med hjälp av ett skjutsystem, vilket gör vilan bekväm där under alla förhållanden.

Bild
Bild

Byggnormer och godkännande

Om ett beslut fattas om att bygga en överbyggnad bör du inte börja implementera planen omedelbart. Först måste alla frågor samordnas med tillsynsmyndigheterna. Mezzaningolvet anses vara en ombyggnad, vilket innebär att du inte kan klara dig utan allt papper.

  1. Först behöver du teknisk tillståndsundersökning alla bärande strukturer som kan vara involverade i konstruktionen av mezzaninen.
  2. Efter att undersökningen är klar, med en positiv slutsats, kommer det att vara möjligt få en slutsats som låter dig bygga en tillägg .
  3. Nästa steg blir beställa ett överbyggnadsprojekt och godkänna det hos alla relevanta myndigheter , hanterar arkitektoniska frågor och i synnerhet ombyggnad.
Bild
Bild

Av allt detta blir det klart att det inte kommer att fungera bara att komma på en egen struktur och bygga den. Annars kan det helt enkelt tvingas riva och återställa lägenheten till sitt ursprungliga utseende.

Dessutom, vid försäljning, kommer det också att vara ett problematiskt ögonblick att ta fram alla dokument, och godkännande efter att objektet är uppfört kanske inte tas emot.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i arrangemanget

När det bestäms på vilket sätt det planeras att bygga entresolvåningen är det värt att överväga många andra lika viktiga detaljer. Om du har några färdigheter kan konstruktionen göras för hand.

Det är värt att överväga att fullvärdiga två våningar, där en person kan vara i full tillväxt, kan utrustas endast om takhöjden är 5 eller minst 4 meter … Detta är endast möjligt i ett privat hus, och även då i design- och konstruktionsstadiet enligt sin egen plan. I lägenheter är sådana tak extremt svåra att hitta. Därför är det oftast, när det gäller en mezzaninöverbyggnad, förstått att en person kan vara där i sittande eller liggande tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mezzaninområdet bör inte uppta mer än 40% av hela rummets yta. Mezzaninen kan ha vilken konfiguration som helst: fyrkantig, rektangulär, till och med triangulär och halvcirkelformad. Allt beror på vad som planeras att placeras där.

Enheten på andra våningen innebär nödvändigtvis en trappa . Och även här kan problem uppstå. Helst ska det vara en bekväm säker struktur med räcken, steg minst 30 cm djupa . Men trappan kommer att ta mycket extra utrymme, som redan finns lite i lägenheten. Därför är trappor ofta gjorda utan räcken, med smala steg (som ett tillagt). Ibland används också en infällbar stege. Men sådana alternativ är bara rimliga för tonåringar och vuxna som inte upplever hälsoproblem. För små barn, såväl som äldre eller med vissa sjukdomar krävs endast bekväma trappor, alltid med räcken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Staket i denna design är också ett obligatoriskt element . Det är bra om det är en struktur i form av en ljus vägg eller ett glidsystem. För vuxna kan det bara vara ett räcke. Om strukturen är gjord för barn måste du göra staket av en sådan höjd att barnet inte kan klättra över dem.

Eftersom vi pratar om ett rum under taket kommer det ofta att saknas naturligt ljus. I bästa fall kan bara en liten del av fönstret placeras där. Därför är det värt att överväga att placera belysningsanordningar som inte är för skrymmande, men ger tillräckligt med ljus, särskilt om detta är en plats för studier eller arbete. När du ordnar en säng räcker det med en läslampa och lampor.

Ventilation är värt att överväga eftersom det kan bli ganska varmt på övervåningen, särskilt på sommaren. I det här fallet hjälper installationen av ett inte alltför kraftfullt split -system.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

För att förstå hur du kan utrusta en mezzanine i en lägenhet, och hur det ska se ut, kommer färdiga exempel att hjälpa

En sådan kompakt sovplats kan ordnas på entresolvåningen i en vanlig lägenhet med standardtak

Bild
Bild

Alternativet med två sådana lokaler är endast möjligt i ett privat hus med högt i tak. I det här fallet är allt genomtänkt så att mezzaningolven ursprungligen ingick i planen. Utrymmet ser snyggt och vackert ut, och trappan är ett intressant tillskott

Bild
Bild

En intressant och välutrustad version av en säng i loftstil. Alla detaljer är genomtänkta. Och även ett litet rum är funktionellt

Bild
Bild

En bra lösning för ett litet utrymme. Sovplatsen passar perfekt in i den övergripande interiören och ser harmonisk ut

Rekommenderad: