Avfuktare NeoClima: Egenskaper Hos ND-10AH Och ND-30AEB, ND-20AH, ND-40AH Och Andra Modeller. Användningsinstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Avfuktare NeoClima: Egenskaper Hos ND-10AH Och ND-30AEB, ND-20AH, ND-40AH Och Andra Modeller. Användningsinstruktioner

Video: Avfuktare NeoClima: Egenskaper Hos ND-10AH Och ND-30AEB, ND-20AH, ND-40AH Och Andra Modeller. Användningsinstruktioner
Video: Avfuktare 2024, April
Avfuktare NeoClima: Egenskaper Hos ND-10AH Och ND-30AEB, ND-20AH, ND-40AH Och Andra Modeller. Användningsinstruktioner
Avfuktare NeoClima: Egenskaper Hos ND-10AH Och ND-30AEB, ND-20AH, ND-40AH Och Andra Modeller. Användningsinstruktioner
Anonim

Luftavfuktning är en viktig process både i vardagen och under byggnadsförhållanden, och används också som ett förfarande för att minska luftfuktigheten efter översvämningar och olyckor. För tillfället har tillverkaren NeoClima lyckats i denna bransch och skapat produkter för olika ändamål för att arbeta med inomhusmikroklimat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Avfuktare NeoClima finns i en mängd olika typer - industriella, väggmonterade, mobila, men fortfarande de mest populära är hushållsapparater . De är mycket enkla och kräver ingen speciell installation eller montering. Tack vare ett stort antal modeller kan varje köpare själv köpa den utrustning som uppfyller egenskaperna hos rummets storlek, luftfuktigheten i det och dess syfte.

Nyckelfunktionen för dessa produkter är användarvänlighet, vilket är tillverkarens huvudprioritet när man skapar nya modeller, liksom när man förbättrar det gamla sortimentet. Användaren behöver helt enkelt slå på enheten och följa procedurerna för användning och byte av vissa element . I detta avseende beslutade NeoClima att minimera mänskligt deltagande, eftersom det bara fungerar vid vissa tillfällen när reservoarerna med vätska redan är fyllda.

Prispolicyn är också begriplig, som bygger på ett vertikalt system från mindre tekniskt avancerade modeller till mer mångsidig och utför mer arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellegenskaper

ND -10AH - den enklaste modellen , populär bland dem som bara behöver lite avfuktning av luften, vilket ofta händer vid vissa tillfällen under en kraftig väderförändring. De främsta fördelarna med denna produkt är förhållandet mellan prestanda och små dimensioner, samt en attraktiv vit design. Mått 310x400x243 mm och vikt 11,5 kg gör att användaren kan flytta denna enhet mellan rum och delar av industribyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avfuktningsparametern är 0,42 l / h och luftförbrukningen är 90 kubikmeter. m / h . Volymen på kondensatuppsamlingstanken är 1,5 liter, skyddsgraden är IPX0. ND-10AH har ett aktivt arbetsområde på 14-16 kvm. meter, strömförbrukningen är 230 W. Det finns en automatisk avfrostningsfunktion.

Plattvärmeväxlaren främjar snabb avfuktning av rummet direkt efter att arbetet påbörjats. I detta fall minimeras uppvärmningstiden.

Det finns ett dräneringsrör för dränering av vatten i diskbänken eller anslutning till avloppssystemet . Ett speciellt filter är inbyggt för att rengöra luften från damm. På enhetens ovansida finns kontrollknappar, och deras ringa antal gör det mycket enklare att använda. Ljudnivån är cirka 39 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

ND-20AH är en förbättrad version av den tidigare modellen . Det är värt att börja med de avancerade funktionerna som gör denna enhet mångsidig. Det bearbetade området i lokalerna ökades till 25-28 kvm. meter, medan avfuktningsparametern nådde 0,83 l / h. Kapaciteten på 3,6 liter i kondensvattentanken gör att användaren inte kan tömma behållaren längre, vilket förbättrar bekvämligheten något. Luftförbrukningen beror på driftläget och är 150/170/190 kubikmeter. meter respektive. Ljudtrycksparametern når 48 dB.

Bild
Bild

Mått 351x492x260 mm, vikt 14,5 kg. Nya funktioner inkluderar mikroprocessorstyrning och LCD -display . De låter dig ändra driftslägen, samt övervaka alla viktiga indikatorer för att korrigera dem beroende på rummets område, liksom en ökning av luftfuktigheten i det. Den programmerade drifttiden indikeras också. Valet av fläkthastighet gör det möjligt att påskynda avfuktning, vilket leder till högre energiförbrukning.

Det självdiagnostiska systemet kommer att försöka identifiera och eliminera fel under produktens användning, om möjligt. ND-20AH är en mycket användbar och högkvalitativ enhet som används i en mängd olika hushållssituationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

ND-24AH är en avfuktare som liknar ND-20AH . Skillnaden ligger i tillämpningsområdet, eftersom det finns skillnader i kraft. Lokalens arbetsområde är 30-34 kvm. meter kan du använda den här enheten inte bara i ett hus eller lägenhet, utan också i kommersiella lokaler, i försäljningsområden och andra lokaler med en alltför hög luftfuktighet. Ökningen av effekten påverkade också vikten, som förändrades, men inte nämnvärt - från 14,5 kg till 15. Ett viktigt plus förblev bevarandet av ljudtrycksnivån på 45 dB.

Bild
Bild

Strukturellt är ND-24AH något bättre än sin föregångare, medan volymen förblir densamma . När det gäller de enskilda funktionerna är de mestadels desamma. En bekväm kontrollpanel har bevarats, genom vilken du kan reglera utrustningens funktion och välja fläkthastighet. Det finns en reglering av avfuktningens intensitet, det finns filter för att rengöra luften från damm.

Indikatorer hjälper dig att avgöra när du ska tömma kondensvattentanken och vet även fuktnivån. IP24 -skyddsgraden förhindrar att små mängder fukt tränger in i enhetens inre.

Avfuktning på 1 timme gör att du kan samla 1 liter vätska.

Bild
Bild
Bild
Bild

ND-30AEB är en mycket effektiv modell som klarar mycket arbete . Trots samma grund som andra enheter kännetecknas denna enhet av mer anmärkningsvärda indikatorer för användning i lokaler än andra än andra. Avfuktningsområdet från 35 till 80% låter dig välja önskat värde baserat på rumstyp och användarens personliga behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsyta från 35 till 40 kvm. meter, medan avfuktningsparametern är 1,25 l / h. Temperaturintervallet från +6 till +35 gör att denna enhet kan användas på platser med dålig uppvärmning . Med tanke på att varm luft kommer ut ur den uppåt kan den värma till viss del. Det är värt att notera den stora luftförbrukningen på 200/225/275 kubikmeter. m / h på grund av driftlägenas höga intensitet. Effektförbrukning 500 W, kondensbehållaren rymmer 6 liter.

Ljudnivå 48 dB, skyddsklass IP24. En viktig fördel med denna avfuktare är möjligheten till kontinuerlig drift . Denna tid är inte begränsad, så tekniken är lämplig för platser med en konstant hög luftfuktighet. När det gäller funktionerna representeras de av den redan bekanta uppsättningen i form av självdiagnostik, intensitetsjustering, olika indikationer, liksom annan teknik. Mått 380x610x285 mm, vikt 18,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

ND-40AH är den dyraste avfuktaren från NeoClima, som främst är känd för det största arbetsområdet på 48-50 kvm. meter.

Avfuktning med ett intervall på 30 till 80% gör att du kan samla 1,67 liter vätska på 1 timme. Luftförbrukning 210/250/300 cbm m / h, strömförbrukning 570 W. Vattentankens volym är 6,5 liter, ljudtrycksnivån är 48 dB. Det självdiagnostiska systemet låter dig identifiera systemfel och, om möjligt, förhindra dem.

Mikroprocessorstyrning, all information om avfuktning visas på LCD -skärmen som visar fuktighet och intensitet i arbetet, som kan ändras . Inbyggd automatisk avfrostningsfunktion. Drifttiden är programmerbar via menyn, graden av skydd IP24 förhindrar inträngning av fukt och små partiklar på grund av utrustningens konstruktion. Det finns ett filter för att rengöra luften från damm. Mått 390x628x286 mm, vikt 22 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Innan du börjar använda och första gången rekommenderar vi att du läser instruktionerna som innehåller all nödvändig information om enhetens funktioner och funktioner. Detta ger dig en uppfattning om de driftsätt som denna avfuktare stöder . Dokumentationen innehåller också en lista över de viktigaste felen som kan uppstå vid användning av tekniken, liksom sätt att lösa dem.

När det gäller anslutning är NeoClima avfuktare utrustade med en konventionell kontakt och fungerar från nätsystemet . Det bör noteras att det finns flera alternativ för kondensavlopp. Den första är ansamling av vatten i ett speciellt fack, som måste tömmas regelbundet. Detta kräver inga ytterligare anslutningar, ta bara bort behållaren, häll ut innehållet och sätt tillbaka det.

Bild
Bild

Det andra alternativet är installation av en gren genom ett grenrör . Det finns en speciell öppning i torktumlaren för detta. Den ena änden är monterad i den, den andra går till diskbänken eller till avloppssystemet, beroende på konsumentens preferenser.

När det gäller installation och start av enheten sker allt via kontrollpanelen och displayen.

Rekommenderad: